EnergyJoy typewriter script.JPG

17 februari 2021

 

Lisette Lucas:

Script

Podcast 55. Ongewenst Bezoek, Licht Op Energetische Aanwezigheid en Onverklaarbare Verschijnselen Waar Je De Koude Rillingen Van Krijgt. 

 

 

Heb je dit wel eens ervaren of misschien ken je iemand die dit heeft meegemaakt? Je voelt, ervaart of ziet een aanwezigheid of er gebeuren onverklaarbare dingen in je huis. 

 

In deze podcast krijg je inzicht in deze energetische verschijnselen.

 

Zodat je het beter gaat begrijpen en inziet wat het echt is.

 

Vervolgens kan vrij en blij leven en de controle over je leven herpakken in plaats van dat je je door angst laat afleiden. 

 

De shownotes vind je op www.lisettelucas.com/55

 

Welkom bij Podcast 55

 

Ik zeg altijd: Als iets 3 keer voorbijkomt dan moet je er iets mee. En zo gebeurde het bij mij ook.

 

Mijn dochter vertelde over een verhaal dat iemand, die ze via, via kent last heeft van iets vreemds, iets onverklaarbaars. Bij die persoon thuis hangen fotolijstjes bovenaan de trap. En er schijnt steeds 1 specifiek fotolijstje naar beneden te vallen. Dat lijstje ligt dan onderaan de trap, het glas is niet kapot en het is steeds dezelfde foto. 

 

En ik had in mijn praktijk een consult met een cliënt die vertelde dat ze ’s nachts angstige kinderen had. Een van de kinderen vertelde wat hij ’s nachts waarnam, het waren donkere schimmen die hem heel bang maakten. 

 

En toen kreeg ik gisteren van een cursist een email waarin ze vertelde dat de tienerdochter van een kennis vaak energetisch bezoek kreeg. Een aantal kende ze maar er waren er ook een aantal die ze niet kende en die haar angst inboezemde. 

 

Uiteraard krijg ik hier vaker vragen over en ik heb zelf ook het nodige meegemaakt. 

 

Laatst tijdens een consult vertelde ik dat de dierbare overledene die ik bij me voelde een goed gevoel voor humor had. En dat ze op die manier haar aanwezigheid wel eens zichtbaar kon maken… Terwijl ik het zei, precies op dat klapte naast me op mijn bureau wat flyers naar voren…. Nou, ja: Dat dus! zei ik lachend. En we moesten er hartelijk om lachen. 

En ik heb ook wel eens meegemaakt dat iemand heel bang was in een bepaalde kamer. Daar was een dierbare overleden en iedere keer als ze daar kwam gingen de lichten aan en uit. 

 

Toen ik in mijn praktijk uitlegde wat er gebeurde en wat de gedachte en betekenis erachter was voelde het meteen niet meer eng en zelfs liefdevol. En ja, toen ik het de cliënt vertelde begonnen ook in mijn praktijk de lichten te knipperen. Ook daar moesten we toen hartelijk om lachen.

 

Mijn moeder vertelde me jaren geleden dat vlak na het overlijden van mijn oma iedere ochtend haar favoriete schilderij op z’n kop hing. En dan hing ze het weer recht en zei, hoi mam. En de volgende ochtend weer hetzelfde fenomeen. 

 

Nu kan ik er lachend over vertellen maar dat is niet altijd zo geweest. 

 

Ik was er namelijk als de dood voor!

Ik voelde veel toen ik jong was en merkte dat ik bekeken werd. Het gaf me de koude rillingen, durfde niet met licht uit te slapen en wilde nooit alleen zijn. Als ik wist dat mijn ouders op maandagavond gingen tennissen dan begon ik ’s middags al de boel te saboteren. Ik probeerde dan te voorkomen dat m’n moeder weg zou gaan. Puur omdat ik bang was om alleen te zijn. Ik was hier nog echt heel jong. Tussen de 5 en 10 jaar ongeveer. 

 

Mijn moeder vertelde dat spoken niet bestonden dus dat wilde ik geloven maar de angst bleef. Ik deed altijd alles om alleen zijn te vermijden. Want ook al kroop ik met mijn bed vol knuffelberen onder de dekens, ik had het gevoel dat het er gewoon doorheen ging. 

 

En toen op een gegeven moment was het moment daar om me te gaan verdiepen in deze energetische materie. Eigenlijk was het waarnemen op klaarlichte dag van de overleden vorige bewoonster in mijn slaapkamer echt wel de druppel. 

 

Toen had ik zoiets van. Hier moet ik iets mee. En zogezegd, zo gedaan. En ik kan je vertellen: Dat is de beste keuze geweest ooit! Jarenlange angsten gingen plaats maken voor inzichten. Ik ging beter begrijpen wat erachter dat voelen en die fenomenen zat. En toen dacht ik: Wow… het is helemaal niet eng! Het is prachtig!

 

Het lijkt eng omdat we er geen logische verklaring voor hebben. Omdat het meestal als spooky onzin wordt afgedaan. Omdat we er geen grip op hebben. 

Dus ja, dan zou je het ’t liefst willen afdoen als: Het bestaat niet, allemaal onzin. En ja, dat leek mij ook de makkelijkste manier. Maar ook energie gaat waar het niet gaan kan. Dus zo ging het bij mij ook. 

 

Ik zal een paar basisregels uitleggen die mij enorm veel inzicht en helderheid hebben gegeven.

 

Ten eerste: Wij leven in principe in de frequentie van liefde. Dat is een hoge frequentie. 

Als ik werk met energie werk ik vanuit de liefdevolle, blije frequentie.

 

Dus je kan het zo zien. Energie kan nooit verloren gaan. Het kan alleen van vorm veranderen. Dus als het tijd is om je fysieke lichaam, je aardse jas achter te laten dan gaat het energetische deel van jou verder. Dat noem je de ziel. De ziel is de pure essentie van jou waarin alle eigenschappen en ervaringen van jou zijn opgeslagen. Van dit leven en ook van de vele levens die je als ziel hebt doorleefd. 

 

Ik wil ook meteen erbij zeggen. Dit is mijn persoonlijke visie en interpretatie. Ik reik dit je met liefde aan maar zoek hier ook je eigen waarheid in. Want dit gaat voorbij de grenzen van het aardse bestaan. Ik krijg flardes mee van contacten die ik maar met ziels energieën. Met dierbaren overleden die laten voelen en weten hoe het er aan gene zijde aan toegaat. Hoe het er in de spirituele wereld aan toegaat. Dus dat is heel belangrijk. Zie het voor jezelf als Soul-searching. Als dingen die ik vertel goed voelen en resoneren diep van binnen dan kan je het aannemen. En anders zoek je lekker verder. Ik vind dat persoonlijk heel belangrijk. Vind je eigen waarheid en neem niet klakkeloos alles aan. Je eigen ziel voelt de waarheid. Vertrouw daarop. En dan zeg ik bewust ziel, want je mind wil het meestal al snel afdoen als onzin of niet echt. Maar die diepere laag van je. Daar heb ik het nu over. Want dat is ook het deel waarin alle wijsheid ligt opgeslagen en dat is ook het deel wat de frequenties van andere energieën kan oppikken.