top of page

Een verdacht plekje .... Deel 2


Deze blog is het vervolg op de blog: Een verdacht plekje ..... Deel 1

Melanoom

Na de zo gevreesde uitslag in het ziekenhuis stond alles op z'n kop en tegelijkertijd alles stil. Alle plannen, alle ideeën, alles.... Nu wetende dat het verdachte plekje op m'n linker bovenarm een melanoom was, oftewel een tumor, sloeg de angst enorm toe. Het besef dat ik de meest gevaarlijke en agressieve vorm van huidkanker had, dit vanwege het risico op uitzaaiingen, was een enorm beangstigend idee.

Het voelde als een sluipmoordenaar in m'n systeem en dat is het ook. Het liefst wilde ik meteen binnenste buiten gekeerd worden. Het moet eruit, overal.... maakt me niet uit hoe, wat, waar, gewoon weg ermee! Zo snel mogelijk.

Nothing can dim the light that shines from within.

"Beat the Bastard"

Als ik aan de koppies van mijn 3 kinderen denk, resp. 10, 13 en 15 jaar, dat kan ik ze niet aan doen. Ik heb de taak om er als moeder voor ze te zijn, die ben ik bewust aangegaan en zo gaat het ook zijn. Aan m'n wilskracht en doorzettingsvermogen heeft het gelukkig nooit gelegen. Maar ik moet toegeven, deze kostte me heel veel moeite om nuchter te benaderen.

Een vriendin schreef in een lief berichtje: "Beat the bastard!" Nou, dat ga ik zeker doen dacht ik nog bij mezelf, maar die bastard kwam even vanuit een onverwachte hoek. Ik houd al niet van verrassingen.... Geef me even tijd om mezelf bij elkaar te rapen, herpositioneren en weer mentaal op krachten te komen.....

Deuk

Het waren om precies te zijn 12 dagen tussen desastreuze diagnose en 2e operatie. De 1e keer was de melanoom met ruime marge huid verwijderd. Bij deze 2e ingreep zou het net geheelde litteken met extra huid en onderliggende weefsels verwijderd worden tot op het spierweefsel. Een litteken en een deuk houd ik er in het ergste geval aan over. Een flinke deuk had ik toch al emotioneel opgelopen ... Prima, kom maar op, als dat het ergste is. De dagen aftellen naar de ingreep waren zenuwslopend. In de tussentijd andere onderzoeken positief doorstaan. Dus dat gaf hoop en goede moed.

Muziek

What doesn't kill you makes you stronger

Ik weet nog goed, het nummer 'What doesn't kill you makes you stronger' van Kelly Clarkson resoneerde de eerste 2 dagen na de uitslag steeds onophoudelijk door m'n hoofd.. Heel apart, kreeg het er niet uit. Mijn dochter India draaide op haar kamer steeds Justin Biebers accoustic version van Everythings gonna 'Be Alright' wat me bij het horen tot tranen ontroerde... En de dagen vlak voor de 2e operatie galmde het nummer van I'm a 'Survivor' van Destiny's Child steeds door mijn zijn.. Laat het "subconcious precognition" zijn.... het onderbewuste weten. Ik had tenslotte ook voorvoeld dat ik ziek zou worden als zaken niet zouden veranderen in mijn leven. Dat had ik al maanden daarvoor in beweging gezet, maar de vraag is, ben ik nog op tijd..

Blog

Omdat er al zoveel in de prive sfeer speelde, leek het alsof het nieuws van de melanoom de druppel was. Dit was teveel om te dragen, hoe ga je hiermee om? Ik weet dat veel mensen, vooral de oudere generatie, deze ziekte waar het woord kanker in voorkomt letterlijk doodzwijgt. Zo ben ik om eerlijk te zijn ook opgegroeid. Vooral niet over praten...

Ik tref veel cliënten in mijn praktijk die ook zo zijn groot gebracht en vroeg of laat gaat dat je een keer opbreken. Indien je zware energie van situaties in je leven voor je houdt kan je er, mijns inziens, bijna op wachten dat het je op fysiek niveau vroeg of laat gaat opbreken. Letterlijk en figuurlijk een zware lading meesjouwen op je rug, lachen naar de buitenwereld alsof alles rozengeur en maneschijn is, maar ondertussen... Wie kent het niet. Nou, ik had het punt bereikt waarop ik die glimlach niet meer naar boven kon toveren. Verdriet overheerste..

