top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

14 juli 2021 door Lisette Lucas:

Script:

Podcast 76. Wilskracht versus Onbewuste Emoties, Ontdek Het Succes-Recept Waarmee Ik Mijn Interne Weerstand En Angst Heb Doorbroken. De Portal En Gateway

Tot Succes! 

 

Vraag aan jou: Is dit herkenbaar? 

Je stuwt en duwt jezelf voort op wilskracht maar dan komt opeens dat moment van onverklaarbare weerstand en angst.

 

Ontdek wat het wint van wilskracht!

 

In deze podcast leer je door mijn persoonlijke pijn ervaring waar de basis van de weerstand en interne struggle ligt.

 

Zodat ook jij jouw pijn, angst en weerstand momenten kan shiften en vrij kan zijn om nu echt in je pure, authentieke Zelf frequentie te stappen.

 

Shownotes www.lisettelucas.com/76

 

Welkom bij podcast 76!

 

Te gek dat je even tijd vrijmaakt voor jezelf!

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ik ga vandaag mijn succes recept met je delen. Iets wat ik persoonlijk vanuit mijn diepste pijn en angst heb doorleefd en beleefd. Puur zoekende naar oplossingen en antwoorden.  

 

De combinatie van technieken die ik heb ontdekt zorgen ervoor dat ik vandaag de dag kan doen wat ik doe. Dus bijvoorbeeld deze podcast maken. Zometeen vertel ik meer hierover met een heel persoonlijk, pijnlijk en voor mij ook genant verhaal. 

 

Maar eerst iets anders. Ben je hier vandaag voor het eerst? Geweldig dat je luistert, ik weet zeker, je bent hier niet bij toeval. Dus van harte welkom!

En ben je een trouwe luisteraar & inmiddels fervent EnergyJoy-er? 

Dan wil ik je bij deze een enorme podcast-door-de-geluids-frequentie-heen knuffel geven. Want ja, mede dankzij jou is de wereld aan het shiften. Ja, realiseer je dat goed!

Het luisteren, tot je nemen en toepassen van deze informatie is namelijk zo krachtig dat het je leven direct gaat helpen transformeren. 

 

Woooow… dat is nogal wat!

Hoor ik je nu denken!

Inderdaad daar heb je gelijk in. 

Maar waarom kan ik en durf ik dit zeggen? 

Heel simpel: Omdat ik bijna dagelijks de mooiste berichten ontvang. Van luisteraars die vertellen en schrijven zoveel te leren van de podcast. En dat ze zich krachtiger, beter en blijer voelen. En nog zoveel meer. En dat ze weer hoop krijgen. 

Ja, je mag gerust weten, mijn hart & ziel maken dan een vreugdedansje van dankbaarheid en pure EnergyJoy Bliss! Echt prachtig vind ik dat om te lezen.  

Want dergelijke berichten betekenen dat hetgeen ik vanuit het diepste van mijn zijn wil overdragen en ook datgene wat ik vanuit hogere frequenties ontvang. Dat dat ook daadwerkelijk via de virtuele wegen bij jou binnenkomt.

 

En daarom ga ik ook vandaag mijn persoonlijke geheime recept vertellen. 

Het is mijn succes recept geworden dat ik heb ontdekt na een lange zoektocht. 

Oké? Een zoektocht waarnaar zal je nu waarschijnlijk denken?

Een zoektocht naar mijn ware, authentieke zelf. De echte, pure ik, zeg maar. Een zoektocht naar: Zelf.

Dus ik hoop dan ook van harte dat dit, dat dit resoneert met een deel in jou. Met je echte, pure, authentieke jij.

 

Want 1 ding weet ik zeker. Het leven, heeft jou, netzo als het bij mij het geval was, verder van je authentieke zelf vandaan gedreven.

 

Ja?! Neem die even tot je. 

 

En is dat bewust gebeurd? Nee, absoluut niet!

Dat gebeurt gewoon door opvoeding en alles wat we zeg maar van buitenaf krijgen aangereikt. Vooral in de 1e10 jaren van je leven. Zoals ik al vaker heb verteld in voorgaande podcasts. 

 

Want dat is alles wat ons vormt tot de persoon waarvan we door het leven heen gaan geloven dat we het echt zijn. 

