top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

18 maart 2020

 

Lisette Lucas:

Aura

 

In deze aflevering, podcast #7 ga ik het hebben over het energieveld, oftewel over je aura. 

 

Zoals je al in podcast #2 hebt gehoord, alles is energie. 

En alles heeft een aura oftewel een fijnstoffelijk energieveld.

 

Wat ga je leren in deze podcast:

 • Je leert wat een aura is.

 • Je leert wat je kan waarnemen met behulp van je aura

 • Je gaat herkennen wat voor effect het op je kan hebben

 • Je leert welke informatie je aura bevat.

 • Je leert de voor – en nadelen van een open aura.

 • Je leert je eigen energie en aura voelen.

 • En als extra bonus in deze aflevering verwerkt leer je een speciale oefening waarmee je je aura kan opschonen en afschermen.

 • En je leert het effect van dankbaarheid op je frequentie en je aura. 

 

Wat is een aura: Of het nu een voorwerp, plant, dier of een mens is. Alles is omgeven door een, voor het fysieke oog, onzichtbaar veld. Je kan het zien als een soort groot ei, een ballon of grote bubbel helemaal om je heen. Zowel voor je, achter je,  naast, boven en onder je. Het loopt helemaal door onder je voeten door, zelfs een stuk de aarde in. 

Het energieveld kan dicht rondom je lichaam zitten en het kan ook heel ver open staan. Je aura is constant in beweging en bij iedereen anders. Geheel afhankelijk van je gedachten, emoties en fysieke toestand. 

 

Wat we als mensen altijd, onderbewust doen, is elkaar aanvoelen, aftasten en inschatten. Je hebt altijd het 1e intuïtieve gevoel en daarna komt de denkende mind erbij die reageert op de impulsen, de energetische indrukken, die het ontvangt vanuit de aura van de ander. 

 

Ken je dat gevoel: Je staat met iemand te praten en opeens word je overmand door emoties zoals angst, verdriet of vermoeidheid. 

Iets wat je daarvoor nog niet voelde. Hoe kan dat? 

Het komt waarschijnlijk omdat jouw energieveld, jouw aura zich blend, oftwel vermengd met het energieveld van de ander. 

Vervolgens vindt er een energie-uitwisseling plaats die jij ervaart.

Vaak lijken het je eigen emoties of gevoelens. Dat is ook lastig te achterhalen. Maar als je meer inzicht krijgt in de energetische materie, jezelf traint in het voelen en bewust worden hiervan, dan voel je beter aan wat van jezelf is, en wat van de ander. 

 

Zelf ben ik altijd, voordat ik me bewust ging ontwikkelen op het intuïtieve vlak, heel gevoelig geweest voor invloeden van anderen.

Vooral vermoeidheid, gemoedstoestanden en pijnklachten nam ik over als een spons. 

Daar zat ik dan, opeens overvallen door vermoeidheid, met een spontane pijn in mijn hoofd, kniepijn of oorpijn. Denkende dat er iets mis was met mijn eigen gezondheid. Soms was dat wel het geval, maar door me te ontwikkelen ontdekte ik dat die hoofdpijn, kniepijn of oorpijn meestal helemaal niet van mezelf was, maar van een ander.

 

Het werd zelfs zo sterk, dat ik ging pijn voorvoelen. Dus pijn die een ander nog niet kon voelen, die voorvoelde ik al in mijn eigen lichaam en energieveld. Hoe kwam ik daarachter? Omdat ik dan meestal uren of dagen later hoorde of zag waar desbetreffende last van kreeg. 

 

En of die persoon nu voor me stond, met me aan de telefoon zat of als ik aan die persoon dacht. Het gebeurde al voordat ik er erg in had. 

 

Ik weet nog dat ik met iemand aan de telefoon zat, kletsend over van alles en nog wat. Opeens werd ik overvallen door een pijn in mijn voet en enkel. Ik moest gewoon anders gaan zitten. Ik sprak het uit tegen de persoon aan de andere kant van de lijn en die zei vervolgens: Nou, dat is precies waar ik last van heb!

Hoe toevallig… maar nee, toeval bestaat niet. Op het moment dat ik herkende, dat de pijn of kwaal van een ander was kon ik het direct transformeren en loslaten. En vervolgens voelde ik het niet meer. 

