top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

19 mei 2021 door Lisette Lucas:

Script:

Podcast 68 Medium maar Waarom? Het krachtige effect en grensverleggende nut van het omarmen van je Inner-Medium. 

 

Wat is nu eigenlijk een medium, wat doet een medium en wat is het nut ervan?

 

Een medium is zoveel meer dan een zweverig, geitenwollensokken iemand die met doden communiceert.

 

Liefdevolle waarschuwing: In deze podcast krijg je inzichten die je wellicht kunnen raken in je kern. 

 

Zodat je zelf kan ervaren hoe het leven vanuit je authentieke Soul-Self is inclusief de grensverleggende effecten. 

 

Shownotes: www.lisettelucas.com/68

 

 

Welkom bij Podcast 68

 

Te gek dat je openstaat voor iets waar eigenlijk nog steeds wel een taboe op rust. 

Hoog tijd dus om deze podcast te maken!

 

Het idee voor deze podcast ontstond eigenlijk gisteren.

 

Zoals je misschien weet, ik ben moeder van 3 prachtige tieners, succes medium & intuïtief transformatie therapeut én heb sinds 2013 mijn EnergyJoy praktijk waardoor ik inmiddels duizenden mensen heb mogen laten kennismaken met de wereld van energiewerk en mediumschap.

 

Net zoals heel veel van ons zit ik uiteraard ook op social media. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest, Linkedin, terwijl ik het zo zeg kan je er al een dagtaak aan hebben. Haha.. Maar ik ben vooral actief op instagram en volg ik uiteraard ook weer mensen die mij inspireren.

 

Zo ook het insta account van Lucy Woesthoff, ja, de vrouw van Neerlands trots, zanger Dinand inderdaad. Ik persoonlijk vind Lucy een prachtige, inspirerende vrouw, auteur van het boek: ‘Woman’ en ik geniet van haar pure, authentieke uitstraling en manier van verbinden met anderen. 

 

Dus nietsvermoedend zat ik haar insta story te bekijken en opeens zag ik de foto van een boek voorbijkomen. Ik herkende de foto want een van mijn eigen cursisten van mijn mediumschap opleiding had het in de groepsapp geplaatst. 

 

Maar Lucy had dus een insta live met de auteur van dit boek: medium Laura Lynne Jackson en had bij de foto de tekst gezet: I’m curious… Have you even spoken with a medium? Oftwel: Ik ben benieuwd.. Heb je ooit gesproken met een medium?  (Ik zal in de shownotes op www.lisettelucas.com/68 een link naar beide dames plaatsen) 

 

Nou, als medium zijnde zal je kunnen begrijpen: Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap en dankbaarheid! Dat heb ik Lucy ook direct laten weten uiteraard! Want hoe geweldig dat ze op haar eigen, unieke manier zich inzet voor het vergroten van het bewustzijn. Dus ik schreef haar meteen: ‘Thank you Lucy for raising awareness!’ En kreeg ook een lief berichtje van haar terug.

 

Laura Lynn zit trouwens ook in de Netflix serie: Surviving Death waar weer Nederlandse collega’s van me aan hebben meegewerkt. En ook een vriendin waar ik mee trainde. Dus super trots! 

 

De Insta Live was een prachtig gesprek tussen Lucy en Laura maar het mooiste van dit alles vind ik het volgende. 

 

Deze vrouwen zetten zich in voor bewustwording, universele liefde en verbinding. En als ik het doortrek naar het mediumschap dan is dat precies waar het om gaat.

 

De verbinding met de spirituele wereld maken. Met onze dierbaren die vanuit zielsniveau en essentie gewoon nog om ons heen zijn.

 

Helaas voor velen niet waarneembaar maar gelukkig voor steeds meer onder ons voelbaar en zichtbaar op vele prachtige manieren. 

Mede dankzij de inzet van velen die zich verdiepen in het ontwikkelen van hun energetische kwaliteiten. Want zoals ik al heel vaak heb verteld in voorgaande podcasts. 

In de basis zijn we allemaal hetzelfde. Dus iedereen heeft (of eigenlijk is) een ziel, een essentie en iedereen kan zich op spiritueel, energetisch, intuïtief, psychic en mediamiek niveau ontwikkelen. 

 

Dat is geen gave! Alsjeblieft, maak het niet groter dan het is. 

Oke, hoor ik je nu denken. Geen gave maar wat het dan wel? 

 

Ik ga het proberen uit te leggen vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring: Mediumschap is doorzetten, doorgaan, doortrainen, oefenen en vooral vallen, fouten maken, opstaan en weer doorgaan.

 

Want als ik het heb over mediumschap ontwikkelen, of zoals ik dat noem: Je Inner-Medium ontwikkelen en trainen, dan gaat daar eerst een essentiële stap aan vooraf. 