En daarom ben ik het gaan opschrijven en van me af gaan schrijven, zo is deze persoonlijke blog ontstaan. De motivatie was naast verwerken mede de bewustwording meegeven van deze vorm van huidkanker maar vooral ook het luisteren naar de signalen van het onderbewuste, je intuïtie.

We hebben allemaal een innerlijk weten, een weten dat ons de weg wijst en een weten wat ons kan behoeden en navigeren. Intuïtie, de Ziel, je Hogere Zelf.

Ook ik heb die signalen gehad, zowel intern als extern. Maar angst en timing heeft mij ervan

weerhouden om eerder naar de dokter te gaan.

Ik heb nog 9 maanden doorgelopen met het plekje wat me mijn leven had kunnen kosten terwijl in de zomer een goede vriend al zei: " Li, wat heb je daar op je arm. Ziet er niet goed uit, zou ik maar laten weghalen."

Hij heeft mij bewust gemaakt en aan het denken gezet. Hij heeft mijn intuïtief weten dat het plekje niet goed was versterkt.

Ik hoop dat ik met het delen van mijn persoonlijke verhaal iets in beweging kan zetten. Op welk niveau is aan de lezer of ontvanger zelf.

Luisteren naar je intuitie, je innerlijke weten en er naar handelen!

Verse gember thee

Een mooi voorbeeld van "The Soul knows", oftewel, je weet diep van binnen wat goed voor je is, is mijn hele sterke behoefte en drang die ik spontaan kreeg naar verse gember thee. Toevallig dronk ik voor de 1e keer in mijn leven verse gember thee in het restaurant van Op Hodenpijl. De dag dat ik de 1e afspraak maakte voor de demonstraties mediumschap op deze prachtige locatie. Dit was september 2015. Vanaf dat moment heb ik bijna dagelijks wel een liter verse gember thee met verse munt gedronken. Heerlijk, gewoon mijn lichaam had er behoefte blijkbaar aan. Pas na de diagnose kanker ben ik gaan opzoeken wat gember voor je lichaam kan doen. Wat blijkt, van gember wordt het volgende beweerd: Gember zorgt ervoor dat huidkanker minder goed kan groeien en verminderd het vermogen van de tumor om uit te zaaien.

Mijn instinct, intuïtie werken blijkbaar toch goed. Onbewust weet je wat goed voor je is. Ik wil absoluut niet beweren dat gember thee voor iedereen werkt, integendeel, maar wat absoluut wel werkt is luisteren naar jouw eigen lichaam. Waar heb jij opeens behoefte aan? Anders dan anders? Wellicht wil je intuïtie, de stem van je innerlijk weten, je iets vertellen..

Voor mij was het een 'wow'-moment en gaf me goede hoop! (Bekijk hier de video over mijn intuïtie & de gember thee <3, helemaal onderaan pagina)

2e Operatie

De dag van de 2e operatie was aangebroken. Enorm nerveus, niet eens zozeer voor de ingreep maar de lading eronder was zo heftig. Zo'n gevoel van erop of eronder. Alles of niets. Gelaten liet ik meer huid en weefsel wegsnijden. Ik kon er niet naar kijken maar omdat de verdoving niet goed was gezet door de doktersassistente dus kon ik helaas teveel voelen. De 2 chirurgen waren ontspannen en vakkundig. Al liggende luisterde ik naar de artsen en kreeg steeds meer inzicht in de aard van de tumor. Dit heeft met dikte, celdeling en ontstekingsniveau van de tumor te maken. Het werd me steeds duidelijker dat ik een 'gunstige melanoom' had, zover je van gunstig kan spreken. Maar daar zit wel degelijk verschil in. Dus de kans op uitzaaiingen was vrij klein, maar toch.

Je wilt het horen en weten, zwart op wit.

De wond in m'n arm werd gehecht en stond onder behoorlijke spanning. Ik had gelukkig genoeg 'ruimte' dus huidtransplantatie was niet nodig.

