top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

20 april 2021

 

Lisette Lucas:

Script

Podcast 64. Quality Development, Alleen Het Beste Is Goed Genoeg Voor Jou! Ontwikkel, Transformeer En Train Jezelf Op Het Hoogste Niveau: Level Outstanding! Puur Omdat Je Het Waard Bent! 

 

 

Stel: Je bent klaar om voor ontwikkeling, groei en transformatie te gaan maar dan: Hoe, Wat en Waar? 

 

Mijn tip: Als je weet dat je het meer dan waard bent kies je de beste kwaliteit op level: Outstanding! 

 

Zodat je op kwalitatief top & uitstekend niveau kan shiften, transformeren en groeien.

 

En dan is je kwaliteit niet alleen zichtbaar en waarneembaar maar bovenal voelbaar is voor iedereen die je pad kruist. 

 

De shownotes van deze podcast vind je op www.lisettelucas.com/64

 

Welkom bij Podcast 64

 

Jaren geleden kwam ik in aanraking met energiewerk, mediumschap en energy healing. Maar vooral met een foto van een plek die ik niet meer van mijn netvlies kreeg.

 

Ik weet nog dat ik een soort instant ‘knowing’ gevoel kreeg. Een gevoel, een soul-pull, een aantrekking van: Daar moet ik zijn!

Maar ik had echt geen genul hoe en de gedachte van in het vliegtuig stappen terwijl mijn 3 kinderen onder de tien waren gaf me echt de koude rillingen van angst. 

 

Maar ik dacht: If there’s a will, there’s a way oftewel: Er moet een manier zijn. Een manier om daar te komen. Dus ik ging op zoek. En ja inderdaad, wat ze zeggen is echt waar. Wie zoekt die vindt. En zo kwam het dat ik bij een opleiding in Nederland terecht kwam die toen ieder jaar een reis naar die plek van de foto maakte. 

 

Yes, dacht ik toen. Dit is de manier. Zo gaat het zijn. 

 

Nu ben je vast benieuwd naar de foto die ik had gezien. Ik zal het je vertellen, en ik zal deze foto ook in mijn shownotes plaatsen. Deze plek was The Arthur Findlay College in Stansted, Engeland.

 

De meest gerenommeerde plek ter wereld op het gebied van intuïtieve- energetische ontwikkeling en mediumschap. 

 

Ik heb er al vaker over gesproken in voorgaande podcasts. En ook in mijn gratis masterclass vertel ik hierover. 

 

Maar vandaag heeft het een extra speciale reden. 

Want ik heb toendertijd een manier gevonden om in contact te komen met die plek waar ik gevoelsmatig moest zijn.

 

Ik wilde namelijk een bepaalde kwaliteit. Niet zomaar iets leren over energie. Nee, ik wilde het hoogste en beste niveau ter wereld bereiken. 

 

En daar ben ik voor gegaan! En dit geldt niet alleen voor mediumschap, dit geldt ook voor de transformatie therapie, de succes coaching en de energy healing. Ik ben intens dankbaar dat ik kan zeggen dat ik getraind ben door de beste ter wereld. Omdat ik weet dat je alleen dan het ook op de beste manier kan overdragen. Geen half bakken gedoe, bam, gewoon het hoogste kaliber.

 

En zo is het gegaan. Dus alles heb ik geleerd van de beste die er op de aarde rondlopen. En ja, het meest bijzonder is, ik leer zelfs van degenen die de aardse sferen al verlaten hebben. Dus ook vanuit de Spirituele wereld ontvang ik steun, inzichten, begeleiding en sturing. Sessies doe ik ook nooit alleen. Mijn team van helpers staat me bij. En dat is een hele bijzondere ervaring. Iedere keer weer.  

 

En daarbij, het leren stopt nooit. Dus ik ja, ook ik leer dagelijks bij. Bewust maar ook gewoon in de praktijk.  En ja, uiteraard ook met vallen en opstaan. Dat hoort nu eenmaal bij het leven en zijn vaak de krachtigste lessen. 

Laatst dus ook weer in een energy assessment met een cliënt kreeg ik informatie naar voren op een manier die ik vooraf nog nooit eerder had ervaren. Dus ja, ik leer dagelijks bij, Spirit geeft me ook steeds weer nieuwe uitdagingen, net als iedereen die ervoor open staat. 

 

Maar waar ik dus echt naartoe wil is de kwaliteit. Want helaas is vooral op het gebied van intuïtieve en mediamieke ontwikkeling er geen regelgeving. 

