top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

3 maart 2021

 

Lisette Lucas:

Script

Podcast 57. Kundalini Energie, Wat Het Is Én De Voordelen En Gevaren Van Een Awakening 

 

Je hebt er wél of niet van gehoord óf merkt misschien zelf een verandering in je energie. 

 

Vandaag ontdek je wat Kundalini energie is met alle voor- en nadelen.

 

Deze podcast geeft inzicht en helderheid aan de hand van mijn persoonlijke ervaring. 

 

Zodat je het makkelijker herkent en jezelf én anderen met deze informatie kan helpen en beschermen.

 

De shownotes van deze aflevering vind je op www.lisettelucas.com/57

 

Welkom bij Podcast 57!

 

Superfijn dat je luistert. Deze podcast is een hele persoonlijke. 

Want het idee voor deze podcast is ontstaan vanuit mijn eigen ervaring en spontane Kundalini awakening. En vanuit de ervaringen die ik heb gehad met cursisten en cliënten in mijn praktijk.

 

Om eerlijk te zijn, zelf, toen de Kundalini energie bij mij in beweging kwam had ik geen benul wat het was. 

Het was juni 2015 en ik stond in de keuken, bij de gootsteen iets met de hand af te wassen. Opeens voelde ik op het midden van mijn rug, ter hoogte van mijn schouderbladen een enorme hitte. Het werd zo heet dat ik dacht dat de zon vol op mijn rug scheen. Ik draaide me om en het gekke was. De zon scheen helemaal niet. Ik begreep het niet maar gaandeweg ging het vaker terugkomen en niet alleen op mijn rug maar ook aan de voorkant op hartsgebied. 

 

En toen ging ik een patroon opmerken. Bijvoorbeeld als ik een berichtje, appje kreeg van iemand waarmee ik een diepe hartsconnectie of zielsconnectie had. Dan voelde ik al voordat het berichtje binnenkwam de hitte op hartshoogte toenemen en pling, dan opeens was er een berichtje.

 

Ik weet nog dat ik dacht…wow, dit is bizar. Ik voel me een soort antenne, alsof ik opeens inkomende signalen kan opvangen.

 

Als medium en psychic kon ik me afstemmen op energie en het lezen en waarnemen maar dit was absoluut anders en nieuw.

 

Dus ja, ik was absoluut gefascineerd door hetgeen er gebeurde en gaandeweg gingen de symptomen toenemen. 

 

Ik ging het voelen op meerdere plekken in mijn lichaam en van warmte ging het ook veranderen in steken of een tingle, soort kriebelend gevoel of juist koude energie, rillingen, een twitching en shivers. Allemaal rare en aparte dingen die ik nog nooit had gevoeld op die manier. En het werd zo heftig dat ik me ook echt ging afvragen wat er met me aan de hand was. Ik voelde het, merkte ik op, echt in mijn energiecentra, mijn chakra’s zeg maar, zoals mijn 3e oog, zonnevlecht, navelchakra, basis maar ook mijn kruin. Alles werd geactiveerd leek wel. Ik merkte ook op dat mijn gemoedstoestand ging schommelen. Het bracht me een soort van naar binnen. Van euforie en super blij naar terugtrekken in mezelf. Ik voelde iets wat anderen niet begrepen en als gek afdeden. Ik ging afvallen, dat was top hahah, ik sliep vaak slecht en lag uren te woelen en draaien. Daarbij nam synchroniciteit gigantisch toe. Alsof ik in een wereld was beland vol signalen en signs die me lieten voelen en zien welke richting juist was. Tot het bizarre aan toe. Ook telepathische vermogens werden heel sterk, nog meer voorspellende dromen en veel nachtmerries. 

 

En toen ben ik gaan googlen en ontdekte ik dat het de symptomen waren die bij een Kundalini awakening horen. Oftewel een energetisch Kundalini ontwaken. Ik vond prachtige berichten maar ook schrikbarende, heftige berichten. 

 

Ik was op dat moment van de ontwaken 7 jaar echt actief op het spirituele pad, ging door een enorme groei, ontwikkeling en persoonlijke transformatie. Een jeugdtrauma bereikte na bijna 23 jaar rechtzaken zijn climax, mijn privé situatie was al jaren niet zoals ik het wilde en ik voelde dat daar iets moest veranderen en daarbij had ik bijzondere, mooie, pure en diepe zielsconnecties in het aardse en daar voorbij.

 

Dit alles wat samenkwam was blijkbaar een soort trigger in mij geweest waardoor de Kundalini energie is gaan stijgen.

 

Nu zal je je afvragen. 

Stijgen? 

Ja, stijgen. 

Kundalini energie is een slapende, opgerolde energie die helemaal onderaan in je basis zit. Onderaan je wervelkolom, zeg maar rond je stuitje. Het is bij iedereen aanwezig maar bij de meeste mensen blijft het een leven lang latent en slapend aanwezig.

 

Je kan het actief gaan opwekken of je het kan spontaan ontwaken zoals bij mij het geval is geweest. 

Maar het kan ook door trauma, een ongeluk of spirituele beoefening (bewust of onbewust) worden getriggerd. 

