top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

6 mei  2020

 

Lisette Lucas:

Welkom bij Podcast #14

Problemen Oplossen: Hoe je met 1 simpele oefening je kan verbinden met de oneindige, onuitputtelijke bron van mogelijkheden!

Yes, geweldig dat je erbij bent! 

 

De aflevering van vandaag is intens krachtig en kan, als je de simpele oefening die ik je straks geef, goed toepast, je leven gigantisch en voorgoed transformeren. In de meest positieve zin van het woord. 

 

Als je het goed toepast kom je in verbinding te staan met iets wat groter is dan jezelf, iets wat een onuitputtelijke bron van inspiratie, motivatie, steun, hulp en mogelijkheden kan bieden.

 

Sterker nog, als je het echt tot in iedere vezel beheerst en toepast, als het een nieuwe gewoonte wordt, dan kan de inspiratie gewoon stromen, dan kom je in ‘the state of flow’ terecht en ontstaan ideeën gewoon, uit het niets, zoals bij mij bijvoorbeeld net, onder de douche. 

 

Hoe werkt het voor mij? Nou, heel simpel, ik heb geleerd om deze techniek en strategie toe te passen. Ik wil de oplossing voor een probleem, inzichten voor een situatie, en zoals vandaag, ideeën en inspiratie voor een nieuwe podcast. Ik pas de techniek en strategie die ik je straks via www.lisettelucas.com/14 gratis ga geven, en er komt een stortvloed aan informatie, ideeën, inspiratie en oplossingen binnen, zoveel dat ik het meteen ben gaan noteren. 

 

Dat is meteen tip #1, als je straks ook deze techniek beheerst en de strategie toepast, schrijf het dan meteen op. Soms is het zoveel, zo mooi en zo krachtig dat je het gewoon moet opschrijven zoals het binnen komt. Wacht je 20 - 30 minuten dan is je eigen filter van beperkende overtuigingen, je eigen story en je eigen patronen er al mee aan de haal gegaan. En dat is zo zonde, zowel voor jezelf als voor iemand anders die je er bijvoorbeeld mee kan helpen, steunen of begeleiden. 

 

Ik krijg regelmatig de vraag: Lisette, Hoe doet je het? Hoe bedenk je het? Laatst kreeg ik nog een lieve, mooie email van een collega die zich liet inspireren door mijn werk. En van een cliënt een bedank mail waarin ze me intens bedankte voor de transformatie en verbaasd was dat het mij was gelukt, (ik koppel uiteraard terug dat ze het echt zelf heeft gedaan, ik heb alleen een zetje in de juiste richting gegeven) . Of iemand die vertelt dat ze zwanger is geworden na een sessie waarin ze ontdekte wat haar blokkeerde, of iemand die z’n droomhuis heeft gemanifesteerd of iemand die de liefde van z’n leven heeft ontmoet. Of iemand die knokt voor haar leven en zich gesteunt voelt en de kracht en het licht in zichzelf weet te transformeren en zo een levensbedreigende ziekte overwint.

Mooier compliment is er niet toch? En dankbaarder dan dit kan ik niet zijn. Iets betekenen voor een ander is het mooiste geschenk wat je de ander en jezelf kan geven. Daar kunnen geen nieuw paar schoenen tegenop. Ik moet zeggen, schoenen kopen vind ik ook heerlijk en ik heb er echt wel veel, maar de voldoening die je ervaart en diepe nederigheid  in de kern van je zijn, voorkomend uit dienstbaar zijn is zo intens krachtig. Dat creëert het sneeuwbal effect. Dat creeert de eagerness, de hunger, de drive. Dat zorgt ervoor dat je jezelf nog meer wilt verdiepen, nog meer wilt gaan ontwikkelen en nog meer de beste versie van jezelf kan en wilt worden. Althans zo werkt het bij mij en om eerlijk te zijn, ik weet het eigenlijk zeker, bij jou ook! 

 

Ik durf te zeggen, dit was allemaal niet mogelijk geweest als ik niet eerst zelf de stap had gezet. Zelf mijn grootste angsten had overwonnen en zelf die sprong had gewaagd. 

 

Maar heb ik alle transformaties in mijzelf op eigen kracht gedaan? Nee, natuurlijk niet, ik heb ook steun, hulp, lessen en trainingen ontvangen van heel veel mentoren en leraren die allemaal op hun eigen manier iets hebben bijgedragen en nog steeds dagelijks bijdragen aan mijn ontwikkeling. 