Gedeelde smart

Thuisgekomen werd ik liefdevol opgevangen door m'n familie. M'n dochter gaf meteen post aan me. Het waren ansichtkaarten, de 1e die ik opende ontroerde me diep. Het was een extra grote kaart met een foto van een prachtige Lotus erop. Ik liet m'n emoties de vrije loop en zei dat ik nog nooit zo'n mooie kaart met perfecte timing ontvangen had. Hoe krachtig zo'n groots, klein gebaar, wat 'n liefdevolle steun. Je voert de strijd alleen. Het individualistische aspect van het leven wordt zo uitvergroot in een fase waarin innerlijk lijden immens is. Hoe mooi dat uit zoveel onverwachte hoeken steun en support mag ontvangen. Intens dankbaar voor alle lieve woorden, gebaren zowel op fysiek als op energetisch niveau. Gedeelde smart verzacht.

De zon

Ik heb het moeilijk, weer een week wachten op de uitslag van de 2e operatie valt me zwaar. Ik ga er vanuit dat het goed is maar toch. Laat dat ene telefoontje het verlossende antwoord zijn. Ik kon voor het doorgeven van de uitslag kiezen tussen gebeld worden door de arts of ziekenhuis bezoek. Omdat telefonisch de uitslag 1 dag eerder kon worden doorgegeven heb ik daarvoor gekozen.

De dagen waren lang, 5 dagen na de 2e operatie, op een prachtige zonnige dag zijn we in de middag even naar strand in Scheveningen gegaan naar standclub Wij. Het was heel druk en een plekje vinden was lastig in de overvolle club. Een plekje half in de schaduw beviel me goed maar er kwam opeens een mooi lounge plekje vrij vol in de mooie, warme april-zon vrij. Zonder te overdenken snel verplaatst, maar daar heb ik het om precies te zijn 2 minuten vol gehouden. Overmand door emoties onder de warmte van de stralende zon ging ik snel weer terug naar het schaduw plekje. M'n verhouding met de zon is duidelijk verstoord. Ik weet dat het allemaal veel dieper zit dan puur en alleen de zon. Het licht in alle aspecten en facetten is onze life-force. De schaduwkanten en diepere lagen doorwerken is voor mij en eenieder de uitdaging. Het onder ogen zien en door de lagen van diepte gaan om volledig te ontwaken om in alle puurheid en zuiverheid te kunnen stralen. Zoals de Lotus vanuit de diepste lagen modder naar het licht groeit, onderweg al het vuil loslatend.

De uitslag

De dag van de uitslag was eindelijk aangebroken. De dag ervoor was zwaar, de spanning intens. Maar deze hele ochtend had ik een positieve, nerveuze spanning, een goede vibe alsof ik me aan het voorbereiden was op goed nieuws.

Zo'n 'alles paraat maken om de draad van mijn leven weer op te kunnen pakken' gevoel nadat er zo abrupt op de "stop" knop was gedrukt.

Onderweg naar het ziekenhuis, voor nog meer onderzoeken, hield ik mijn mobiel stevig in mijn hand. Iedere keer als ik deze voelde trillen wanneer er een berichtje of melding binnenkwam schoot m'n hart in mijn keel. Ik heb trouwens nog nooit zoveel mooie symbolen en positieve aanwijzingen binnen 1 autorit mogen ontvangen. Synchroniciteit gaf me zoveel, zo bijzonder, alsof het niet meer mis kon gaan.

Mijn 2 jongste kinderen en m'n man waren mee naar het Westeinde ziekenhuis in Den Haag, voor mental support en mede omdat ik nog niet zelf kon rijden met m'n arm. Daar aangekomen zaten we in de wachtkamer de tijd uit te zitten. De spanning was te snijden..

En ja... opeens ging m'n telefoon, ik drukte volgens mij al op de opnemen knop voordat deze überhaupt 1 keer kon overgaan, ik stond op en ging lopen, blijven zitten was echt onmogelijk. Een vriendelijke, mannelijke, arts stelde zich voor en binnen enkele seconden zei hij: "Het is goed, er zijn geen kwaadaardige cellen aangetroffen".

Ik begin te lachen, de warmte in mijn systeem stijgt van blijdschap en opwinding, het zweet breekt me uit en ik steek mijn duim op om de 3 koppies die me angstig aankeken gerust te stellen. Maar m'n glimlach sprak al boekdelen hoorde ik achteraf.