 

En dat is het leren je eigen energieveld, je aura, leren beheersen en besturen. En vervolgens leren hoe je kan blenden met de energie van een andere persoon, dier, voorwerp, foto of situatie. 

 

Dat noemen we psychic werken. In het Nederlands noemt je dat trouwens een paragnost. Die werkt psychic. Dus dat is nog geen mediumschap. 

 

Een medium gaat een stap verder. Want een medium kan zijn of haar energie verhogen richting de frequentie van de spirituele wereld. 

En de spirituele wereld werkt dan super graag samen en verlaagt dan de frequentie. 

Dan maak je ergens in het midden contact. Zo simpel kan je het zien. 

De vergelijking die ik altijd maak is dan met een radio. Draaien aan de knop, afstemmen op de juiste frequentie tot je het juiste signaal ontvangt. 

 

Dat verhogen van je frequentie vergt uiteraard oefening en training. Je bouwt je spirituele uithoudingsvermogen zeg maar op. Spirit gym kan je het noemen, of spirituele fitness. Haha.. En het is net als met iedere vorm van training: Oefening baart kunst of in ieder geval: Practice makes Progress. Want de ontwikkeling duurt een leven lang, je kan het altijd verbeteren en versterken en verdiepen. 

 

Maar het is dus in ons allemaal aanwezig en iedereen kan het leren en ontwikkelen. Tuurlijk, een bepaalde mate van sensitiviteit is absoluut mooi meegenomen. Maar ik weet inmiddels ook uit ervaring dat iedereen die zachte, sensitieve kant in zich heeft. Bij de een wat dieper begraven onder uitdagingen die het leven hebben aangereikt dan de ander. Maar het zit er. 

 

En dan kan je je nu afvragen: Waarom vind je het zo belangrijk Lisette dat dit duidelijk wordt gemaakt?

 

Goede vraag: Daar kan ik heel simpel antwoord op geven. 

Het antwoord is: Liefde & Heling.

 

Je weet vast als geen ander hoe het is om een dierbare te moeten missen die is overleden toch?

 

Maar vraag aan jou: Hoe denk je dat het voor jouw dierbare is? 

Degene die is overgegaan naar de spirituele wereld. 

Naar de plek waar je geen fysiek lichaam nodig hebt. Waar alles energie is. 

 

De plek van waaruit je degene die op aarde zijn achtergebleven kan zien, ervaren en waarnemen. Zien hoeveel ze verdriet hebben, zien en voelen hoe ze je missen, weten hoe je je voelt, ervaren hoe je struggelt en in stilte huilt. 

 

Stel je voor, misschien is dit niet leuk om voor te stellen maar het geeft een interessant perspectief dus doe even mee voor het gevoel. 

Stel: Jij bent onverwacht of sneller dan verwacht om wat voor reden dan ook in de spirituele wereld aangekomen en je hebt je dierbaren moeten achterlaten. 

Soms mét maar soms ook zonder afscheid te hebben kunnen nemen, soms met ruzie om niks, soms zonder ze jarenlang te hebben gesproken. Maar vaak met intens verdriet vanuit die liefde en verbinding.

 

Stel je voor dat je nog 1 keer de mogelijkheid krijgt vanuit de spirituele wereld om jouw dierbaren te laten weten dat het goed met je gaat. Of om te laten weten dat je spijt hebt van die ruzie om niks. Of om te laten weten dat je je weer fit en vitaal voelt en gezond voelt. 

 

Wat zal dat doen met je dierbaren daar op aarde? Jij in de spirituele wereld, zij alleen achtergebleven zonder jou op aarde. 

Hoe zullen ze zich voelen na die boodschap van jou, voorbij de grenzen van het aardse bestaan?

 

Nou, ik kan je vertellen vanuit mijn persoonlijke ervaring als medium, als kanaal en spreekbuis tussen de aardse en spirituele wereld: Dat is het meest helende wat je als Ziel kan ervaren. De liefde, de warmte, maar de humor, de herinneringen, de verbinding. Het is de meest krachtige vorm van heling die je kan ervaren. 

 

En het belangrijkste is: Niet alleen voor degenen hier op aarde maar ook voor degene die is overgegaan naar de spirituele wereld. Heling, vergeving, liefde, troost, compassie en verbinding mag en kan plaatsvinden.

 

Tranen vloeien, afgewisseld met een glimlach want vergeet niet: Je neemt al je karaktereigenschappen en je persoonlijkheid gewoon mee. Je Spirit & Ziel leeft oneindig voort met alles wat je hebt mogen ervaren door levens heen. 

Dus hoe prachtig is dat. En wat nog mooier is om te ervaren: Zielen groeien en evolueren door. Het is altijd voelbaar dat ze in verbinding staan met de grotere intelligentie en wijsheid. Want woorden die tijdens het leven niet konden worden uitgesproken vanwege ‘ego-issues’ zal ik maar zeggen. 

