top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

9 juni 2021 door Lisette Lucas:

Script:

Podcast 71. De Taal van Energie; Ontdek Hoe Je Met Je Natuurlijke Krachten, Frequenties Kan Interpreteren Én Vertalen. 

 

Vraagje: Weet jij wanneer je energetisch iets oppikt én hoe je het kan vertalen? 

 

Ik zeg altijd: Energie lezen is alsof je een nieuwe taal leert spreken. 

 

En goed nieuws: Deze meest pure, natuurlijke kracht en taal kan ook jij weer herontdekken.

 

Zodat je kan leven vanuit je meest krachtige, authentieke & universele staat van zijn.

 

Shownotes www.lisettelucas.com/71

 

Welkom bij Podcast 71

 

Gelukkig wordt het al minder maar toch zijn er nog steeds mensen die me vreemd aankijken als ik vertel dat ik als succes medium en intuïtief transformatie therapeut met energie werk.

 

Sommigen vinden het vreemd, anderen nemen het niet serieus en weer anderen zijn er bang van. En ja, zelf behoorde ik ook absoluut lang tot meerdere van deze categorieën.

 

Dat had vooral te maken met hoe het me was aangeleerd van huis uit. Of eigenlijk niet aangeleerd want er werd niet eens over gesproken.

Het gevolg was dat ik heel bang was voor wat ik voelde en het niet begreep. En daarom wilde ik het ook vooral niet meer voelen. 

 

Maar ja, als je hoog sensitief en sterk empathisch bent, kan je je best doen om je energetische waarnemingen en inkomende energieën uit te zetten. Er komt toch een moment dat het je gaat opbreken. 

 

En zo gebeurde het ook bij mij. De meest bizarre voorvallen gingen zich namelijk opstapelen. Althans, dat bleek achteraf. Op het moment zelf had ik het niet echt door. Ik probeerde overal een logische, aardse verklaring voor te vinden en te geven.

 

Dus toen ik halverwege de twintig was en samenwoonde met mijn vriend. Die geluiden en stemmen die ik gedurende de nacht hoorde waren gewoon de beneden buren. Ik weet wel dat ik dacht:”Jeetje, waarom al die deuren open en dicht midden in de nacht….”

 

Verder heb ik er geen betekenis aangegeven. Ik had me er ook voor afgesloten. En ja, de buren konden toch de hele nacht in de weer zijn. 

Dat was ook een veilige verklaring. Pas jaren later ging ik navragen of anderen dat ook gehoord hadden en dan keken ze me gek aan. Zo van: Waar heb jij het over?

 

Voor mij kwam het grootste keerpunt toen ik op klaarlichte dag in mijn slaapkamer iemand waarnam. 

Ik heb het al vaker verteld maar mocht je het nog niet gehoord hebben dit verhaal blijft bijzonder, al zeg ik het zelf. 

 

We woonden jaren later in oud Voorburg in een huis uit 1928.

 

We hadden het in 2005 gekocht en helemaal verbouwd en gerenoveerd. En toen we het kochten was het echt in hele oude staat. De vorige bewoners hadden er zelf jarenlang gewoond als gezin en de langstlevende is uiteindelijk in dat huis gestorven. Zo hadden we gehoord van de makelaar.

 

Toen we het gingen bezichtigen in oude staat, à la jaren ’70, stonden er nog veel oude meubels. En het bed van deze vorige bewoner stond ook nog in de achter slaapkamer. 

Ik weet nog wel dat, ondanks dat ik toen nog niet met energie werkte, ik mijn eigen bed absoluut niet in die specifieke kamer wilde. Gewoon eng, spooky idee vond ik dat.

 

Maar omdat we het huis helemaal van top tot teen gestript en verbouwd hadden voelde het gewoon fijn en goed. Dus een heerlijk huis om met mijn gezin met 3 kinderen te wonen. Onze jongste zoon is daar in 2007 geboren. 

 

En toen kwam het moment dat mijn jongste van de 3 op klaarlichte dag een schone luier nodig had. Dus met mijn kleine baby op mijn arm liep ik de trap op. Zijn slaapkamertje was het kleine kabinet kamertje aan de voorzijde van het huis. Ik moest dan langs mijn eigen slaapkamer lopen. En zo ook die dag. Ik weet nog dat ik kletsend tegen m’n kleine mannetje naar boven liep en al lopend even naar rechts, mijn slaapkamer inkeek. En toen gebeurde het. 

 

Ik keek en nam ik een oudere dame waar in mijn slaapkamer. Gewoon op klaarlichte dag.

Ik liep door naar het kleine kabinet kamertje maar voelde de koude rillingen over m’n rug lopen. 

Het beeld wat ik zag was zo helder, zo echt, ze zat daar gewoon echt. En het was een oudere dame en ze lachte vriendelijk me. En ik weet nog dat ze een specifiek soort pantoffels aanhad. Die vielen me op. 

Dus met mijn baby in mijn armen deed ik een paar stappen achteruit en keek nogmaals om het hoekje m’n slaapkamer in. En toen zag ik haar niet meer.