Ik probeerde trillend en glimlachend te luisteren naar de arts die me heel vriendelijk meer informatie gaf over het geheel, de controle en afspraken die nu gaan volgen. Ik luisterde maar keek op dat moment naar m'n dochter van 13, ze was in tranen uitgebarsten, alle spanning kwam eruit, mijn jongste zoon van 10 kwam me met tranen in z'n ogen een dikke knuffel geven en sloeg z'n zachte armpjes liefdevol om me heen. Toen werd het mij ook teveel. Ik kon geen woord meer uitbrengen. Ik hoorde nog een stem aan de andere kant zeggen:"Gaat het?" Ik kon nog net "Ja" antwoorden maar klapte helemaal dicht. Wat een spanning, wat een opluchting, het meest fantastische nieuws wat je kan horen na de diagnose kanker: ...Geen uitzaaiingen!!

Champagne

Prachtige bloemen
Toasten op het Leven met champagne!

's Avonds ging de voordeurbel en lieve, dierbare vrienden stonden met een reusachtige, prachtige bos bloemen voor de deur. Het werd een memorabele avond waarin de champagne rijkeijk vloeide en er getoast werd op 'Het leven!" De betekenis heeft door deze intense ervaring nog meer diepgang gekregen.

Heling & Bloei

No Mud, No Lotus

Ik realiseer me dat ik door het oog van de naald ben gekropen en dat ik ontzettend veel geluk heb gehad!

De tijd zal de wonden helen en voor mij is het moment aangebroken om alles rustig een plekje te geven. M'n ondernemende kracht komt meteen weer naar voren en wil met alle liefde een mooie manier gaan aanvoelen hoe ik dit geheel mooi en subtiel kan integreren in mijn leven en mijn mediumschap. Mede omdat door mijn vak het leven en de dood zo dicht bij elkaar komen.

Ik laat het uitkristalliseren en vertrouw op mijn innerlijk weten en spirituele begeleiding dat hetgeen vanzelf op mijn pad zal komen.

Zolang ik maar trouw blijf aan wat mijn hart en Ziel mij ingeven. Oude patronen loslaten en het pad van mijn oneindige potentieel verder gaan bewandelen.

Vanuit mijn pure, liefdevolle kracht met een extra gouden randje.


De Lotus bloeit!

"In Japan, broken objects are often repaired with gold. The flaw is seen as a unique piece of the object's history, which adds to its beauty."
"Never be ashamed of a scar. It simply means you were stronger than whatever tried to hurt you."

Update: Juli 2019

Ieder half jaar ga ik voor controle naar de dermatoloog. En het goede nieuws: Ik ben schoon! Ik heb het overwonnen!

Iedere dag drink ik verse gember thee met verse munt, maak regelmatig heerlijk verse gember shotjes als ik voel dat mijn weerstand iets daalt. Het heeft mij er doorheen gesleept. Als ik om me heen kijk zie ik opeens dat iedereen aan de verse gember thee zit. Dan lach ik van binnen en maakt mijn hart een sprongetje van blijdschap. Hoe mooi dat mijn zeer en lessen wellicht anderen kunnen behoeden van...


Vanuit diepe dalen ontstaat krachtige inspiratie

Ruim 2 jaar na de diagnose kreeg ik de behoefte om mijn boodschap te delen. De inspiratie stroomde door mijn systeem. De behoefte anderen ook te leren hoe ze hun intuïtie een boost kunnen geven. Mijn eigen, unieke Intuïtie Boost Methode is hieruit voortgekomen.

Het omvat een gratis ebook dat iedereen kan downloaden. Hierin staan 10 tips beschreven hoe je je intuïtie kan boosten.

Wil je een stap verder gaan dan kan mijn methode toepassen en intuïtieve blokkades transformeren met behulp van speciale technieken. Het is speciaal gemaakt voor thuisgebruik, veilig en makkelijk in je eigen omgeving.


Ik ben intens dankbaar voor alles wat het mij heeft gebracht en trots op mijn Intuïtie Boost Methode.

Heel veel clienten en cursisten hebben het inmiddels toegepast en de resultaten zijn hartverwarmend.


Ik wens jou alle geluk, liefde, gezondheid & EnergyJoy! Dank dat je de tijd hebt genomen dit te lezen. Liefde voor jou!


xxx Lisette