Maar meteen een vraag aan jou: Denk je dat je die gevormde persoon echt bent?

De persoon die samengevoegd is uit patronen en overtuigingen en waarheden van veelal anderen?

 

Denk je dat dat je authentieke, pure jij is? 

Of is dat een samengestelde persoon met laagjes opgebouwd door het leven. 

Hoe kan je dat altijd makkelijk voor je zien? Ik zeg altijd: ‘Als laagjes van een ui.’ Denk maar aan een ui. Hoe die is opgebouwd, uit laagjes. 

 Daar kan je het eigenlijk goed mee vergelijken.

 

Want je wordt geboren als die prachtige stralende kern, als Ziel, zo puur, zo open, zo vol zelfvertrouwen, klaar om de wereld in te stappen en jouw ultieme levensmissie vanuit Zielsniveau te leven. Klaar om je oneindige potentieel te activeren en manifesteren. 

En dan begint het. Je hoort als pasgeboren baby mensen praten, tegen je, om je heen, over je, je hoort ze lachen en je hoort en voelt misschien zelfs dat ze je uitlachen. 

 

Hoe kom ik bij dit voorbeeld? Nou, zo heb ik het persoonlijk als baby ervaren bleek na een regressie sessie. Omdat ik een super dikke baby was die de 1e week niet eens haar ogen kon openen. Zo zwaar en groot was ik als de 3e baby van mijn ouders. 

Whappp, mijn 1e laag van mijn ui is op dat moment direct gevormd. Net geboren en daar kwam de 1e laag al. Een niet veilig voelen in mijn eigen lichaam. Want het werd vanuit het baby perspectief én mijn eigen ik als baby beleving niet geaccepteerd. En er werden zelfs grapjes over gemaakt. Het maakte me direct heel kwetsbaar en ja, verlegen. Daarbij ontstonden ook de uitdagingen met mijn gewicht van zorgwekkend laag gewicht tot later overgewicht en alles daar tussenin. 

 

Pas veel later heb ik dit ontdekt. De kern van mijn uitdaging lag dus bij zo’n ogenschijnlijk simpel en eigenlijk onbelangrijk moment. Maar toch had het gigantische impact op mijn leven. Want ik dacht als baby, klein meisje: Als de mensen die het dichtst bij me staan er zo over denken. Dan is dat de waarheid. Ik geloof ze en ga me eraan aanpassen.

 

Dus wat was het gevolg? Weliswaar onbewust, ik ging me verschuilen. Verstoppen achter mijn moeders rokken. Dat hoor ik tot op de dag van vandaag. Dus me niet laten zien. Ik was het weekend in Zeeland bij mijn ouders en ik zag het prachtige bronzen beeldje weer staan. Het symbool van mijn moeder en mij als jongste, schattige dochter vereeuwigd in brons. Ik als klein verlegen meisje, verborgen en verstopt achter mijn moeder. In de hoop onzichtbaar te zijn. Dat was ik. Althans, dat heb ik jarenlang gedacht. 

Verlegenheid, gevoeligheid, een last en moeilijk om mee te functioneren in het dagelijkse leven en de oh zo vaak harde maatschappij.

 

Maar mijn wil, mijn wilskracht was sterk. Dus ik toen ik mij op het pad van intuïtieve ontwikkeling en mediumschap ging begeven heb ik mezelf door m’n verlegenheid heen geduwd. Puur op mijn krachtige, eigenwijze, koppige wilskracht. En puur omdat ik zo’n sterke soul-pull en eagerness, een soort behoefte voelde. Ik ging er dus ook gewoon voor, onafhankelijk van wat anderen ervan vonden en dachten. 

 

En eerlijk, al zeg ik het zelf, dat ging me jarenlang goed af. Tot er een moment kwam dat ik in Engeland in een grote spiritualist church als medium moest werken, uiteraard in het Engels. 

Ik had het al veel vaker gedaan de demonstraties mediumschap, zowel in Nederland als in Engeland. En ja, iedere keer was ik heel nerveus maar ik overwon het op wilskracht altijd. 