 

Het symbool wat wordt gebruikt zijn 2 slangen die als het ware vanuit je basis, onderaan je wervelkolom als energie naar boven gaan stijgen. 

 

Dit schoont als het ware je energie op zodat je de beste versie van jezelf kan zijn op zielsniveau zoals je bent voorbestemd te zijn.

 

Vrij van blokkades en emotionele barrières. Dus de hitte die ik waarnam en de bijkomende symptomen is niet zozeer de Kundalini energie maar meer het proces van opschonen van het energetische systeem. Zodat je vrij wordt van blokkades zowel uit dit als vorige levens.

 

Dan kan je energie vrij stromen en kan je je volledige zielspotentieel leven. Je ‘destiny’ als je het zo wilt noemen.

 

Dat klinkt wellicht mooi als je het zo hoort maar ik kan je vertellen. Ik ben door de diepste, meeste pijnlijke dieptes gegaan die ik ooit eerder heb ervaren in dit leven. Maar eveneens heb ik liefde leren ervaren en voelen zoals ik het nog nooit eerder in dit leven had ervaren. 

 

Een onvoorwaardelijke liefde op een onbeschrijfelijk niveau. 

En dat ervaar ik tot op de dag van vandaag. Die heftige pijn en alles is gelukkig inmiddels voorbij. 

 

Maar ik kan je vertellen, dat is niet van de een op de andere dag gegaan.

 

Ik was begin 2016 bij Mavis Pittilla in Manchester, Engeland voor mediumschap training. Toen dacht ik, ik ga het Mavis vragen. Ik wist dat Mavis zelf ook door een Kundalini awakening was gegaan dus vertelde haar over mijn ervaringen.

 

Ze zei toen: ‘I saw a disturbance in your energyfield’. Maar dat ze niet had gezien dat het Kundalini was. Maar vanaf dat moment gingen blijkbaar bij Mavis al haar alarmbellen af. Mede omdat ze zelf de impact op haar persoonlijke leven had ervaren denk ik.

Ze wilde me vanaf dat moment, meerdere keren nadat ik weer in Nederland was online spreken en zien. Ik kreeg oefeningen mee en die moest ik doen. Iedere dag. Ze was heel streng. Ik schrok er eigenlijk van. 

 

Zelf vond ik het wel spannend wat er gebeurde. Maar Mavis had allang door dat het mijn leven overhoop ging gooien. Inderdaad, op dat moment was ik niet meer gelukkig in mijn huwelijk en voelde dat er iets moest veranderen. Ik voelde echt alsof het anders mijn dood zou worden. Heel bizar en eng eigenlijk. 

 

Dus ik had de oefeningen mee en daarbij vertelde Mavis dat Kundalini de meest gevaarlijke energie is die er is. En dat je het voor mediumschap niet nodig hebt. 

 

Ik weet nog toen ze het zei dat ik het even tot me door moest laten dringen.

Mede omdat je zoveel tegenstrijdige verhalen leest online over deze materie.

 

Maar goed, ik luisterde uiteraard en deed braaf mijn oefeningen en voelde dat het hielp. De energie werd rustiger en in plaats van dat het een loopje met me nam kon ik het nu zelf transformeren en afvoeren. 

 

En dat is mijn redding geweest. Ik heb toen wel de echtscheiding doorgezet omdat ik naar dat gevoel moest luisteren omdat ik van binnen kapot ging en inderdaad, achteraf gezien ontwikkelde zich vanuit onderhuids opgestapelde pijn, onuitgesproken emoties en blokkades zich melanoom kanker. 

Wonderlijk als je erover nadenkt: Onderhuids….. huidkanker. 

Maar goed, ik heb super veel geluk gehad. Dat is goed afgelopen. 

 

Daarbij waren er veel onvoorziene factoren die ervoor zorgen dat ik de echtscheiding, na 2 jaar in een pijnlijke situatie te hebben gezeten met mijn gezin, niet heb doorgezet. 

 

Want dat doet Kundalini ook. En dit is een goede om te onthouden als jij of een dierbare er doorheen gaat. Kundalini werkt als een vergrootglas. Oftewel: Alles wat mooi is wordt mooier en mooier en alles wat niet mooi is wordt verschrikkelijk.

 

Dus als die energie kalmeert dan werkt dat vergrootglas ook minder. Zo kan je het zien.

 

Het proces heeft me geleerd om vooral naar binnen te gaan. Aan stukken te werken die moesten worden opgeruimd en opgeschoond. Het heeft een giga groei en transformatie in beweging gezet. 

Met onder andere deze podcast als gevolg.

 

Het heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ben ik er nu helemaal? Nee, natuurlijk niet en gelukkig hebben we een leven lang om hieraan te werken. Wat dat betreft ben je gelukkig nooit klaar. Het leven bied je ook steeds nieuwe uitdagingen.

 

Alle energetische voordelen zijn er nog steeds, dat wordt steeds krachtiger en ja, ik vind het heerlijk om astrale uitstapjes te maken. Maar dat houd ik (tot nu dan) gewoon voor mezelf. Er is zoveel meer en het is prachtig om op die energetische grenzen te balanceren en te ervaren wat mogelijk is. 