 

Iedereen na een weekendcursus kan zich medium noemen. En dat is iets waar ik als medium die getraind is volgens de ‘Engelse Methode’ verandering in wil aanbrengen. 

 

In Nederland is er een groep met mediums die echt krachtig getraind zijn via de normering van de SNU, the Spiritualist National Union en weten waar ze het over hebben. In Engeland bestaat er namelijk wel een norm. 

 

Het gaat veel verder dan leuk energie lezen en met Spirit communiceren.

 

Er is een gigantische verantwoordelijkheid aan verbonden.

 

Mensen die bij je komen in de praktijk, live of online, hebben veelal te maken met een bepaalde problematiek. Van rouw tot echtscheiding tot depressie tot het niet meer willen leven.

 

Als deze persoon bij iemand komt binnenwandelen die een weekendcursus heeft gedaan dan hoef ik jou niet te vertellen wat de consequenties kunnen zijn.

 

Het meest essentiële is namelijk weten waar je grenzen liggen. En die grens is flinterdun. Als medium, psychic, intuïtief coach kom je vaak over als iemand die alle antwoorden heeft.

 

En dat alleen al is iets wat uit de wereld geholpen moet worden.

 

Je taak als medium, psychic en intuïtief coach is in mijn optiek: Voor de cliënt de krachten en valkuilen uitlichten. En bovenal inzichten geven waarmee de cliënt zelf vooruit kan.

 

Dus, je ontvangt van mij geen kant en klare oplossing. Nee, ik geef je tips, tools en inzichten die iets in jou in beweging zetten. Die jou net dat zetje geven wat je nodig hebt. Die jou helpen, steunen en sturen in de richting van je oneindige potentieel. 

Het gaat erom dat je het vervolgens zelf in beweging gaat zetten. Dan kan je je ultieme leven, potentieel en missie leven.

 

Voorspellen doet een psychic niet. Want een psychic leest puur de reeds aanwezige informatie en energie in je energieveld. Inkomende energie is wel te lezen voor de korte termijn. 

 

Daarentegen kan een medium via de spirituele wereld wel informatie doorkrijgen die verder gaat dan hetgeen voor ons zichtbaar is. Ik zeg altijd: Spirit overziet het grotere geheel en kan inzichten geven, steun en hoop bieden. Maar dan nog gaan ze je geen kant en klare oplossing geven voor jouw uitdaging.

 

Dat is ook niet de bedoeling. Jij bent hier voor jouw Zielsgroei en ontwikkeling dus wat zou het überhaupt voor zin hebben als je alle antwoorden kant en klaar aangereikt krijgt. 

 

Wat wel gigantisch kan helpen, en dat doe ik vanuit mijn expertise uiteraard is het meevoelen. Als psychic, medium, intuïtief coach kan je letterlijk in de energie stappen van de persoon tegenover je. Live of online. Dat maakt niet uit. Alles is energie dus daar zijn geen grenzen in. Privacy grenzen uiteraard wel. Maar het voordeel met meevoelen in de energie van iemand anders is dat je als buitenstaander een soort helikopter view krijgt. En je neemt een soort van uitvergroot waar, waar de knelpunten liggen. 

Een soort gps routekaart, een plattegrond waarop de filevorming zichtbaar wordt. Gezien van bovenaf. Zo kan je het eigenlijk zien. 

 

Op die manier kan je aangeven waar de knelpunten zijn, oplossingen geven in de zin van oefeningen, tools en tips. Zodat de persoon zelf aan de slag kan, transformeren en de beste versie worden van zichzelf. 

 

Dat is namelijk altijd het uitgangspunt. De cliënt empoweren zodat hij of zij door kan. Net als vanuit de psychologie. Onafhankelijk van wat het leven ze aanreikt. Dat de persoon veerkracht heeft een door kan. 

 

En je zult begrijpen, lukt dit in een weekendcursusje? 

 

Kan je hier dan mee overweg? 

 

Lijkt me duidelijk toch?

 

Dus daarom wil ik ook hameren op het feit dat het zo belangrijk is dat je weet en begrijpt dat je bij iemand komt die echt kwalitatief getraind is op het hoogst mogelijke niveau.

 

Want dan weet je dat je in goede maar vooral veilige handen bent. Dat je niet de deur wordt uitgestuurd met valse hoop. Of dat je informatie krijgt over je gezondheid. Want dat is iets wat echt via de reguliere medische wegen moet gaan. Mankeer je bijvoorbeeld iets, heb je last van je fysieke lichaam? 

Dan stuur ik je (en dat moet iedereen doen die goed getraind is op dit gebied) eerst door naar de huisarts en vanuit daar. Mocht er niets aantoonbaars gevonden worden. Dan kunnen we vanaf energetisch niveau gaan kijken. 