 

Maar deze keer, deze avond was het anders. Heel mijn lichaam, heel mijn fysiek, heel mijn zenuwstelsel, heel mijn systeem beefde van angst. En nog erger op een platform, zoals ze dat noemen in Engeland. Op een platform voor publiek, sloeg mijn stem over, de zenuwen namen het over en ik kreeg het niet onder controle. Dus letterlijk de angst nam het over. 

 

Dus wat gebeurde er op dat moment? Het verlegen meisje, de kleine interne Lisette stapte naar voren en wilde me daar weghalen. 

Mijn onderbewuste angst, emoties om te falen en afgewezen te worden, om niet goed genoeg te zijn, waren op dat moment onder de dusdanige grote druk niet meer te hanteren. Want de krachtige onbewuste nog aanwezige emoties, in de diepere lagen, waren sterker geworden en hadden het gewonnen van mijn wilskracht. Ja, ik had het heel lang op die eigenwijze, koppige wilskracht voor elkaar gekregen. Altijd mijn zenuwen overwonnen en het lukte om te presteren. De ene demonstratie ging uiteraard beter dan de andere maar toch deed ik het. Maar hier in Engeland met een publiek wat veel gewend is op mediamiek niveau. En onder toeziend oog van grote mediums incl. beoordelende ogen voor het hoogste niveau van wereldwijde certificering. Daar ging ik. Ik kon de contacten neerzetten maar de feedback van mijn trainer die wist waartoe ik in staat was zei: ‘You weren’t yourself tonight last night Lisette. I’ve never seen you so nervous before.’ Oftewel: ‘Je was niet jezelf gisterenavond Lisette. Ik heb je nog nooit zo nerveus gezien.’

Je mag gerust weten, jaren trainen… en dan dit. 

Ik was radeloos en enorm emotioneel. En als ik terugga, ik voel het nu weer in mijn stem. 

En je mag ook weten, ik stond echt op het punt om het bijltje erbij neer te gooien. Dit gevoel wilde ik nooit meer ervaren. De interne vernedering en afgang voelde verschrikkelijk. Op dat moment besloot ik: Nooit meer! Dit wil ik nooit meer voelen. 

En toen ik terugvloog naar Nederland dacht ik ook echt: ‘Oké, ik ga stoppen met demonstraties mediumschap. Dat is de oplossing dan hoef ik hier niet meer mee te dealen.’ 

Maar het universum had een ander plannetje voor me bedacht. 

 

Want wat was hier nu echt gebeurd? Heel simpel, hier was een laag van mijn ui naar voren gekomen. Een laag waarvan ik dacht dat ik het was. Maar jij weet nu, en ik weet nu. Dat ik dat helemaal niet ben. Dus wat denk je dat ik gedaan heb? Nou, heel simpel. Die laag moest verwijderd worden! En ja, je voelt het wellicht al aankomen.

De technieken die nodig waren om te shiften die ik kreeg op wonderbaarlijke wijze aangereikt om specifiek dit stuk te helen en transformeren. 

Gewoon met behulp van veilige, krachtige zelf-hypnose en regressie technieken kon ik ontdekken waar de kern van deze uitdaging was ontstaan. Ja, inderdaad. In mijn kindertijd, tijdens de 1e 10 jaar van mijn leven. En ik ben dat bij de kern, zoals je zult begrijpen, bij de wortel gaan verwijderen en transformeren. 

En sterker nog. Ik ben dit op heel veel gebieden van mijn leven gaan toepassen. Want ik dacht: Wow, ik ga die ui eens laagje voor laagje pellen. Lagen verwijderen die ik niet meer ben, die ik niet meer nodig heb. Dus vele deelgebieden uit mijn leven passeerden vervolgens de revue. Van bijvoorbeeld: Werken aan zelfvertrouwen, eigenwaarde naar gigantische geldblokkades die ik had naar succesvol kunnen en durven te zijn, naar het in je kracht stappen tot inderdaad ook het spreken in het openbaar. 

 

Nou, je hoort me nu, dat heeft ook gewerkt zul je begrijpen. Dus ja… ik kan nu ook vol trots zeggen: Het werkte! Want ook de mensen om me heen gingen het waarnemen. En het werkte niet alleen voor mij maar ook voor de vele cursisten die het inmiddels succesvol hebben toegepast. 