Maar het belangrijkste is het vertrouwen en het geloof in jezelf, dat je het kan. 

Dat je beperkende overtuigingen, verhalen die je jezelf van binnen vertelt, verhalen die je klein houden, verhalen die anderen je hebben aangepraat vanuit hun eigen beperkingen, oude patronen, gedateerde gewoontes voorgoed en voor altijd, verwijderd, vernietigd, door de schredder gooit en voorgoed achter je laat. 

 

En om aan je vertrouwen te werken en om aan het weten te werken, dat je in verbinding staat met iets dat groter is dan jezelf. Daarom is deze podcast ontstaan. 

 

Iedereen leeft op dit moment een beetje (weliswaar noodgedwongen) in zijn eigen bubbel, of hoe je het anders noemt, in zijn eigen cocon, of om maar in de Bali Abundance Retreat sfeer te komen: In zn eigen kokosnoot.

 

Ik merk aan mijn eigen kinderen en ook aan mezelf dat iedereen zich snel afzondert. Zich snel terugtrekt in zn eigen wereld. Het valt nu eigenlijk meer op dan ooit. 

 

En in die momenten van afzondering, die momenten van alleen zijn, die momenten van misschien wel eenzaam zijn of alleen voelen, vraag je je dan wel eens af? Ben ik echt alleen? 

Ik voel me misschien alleen, en de één vind het heerlijk, de ander wordt er onrustig van en weer een ander komt juist tot bloei. 

 

Maar vraag je je terwijl je in je eigen veilige, beschermende kokosnoot zit wel eens af? Ben ik eigenlijk wel alleen? Sta ik er alleen voor?

 

Is een kokosnoot alleen of groeit, leeft en plant het zich voort in een groter geheel van aaneengeschakelde, zichtbare en onzichtbare bronnen en krachten. 

 

We weten dat de palmboom, als een van de meest essentiele elementen; licht nodig heeft. Zonlicht wel te verstaan. Het heeft dan ook de meeste ideale omstandigheden uitgekozen en staat op de beste high-quality zonne plekken op onze planeet om in volle ornaat te kunnen groeien, bloeien en ontwikkelen. 

 

Een palmboom inclusief cocosnoten is hier maar voor 1 ding. Wat denk je dat het is? 

Het is hier om de leven en overleven en voort te planten en het volledige potentieel te benutten. Het gebruikt alle aangereikte krachten om zich zo te ontwikkelen dat het een krachtige, flexibele en door eigen blad af te werpen, groeiende boom is zodat het hoger en hoger kan rijken, volledig openstaand om het licht te ontvangen. 

 

Oude bladeren die de palm niet meer nodig heeft laat het los, bladeren van wel 6 meter lengte, laat het los en wat de oorsprong van het blad was, de essentie van dat oude blad, gebruikt het voor de groei. En dat een vriendelijk ogende palmboom zich niets aantrekt van de omstandigheden, heb ik aan den lijve ondervonden. Ja, ook op Bali een aantal jaar geleden. We hadden een wat onrustige tropische nacht qua weer achter de rug, de moesson was over getrokken en ik dacht de volgende ochtend, ik ga eens even lekker een frisse ochtendduik nemen. Hangend in het zwembad met mijn armen aan de rand werd ik opeens opgeschrikt en enorm verrast door keihard gekraak en een enorme pijnlijke klap vol op mijn hoofd en rug. Wat denk je, door de storm was de palmboom in staat geweest met gemak verder te groeien en weer een gigantisch blad los te laten, en ja, je raad het al, dat blad belandde boven op me. 

Ik heb geluk gehad, en ben flink geschrokken uit het zwembad geklommen. Maar dat was weer een moment, dat de kracht van de natuur me duidelijk werd, net als de vergankelijkheid van de mens. (ik zal de foto in de shownotes plaatsen, kan je het gigantische blad zien) 

 

Tevens vond ik het een moment om te ervaren dat ondanks alles wat er gaande was en gaande is in de wereld, dat de palmboom inclusief kokosnoten gewoon geheel onverschrokken doorging met hetgeen het voorbestemd is te doen. Groeien, ontwikkelen, voorplanten en het leven leven, het volledige potentieel benutten. Het beste eruit te halen, ondanks de situatie.

 

Alle mogelijkheden benutten en allerlei creatieve manieren bedenken om je uiteindelijke doel te bereiken. 

