top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

20 januari 2021

 

Lisette Lucas:

Script

Podcast 51. Succesvol Zijn in 2 Stappen! Hoe Een Dagelijkse Succes-Meeting Met Je Interne Team, Je Externe Wereld Krachtig Kan Shiften! 

 

Stel: Je wilt succesvol zijn maar je merkt dat je jezelf (on)bewust saboteert, klein houdt en/of last van uitstelgedrag hebt. 

 

Om succesvol te zijn is het essentieel om de neuzen van je ‘interne team’ dezelfde kant op te laten wijzen.

 

Als je dit mastert, met behulp van de 2 stappen die ik je aanreik in deze podcast, zal je interne geluks- en succesgevoel een succesvolle shift teweegbrengen in je externe wereld. 

 

Zodat je succesvol kan zijn, los van de omstandigheden in de wereld. Stap in je natuurlijke succesflow en succesvol zijn zal het natuurlijke, vanzelfsprekende gevolg zijn. 

 

Welkom bij Podcast 51!

 

Als Succes Medium en Intuïtief Transformatie Therapeut weet ik als geen ander: Succesvol zijn is een betrekkelijk begrip is. Om maar meteen met een vraag in huis te vallen.

 

Wat betekent succesvol zijn voor jou?

Wat betekent het op persoonlijk en relationeel vlak? 

Wat betekent het op carrière, zakelijk en financieel gebied?

 Of op het gebied van het gebied van je fysieke en lichamelijke gezondheid en wat betreft je spirituele groei en ontwikkeling? 

Allemaal deelgebieden waarin succesvol zijn een andere betekenis zal hebben voor jou.

 

 

 

En voordat je verder luistert, als je echt vooruit wilt, is het belangrijk om dit op te schrijven, geloof me. Dus om de antwoorden op deze vraag/vragen op te schrijven.

In de shownotes op www.lisettelucas.com/51 zet ik het lijstje met succesgebieden voor je leven. 

 

Want ja, echt waar, wie schrijft die blijft!

 

Waarom?  Omdat je heel je systeem erbij betrekt. Je komt letterlijk in beweging. Daarbij wordt het tot 80% beter in je geheugen opgeslagen tov alleen maar passief luisteren terwijl je aan het multitasken bent. Ja, hier zijn onderzoeken naar gedaan. Dus neem het van me aan, ik heb het ook geleerd op deze manier. 

 

Goed, heb je helder wat succesvol zijn voor jou is?

 

Top!

 

Dan kan je door. 

 

Om te beginnen wil ik succesvol zijn in 2 delen opsplitsen.

 

Je interne en je externe wereld. 

 

Misschien inkoppertje maar waar begin je om extern succesvol te zijn?

 

Juist, intern.

 

Ik weet dat ik zelf dit niet goed doorhad.

 

Ik was creatief en inventief dus kon makkelijk nieuwe producten en bedrijven in de externe wereld zetten. En gek genoeg was het bijna altijd vrij snel succesvol. Totdat er iets gebeurde.  

Dan zal je je afvragen gebeurde? 

 

Ja, totdat er iets gebeurde intern bij me.

 

Ik ging me energetisch terugtrekken. Ik ging redenen bedenken, verzinnen die een reden waren om mijn aandacht te laten verslappen. Mijn focus verdween en ik liet de power uit de business langzaam weglopen zeg maar.

 

Met als gevolg dat ik 100% het roer omgooide en het hele ritueel weer van voren af aan begon. Ja, ik heb veel gedaan! Een succesvolle praktijk in huidverzorging, succesvol make-up artist, succesvolle face-painting business, succesvolle online design kinderkleding webshops, succesvolle eigen sieraden collectie. 

 

En ik heb net de woorden benoemd die mijn successaboteur waren: 

Ten 1e: Mijn FOCUS verdween. En uit podcast 22 kan je je wellicht herinneren wat er dan gebeurt. Absolute luistertip als je deze nog niet gehoord hebt. Want: Where focus Goes energy flows.

Dus als de focus weg is waar stroomt de energie dan naar toe? Naar niemandsland….. naar nowhere… naar je gedachten die je angstig en klein maken. Nou dat dus.

 

En ten 2e zei ik: Ik liet de POWER langzaam uit mijn business weglopen! Podcast. 24 gaat hierover. 

Power is absoluut een sleutelwoord!

Want zonder power is er geen aandrijving en sta je vervolgens stil.

 

Ik heb inmiddels bij mezelf ontdekt wat de reden hiervan is.  

Ik was bang voor mijn eigen power!  Mijn eigen kracht! Daarbij had ik blokkades op teveel geld verdienen. Omdat ik vanuit mijn jeugd de oude overtuiging bij me droeg dat rijke mensen onaardig zijn, egoïstisch zijn en dat geld ruzie binnen de familie veroorzaakt.

 

Nou, je bent geprogrammeerd om altijd naar plezier toe te bewegen, daar is het veilig (vanuit oeroude overlevingsprincipes). En om vooral bij angst en pijn uit de buurt te blijven. Want daar kan je leven wel eens in gevaar komen. Dus….. rennen! 