Want ja, ik gebruikte de technieken eerst voor mijzelf. Om mezelf te helen en transformeren en nu gebruik ik het inmiddels al jaren op dagelijkse basis in mijn praktijk en online trainingen om anderen te helpen, te helen en te transformeren. Puur om die laagjes van die ui af te pellen. Zo simpel kan je het zien. Lagen die je niet meer nodig hebt. Waarom zou je die überhaupt meesjouwen? 

Lagen die je blokkeren, saboteren en klein houden. Ik zou zeggen: ‘Hup, weg ermee!’

 

Dus als ik spreek over mijn succes-recept: Sowieso natuurlijk intuïtieve & mediamieke ontwikkeling maar ook mijn hypnoses en zelf-hypnoses zijn een vast onderdeel geworden van mijn trainingsprogramma’s. En ik durf te zeggen, daarin onderscheid ik me ook van elk ander programma. 

Waarom? 

Omdat ik dit heb beleefd, omdat ik dit heb doorleeft. Omdat ik een oplossing heb gezocht en gevonden, aangereikt gekregen, om dit te transformeren.  En we hebben natuurlijk allemaal lagen hebben die we niet meer nodig hebben. Dus zo simpel is het. Ik wil het ook niet moeilijker maken dan het is. Het is gewoon eigenlijk heel simpel.

 

Ik heb dus zelf aan den lijve ondervonden dat je prima kan ontwikkelen op intuïtief en mediamiek niveau. En ja, absoluut op wilskracht kom je heel ver. Heb ik ook gedaan. Maar er zal een trigger moment komen, zoals voor mij toen voor een publiek in Engeland, een trigger waarin je jezelf tegenkomt. 

En wat doe je dan? 

Dan kan je zoals met alles: Kiezen! Dan heb je een keuze. Je hebt altijd een keuze.

Je kiest ervoor om te vluchten of je kiest ervoor om je trigger vol in de ogen aan te kijken. Zodat je het voorgoed en altijd kan transformeren en verwijderen uit je leven. 

Die laag heb je namelijk niet meer nodig. Als kind kwam het vaak van pas om veilig te zijn. Gekoppeld aan je overlevingsprogrammering. Maar dat kind, dat ben je al lang niet meer! 

Je bent volwassen en je kan kiezen voor intuïtieve en energetische ontwikkeling inclusief ultieme transformatie om weer te kunnen leven vanuit je pure, authentieke zelf en prachtige essentie!

 

En zo is ook de energy healing op mijn pad gekomen. Niet omdat ik het wilde maar puur omdat ik tegen fysieke uitdagingen aanliep waarbij er iets moest gebeuren. 

 

De combinatie van zelf-hypnose en energy healing bleek het gouden recept. 

Waarom? Omdat je jezelf kan opschonen. Vrij maken, jezelf kan bevrijden om de beste versie van jezelf te zijn.

Als je energetisch en intuïtief wilt werken, je frequentie wilt shiften, met de spirituele wereld wilt werken. Of sowieso in het dagelijkse leven inzichten wilt ontvangen op intuïtief niveau.  Dan is het zo essentieel dat je vibe, je frequentie hoog is. Waarom? Want anders zal je inkomende signaal troebel zijn. Dan krijg je een blur beeld, troebele informatie binnen. Alsof je antenne verkeerd staat afgesteld tussen 2 signalen, dan soort het. Dan krijg je het niet helder binnen. Zo simpel kan je het zien.

 

En dat doet me denken aan gisteren. Want gisteren had ik een prachtige sessie met een cliënt die nog nooit met energie werk in aanraking was gekomen. Maar hij was er vanuit een nieuwsgierigheid. Zo mooi om te zien. 

En toen kwam ook de vraag naar voren over hetgeen ik aanbied qua energetische trainings en ontwikkelingsprogramma’s. 

 

Daarbij legde ik uit. Het lijkt veel wat ik aanbied maar alles sluit naadloos aan op elkaar. Er zit absoluut een reden achter. 

Het lijken verschillende disciplines maar het is mijn ultieme succes recept. 

Want ik weet inmiddels: Als het voor mij werkt dan werkt het voor jou ook. Tenminste, als je ervoor openstaat. Sta je er niet voor open? Dan gaat het niet jouw weg zijn. Eerlijk is eerlijk. 