 

Ik weet nog dat mijn hoofd soort van tolde. En een ‘What the F’ moment. 

En ook meteen van: Ik ben toch niet gek geworden. Ik zag haar zitten. Ik wist ook meteen wie het was. Niet dat ik ooit een foto ofzo van haar had gezien. Maar het was een soort weten. Dit was de vorige bewoonster van dit huis. Ik wist het zeker. 

 

Het heeft me dagen beziggehouden. Maar 1 ding stond voor mij voorop…. Oke, nu vind ik het niet meer leuk. De voorspelende dromen, de nachtelijke geluiden, de gevoelens, de stemmen, het horen van deuren, de pijnen overnemen van anderen…. Er moest iets gebeuren. Dit begon me echt bang te maken. 

Ik wilde namelijk helemaal geen doden mensen zien: Vond ik letterlijk doodeng! In de avond wilde ik het niet, dus daarom liet ik altijd mijn lampje aan. Maar nu zag ik het gewoon op klaarlichte dag…. Kappen hoor. Dat gevoel zat er echt onder.

 

En dat is het moment geweest wat voor mij de druppel was. Toen ben ik gaan zoeken en onderzoeken wie, wat en hoe ik geholpen kon worden. 

 

Ik moest het gaan begrijpen wat hier gaande was. Want wat het ook was. Het was duidelijk dat ik er iets mee moest. Ik kon er niet meer omheen. En wegduwen en doen alsof het onzin was en vooral niet bestond …. Tja, dat werd ook een beetje een naïef verhaal wat ik mezelf probeerde voor te houden.

 

Dus daar ging ik. Mijn eerste stappen zetten in de wereld van energie. Zo voelde het. Alsof ik een land betrad waar ik een nieuwe taal moest gaan leren. 

In het begin dacht ik kijkend naar mede cursisten in mijn groep: Wie denk ik dat ik ben. Kijk hun gaan dan. Ik vond iedereen zo goed en ik zat dan met een sieraad in mijn hand te proberen te voelen of ik iets voelde. Weet nog dat het eerste wat ik ooit waarnam in de klas via een sieraad luiken waren. Opeens zag ik van de oud-Hollandse luiken met die rood-witte ruit en dat diepe groene er omheen. 

Ik had toen nog zoiets van: Hè, waar kwam dat luik nou vandaan? 

 

En zo begon ik mij langzaam te begeven in de wereld van de energie leer. Het leren werken met en voelen van energie. 

Als iemand mijn vraagt waar kan je het mee vergelijken? 

Dan zeg ik altijd met het aanleren van een nieuwe taal. 

Dus je kan het stapsgewijs leren. Je moet het oefenen en trainen. Je moet fouten maken en je moet vooral niet bang zijn om fouten te maken. Dat kan ook al een aardige hobbel zijn, weet ik ook uit eigen ervaring. Je gaat dingen zeggen die echt nergens op slaan. Alsof je Chinees probeert te spreken tegen iemand die het vloeiend spreekt. Hoe ongemakkelijk is dat.

Maar toch merk je op een gegeven moment dat je vanuit de frequentie en vibratie van de energie iets gaat oppikken. Je pikt iets op waarvan je opeens zeker weet wat het is en wat het betekend. En dat spreek je vervolgens uit. 

 

Oftewel: Je vertaalt je waarneming vanuit de energetische frequentie en zet het om naar begrijpbare woorden voor degene die tegenover je zit. Of misschien online tegenover je zit, of fysiek tegenover je zit. 

En dan dat moment dat je iets voelt en waarneemt. Iets waarvan je denkt, ja denkt, die denkende mind wil zich er namelijk altijd mee bemoeien. Dat is de grootste valkuil. Maar dus iets waarvan je denkt: Nee, dit kan niet, dit is raar, wat moet ik hiermee?! Dit ga ik niet zeggen. Dit zit ik zelf ter plekke zelf te bedenken. Dat moment waarop je achteraf na de oefensessie zegt: Ja joh, ik nam een sinaasappel waar. En die kwam wel 3 keer terug. Weet echt niet wat ik ermee moet. (Dit is een waargebeurd verhaal trouwens) Dus ik vertelde na de oefensessie tijdens de feedback iets over die sinaasappel die maar niet weg wilde gaan. En toen schoot die persoon waarmee ik oefende in de lach. (Een inmiddels ook heel goed Nederlands medium trouwens waarmee ik toen oefende) Ze zei: ‘Oh, die sinaasappel daar zit een heel verhaal achter. Daar heb ik ooit inbrekers mee weggejaagd….’

Ik weet nog dat mijn mond toen openviel van verbazing….Wat? Inbrekers? Sinaasappel?! 

Wow, dat bedenk je toch niet!? 

 

En dat was voor mij het bewijs dat je stapje voor stapje de taal van energie kan leren lezen. En zogezegd zo gedaan. 

En ik moet wel eerlijk toegeven, het is niet zo van even hup bij Bol.com regelen. Want de taal van energie is niet als een simpel woordenboek te verkrijgen. Het is namelijk een oneindig dik boek waar je altijd uit kan blijven leren. 