 

Maar wat gebeurt er nou op zo’n moment?

Nou eigenlijk heel simpel.

De aura’s oftewel de energieën blenden op het moment dat je contact maakt met de ander. Energie overlapt en je komt letterlijk in de belevingswereld van de ander terecht. En als je sensitief, HSP (een hoog sensitief persoon) of gevoelig bent, dan voel je, wat de ander voelt, ervaart en soms zelfs denkt. Dat kan mooi zijn maar vaak ook heel lastig. Vooral als je er geen controle over hebt. Later in deze podcast tref je een perfecte oefening aan hiervoor. 

 

Wanneer heb je een sterk aura?

Je aura is dus een krachtveld dat je lichaam omhult. Het heeft een reikwijdte van ongeveer 1 meter om ons heen, dit is afhankelijk van omstandigheden.

Met de kracht van intentie, dus met de energetische kracht van gedachten, kan je het verder uitstrekken of juist kleiner maken. Hoe beter je lichamelijke, mentale en spirituele conditie, hoe sterker en krachtiger je aura. Dus als je je goed voelt, heeft je aura een hoge trillingsfrequentie. Je spreekt dan over een krachtig, sterk, gezond aura.

 

En wanneer heb je dan een verzwakt aura?

Dat spreekt een beetje voor zich. Want voel je je zwak, dan zal automatisch je energieveld, je aura ook zwak zijn.  En als je bedenkt dat een aura een soort energetisch schild die invloeden van buitenaf op afstand kan houden. Dan begrijp je ook dat wanneer je mentale en fysieke toestand zwak zijn dat het gerelateerd is aan de toestand van je aura.

De trillingsfrequentie van een zwak aura is dus een stuk lager dan dat van een sterk aura. 

 

Je aura is een soort database waarin alles over jou staat opgeslagen. 

Je vindt er bijvoorbeeld informatie over:

 • Je persoonlijkheid en karakter

 • Je lichamelijke conditie en eventuele fysieke aandoeningen. Ook als ze nog niet op fysiek niveau voelbaar zijn.

 • Je emotionele gesteldheid en je emoties in het algemeen.

 • Je psychische oftewel mentale gesteldheid en je kan eventuele blokkades waarnemen. 

 • Je talenten, potentieel, dromen en wensen en eventuele valkuilen.

 • Maar ook je verleden, zelfs vorige levens, het heden en de inkomende energie van de toekomst is waarneembaar. 

 

Je kan dus heel veel informatie uit een aura van een persoon halen. Iedereen kan zich ontwikkelen op intuïtief niveau dus iedereen kan leren aura lezen. 

Ik zeg lezen maar je begint met het (aan) voelen van de energie. 

Je leert de taal van het voelen, en ik moet eerlijk toegeven. Dat is niet makkelijk.

Het vergt training, net als met alle andere disciplines. Maar oefening baart kunst. 

 

En het mooie is, iedere aura is uniek. Iedere kleur, nuance en frequentie die je waarneemt zal ook bij iedereen een andere betekenis hebben. Het heeft daarom geen zin om simpelweg de betekenis van kleuren uit je hoofd te leren. De beste manier om aura te leren lezen is doen. 

 

In een latere podcast ga ik het hebben over kleuren, de globale betekenis ervan en het effect op het energieveld en dus op jezelf. 

 

Verder over je aura.

Je hoort veel over het afschermen van je aura. Of je hoort wel eens mensen zeggen, je zit in mijn space of mijn persoonlijke ruimte. 

 

Maar waarom je aura afschermen?

Veel gevoelige mensen hebben een soort van 'open' aura die ontvankelijk is voor allerlei soorten (onzichtbare) energieën.  

Voordeel: Je kan makkelijk van een ander kunnen (aan)voelen. Je hebt vaak een groot empathisch vermogen omdat je je zo eenvoudig kan inleven. 

Nadeel: Je zit snel met de emoties/lichamelijke pijnen, klachten en problemen van andere mensen opgezadeld.  