 

Weet je hoe een kokosnoot zich vooral verspreid, op natuurlijk manier zonder hulp van mensenhanden? De kokosnoot kan vooral drijvend over water, zeeen en oceanen gigantische grote afstanden afleggen. Kokosnoten vanuit Azie zijn zelfs teruggevonden voor de kust van Noorwegen. 

 

Wat denk je? Denk je dat die kokosnoot ter plekke bedenkt, joh, ik ga even even lekker een tochtje maken over de oceaanen, ik ben nog niet in Scandinavie geweest, dus zet mijn gps aan en ga volle koers richting Noorwegen.

 

Lijkt me sterk toch? Haha, maar als je daar over na denkt, over de intelligentie die hierachter zit. Dit is niet door de mens en het menselijk verstand bedacht. Hier is een grotere macht aan te pas gekomen. Die grotere macht die alles tot in de details heeft bedacht, heeft gecreerd, heeft ontwikkeld. 

Nou, ik zou die hogere macht, die hogere kracht wel willen ontmoeten. Want als je die wijsheid in pacht zou hebben, wow!! Ik heb het over mentoren en leraren in het aardse bestaan, maar dan het je het over de mentor en leraar van het universele bestaan. 

 

Hoe geweldig, krachtig en interessant is dat! 

 

Als dit je goed in de oren klinkt dan ben je in de juiste podcast beland. Ook geen toeval geloof ik. 

Maar terug naar de palm en kokosnoot. De basis, wat doet de palm voor groei en ontwikkeling, naast het tot zich nemen van water en voedingstoffen via de aardse voedingsbron. De palm reikt altijd, maar dan ook altijd, naar het licht! Hoe meer licht, hoe beter, hoe dichter bij het licht, hoe beter, hoe krachtiger, vitaler, energieker en gezonder. 

Uiteraard met de juiste balans. Balans is key, zowel voor de palm, de kokosnoot als alles in de natuur, en daar behoren wij als mens uiteraard ook bij.

 

Dus wat denk je dat naast logischerwijs goede voeding en rust de juiste stap is? 

Juist: Je verbinden met het licht! Je verbinden met de bron van het universele licht, de bron van alle wijsheid, inzichten, ideeën, inspiratie en creatie.

 

Daar ligt de sleutel! En hoe je dat exact moet doen, welke techniek en strategie je kan toepassen, ga ik je nu uitleggen. 

 

En tevens ontvang je gratis de speciale geleide  ‘IYS’ sessie bij deze podcast. IYS, I, Y, S staat voor: Infinite YES Strategie. Oftewel ‘ All IYS on me’ strategie want ik zeg Ja tegen verbinding!

Deze kan je aanvragen via de shownotes op www.LisetteLucas.com/14

 

6 stappen voordat je gaat starten: Deze stappen zijn het belangrijk voordat je gaat beginnen, vooral als je de IYS strategie gaat leren en toepassen voor de eerste keer: 

  1. Rust: Zoek een plek waar je rust hebt, waar je je prettig voelt en waar je even niet gestoord kan worden. Alles wat nieuw is, is vanuit de oerprogrammering iets wat je bedreigen, dus vanuit je oerpatronen is iets nieuws altijd iets waar je mind zich tegen verzet. Stap nummer 6 vertelt je meer hierover.

  2. Uit: Zet alle afleidingen zoals tv, radio, of meldingen via tablet, computer, notebook of mobiel uit, op stil of wat nodig is voor jou. Ook je mind kiest ervoor om iets wat bekend is te verkiezen boven iets wat nieuw is, dus komt er een berichtje tussendoor dan ken je vast dat gevoel van even kijken en voordat je het weet scroll je over facebook of insta en kijk je een filmpje via youtube. Geloof me, ik ben hier ook kampioen in, dus ik zet bewust ook alle afleidingen uit. Dan weet mijn innerlijke druktemaker ook meteen waar hij aan toe is. 

  3. Ontlast: Zorg dat je naar het toilet bent geweest zodat je mind niet opeens kan gaan denken: Oh, ik denk dat ik moet en je vervolgens gaat afleiden. Hoe vaak ben je daar ingetrapt en bleken het maar een paar druppels te zijn. Oh oh, onderschat de kracht van je mind niet. 