 

Maar wat het me ook heeft gebracht is dat ik nu anderen kan helpen zoals Mavis dat bij mij heeft gedaan. 

 

Ik zal nooit vergeten dat ik een paar jaar geleden werd gebeld door iemand die wanhopig was omdat een dierbare door de politie was afgevoerd. Deze jonge persoon was blijkbaar in een psychose geschoten en liep over straat in een zeg maar niets verhullende outfit. Degene die me belde vroeg of ik iets kon doen. Ik vroeg naar de symptomen, voelde energetisch op afstand mee en zei toen vanuit mijn eigen ervaring, dit klinkt bijna als een spontane Kundalini awakening. 

 

Toen vulde die persoon aan, dat desbetreffende van de ene op de andere dag vegan was gaan eten plus heel enthousiast Kundalini yoga aan het beoefenen was. 

 

Nou, dat was het antwoord.

 

Wat was er gebeurd?

De persoon was begin 20, had hele leefstijl omgegooid en was dus bewust de energie aan het forceren en triggeren. En dat had gewerkt. 

En het maakte mij eigenlijk heel boos omdat ik meteen vroeg, wie had toezicht?

Want dat is zo belangrijk! Je mag dit nooit zomaar zonder toezicht van een spiritueel leraar doen. Levensgevaarlijk en dat bleek.

 

Je kan het zo zien. Je lichaam kan de energie aan mist je goed getraind bent. Anders is het alsof je in je energetische huis alle lampen, alle electrische apparaten, alle computers, wasmachine, droger, magnetron alles tegelijkertijd aanzet. 

 

Is jouw stoppenkast daar niet op bestand, wat gebeurd er dan? 

Dan knallen de stoppen eruit!

Kortsluiting! 

En zo is het gegaan. Die latente slapende energie was bij deze persoon zo hard gaan stijgen dat het naar het hoofd was geschoten met als gevolg: De stoppen knalden eruit!

Kortsluiting in je hoofd is letterlijk in een psychose schieten.

En dat was gebeurd…. 

Ik heb deze persoon daarna kunnen begeleiden en het is gesetteld en gaat nu gelukkig goed.

 

Zelf heb ik dus mazzel gehad. Ik had een enigszins goed getraind elektrisch circuit ontwikkeld gedurende mijn jarenlange spirituele en energetische trainingstraject. Mijn lichaam was al wat gewend. Dus bij mij is de energie in mijn hart blijven steken.

 

En zo heb ik ook een interventie bij een cursist moeten doen een paar jaar geleden. Heftig voor iedereen maar ik heb gedaan wat ik moest doen. En nu is deze persoon heel dankbaar en is het gelukkig allemaal goed afgelopen.

 

Mijn belangrijkste boodschap wat ik met deze podcast wil meegeven is het volgende:

 

Jezelf energetisch, spiritueel ontwikkelen is prachtig. Maar doe het alsjeblieft onder begeleiding van iemand die hier goed in is getraind. Zorg voor goed ondersteuning en bouw het stapsgewijs op. Stapje voor stapje. Iedereen wil meestal meteen vliegen en verbinden met spirit. En ja, prachtig inderdaad. Maar je gaat toch ook niet met een raket vliegen als je niet weet hoe je moet landen! 

Dus ga eerst leren landen, ga leren hoe je stijgende energie naar beneden kan brengen. Dat is de basis. Want als je vliegt en je weet niet hoe je naar beneden moet komen dan ben je de pineut. Echt waar! De meeste belanden dan ergens waardoor ze aan de medicijnen moeten. Zo zonde. Want als je er eenmaal doorheen bent geschoten dan is de schade aan je energetische filters zo goed als onherstelbaar en zal het altijd een zwak punt blijven. Denk maar aan verkeerde trips door drugs en ander middelen. 

 

Niet om je bang te maken maar om je bewust te maken. Ik heb daarom bewust ook mijn Master je Intuïtie Academy gecreëerd om mensen vanuit de basis te laten ontwikkelen en stapsgewijs mee te nemen op deze prachtige energetische reis. Want dat is het. 

 

Dus heb je behoefte aan begeleiding of hulp, dan kan je mij altijd mailen. Ken je iemand die struggelt en bepaalde symptomen heeft? Stuur ze deze podcast door. 

Het is zo, zo belangrijk dat er meer helderheid en inzicht komt. 

Op internet wordt het aangeprezen als de limousine onder de energieën, en dat kan het ook zijn, mits je goed en krachtig jarenlang energetische getraind hebt. Maar er wordt niet bij verteld dat de meesten door de pijnlijkste en moeilijkste ‘dark night of the soul’ moeten gaan om het te bereiken. 

Ga lekker ontwikkelen, ontdekken en transformeren en doe het rustig aan. Je hebt alle tijd en bovenal: Geniet van het proces en je dierbaren om je heen. Dan is het een prachtige, levens veranderende reis in de mooiste zin van het woord.

 

Heel veel succes en weet dat ik er voor je ben!

Liefs Lisette

 

All rights reserved EnergyJoy © 2021

57. Kundalini Energie 

bottom of page