EnergyJoy typewriter script.JPG

24 maart 2021

 

Lisette Lucas:

Script

Podcast 60. Soul Connections, Soulmates, Tweelingzielen, Aardse Verbindingen En Diepe Zielsconnecties Onder De Loep

 

Herken je dit? Iemand noemt jou: ‘Soulmate’ of jij hebt het gevoel dat iemand jouw ‘Soulmate’ is….. en dan? 

 

In deze podcast krijg je inzicht in connecties die dieper gaan dan het ogenschijnlijke aardse. 

 

Na afloop begrijp je beter wat het wel én wat het niet is.

 

Met deze inzichten kan je vooruit in je leven en begrijp je als geen ander dat je heel bent! 

 

 

Welkom bij Podcast 60!

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Soulmates, Tweelingzielen, Twinflames, Zielemaatjes, tegenwoordig komen er zoveel woorden, benamingen en labels voorbij die tegelijkertijd zoveel verwarring kunnen opleveren.

 

Daarom vond ik het tijd worden om een podcast over dit onderwerp te maken.

 

In mijn praktijk zie ik veel verschillende connecties op relationeel niveau voorbij komen.

 

En in mijn leven, ontwikkeling en transformatie heb ik uiteraard ook mogen ontdekken welke levels er zijn op het gebied van connecties.

 

Als je gaat kijken online, via ‘Universiteit Google’ en hoopt antwoorden te krijgen dan merk je al snel dat je verdwaalt in een soort van doolhof van ogenschijnlijke waarheden, inzichten, ervaringen en meningen.

 

Toch ben ik door de jaren heen gaan begrijpen, voelen en ervaren waar de verschillen liggen.

 

En ik wil jou ook meteen aanraden: Voel bij het luisteren van deze podcast wat goed voelt voor jou, wat resoneert.

 

Want ook op dit gebied zullen we nooit alle antwoorden vinden. Dus daarom is het ook verstandig om geen labels te plakken op bepaalde situaties en omstandigheden. 

 

Simpelweg omdat je in connecties met niet 1 maar 2 zielen te maken hebt. 

 

Wat voor de ene persoon als de waarheid voelt hoeft voor de ander niet automatisch dezelfde waarheid te zijn. En zelfs als het wel de waarheid blijkt te zijn wil het niet zeggen dat iedere ziel er klaar voor is om die connectie die jij ervaart te omarmen. 

 

Dus als eerste wil ik je meegeven. Blijf dicht bij jezelf en laat je niet gek maken door google, meningen van anderen en vooral uitspraken van anderen die jou gaan vertellen wat voor soort connectie je ervaart of hebt.

 

In mijn optiek is het ontdekken, beleven en doorleven van deze rollercoaster aan emoties, sensaties en inzichten de reis op zich.

 

Daar gaat het om. Het leren kennen, ontdekken en vooral het naar binnen gaan. Naar binnen bij jezelf. Daar ligt de sleutel! Wellicht niet wat je wilt horen maar ja, het is waar. 

 

Ik weet als geen ander hoe het is om te denken dat je de ander nodig hebt om jouw compleet te maken. Dat gevoel dat je zonder de ander in je leven niet gelukkig bent. Begrijp me niet verkeerd. We zijn hier absoluut allemaal op aarde om te verbinden,

om connecties aan te gaan en om ons simpelweg voort te planten vanuit evolutionair perspectief. Minimaal 2x om de populatie in stand te houden. 

 

Maar een laag verder vanuit Zielsperspectief gaat het ook veel verder en veel dieper.

 

Je kent vast wel de romantische uitspraken als: ‘you complete me’

Of jij bent mijn betere helft, of samen zijn wij 1.

 

En daar gaat het meteen mis. Want vooral die laatste uitspraak suggereert dat je half bent. Dat je zolang je niet samen bent met je andere helft dat je niet heel kan zijn.

 

En ja, ik weet zeker dat zolang je dat gelooft dan zal dat ook altijd zo voelen. Dan ga je een leegte ervaren omdat je het gevoel hebt dat je maar een half mens bent ipv één heel persoon.

 

En dat brengt me meteen bij de allerbelangrijkste les die ik heb ervaren en doorleeft op dit gebied.

 

Ik ben namelijk altijd bang geweest om alleen te zijn en daarom ben ik denk ik altijd lange relaties aangegaan. Dus ik ben van een relatie van 5 jaar in mijn tienerjaren verdergegaan in een relatie van 29 jaar.

 

Die relatie van 5 jaar heeft me heel veel geleerd. Dankzij zowel de mooie kant als de zeer pijnlijke keerzijde van die dynamiek heb ik ontdekt wat ik wel en vooral niet wilde en accepteerde in een connectie.