  4. Zitten: Ga rustig zitten of liggen wat voor jou prettig is of het beste uitkomt. Mijn persoonlijke voorkeur voor deze oefening is rechtop zitten, want bij deze oefening is het niet de bedoeling dat je in slaap valt. In bepaalde transformatie sessies met hypnose als uitgangspunt geeft in slaap vallen niet. Maar bij deze sessie blijf je op bewust niveau, ontspannen aanwezig. Onderbewust staat altijd aan, 24/7 dus daar hoef je je niet mee bezig te houden. Val je toch in slaap, geen probleem, je kan het zo vaak doen als je wilt, maar het is fijn als je inspiratie, informatie, antwoorden of inzichten tot je krijgt dat je het na afloop meteen kan opschrijven. Dan kan je er actief mee aan de slag. En dat is waar we naartoe willen toch? 

  5. Scan: Scan je lichaam: Ga voelen waar iets knelt, iets jeukt of waar je eventueel een pijntje of ongemak ervaart. Scannen doe je van top tot teen. Dus je begint bij je hoofd, je kruin en zakt langzaam naar beneden, naar je hals, borst, armen, buik, bekken, benen, voeten en tenen. Het gaat om het waarnemen. Je gaat het niet om oplossen op dit moment maar puur voelen en dan denken, oke, ik neem je waar, dit ben ik. Dit is mijn uitgangspunt voordat ik de IYS sessie begin. Dus: Scan het, erken het en je kan beginnen. Dit is een hele belangrijke stap! Degene die door mij getraind worden in intuitieve ontwikkeing en mediumschap weten dat dit essentieel is. Dus leer het meteen goed aan. 

  6. Kies!: Kies er bewust voor om dit te doen: Zeg tegen jezelf hardop of in gedachten: Ik kies ervoor om de IYS strategie toe te passen. Dit is wat ik wil. En dan gaat je fysieke lichaam er zich automatisch op aanpassen. Want je mind doet wat het denkt dat jij wilt dat het doet. Dus als je ergens voor kiest, dan volgt je lichaam als trouwe onderdaan. Daarom is het essentieel je gedachten te bewaken, want je lichaam gelooft alles wat je denkt en reageert daar direct op. Dus: Ervaar je weerstand tussen je oren? Vind je mind het raar, eng of spannend? Zeg dan nogmaals: Ik kies ervoor, het is veilig en ik ben in goede handen. Dit is wat ik wil, nu op dit moment. 

 

En dan ben je klaar om de sessie te gaan starten. 

 

Heb je specifieke vragen? Problemen waar je tegenaan loopt of behoefte aan bepaalde inzichten? Schrijf het zo speciek van te voren op. De vragen die je stelt kunnen het beste open vragen zijn. Dus begin je vraag met de 5 W’s of de H. 

De 5 W’s staan voor: Wie, wat, waar, waarom, wanneer  en de H staat voor: Hoe? Bijvoorbeeld: Wat is belangrijk voor mij om te weten vandaag voor mijn ontwikkeling & groei? Of Hoe kan ik mijn doelen bereiken? 

 

Zelf heb ik voor het maken van deze podcast ook nog even een moment de tijd genomen op IYS toe te passen. 

Mijn vraag was: Wat is belangrijk voor de podcast van vandaag. De inzichten en inspiratie die ik ontving kwamen vrijwel direct binnen. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan ook later zijn terwijl je buiten loopt of gewoon met iets anders bezig bent. 

Maar bij mij kwam vrijwel direct het belangrijkste binnen. Hetgeen het beste is voor jou als luisteraar van de EnergyJoy podcast om te Shiften. 

Ik kreeg binnen als antwoord op mijn vraag, ten 1e: Vertrouwen en Rust. En het gehele gevoel wat ik erbij kreeg was dat het voor jou belangrijk is om te vertrouwen in je eigen wijsheid en je eigen kunnen. Voel dat vertrouwen diep in je, in plaats van te vertrouwen op alles wat buiten je en om je heen gebeurd. Daar zit de wijsheid en als je dat doet kan het plaaatsmaken voor rust in jezelf. Dus vertrouwen en rust.

Ten 2e kwam erbij: En dat heb ik ook meteen opgeschreven uiteraard: Je bent uniek, jouw zienswijze is uniek. Daar voelde ik extra bij dat alleen jij voelt diep van binnen wat goed is voor jou. Luister daarnaar!

