top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

29 september 2021 door Lisette Lucas:

Script:

Podcast 87. Experimenteren met Energie: Leuk, Link of Life-Changing? + Real Life Casus: De Energetische Gevolgen Van Een Psilocybin Ervaring. 

 

Stel: Door een gebeurtenis of experiment is jouw of andermans energie extreem geshift. 

 

Ik deel vandaag een real life casus: De shocking life-changing energetische shift van een jonge studente na een psilocybin retreat. 

 

In deze podcast ontdek je wat het is, hoe het kan en wat je eraan kan doen. 

 

Zodat jij of je dierbare(n) niet in energetische linke soep belanden.

 

Shownotes: www.LisetteLucas.com/87

 

Welkom bij Podcast 87!

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik ontving vandaag een email met een roep om hulp van een jonge studente.

 

Ze had een paar weken geleden een psilocybin retreat gedaan waarbij ‘Magic Mushrooms’ een soort magische paddestoelen worden gebruikt. Een ritueel van oudsher. 

Haar intentie was om oud trauma door te werken. 

 

Ze schreef dat de retreat een hele spirituele ervaring was waarbij ze door verschillende spirtuele lagen was gegaan.  

 

Maar nu zat ze thuis met een hele vreemde bijwerking. 

 

En daar mailde ze voor. 

 

Ze is altijd sensitief en gevoelig geweest voor de energie van andere mensen. Maar voordat ze de retreat had gedaan pikte ze alleen wat negatieve energie op van andere mensen of van bepaalde plekken. 

 

Maar nu na de retreat komt ze erachter dat ze opeens verschrikkelijk veel meer oppikt dan ervoor.

 

Ze geeft toe dat het echt overweldigend is. 

 

Ze pikt opeens gevoelens en emoties op van mensen om haar heen. Zowel positief als negatief, of ze ze nu kent of niet. 

En vooral met meerdere mensen of in een grotere groep mensen is het zo overweldigend dat ze dat nu het liefst vermijdt. 

 

En zoals ze het beschreef. Het voelt dus alsof ze continu wordt gebombardeerd met energie en dat ze daardoor energetisch echt leegloopt.  

 

Ze kan eigenlijk alleen nog maar blij en op haar gemak zijn als ze alleen thuis is. Zonder iemand om haar heen. En ook dan wordt ze met toenemende mate en regelmatig overvallen door hele sterke emoties die niet eens van haar lijken. Ze kan voelen dat het van mensen is die haar dicht aan het hart liggen.

 

Al met al, iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren. 

 

Ze vroeg zich af of het te maken had met een tijdelijk verhoogd bewustzijn wat nog moet uitwerken na de retreat. (wat ze een paar weken daarvoor had gedaan) Ze had contact opgenomen om het aan de organisatie te vragen. En kreeg als antwoord dat het vrij normaal is dat je een verhoogde sensitiviteit ervaart een tijdje na de retreat. En dat ze moest aarden. Daar moest ze het mee doen. Daarbij liet ze mij trouwens weten dat over deze energetische bijwerkingen en effecten op heel de site niets terug te vinden was. 

 

Ze gaf aan mij toe dat de overweldigende energie en senstaties die ze voelt. Dat dat haar lichtelijk gek maakt. 

En daarvoor mailde ze mij: Ze vroeg me wat te doen en wat ik haar aanraad?

 

Oké, je mag eerlijk weten. Toen ik deze mail las begon het bij mij van binnen behoorlijk te koken.

 

Dit noem ik een typisch voorbeeld van: In een vliegtuig stappen en zelf gaan vliegen. 

Zonder dat je wordt uitgelegd hoe je moet landen!

 

Ja!?

 

Dit is de reden dat ik de Master Je Intuïtie Academy heb gemaakt! Omdat ik teveel zie en hoor om me heen dat er zoveel onwetendheid is over dit onderwerp. 

Dit is de reden waarom je bij mij krachtig kan leren werken met energie en hogere frequenties.

Maar absoluut niet voordat ik je geleerd heb hoe je met die energie moet omgaan als het gaat stijgen. Oftewel: Hoe je die energie kan masteren. 

 

Zo’n paddenstoel of truffel healing retreat lijkt fantastisch. En zal het voor sommigen absoluut ook zijn. Maar dit voorbeeld is absoluut de keerzijde. 

 

Wat is er hier gaande? 

Simpelweg gezegd: Als mens met een fysiek en energetisch lichaam hebben we filters. Beschermende filters. Die inkomende invloeden, energieën voor ons filteren zodat we ze niet rauw op ons dak krijgen.

 

Als je hsp-er of sensitief persoon, empatisch bent dan heb je zeg maar: dunne filters. Die al veel doorlaten. 

