top of page

TV DOCUMENTAIRE FOCUS NTR Wetenschap NPO 2 

Uitzonderlijke Technologie en Diepte in Rouwverwerking:

 

Een Blik op Het Nieuwe Rouwen in de wetenschappelijke documentaire FOCUS

In een wereld waar de grenzen tussen wetenschap, therapie en spiritualiteit steeds vager worden, had ik, Lisette Lucas, het voorrecht om deel uit te maken van een baanbrekende aflevering van de wetenschappelijke documentaire FOCUS van NTR Wetenschap, uitgezonden op NPO 2.

 

Samen met rouwtherapeut, psycholoog en erkend EnergyJoy Pratitioner®, Leoniek van der Maarel en initiatiefneemster van Deep Therapy, verkenden we de innovatieve methode in de diepten van rouwverwerking, gebruikmakend van de nieuwste AI deepfake technologie ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam.

In deze aflevering mocht ik, als medium en therapeut, mijn bijdrage leveren in het toepassen van deze grensverleggende 'Deep Therapy'. Door met mijn stem de overleden dierbaren te vertolken, werd ik een brug tussen het hier en het hiernamaals, waardoor nabestaanden Petra Grijzen en Angela Koster de kans kregen om op een zeer unieke wijze communicatie te ervaren en rust te vinden.

De essentie van deze aflevering:

HET NIEUWE ROUWEN

"Het verlies van een dierbare is een universele, maar intens persoonlijke ervaring.

Voor velen is het een pad dat bewandeld kan worden met de steun van naasten.

Echter, wanneer de pijn zo overweldigend wordt dat het ons dagelijks functioneren belemmert, is er sprake van een rouwstoornis. In onze voortdurende zoektocht naar heling en begrip, wijst onderzoek uit dat praten of het van ons afschrijven kan helpen.

En nu, dankzij de vooruitgang in technologie, is er een nieuwe, fascinerende techniek voor rouwverwerking: het creëren van een deepfake van een overleden dierbare, waarmee communicatie mogelijk wordt."

Deze aflevering, waarin presentatrice Petra Grijzen haar overleden oma 'weer sprak' door deze technologie, biedt een diepe duik in de potentie en de ethische vraagstukken van het gebruik van AI in therapeutische settings.

LUISTER OOK DE PODCASTS die zijn gemaakt naar aanleiding van de tv opnames en uitzending:

Podcast 210. De Kracht van contact en verbinding: Diepe Rust door Revolutionaire Rouwtherapie, Nieuwe Technologieën en Mediumschap

Podcast 214. De Wetenschap van Energie Vertaalt Naar Mediumschap: Ontdek Hoe de ‘Alles is Energie' Wetenschap onze Realiteit Vormgeeft

Podcast 220. Innovatie Kracht: De Rol van Deep Fake Therapy en Mediumschap in Het Nieuwe Rouwen met Leoniek van der Maarel.

FOCUS documentaire NPO 2 28 maart 2024.png
Focus NRT Wetenschap NPO Lisette Lucas  IMG_9267.HEIC

Bekijk hier een video fragment uit de documentaire FOCUS van NTR Wetenschap. Met Angela Koster en Deep Therapy met haar overleden zus Diana Koster, Lisette Lucas (medium en therapeut als stem) rouwtherapeut/psycholoog Leoniek van der Maarel en presentatrice Petra Grijzen.

*Bron: NTR Wetenschap Instagram promo reel

Let's Get
Social

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
silk golden glitters shine.jpg
bottom of page