En ten 3e: Cortisol levels stijgen, lachen. Oftwel, lachen is een hele belangrijke remedie om je te ontspannen. In tijden van stress en spanning komen we in de fight or flight modus terecht. Dan stijgen cortisol niveau’s ook wel het stresshormoon genoemd. Soms krijg ik dingen door waar ik zelf niet alles van af weet. Dus dan duik ik in de Google Universiteit. De 1e link die bij mij tevoorschijn kwam over Cortisol was toevallig van een bekende drogist. Ik vond het een helder artikel  die ook symptomen beschrijft als:  ‘Slaap je slecht, heb je grotere eetlust, word je snel ziek? Misschien heb je wel een te hoge cortisolwaarde in je lichaam. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door langdurige en veel stress.’ 

Interessant artikel om te lezen (de link plaats ik in de shownotes) en meteen een goede reminder om goed naar je lichaam te luisteren, vertrouw je het niet, heb je er geen goed gevoel bij. Raadpleeg altijd je huisarts. 

 

Mijn verantwoorde medicijn is in ieder geval lachen! Lachen, plezier maken want dan ontspan je. Dat is het belangrijkste en dan kan je lichaam zich herstellen en tot rust komen. 

En opeens dacht ik daarna: EnergyJoy = Joy, blijdschap om met energie te werken. Dus ik hoop dat de gratis oefening van vandaag je daarbij steunt en helpt.  

 

Mooi hoe ik dit laatste stukje nog als extra aanvulling kreeg op de podcast. Gewoon via de IYS sessie en het mooiste is: Dit kan jij straks ook! 

 

Antwoorden en oplossingen zijn dichter bij dan je denkt. Laat je begeleiden en steunen door het licht, de kosmos, het universum, source energy, the creator of wat voor benaming voor jou ook goed voelt. De naam maakt niet uit. Het gaat erom dat je je ervoor openstelt en ervoor kiest. Dan kan de energie gaan stromen en dan kan je gaan Shiften naar een niveau waar alles mogelijk is. Alles is aanwezig in jou, het licht zit ook in jou. Dus de wijsheid leeft diep van binnen en door je te verbinden hiermee open je deuren die anders gesloten blijven. Als je dit toepast hoef je je nooit meer alleen, wanhopig, ongemotiveerd of radeloos te voelen. Rijk uit, doe de IYS sessie. Doe het wanneer je maar wilt, op een gegeven moment heb je mijn stem en ondersteuning niet meer nodig. Dan kan je het helemaal zelf, terwijl je bijvoorbeeld in de keuken staat, terwijl je staat te douchen, terwijl je buiten loopt of aan het sporten bent. 

 

Start de opname en volg mijn stem, en verbind je met de 

met de oneindige, onuitputtelijke bron van mogelijkheden!

Shift to Source Energy! 

 

Ik beloof je: Je leven zal veranderen, shiften en transformeren met behulp van deze simpele sessie, als je het maar consequent toepast en de inzichten en antwoorden opvolgt. Echt, ik spreek uit ervaring. Ik wil daar wel bij aanvullen: Inzichten zijn altijd positief van aard, negatieve inzichten en uitkomst komt van onze beperkte mind die ons ‘schijnveilig’ wil houden. Positieve inzichten, zoals uit mijn voorbeeld is van Source Energy, voorkomend vanuit het alwetende, grotere geheel. 

 

En wat is de uitkomst? Je komt in verbinding te staan met iets groter dan jezelf waardoor je mogelijkheden tot groei, ontwikkeling en manifesteren oneindig is. 

Ik zou zeggen: Yes! Een oneindige Yes voor deze strategie! De infinite yes strategy die speciaal voor jou is gecreëerd. 

 

Ik ga hier deze podcast afronden zodat je meteen door kan gaan naar de IYS sessie. Download het direct via de link op www.LisetteLucas.com/14 en daar vind je ook alle essentiele informatie van deze podcast terug. Zoals de link naar het cortisol artikel. En nee, ik heb geen aandelen in deze drogist, ik liet me lijden door het grotere geheel en kwam hier uit. Dus daar vertrouw ik op. 

 

Ik wil je bedanken, en ik wil je laten weten dat ik dankbaar ben dat je jezelf dit gunt. Geef jezelf een schouderklopje, je mag trots op jezelf zijn! Je bent het zo, zo waard! Heel veel succes met de IYS strategie sessie en ik zie, hoor of spreek je snel! Oh ja, en mail je inzichten naar info@lisettelucas.nl, ik vind het heerlijk om je reactie te horen! Ik wens je heel veel EnergyJoy!

Problemen Oplossen: Hoe je met 1 simpele oefening je kan verbinden met de oneindige, onuitputtelijke bron van mogelijkheden!

bottom of page