 

In zo’n healing trip knal je als het ware door je beschermende filters heen. Er komen barsten en scheuren in die…. schik niet: Niet meer helen. 

Dit is de reden dat mensen in psychoses schieten. Puur omdat ze de stortvloed van inkomende energie niet kunnen verdragen in hun systeem. Ze worden letterlijk gek. Pure overbelasting van energie. Je stoppen knallen door alsof je stoppenkast overbelast is. Zo kan je het zien. 

 

En dit is de reden dat ik mensen nadrukkelijk leer landen voordat ik ze leer vliegen! Dan kan je omgaan met de inkomende energie waar je inderdaad sensitiever voor wordt. 

Dan kan je leren hoe je overvloedige, overtollige, overbodige energie moet afvoeren. Hoe je het kan herkennen, transformeren en loslaten.

 

Ik ga deze jonge studente uiteraard helpen en begeleiden om de energie te settelen en hoe te leren leven met haar nieuwe, verhoogde sensitiviteit. 

Eén ding weet ik zeker, hoe rot ook te zeggen. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. 

 

Uiteraard heb ik haar toestemming gevraagd om dit te mogen delen. Mede omdat het heel veel mensen kan helpen.

 

Ze stemde hiermee in omdat ze ook mensen bewust wil maken van de gevaren. Die ze nu persoonlijk ervaart. Mede omdat het niet duidelijk was ondanks dat ze grondig onderzoek had gedaan vooraf online.

 

Belangrijk om te weten. 

Er verschillende manieren waardoor je energie kan worden getriggerd. In dit geval waren het de ‘Magic Mushrooms’ maar Ayhasca is ook een bekend voorbeeld hiervan. Maar heftig trauma of een bijna doodervaring kan het ook triggeren. 

 

In mijn podcast 57 vertel ik mijn persoonlijke verhaal over mijn spontane kundalini awakening en hoe heftig dat was. En soms nog steeds is. En ik vertel over een jong persoon die zich iets te enthousiast en ontwetend op de kundalini yoga stortte met een psychose tot gevolg.

 

Er zijn dus verschillende manieren en omstandigheden die de energie kunnen triggeren. Die de energie kunnen verhogen. 

 

Eerlijk, begrijp me niet verkeerd! 

Werken met energie is fantastisch, ik noem het niet voor niets: EnergyJoy!

 

Maar het is pas leuk als je weet hoe je het kan besturen. Anders ben je een ongeleid projectiel. En kan je een gevaar voor jezelf en je omgeving worden.

 

Klinkt misschien zwaar maar alsjeblieft, ik hoop dat mijn boodschap helder is. Ga verstandig met je energielichaam om. Probeer niet de fast-lane te nemen, hoe verleidelijk ook. Maar werk eerst aan een krachtige, stabiele fundering. Net als het bouwen van een huis. Dan begin je ook niet met het dak omdat de fundering leggen saai en onnodig lijkt. 

 

De energetische fundering is noodzakelijk zodat je zenuwstelsel en alles daaromheen de energie daarna kan handelen en afvoeren. Zodat de stoppen niet doorslaan. 

Zodat jij vol vertrouwen en vanuit je pure, authentieke kracht de bestuurder bent van je energetische voertuig. Ipv dat je stuurloos, hopeloos en overbelast je moet afsluiten voor de impulsen van de wereld.

 

Ik hoop dat deze podcast inzichten geeft waar je zelf mee aan de slag kan of waarmee je anderen wellicht mee kan helpen, steunen en beschermen.

 

Werken met energie is super leuk. Het is bijzonder en verrijkend mits je de fundering goed aanleert. En in je dagelijkse leven toepast en integreert. 

Daarna kan je zeg maar energetisch leren vliegen. Nadat je weet hoe je weer veilig aan de grond moet komen.

 

Dus ja, pittige en heftige les voor deze jonge dame. Maar dankbaar dat haar les anderen weer kan helpen. 

In de shownotes op www.lisettelucas.com/87 zal ik de podcasts delen die ik haar ook heb aangeraden. En daarbij is dus de Master Je Intuïtie Academy een veilige manier om te leren werken met je energie en intuïtie. De krachtige fundering tot een prachtig traject van intuïtieve en energetische ontwikkeling. Want het kan zo mooi zijn!

 

Dankjewel voor het luisteren. Misschien niet eens voor jezelf maar wie weet moet het zo zijn dat je er een ander mee kan helpen. Schroom niet om het door te sturen. Als je voelt dat er ergens iets gaande is. Of dat je symptomen bij iemand oppikt. Alsjeblieft, deel het! Het kan life-changing zijn!

 

Dikke knuffel en liefs van mij!

Liefs Lisette xxx 

EnergyJoy by Lisette Lucas | All rights reserved 2021© 

87. Experimenteren met Energie

bottom of page