Maar het mooiste is: Je ontwikkelt jouw eigen taal erin. Jouw eigen wijze van spreken, vertalen en interpreteren. 

 

En wat ik het meest bijzondere vind: Het is de meest pure en natuurlijke taal die er is. We zijn er vanuit ontstaan, we zijn er doorheen geboren! Alles is tenslotte energie. Wij als mens zijn een dansende, vibrerende massa van energetische frequentie. 

 

En om een voorbeeld te geven: Daarom kan je ook feilloos de stemming aanvoelen van iemand. Hoeven ze niet eens 1 woord voor te zeggen. Je pikt het op zonder er überhaupt over na te hoeven denken. Toch? Ga maar eens opletten in je omgeving. 

Ga maar waarnemen hoe je reageert op de frequentie van andere mensen. Als voordat ze een woord hebben gezegd. En nog belangrijker, al voordat jouw filters van aangeleerde (voor)oordelen er een stempel op heeft geplakt. 

De waarneming vindt namelijk plaats binnen enkele secondes. 

 

Het is een weten. Een weten wat voorkomt vanuit de communicatie die van Ziel tot Ziel plaatsvindt. Daar komt geen denkende mind aan te pas. 

 

Is dit bijzonder? Is dit speciaal? Nee! 

Dit is wat we zijn in onze meest pure essentie en dat is prachtig!

 

En door de jaren heen heb ik mezelf inmiddels een redelijk dik boek van de energetische taal aangeleerd. 

En ja, ik vind het heerlijk om al deze kennis over te dragen. Nou ja, je leest dit nu dus dit is absoluut een onderdeel ervan. Inclusief alles wat wel en wat niet werkte voor mij. 

 

Het mooiste is dat je van je beperkte aardse 3-dimensionale bewustzijn kan gaan leren shiften naar het oneindige 5-d bewustzijn en daar voorbij!

 

Waarom kleinschalig met oogkleppen op leven als het universum in je huist en door je heen pulseert!

Ik nam dat laatst prachtig waar tijdens een energy assessment Zoom reading met een van mijn cursisten van de Master Je Intuïtie Academy. 

Ja, ook online werkt het fantastisch. Want je stemt je dan ook gewoon af op de ether. Het veld waar zich alles bevindt. Maar tijdens die sessie voelde ik de beperkende filters van deze prachtige ziel en nam letterlijk visueel het universum in haar waar. Iets wat ik zelf ook nog nooit eerder op deze wijze had gezien. Dus voor mij ook weer een nieuwe pagina in mijn persoonlijke energetische taalwoordenboek. 

Een prachtig inzicht zowel voor de cursist als voor mij.

En het mooiste was. Een van de cursisten van de mediumschap academy kon ik de volgende dag met dat inzicht ook weer verder helpen.

 

En zo werkt het werken met energie. Het ontvouwt zich voor je energetische ogen. Stapje voor stapje op een manier die je vooraf niet voor mogelijk had kunnen en durven houden. 

 

Ja, dat vertel ik je ook echt uit eigen ervaring. Mindblowing, absoluut mindblowing! 

 

Ik ervaar het als de meest prachtige verrijking die je als mens mag ervaren. Opereren vanuit de hoogste frequentie van verbinding en onvoorwaardelijke liefde. Stappen kunnen en mogen zetten voor een ieders hoogste goed. 

En dit alles werkt naar hetgeen zo belangrijk is voor iedereen. Dit alles draagt bij aan de universele frequentie en het verhogen ervan. Dit begint allemaal bij jezelf. Bij het leren omarmen van de universele taal van energie en het je vervolgens weer eigen maken.

 

Dus spreekt dit je aan en heb je behoefte om te reizen in de wereld van energie en het leren spreken van je meest natuurlijk taal? 

Ik bied meerdere mogelijkheden om je daarbij te begeleiden en ondersteunen. Zodat je een absolute quick start kan maken in je energetische taalontwikkeling. Op www.lisettelucas.com/71 kan je hier alles over teruglezen. 

 

Belangrijk: Voel hierin wat bij je past en vooral wie bij je past. 

 

Les nummer 1 in het leren van de taal van energie: Luister naar de stem van je ziel. 

Die wijst je de weg. Voel je een aantrekking ergens naartoe of naar iemand toe vanuit een diepe onverklaarbare soulpull. Dan is dat jouw weg. 

Ga jezelf niet voortslepen en krampachtig duwen een bepaalde richting op. 

Dat werkt niet, ga voelen waar die pull, die aantrekking je naartoe leidt. Dat is jouw pad! 

 

Ik wens je heel veel succes met het creëren en manifesteren van jouw eigen energetische oneindige woordenboek! 

Ik ben er graag voor je als je energetische tolk!

Dank voor het luisteren, inzicht is kracht, dus dat heb je nu mooi in de pocket! En kan je vervolgens om gaan zetten in energetische shifts. 

 

Heel veel succes, dikke knuffel van mij! 

 

Liefs en tot snel!

X Lisette 

.  

EnergyJoy by Lisette Lucas | All rights reserved 2021© 

71. De Taal van Energie

bottom of page