 

En dat deed ik, op het moment dat het te succesvol werd: Focus weg, Power weg en rennen voor je leven. Dit gebeurde dus allemaal intern op onderbewust niveau. Ik dacht om eerlijk te zijn dat het allemaal een extern iets was. Nee! Niet dus! 

 

Dit is, nee dit was mijn patroon. Dit heb ik knetterhard doorbroken, getransformeerd en ik heb mezelf geüpgraded zeg maar. Soort update voor mijn interne software gedaan waarmee je oude patronen, overtuigingen die je niet meer dienen wist, overschrijft, vernietigd, verpulvert, shreddert en blokkades doorbreekt.

 

En dat brengt mij hier vandaag, samen met jou in deze podcast. 

 

Het is de Focus, de Power en de balans in je interne wereld die ervoor zorgen dat je succesvol kan zijn en bovenal durf te zijn.

 

Daar ligt de sleutel. 

 

Ik ga je nu mijn 2 succes ingrediënten geven die ervoor hebben gezorgd dat ik dit heb kunnen manifesteren.

 

Op intern niveau zijn er in mijn optiek meerdere teamleden.

 

Wat ik meestal in mijn praktijk zie is dat in het interne team, de teamleden een soort strijd tussen leven en dood voeren. Met gigantisch uitputting, burn-out’s en zelfs ziekte tot gevolg. 

 

Dus stop! Stop met wat je aan het doen bent als je aan het multitasken bent. Even focus hier: Want jij bent vanaf nu de teamleider!

 

De teamleider van een succesvol krachtig team! Hoe klinkt dat? Klinkt dit niet als iets wat je wilt dan hoef je uiteraard niet verder te luisteren. Maar spreekt dit je aan dan ben je op de juiste plaats op het juiste moment! Toeval? haha…. Denk, nee, weet wel zeker van niet! Je hebt vast om oplossingen gevraagd voor stukken waar je tegenaan loopt. Alsjeblieft, hier komen ze.

 

De oplossing is:

 

Ga als teamleider werken met je interne team. Ga je team trainen en ga luisteren en herkennen wat de wensen en ook de angsten zijn. 

 

Oke, nu denk je vast, Whut? Interne team?

 

Ja, ik spreek over Je Mind & Je Spirit! 

 

Dat is jouw team! 

 

Daar ga je een dagelijkse meeting mee houden.

 

Je Mind ga je als teamleider trainen en uitleggen wat je echt wilt. Waar je voor kiest. Heldere, duidelijke taal. Geloof me, je mind is enorm gehoorzaam en doet en gelooft alles wat je maar zegt. En is daar ook nog eens heel handig in. Zowel positief als negatief dus let op wat je je mind verteld! 

Oftewel als je tegen je mind zegt: Ik heb geen zin om een koude douche te nemen vandaag. (Iets wat ik iedere ochtend doe als ochtend ritueel) Dan zegt je mind, die direct in verbinding staat met je fysieke lichaam. Oefff,  nee, inderdaad,  je hebt gelijk, het is ook koud buiten, en je bent wat laat gaan slapen en wat rillerig dus nee, doe maar niet, dadelijk wordt je er ziek van en dan kan je niet dit en dat….. enzovoort. 

Ja, dus je mind heeft heldere, duidelijke aansturing nodig van jou als teamleider:  Ik zeg voor die koude douche: Ik kies ervoor om mezelf aan te zetten. Ik maak mijn powermove onder de douche waardoor mijn mind en lichaam weten: Ook al voel ik ergens weerstand, we doen het toch! We gaan ervoor, Yes! Voelt het koud, ja, absoluut maar ik kies ervoor om het niet binnen te laten dus terwijl ik die koude waterstroom voel zeg ik met heel mijn lichaam: Ik ben krachtig, ik ben liefde, ik ben succesvol, ik ben gezond, ik ben …. Vul zelf maar in. Ga zelf maar proberen. Het is even wennen maar het is de ultieme manier om als teamleider de controle te nemen over interne team. Geen discussie mogelijk, zo gaat het zijn. 

Plak dit ook ergens op: If my mind says NO, dan zeg ik: GO! 

 

 

En je Spirit ga je aan het woord laten in de zin van creatieve inspiratie, ideeën en intuïtieve ingevingen, als je ergens tegenaan loopt, vast zit, zorgen maakt, druk maakt…. Dan is het aan Spirit. 

Hoe maak je als teamleider contact met je Spirit?

Heel simpel, door te ademen, diep in…. En uit…. Diep in….. en uit…. Doe dat maar 10x achter elkaar., 4 tellen in, 4 tellen uit.  Dan stap je uit die op overleving gebaseerd Mind stand en ga je naar de andere kamer wat je Spirit huist. De plek die openstaat voor alle mogelijkheden. Die plek in jou waar je de verbinding voelt en ervaart met alle wijsheid door alle lagen van het universele bestaan. Eerlijk is eerlijk. 