Daarbij zijn er ook veel mensen die niet goed in hun eigen kracht staan. Die hebben soort van aangeleerd om onbewust mee te liften op de energie van anderen. Dat is niet met opzet, de meesten zijn het zich niet eens bewust, maar jij verliest zonder dat je het in de gaten hebt wel je energie hieraan. Je 'lekt' als het ware energie. Ik was hier zelf het wandelende voorbeeld van. Zoals ik in een eerdere podcast al vertelde, ik was “one big open hole” volgens een bekend internationaal medium. Met veel oefenen en discipline heb ik dat weten te transformeren. Maar ik waak er altijd voor en let goed op mijn grenzen. In podcast #3 vertel ik hoe ik dat doe mocht je je hierin herkennen. 

 

En wat zijn de gevolgen van een open aura: Je krijgt te maken met: vermoeidheid, fysieke kwaaltjes, stemmingswisselingen, verminderde weerstand enzovoort.  

Het is daarom heel erg van belang jezelf goed af te schermen. Te leren hoe energie werkt, hoe je je energie kan besturen en hoe je de controle herpakt i.p.v. dat de energie een loopje met je neemt. 

Ik vergelijk het vaak voor mijn cursisten met het leren besturen van een auto. Je lichaam is je fysieke voertuig en je aura is je energetische voertuig. Als je leert lopen leer je je fysieke voertuig te besturen. Maar wie leert je je energetisch voertuig te besturen? 

Als je van nature een hoge gevoeligheid hebt, open staat voor prikkels dan weet je vaak niet wat je ermee moet doen. Als kinderen jong zijn en overprikkeld worden dan gaan ze zich of distantiëren, terugtrekken van hetgeen ze oppikken energetisch of ze hebben niet door dat al die prikkels van buitenaf komen en gaan super druk worden omdat ze denken dat al die invloeden van zichzelf zijn. Ze ervaren het ook echt in zichzelf. Terwijl ze eigenlijk een spons zijn van een overvloed aan opgestapelde energieën van bijvoorbeeld: ouders die gestrest zijn, broer of zussen die de aandacht opeisen, juf of leraar die tegen een burn-out aanzit en bijvoorbeeld van andere leerlingen die alles projecteren op het kind. 

 

Wat doen we dan in de huidige maatschappij? Drukke kinderen? Meestal wordt het symptoom behandeld, maar waar ligt echt de oorzaak? Interessant toch?

 

Maar wat je leert als je je energetische voertuig gaat besturen, is dat je leert hoe je je eigen ruimte kan afbakenen, je eigen space mag creëren en eren, dat het jouw recht is om jouw ruimte te beschermen omdat het van jou is en niemand anders. Jij bepaalt wie je wel energetisch toelaat en wie niet.

Jij herpakt de controle over je energetische voertuig i.p.v. dat je je stuurloos laat meevoeren in richtingen die je niet dienen. 

 

We gaan nu een oefening doen waarmee je bewust je energieveld kan gaan voelen.

 

Zorg dat je even een moment voor jezelf hebt. Als je een auto bestuurt of ander voertuig of machine dan raad ik je aan dit later te doen. 

 

In de Shownotes van deze aflevering op mijn website: www.LisetteLucas.com/7 vind je de aantekeningen en tijden van deze oefening aangegeven. Dan kan je zo naar de oefening teruggaan.

 

Je kan dit zowel staan, liggend of zitten doen.

Wat voor jou op dit moment het beste uitkomt. En het voordeel hiervan is dat je het ook overal kan toepassen. 

 

Word je bewust van je lichaam en adem rustig in en uit.

Adem nogmaals diep in en uit. Blaas bij elke uitademing lekker alle spanning, drukte of wat er speelt op dit moment weg. En zie het vervolgens als een soort wolkje wegdrijven. Doe dit zolang het goed voelt. Dan kan je lekker ontspannen aan de oefening beginnen.

 

Als je zover bent ga je met je aandacht naar het centrum van je zijn, dit kan je hart, je buik of bijvoorbeeld je borst zijn. Je weet intuitief waar het centrum van je zijn zit. De plek waar jouw oneindige energie zit, jouw oneindige licht, dat stukje wat er altijd is geweest en altijd zal zijn. Dit prachtige lichtpunt ga je met de kracht van je gedachten, met je intentie, groter maken. Heel rustig, heel eenvoudig op een in- en uitademing wordt jouw licht groter en groter. Heel je lichaam wordt gevuld met het prachtige, oneindige licht, en terwijl je rustig doorademt, vullen ook je armen, je benen, je hals en hoofd zich met dit prachtige licht.

