top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

17 februari 2021

 

Lisette Lucas:

Script

Podcast 55. Ongewenst Bezoek, Licht Op Energetische Aanwezigheid en Onverklaarbare Verschijnselen Waar Je De Koude Rillingen Van Krijgt. 

 

 

Heb je dit wel eens ervaren of misschien ken je iemand die dit heeft meegemaakt? Je voelt, ervaart of ziet een aanwezigheid of er gebeuren onverklaarbare dingen in je huis. 

 

In deze podcast krijg je inzicht in deze energetische verschijnselen.

 

Zodat je het beter gaat begrijpen en inziet wat het echt is.

 

Vervolgens kan vrij en blij leven en de controle over je leven herpakken in plaats van dat je je door angst laat afleiden. 

 

De shownotes vind je op www.lisettelucas.com/55

 

Welkom bij Podcast 55

 

Ik zeg altijd: Als iets 3 keer voorbijkomt dan moet je er iets mee. En zo gebeurde het bij mij ook.

 

Mijn dochter vertelde over een verhaal dat iemand, die ze via, via kent last heeft van iets vreemds, iets onverklaarbaars. Bij die persoon thuis hangen fotolijstjes bovenaan de trap. En er schijnt steeds 1 specifiek fotolijstje naar beneden te vallen. Dat lijstje ligt dan onderaan de trap, het glas is niet kapot en het is steeds dezelfde foto. 

 

En ik had in mijn praktijk een consult met een cliënt die vertelde dat ze ’s nachts angstige kinderen had. Een van de kinderen vertelde wat hij ’s nachts waarnam, het waren donkere schimmen die hem heel bang maakten. 

 

En toen kreeg ik gisteren van een cursist een email waarin ze vertelde dat de tienerdochter van een kennis vaak energetisch bezoek kreeg. Een aantal kende ze maar er waren er ook een aantal die ze niet kende en die haar angst inboezemde. 

 

Uiteraard krijg ik hier vaker vragen over en ik heb zelf ook het nodige meegemaakt. 

 

Laatst tijdens een consult vertelde ik dat de dierbare overledene die ik bij me voelde een goed gevoel voor humor had. En dat ze op die manier haar aanwezigheid wel eens zichtbaar kon maken… Terwijl ik het zei, precies op dat klapte naast me op mijn bureau wat flyers naar voren…. Nou, ja: Dat dus! zei ik lachend. En we moesten er hartelijk om lachen. 

En ik heb ook wel eens meegemaakt dat iemand heel bang was in een bepaalde kamer. Daar was een dierbare overleden en iedere keer als ze daar kwam gingen de lichten aan en uit. 

 

Toen ik in mijn praktijk uitlegde wat er gebeurde en wat de gedachte en betekenis erachter was voelde het meteen niet meer eng en zelfs liefdevol. En ja, toen ik het de cliënt vertelde begonnen ook in mijn praktijk de lichten te knipperen. Ook daar moesten we toen hartelijk om lachen.

 

Mijn moeder vertelde me jaren geleden dat vlak na het overlijden van mijn oma iedere ochtend haar favoriete schilderij op z’n kop hing. En dan hing ze het weer recht en zei, hoi mam. En de volgende ochtend weer hetzelfde fenomeen. 

 

Nu kan ik er lachend over vertellen maar dat is niet altijd zo geweest. 

 

Ik was er namelijk als de dood voor!

Ik voelde veel toen ik jong was en merkte dat ik bekeken werd. Het gaf me de koude rillingen, durfde niet met licht uit te slapen en wilde nooit alleen zijn. Als ik wist dat mijn ouders op maandagavond gingen tennissen dan begon ik ’s middags al de boel te saboteren. Ik probeerde dan te voorkomen dat m’n moeder weg zou gaan. Puur omdat ik bang was om alleen te zijn. Ik was hier nog echt heel jong. Tussen de 5 en 10 jaar ongeveer. 

 

Mijn moeder vertelde dat spoken niet bestonden dus dat wilde ik geloven maar de angst bleef. Ik deed altijd alles om alleen zijn te vermijden. Want ook al kroop ik met mijn bed vol knuffelberen onder de dekens, ik had het gevoel dat het er gewoon doorheen ging. 

 

En toen op een gegeven moment was het moment daar om me te gaan verdiepen in deze energetische materie. Eigenlijk was het waarnemen op klaarlichte dag van de overleden vorige bewoonster in mijn slaapkamer echt wel de druppel. 

 

Toen had ik zoiets van. Hier moet ik iets mee. En zogezegd, zo gedaan. En ik kan je vertellen: Dat is de beste keuze geweest ooit! Jarenlange angsten gingen plaats maken voor inzichten. Ik ging beter begrijpen wat erachter dat voelen en die fenomenen zat. En toen dacht ik: Wow… het is helemaal niet eng! Het is prachtig!

 

Het lijkt eng omdat we er geen logische verklaring voor hebben. Omdat het meestal als spooky onzin wordt afgedaan. Omdat we er geen grip op hebben. 