Die kunnen tijdens een mediamiek contact wel worden uitgesproken. En op die manier mag er heling plaatsvinden tussen de 2 werelden.

 

Dus als je dit nu gehoord hebt. Eigenlijk vanuit het perspectief van de spirituele wereld. Hoe waardevol en zelfs belangrijk is het dan dat je je inner-medium ontwikkelt en traint? 

 

Hoe fantastisch als je zelf die boodschappen vanuit de spirituele wereld kan ontvangen en kan en mag overdragen. Juist naar degene die het zo nodig heeft. 

 

En daarom was ik zo blij dat Lucy Woesthoff die stap heeft gezet. 

 

Want ja, die taboe rust er nog steeds op dus het kan super spannend zijn om hier in de openbaarheid over te praten… Ik zag trouwens ook het interview met Koningin Maxima voor het 50ste verjaardag, over de Tarot. Haar prins was voorspeld, maar dat even terzijde.

 

Mediums, mediumschap…. Tja, als nuchtere moeder van 3 kinderen, geboren in de randstad in een hele rijke familie waar alles gebaseerd was op geld, bezittingen en macht, weet ik daar alles van. Dit bestond niet! 

 

Maar oh my…. Wat ben ik dankbaar dat ik dat heb durven te doorbreken. Wat ben ik intens blij dat ik die giga soul-pull heb gevolgd naar Engeland om te trainen, jaar in, jaar uit, met de beste ter wereld! 

 

En nee, niet alleen voor mezelf maar juist voor het grotere goed. Om liefde en healing in beweging te zetten. Om elkaar te helpen, steunen, sturen en begeleiden om je frequentie te shiften naar de vibe van EnergyJoy en daar voorbij! 

Want in je eentje kan je het proberen om de universele frequentie te verhogen. En dat werkt op zich prima. Want ja, het begint uiteraard bij jezelf. Daar ligt de kern, de basis, dat is absoluut stap 1. 

Maar dan begint het pas echt!  

Waarom? 

Omdat jouw frequentie hoger en hoger en groter en groter wordt en anderen mag raken, inspireren en transformeren. 

Eigenlijk precies zoals ik het nu doe. Althans, dat is mijn intentie met oa. mijn podcast. Dat ik wat in beweging mag zetten bij jou, puur vanuit mijn eigen ervaringen. 

Dit, deze boodschap over het shiften van je vibe, moet ik delen met de wereld. 

Mijn vibe is inmiddels te hoog om het alleen binnen de huiskamer te houden zeg maar. Dan klappen gevoelsmatig de ruiten eruit. 

En ik hoop dat jij dat ook voelt en ervaart. 

Want als je dit voelt dan heeft dit niets met mij te maken. Maar dan heeft dat te maken met dat prachtige, krachtige, unieke, pure deel in jou wat zich geroepen voelt om hetzelfde te doen.

 

Dan resoneert het op een manier die je nu misschien nog niet onder woorden kan brengen. En dat is helemaal oké. Het belangrijkste is dat je deze stap hebt gezet. 

Of eigenlijk: Dat je nu luistert en het Inner-Medium deel in jezelf activeert. Want het is in je aanwezig en het wil niets liever dan verbinden, uitreiken, liefdevolle golven in beweging zetten en helpen en healen. En dat alles puur vanuit jouw eigen krachten, expertise en talenten. Want ik weet ook zeker: Jij bent een prachtig palet aan talenten en kwaliteiten met oneindig potentieel. 

Dus tijd om tot actie over te gaan of tijd om het nog krachtiger in beweging te zetten vanuit wie jij echt bent! Vanuit je: Soul-Self!

Dus niet vanuit wat je aangeleerd hebt omdat iemand anders dat van je verlangde, nee! Dan zou ik nu ook aannemer en huizenbouwer zijn geweest hahah… 

Nee, puur vanuit dat vuur, jouw Spirit, die passie in jou. 

En dat brengt me terug bij Lucy Woesthoff. Kijk naar haar en je begrijpt wat ik bedoel met puur, authentiek en liefdevol op haar eigen unieke manier. Dankjewel Lucy dat je op jouw manier bijdraagt aan de liefde en heling die zo nodig is. Met elkaar kunnen we shiften naar de frequentie van EnergyJoy en daar voorbij! Omarm je Inner-Medium vanuit je pure zielsfrequentie en alles is mogelijk! 

 

En voel je de inspiratie en die bubbly, blije, energetische Ja diep vanbinnen? Onderneem dan meteen actie! Dit is jouw moment om te shiften en shinen zoals niemand anders dat kan! 

 

Uiteraard help en steun ik je graag en ik hoop dat je nu voelt en ervaart waarom! 

 

Dank voor het luisteren en hele dikke knuffel van mij!

Liefs Lisette xxx

All rights reserved 2021 

68. Medium maar Waarom?

bottom of page