 

Ik moet eerlijk toegeven, ik werk samen met de medische zorg. Een arts die heeft soms patiënten waar niets medisch aantoonbaars naar voren komt. Soms is het hele medische circuit doorlopen. En toch ervaart de patiënt klachten. 

Dan wordt mijn hulp meestal ingeroepen.  Meer onder de noemer: Als de arts het niet meer weet dan worden ze doorgestuurd naar mij. Haha. 

En ik hoorde laatst feedback die me deed glimlachen. De medische zorg had gezegd tegen de patiënt: Ik weet niet hoe ze het doet, maar het werkt. 

 

En dan maakt mijn hart en vooral mijn Ziel een sprongetje van blijdschap. De geneeskunde en alternatieve geneeskunde komen steeds dichter bij elkaar. Maar ondanks dat is de grens zeer essentieel. 

 

En terwijl ik dit vertel wil ik het hebben over een aantal mogelijkheden waar je voor kan gaan. 

 

Eigenlijk is het een vraag. 

 

Als jij nu zou mogen kiezen, voor jezelf om stappen te zetten in de richting van je ultieme, oneindige potentieel. 

 

Zou je dan gaan naar iemand die heeft geleerd van iemand die wel prima is, iemand die goed is, of iemand die uitstekend is? 

 

Niet heel lastig toch?

Ik persoonlijk settle alleen maar voor level: Outstanding! 

En ja, dit heb ik uiteraard ook geleerd van de beste succes coach ter wereld: Tony Robbins.

 

Ik moet wel zeggen dat ik die kwaliteit van nature altijd heb opzocht. 

Voor mij is altijd alleen het beste goed genoeg geweest. 

Dus nu is het moment om voor jezelf er even bij stil te staan. 

 

Waar ga jij voor? 

Prima, Goed of Uitstekend?

 

Juist, dat dacht ik ook!

 

Ik wilde dit naar voren halen omdat een dierbare vriend me erop wees toen ik vertelde over de gigantische hoeveelheid aanmeldingen die ik heb voor mijn live masterclasses. 

 

Ik kreeg toen deze prachtige wijze woorden terug: ‘Preserve the quality Lisette, that’s all that counts’.

En toen dacht ik, ja, dat is precies waar het om gaat. De kwaliteit moet altijd van het hoogste niveau zijn. Of er nu 3 mensen naar je luisteren of 1000 tegelijk. 

 

Het gaf me zo’n dankbaar en nederig gevoel. En het bracht me naar de service, het dienen. Het jezelf in dienst stellen voor het grotere goed. Want dat is het. Het is niet alleen voor degene die luistert en leert maar ook voor de spirituele wereld en de healing die door lagen mag plaatsvinden. Want uiteindelijk daar draait het echt om. 

 

Dit het inspireerde me intens om deze podcast te maken.

 

Want inderdaad de vele jaren van training en ontwikkeling met en door de beste ter wereld heeft me gebracht naar hetgeen ik nu mag doen en delen. De ontwikkeling gaat oneindig door. En ik ben dan ook intens dankbaar dat jij die dit nu luistert het duidelijk ook omarmt. Want eerlijk: Anders zou je er niet eens de tijd voor nemen toch? 

Je investeert nu in jezelf en dat is de beste investering die je kan doen! 

 

En als ik jou nu echt vraag: Waarom is alleen ‘outstanding’ goed genoeg?

 

Wat is jouw antwoord daarop?

Schrijf het desnoods nu voor jezelf op. Zet de podcast even op pauze. 

 

Heel goed, welkom terug!

Ik ben benieuwd wat jouw antwoorden en inzichten zijn. 

 

Het kunnen er velen zijn maar de belangrijkste in mijn optiek is: Omdat je het waard bent!

Staat dat er nog niet? Schrijf het dan giga groot op: OMDAT IK HET WAARD BEN! 

 

Daar ligt de kern en sleutel en als je dat voelt, ervaart en weet dan kan je de wereld aan. Dan gun je jezelf het beste en kan je de beste versie van jezelf zijn. Niet alleen voor jezelf maar ook juist voor degene om je heen. Maar het begint altijd met: ‘Voor jezelf’. En dan ontstaat het ‘ripple-effect’, het golfeffect, de golf die ik de EnergyJoy Vibe noem die mensen mag aanraken, helen, helpen en steunen vanuit blijdschap, liefde en geluk!

 

 

All rights reserved EnergyJoy © 2021

64. Quality Development

bottom of page