 

Oftewel zuiverheid op relationeel vlak is voor mij het hoogste goed. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor het hoogste goed van de ander. Mede omdat ik persoonlijk die pijn en het verdriet heb ervaren. Ik weet nog goed dat ik toen bewust de beslissing nam: ‘Dat wil ik nooit meer voelen’. Achteraf ben ik dankbaar dat ik dat in die 5 jaren heb mogen/moeten doorleven. Het heeft me een gigantische inzichten gegeven waar ik tot op de dag van vandaag naar leef. Oftewel, ik ken m’n grenzen en daar ben ik trots op. En dit kan je vast ook wel bij jezelf herkennen, dat je dingen meemaakt en dat je zegt: Tot hier en niet verder! En uiteindelijk geeft en brengt je dat zo veel. 

 

Ik weet nog goed toen ik in 2011 voor het eerst helemaal alleen naar The Arthur Findlay college in Engeland ging. De meest gerenommeerde college ter wereld op het gebied van spirituele, mediamieke en energetische ontwikkeling. 

 

In de 19 jaar dat ik toen in een relatie zat was ik nog nooit alleen weggeweest. Nou ja, alleen toen ik in het ziekenhuis lag 2 weken voor de geboorte van mijn oudste zoon. Maar dat is toch anders.

 

Dus daar ging ik in 2011 met knikkende knieën naar Engeland. Mijn gezin in tranen achterlatend en uitzwaaiend op Schiphol.

Ik begreep niets van mezelf, waarom liet ik dit achter me terwijl ik alles ogenschijnlijk leek te hebben.

 

Ik volgde op dat moment mijn gevoel, m’n soulpull zoals ik het altijd noem. Dus een diepe ziels-aantrekkingskracht, bijna magnetisch. Ik moest het gewoon volgen.

 

Ik weet nog goed dat ik in 2010 een soort weten over me kreeg dat op dat pad ik situaties en omstandigheden zou beleven die mijn leven voorgoed over hoop zouden gooien. Weet nog toen ik schrok toen dit opeens over me heen kwam. Meer hierover ook in podcast 57 Kundalini energie. Ik zal het ook in de shownotes op www.lisettelucas.com/60

 

Maar goed, ik ging toch.

Ik weet ook nog dat vlak voordat ik ging mijn man een soort woede/angst uitbarsting heeft gekregen die zo heftig was dat de dynamiek tussen ons voorgoed is veranderd. Achteraf denk ik dat hij voorvoelde dat hij mij ‘als het afhankelijke, aanhankelijke meisje van 19’ voorgoed kwijt zo raken. Maar dat hij geen keuze had dan me te laten gaan. Hij wist ook dat ik die soulpull moest volgen. 

 

Dus daar ging ik, naar Stansted, de UK.

Ik vertelde dit laatst nog aan mijn eigen  groep 2 jaars mediumschap cursisten.

 

Op de Arthur Findlay college waren ongeveer 100 studenten gedurende de week aanwezig. Ongeveer 80% waren vrouwen.

 

Tijdens die week wist ik qua aandacht van het mannelijk geslacht niet wat me overkwam. Ik was tenslotte al 19 jaar samen met 1 man en had verder weinig van de wereld gezien. 

 

Er waren ook Nederlandse heren. En die aandacht gaf me wat onrust maar tegelijkertijd ook een openbarend gevoel van: ‘Oh, ik tel toch nog mee ondanks dat ik moeder van 3 kinderen ben’. Haha... En toen kwam het. Er was 1 man die ik in Nederland 2x eerder op events had gezien en ja, eerlijk is eerlijk. Mooie man, qua uiterlijk maar ook qua energie. Dus ik weet dat ik dacht, oke

Lisette: Afstand houden. Ik liep ook soort van gewapend met mijn handtasje met foto’s van mijn gezin erin. Als iemand me iets vroeg kon ik meteen die foto’s tevoorschijn toveren. Soort afweersysteem ofzo... haha. Het was nieuw voor me zeg maar. 

En ja, uiteraard kwam ik ook precies met die persoon in de trainingsgroep terecht en ontstond er een prachtige, natuurlijke dynamiek en flow. 

En waarom vertel ik dit nu zal je wellicht denken. Nou omdat er tijdens de lunchpauze iets gebeurde waar ik eigenlijk enorm van schrok. 

We stonden in een lange rij altijd te wachten en opeens stond die man achter me. We raakten aan de praat en toen zei hij uit het niets: ‘Misschien zijn we wel soulmates’. M’n hart bonkte in m’n keel, nee, zei ik meteen dat hoop ik niet want dat is niet echt handig als je getrouwd bent.’

Pfff... wist me er echt geen raad mee. 