 

Dus wat je ook wilt doen in het leven, welke kant je ook op gaat. Oude patronen en overtuigingen doorbreken, door lagen gaan die je niet meer nodig hebt en deze voorgoed verwijderen én hiermee vervolgens jezelf bevrijden is het mooiste geschenk wat je jezelf kan geven. 

En let op! Nog mooier: Daar stopt het niet, het werkt door. 

Als jij deze stappen zet dan kan je vervolgens weer de pure, echte, authentieke versie van jezelf worden. En vanuit die prachtige kracht, vanuit dat schitterende licht, vanuit die high vibe frequentie kan jij ook anderen stimuleren, inspireren, helpen, coachen en steunen hetzelfde te doen. Helemaal op jouw eigen unieke manier. Op die manier zet je met werken aan jezelf dus een golf van EnergyJoy in beweging. Want zo werkt het: Shift jezelf en je wereld zal shiften. 

Hoe prachtig is dat!

 

Dus nu is het aan jou. Voel je nu een interne klik, interesse of de behoefte om ook door lagen te gaan? 

Terug naar je kern? Stuur me een mailtje dan vertel ik je graag meer over de mogelijkheden. 

Want dit kan zowel 1 op 1 onder mijn persoonlijke begeleiding in mijn praktijk of online via mijn digitale programma’s.

Dus meteen een mooie test: Voel wat voor jou goed voelt en resoneert, wat dat blije jippie yes gevoel geeft diep van binnen. Of wellicht zelfs kippevel geeft. Dat is een interne ja vanuit het diepste van je zijn. Dat kan je niet zelf activeren, dat gebeurt in de diepere lagen. Neem dat mee, wat je ook gaat doen. 

 

Nog een tip: Je kan ook naar mijn Lisette Lucas app pagina gaan (link staat in de shownotes op www.lisettelucas.com/76) en je gratis als EnergyJoy member aanmelden. Dan krijg je direct toegang tot alle gratis meditaties waarvan er veel gebaseerd zijn op de zelf-hypnose en diepe ontspanningstechnieken. Dus kan je meteen helemaal voor niets aan de slag. Ik wens je alvast heel veel succes!

 

Nog even kort samengevat: Ik noem mijn succes recept de Trinity oftewel: De Drie-eenheid met de volgende ingrediënten: 

 

  1. Intuïtieve & Energetische ontwikkeling

  2. Persoonlijke transformatie therapie m.b.v. (zelf)hypnose

  3. Energy Healing m.b.v. clearing technieken

 

Deze 3 krachtige en unieke ingrediënten hebben ervoor gezorgd en doen dat tot op de dag van vandaag nog steeds: Dat ik de beste versie van mezelf kan zijn! Onafhankelijk van wat het leven me aanreikt. En ja, goed nieuws! Dat ik voor jou ook allemaal beschikbaar! 

 

Dus ik wens je heel veel succes! Je kan meteen aan de slag met alle gratis bijlages uit de inmiddels 76 podcasts of je kan me een mailtje sturen via info@lisettelucas.nl en dan help ik je met alle liefde het juiste traject te vinden. Hetgeen het beste past bij jou en je wensen!

 

En hiermee zijn we alweer aan het einde van podcast 76 gekomen! Wow, ik ben zo dankbaar, dankbaar voor jou! Waarom? Omdat jij naar je interne kompas hebt geluisterd en op play hebt gedrukt. Geloof me, je bent hier voor een reden. Vertrouw op je innerlijke wijsheid! Je hebt de podcast afgeluisterd dus dat het in tune is met een diep verlangen en potentieel is bij deze het bewijs! Gefeliciteerd! Prachtig! Ik hoop je snel te mogen ontmoeten, online of live in mijn praktijk. Welke weg je ook gaat bewandelen, ik wens je het allerbeste! 

Nogmaals dank voor je vertrouwen, dank voor je tijd, je kostbare tijd en een hele dikke EnergyJoy knuffel van mij! 

Liefs en tot snel! 

X Lisette 

X Lisette 

.  

EnergyJoy by Lisette Lucas | All rights reserved 2021© 

76. Wilskracht vs. Onbewuste Emoties

bottom of page