Dus ja, dan zou je het ’t liefst willen afdoen als: Het bestaat niet, allemaal onzin. En ja, dat leek mij ook de makkelijkste manier. Maar ook energie gaat waar het niet gaan kan. Dus zo ging het bij mij ook. 

 

Ik zal een paar basisregels uitleggen die mij enorm veel inzicht en helderheid hebben gegeven.

 

Ten eerste: Wij leven in principe in de frequentie van liefde. Dat is een hoge frequentie. 

Als ik werk met energie werk ik vanuit de liefdevolle, blije frequentie.

 

Dus je kan het zo zien. Energie kan nooit verloren gaan. Het kan alleen van vorm veranderen. Dus als het tijd is om je fysieke lichaam, je aardse jas achter te laten dan gaat het energetische deel van jou verder. Dat noem je de ziel. De ziel is de pure essentie van jou waarin alle eigenschappen en ervaringen van jou zijn opgeslagen. Van dit leven en ook van de vele levens die je als ziel hebt doorleefd. 

 

Ik wil ook meteen erbij zeggen. Dit is mijn persoonlijke visie en interpretatie. Ik reik dit je met liefde aan maar zoek hier ook je eigen waarheid in. Want dit gaat voorbij de grenzen van het aardse bestaan. Ik krijg flardes mee van contacten die ik maar met ziels energieën. Met dierbaren overleden die laten voelen en weten hoe het er aan gene zijde aan toegaat. Hoe het er in de spirituele wereld aan toegaat. Dus dat is heel belangrijk. Zie het voor jezelf als Soul-searching. Als dingen die ik vertel goed voelen en resoneren diep van binnen dan kan je het aannemen. En anders zoek je lekker verder. Ik vind dat persoonlijk heel belangrijk. Vind je eigen waarheid en neem niet klakkeloos alles aan. Je eigen ziel voelt de waarheid. Vertrouw daarop. En dan zeg ik bewust ziel, want je mind wil het meestal al snel afdoen als onzin of niet echt. Maar die diepere laag van je. Daar heb ik het nu over. Want dat is ook het deel waarin alle wijsheid ligt opgeslagen en dat is ook het deel wat de frequenties van andere energieën kan oppikken.

 

Dus het zijn ook vaak wijze zielen, of oude zielen die hiermee in aanraking komen. Maar het kan ook het volgende zijn.

 

Zoals het voorbeeld van het fotolijstje wat naar beneden valt, keer op keer. 

Meestal zijn het onze eigen overleden dierbaren die iets willen laten weten. Vaak is er in huis iets gaande op emotioneel niveau waarbij je dierbare in de spirituele wereld wil laten weten: Ik ben er voor je. Ik zie en voel wat je denkt!

 

Ik zal nooit vergeten toen mijn schoonvader net was overleden. Mijn man, zijn zoon was gebroken en heel hard, ontroostbaar aan het huilen. Ik was beneden, mijn man was diep verdrietig boven en opeens hoorde ik een klap, alsof er iets viel. Ik rende naar boven en keek waar het vandaan kwam. Het fotolijstje wat vlak naast mijn man op de tafel stond was omgevallen. Ik zei: wat was dat? Toen zij hij: Pa heeft het lijstje omgegooid. En op dat moment moesten we beide door onze tranen heen lachen. Haha… echt iets voor pa. Die kon er slecht tegen als je zo verdrietig was. En nu begrijp ik het ook. Want stel je voor dat jouw kind of dierbare keihard aan het huilen is. Je staat er naast maar ze zien je niet. Je wilt ze troosten maar ze voelen je niet. Je wilt ze helpen maar het komt niet aan. Wat zou jij doen? Hoe frusterend is dat? Nou, ik zou ook iets omgooien, lichten laten knipperen of tv aan en uit zetten. Joehoe, ik ben er gewoon nog! Oke, niet meer in mijn aardse outfit maar energetisch stralender en krachtiger dan ooit! Ik sta naast je! Ik hoor je gedachten ik voel je pijn. Ik ben er voor je, nu en altijd! 

 

Dat is het enige wat ze meestal even willen laten weten. Hoe logisch als je er zo over nadenkt toch?

 

En als de ene persoon er dan nog niet voor openstaat dan zoeken ze wel een andere ingang. En meestal zijn dat jonge kinderen. Die nog niet zolang hun aardse jas aanhebben en nog heel erg energetisch verbonden zijn met de wereld van spirit. Hun kruinchakra staat dan nog ver open en voor hun is het de normaalste zaak van de wereld. 

 

Mijn oudste zoon vertelde als hij bij oma was doodleuk dat opa er ook was. Wees aan waar hij zat en dat hij ook nog te tv had gerepareerd. Dan keken wij elkaar aan en zeiden: Oh wat super leuk schat! Hoe ging het met opa? En dan zei hij: Goed. En keek naar de plek op de bank waar opa altijd zat. Zelf vertelden we dan maar niet dat opa al 3 jaar was overleden. En oma zei vervolgens nietsvermoedend. Ja, zo raar de tv deed het niet meer en opeens deed hij het weer. 