Hoe vaak zit jij om de tafel met dit teamlid?

Want ik kan je vertellen, de waarde van deze medewerker is oneindig. 

Maar daarbij, deze wijze medewerker is ook nederig, beleefd, op de achtergrond. Dus als je er geen aandacht aan besteed en ruimte en tijd voor maakt dan zal je Spirit ook wat op de achtergrond aanwezig blijven. Maar onderschat niet hoe trouw jouw Spirit is. 

 

Netzo als je Mind trouwens. Het verschil met de mind is: Je mind gehoorzaamt altijd. Alles wat je zegt en denkt neemt het voor waarheid aan. Als jij denkt ik ben te zwaar: Dan zegt je mind oké, en laat je vervolgens ook zo voelen. 

 

Als je je mind vertelt: Ik ben succesvol en kan alles bereiken wat ik maar wil. Dan zegt je mind: Oké, en zal er alles aan doen om je succesvol te laten zijn. (Mits, daar zit de valkuil, je natuurlijk die onderbewuste overtuigingen en blokkades hebt opgeruimd. Anders loop je vast en kom je in die loop van herhaling terecht. Dit is inmiddels mijn veld van expertise geworden. Hier kan ik je mede vanuit mijn eigen ervaring mee helpen.)

 

Maar het mooie is dan. Dan schakel je je andere teamlid in, Spirit, en vraagt om hulp:

 

Maak contact met behulp van de shift in je ademhaling, je kan uiteraard ook een meditatie doen.  Wat voor jouw werkt. Maar je vraagt:  

Spirit, wat is er voor nodig om succesvol te zijn op…. En vul het gebied in van jouw keuze. (Datgene wat je hebt opgeschreven aan het begin als het goed is)

 

En nu komt het belangrijkste. Heb je gesproken met je Spirit. Dan kunnen de antwoorden en inzichten op verschillende manieren tot je komen.

 

Hoe komt dat?

 

Omdat je Spirit niet lichaamsgebonden is. Oftewel, je het een teammedewerker die in verbinding staat met het grote geheel en dus vanuit die wijsheid informatie tot je kan laten komen.

 

Hoe top is dat?!

 

Zou je die ontslaan of juist een promotie geven?

 

Nou, als je een beetje weet wat ik doe en hoe ik werk met energie dan weet je wie bij mij vooraan zit bij de dagelijkse teammeeting!

 

Juist mijn Spirit! Whoohoo! Zo krachtig! 

 

Even terzijde, ik hoop dat je doorhebt hoe waardevol dit is! Als je dit echt voelt, diep van binnen, als dit echt resoneert met je essentie, je Ziel,  je Spirit of welke naam je er ook aan geeft….

Ga er naar handelen! Ga actie ondernemen.

 

Beloof me. Dat je vanaf nu dagelijks een teammeeting gaat houden.

 

Onderwerpen van de meeting:

 

1.          Mind vertellen waar je voor kiest, helder en duidelijk.

 

2.          Spirit vragen wat er voor nodig is om succesvol te zijn op het gebied van jouw keuze. En het loslaten vanuit vertrouwen. 

 

Dus vervolgens sta je open, heb je een open mind, open blik. Om te ontvangen! 

Laat de controle daarin los en vertrouw op jouw Spirit en de connectie met het grotere geheel en de universele wijsheid. Daar kunnen we met ons menselijke verstand niet eens bij…. Dus laat die controle los, echt waar. Dan is alles mogelijk! Voel daarbij hoe heerlijk het voelt, voel de frequentie van EnergyJoy door je heen stromen. De ultieme manifestatie frequentie! Dus voel de blijdschap, de joy van de informatie van deze podcast! Voel het in heel je lichaam. Beweeg, dans, gooi je armen in de lucht! Zeg Yes, tegen shiften want dat voelt fenomenaal! 

 

De stappen zet ik in mijn shownotes op www.lisettelucas.com/51

 

Vind je het leuk om meer te ontdekken en meer te shiften op intuïtief en energetisch gebied. 

Binnenkort geef ik een Gratis Masterclass in de vorm van een webinar genaamd: 3 Krachtige Stappen naar Intuïtie & Energy Mastery 

 

Via www.lisettelucas.nl/webinar kan je je aanmelden voor de Masterclass. 

 

 

Ik wens je prachtige dagelijkse meetings voor giga succesvol zijn op alle gebieden in je leven!

 

Heb je vragen, wil je een 1 op 1 sessie boeken of met me trainen. Dat kan allemaal. Op mijn website vind je meer informatie hierover en je kan me altijd mailen via: info@lisettelucas.nl

 

Super veel dank voor het luisteren! Je bent fantastisch en gaat vol voor succesvol leven als je helemaal tot het eind hebt geluisterd! Te gek!

 

Dikke knuffel en je mag  nu al trots op jezelf zijn, ik ben het in ieder geval! 

 

Tot snel! 

 

All rights reserved EnergyJoy © 2021

51. Succesvol Zijn

bottom of page