Die week moest ik ivm de begrafenis van mijn oom op 1 dag heen en weer naar Nederland vliegen. 

Ik kwam thuis en voelde me schuldig door al die aandacht die ik kreeg. Alsof ik een magneet was.

Ik moest het gewoon tegen mijn man uitspreken. Ik was wel bang dat ik niet meer terug mocht maar zijn reactie liet me stijl achterover slaan.

Hij zei: Schat, geniet lekker van de aandacht. Je ziet er toch ook goed uit’

 

Wow dacht ik terwijl de tranen in m’n ogen sprongen van opluchting. Het was duidelijk dat hij me vertrouwde. En ja, daar ging ik weer. 

Met die man heb ik een prachtige stille connectie die inderdaad voor mij als soulmate connectie voelt. 

 

Maar inmiddels ben ik erachter dat we heel veel soulmates hebben. Ik dacht toen 

dat je er maar 1 had in het leven. Schrok me daarom ook rot. Haha.. gelukkig heeft het me zoveel gebracht en gegeven qua inzichten. En het gaat nog steeds door. Want ik ben veel meer prachtige zielen tegengekomen waarmee ik diepe zielsconnecties heb.

 

En daarmee bedoel ik:  Een diepe verbinding voelen met iemand alsof je die persoon altijd al gekend hebt. Een onverklaarbaar fijn en bekend gevoel. Gewoon je instant op je gemak voelen, zonder dat je iemand echt kent.

 

Dus ja, inmiddels voel ik me rijk met prachtige zielsconnecties. De ene dieper en krachtiger dan de andere. De ene op afstand in stilte en de andere dichtbij en actief. Maar iedere dynamiek is speciaal en uniek. Zowel met mannen als vrouwen. 

 

Dan zijn er ook de diepe zielsconnecties die er puur zijn om je energetisch aan te raken in dit leven, iets te activeren, iets intern in beweging te zetten en je iets te leren. Misschien wel om oude karmische stukken te vereffenen. Dit gebeurt vanuit mijn perspectief allemaal puur op platonisch, energetisch niveau. Want ik weet dat daar veel verwarring ontstaat en dat het veel chaos in levens kan veroorzaken als je je grenzen niet duidelijk voelt en kent. Ik zie het in mijn praktijk en om me heen gebeuren. Juist door de intensiteit van de connectie. Dan moet je stevig in je schoenen staan.

 

Vaak zijn dit de connecties die gepaard gaan met diepe zielspijnen, zielspijnen waarvan je niet eens wist dat het bestond en een heel diep verdriet. Gevoelsmatig gaat dit verder dan soulmates. Soulmates hebben veelal een kalme, vriendelijke, gemoedelijke, stimulerende dynamiek.

 

Nogmaals, voel voor jezelf wat resoneert. Daar ligt de waarheid, jouw waarheid. En dat is ook meteen de les voor dit leven. 

 

Ik geloof dat je de grootste groei haalt uit de connecties met diepste zielsverbinding.

Puur omdat zielen zo met elkaar in verbinding staan dat ze elkaars angsten en pijnen gaan triggeren op het diepst mogelijke niveau. Door lagen en levens heen. Het mooiste is dat het een proces is waarbij je zo op jezelf wordt teruggeworpen dat je niet anders kan dan naar binnen gaan. 

En dan bedoel ik naar binnengaan bij jezelf.

Want stukken oud zeer worden in reflecties van de prachtige essentie van zielen gereflecteerd en heling mag door lagen en dieptes plaatsvinden.

 

De diepste lagen van zijn mogen naar boven komen en transformeren. Alles voor het hoogste goed van de zielen. 

Zuiverheid, puurheid, integriteit en loyaliteit is het hoogste goed in combinatie met respect en eerbied.

 

Een liefde voorbij aards besef komt hierbij kijken omdat dergelijke connecties het aardse 3-D bewustzijn overstijgen. Puur omdat het op energetisch niveau plaatsvindt.

 

Ik geloof sterk dat je deze connectie pas in je leven krijgt zodra de tijd er rijp voor is. 

 

Dit is niet iets wat je kan plannen. Dit is overgeleverd aan de wil van het universum, de kosmos, God, het grotere geheel of welke benaming je er ook aan wilt geven. Hier zijn woorden als destiny en fate aan verbonden. Dit kan je niet afdwingen, alles met aardse wil zal het in de negatieve zin van het woord beïnvloeden.

 

Heling door lagen van zijn is het sleutelwoord. Berusting, geloven en vertrouwen. De synchroniciteit die op je pad komt en soms te bizar voor woorden kan zijn is je bevestiging dat je op de juiste weg bent en dat ‘the universe has your back.’ Want ja