 

Mijn dochter vertelde toen ze rond de 3,5 jaar was dat ze met opa verkleedpartijtjes deed en dat opa een rok aanhad gedaan waarom ze heel hard om moest lachen. Of een keer had ze onaardig tegen een vriendinnetje gedaan en dan zei ze opeens uit het niets terwijl we naar school: Opa zei dat ik geen gelijk had. 

Tja, toen was opa al 5 jaar overleden. Ze had hem nooit in het aardse leven ontmoet. 

Wij gingen er altijd mee om alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En dat wil ik iedereen aanraden. Omdat ze het echt waarnemen. Als je dat als onzin gaat afdoen dan zullen ze het voor zich gaan houden en zichzelf vreemd gaan vinden. Terwijl het dus iets heel natuurlijks is. Gaandeweg sluit de kruinchakra zich meer en zullen de fenomenen afnemen. Ook omdat de nadruk op school op het mentale ontwikkelen wordt gelegd. Ik zou tieners niet aanraden het te ontwikkelen. Jonge kinderen, tieners help ik altijd met hoe ze er mee kunnen omgaan. En ook voor volwassenen werkt het zo. 

Je mag gerust weten. Ik kan mezelf openzetten maar als ik naar bed ga dan ben ik gesloten.

Dan heb ik geen behoefte aan nachtelijke bezoekers. 

En zo moet het gaan. Jij hebt namelijk een fysiek lichaam en een energetisch lichaam. Spirit is slechts energie. Iets manifesteren kost hun heel veel energie en zullen ze veelal alleen doen vlak na het overgaan. Het overlijden, of als er nood aan de man is. Als je hulp nodig hebt. Dan willen ze je steunen en laten weten dat ze er zijn. Dan kan jij of kinderen hun aanwezigheid dichterbij voelen. Maar verder heb je vrije wil en die respecteren ze. Dus wil je niets voelen en waarnemen dan kan je je luiken dichtdoen. Zeg maar je energetisch ervoor afsluiten. Weet je niet hoe dat moet dan zal je het kunnen blijven waarnemen. Maar zoals ik al zei, ik wil ’s nachts slapen. Dus mijn luiken doe ik dicht. Bordje gesloten op mijn energetische voordeur zeg maar. Want ik ben in control en niemand anders. Dat is het belangrijkste om je te realiseren. En dat is ook het belangrijkste wat je angstige kinderen kan meegeven. Er zijn vele manieren en tools om je hierin te sterken. 

 

Maar realiseer je dat als je iets waarneemt dat je dierbaren meestal iets willen doorgeven of laten weten dat ze goed zijn aangekomen na het overlijden, dat het goed met ze gaat of dat ze weten waar je doorheen gaat en dat ze je steunen. 

 

Dus wat eng lijkt of spooky is dan opeens niet meer eng. Het zijn meestal onze eigen mensen om ons heen. Soms staat iemand heel erg open en kan als een soort communicatiekanaal worden gebruikt om een boodschap over te brengen. Ik bedoel, stel, je bent overleden. Je ziet je partner of iemand waar je van houdt verdriet hebben en je ziet iemand die jou kan zien en waarnemen, die als een soort telefoon fungeert. Wat doe je dan? Ga je staan springen voor je partner of dierbare die zit te snotten van verdriet en je niet ziet of waarneemt. Of laat je je zien aan iemand die je kan waarnemen en als telefoon fungeert zodat je boodschap kan worden overgedragen?

 

Ik zou het wel weten! Jij? 

 

Mocht je dus iemand waarnemen wat eng voelt, dan kan je gewoon in gedachten vragen wat ze willen vertellen of laten weten. Vertrouw op het gevoel wat je direct krijgt. Daar ligt het antwoord in verborgen. Heb je geen zin in contact maken, dan zeg je gewoon: Nee, ik kies ervoor om niet toegankelijk te zijn. En gooi je je energetische deuren dicht. Maar mijn advies, schakel professionele hulp in om je bij te staan. De intelligentie van de spirituele wereld gaat ver voorbij ons aardse begrip en verstand. Dus ze zijn er niet voor niets. Vanuit liefde mag je informatie ontvangen.

 

 

Spookverhalen veranderen in mijn optiek op deze wijze in prachtige liefdesverhalen voorbij de grenzen van het aardse bestaan. Want zoals mijn mentor Mavis Pittilla altijd zo mooi zegt: Love like Life never dies. 

 

Wil je je verder ontwikkelen en meer leren over het communiceren voorbij de grenzen van het aardse bestaan, mediumschap genaamd. Dan kan ik je daar uiteraard bij helpen. Je mag me altijd mailen via: info@lisettelucas.nl voor vragen.

Meer informatie over deze podcast vind je in de shownotes op www.lisettelucas.com/55 en ik deel daar ook een krachtige tip als je angst ervaart om het op te lossen. 

Dank voor het luisteren en hele dikke knuffel van mij!

X Lisette

 

All rights reserved EnergyJoy © 2021

55. Ongewenst Bezoek

bottom of page