En terwijl je volledig gevuld bent met licht ervaar je de oneindige kracht die in je huist, de kracht waarmee je alles kan bereiken wat je maar wilt. Een vanuit dit licht en vanuit deze kracht kan je heel makkelijk en eenvoudig het licht door je huid, door je poriën duwen. Gewoon op een in  en uitademingen en vervolgens vult het licht jouw aura, jouw energieveld aan alle kanten. Zowel voor je, achter je, boven en onder je gaat het een stuk de aarde in, je energieveld is deels verbonden met de aarde zodat je meteen goed geaard bent. En adem rustig in en uit. En afhankelijk van hoe je dag er verder uitziet kan je kiezen hoe ver je je aura om je heen zet. Heb je het nog druk, dan houd je het vrij dicht bij je lichaam, kan je lekker ontspannen dan maak je je energieveld met de kracht van intentie wat groter.

En voel hoe het voelt, ervaar wat het doet, jouw eigen ruimte, jouw eigen energetische voertuig, en als je zover bent mag je om de buitenkant een prachtig gouden randje zetten. Alsof je jezelf in een gouden ei plaatst. Een gouden rand waarop alles afketst wat jou niet dient. Jouw energetische schild. En zie voor je in gedachten hoe je hele fysieke lichaam is omhult met jouw prachtige licht, zowel voor je, achter je, boven je, naast je en onder je en zie hoe het een stuk de aarde in gaat zodat je goed geaard bent. Stevig met 2 voeten in het hier en nu. 

En als je zover bent mag je rustig in en uitademen, in gedachten dankbaar zijn voor de prachtige energie en frequentie die je nu voelt en ervaart. En wiebel lekker je tenen, adem diep in en uit, beweeg je handen, tover een glimlach op je gezicht en kom rustig terug in het hier en nu.

 

En…… hoe was dat, hoe voelde dat? En hoe voelt het nu, misschien nog wat onwennig, of juist niet. Mijn advies: Ga deze oefening meerdere malen per dag herhalen. Op een gegeven moment kan je het zonder mijn begeleiding helemaal zelf doen. Waar je ook bent. Of je op de fiets zit, op het werk, onder de douche, in het vliegtuig, of lekker thuis op de bank of in bed. Overal kan je deze oefening doen.

Onthoud, de plaatjes die je maakt in je hoofd, en de woorden die je zegt tegen jezelf, hebben een direct effect op je fysieke en dus ook energetische lichaam. En dit bepaalt vervolgens je realiteit. 

 

Je mag met behulp van je vrije wil, altijd zelf bepalen welke plaatjes je maakt in je hoofd en welke woorden je kiest, ik wil je graag meegeven dat het voelen van dankbaarheid voor de simpelste, kleinste, meest voor de hand liggende dingen, een gigantisch effect heeft op je aura. En dus ook op jou en iedereen om je heen. Zelfs in moeilijke tijden, tijden van crisis en alles waar we als wereld op dit moment mee te maken hebben. Ondanks dat is er altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. 

 

Waar ben ik dankbaar voor? Ik ben intens dankbaar, dat je de moeite en tijd hebt genomen om mijn podcast te luisteren. Ik ben dankbaar dat ik hetgeen waar ik zo van houd en wat mij zelf zo verrijkt dag in, dag uit, dat ik dat mag overdragen op deze manier. Ik hoop dan ook dat je er goede tips en inzichten uit kan halen en direct mee aan de slag gaat. Heel graag hoor ik je ervaringen en wat je van de podcast vindt. Ga lekker aan de slag met je aura opschonen, het lichter maken, het verhogen van je frequentie en wegblazen en loslaten wat je niet meer nodig hebt, zodat je volledig in je kracht kan staan. Nogmaals dank voor het luisteren en graag tot de volgende aflevering!

All Rights Reserved © 2020 EnergyJoy

Script: AURA

bottom of page