EnergyJoy typewriter script.JPG

18 november 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast 42. Persoonlijke Transformatie, De 7 Levels Om Je Meest Ultieme Leven Te Leven Onder Jouw Voorwaarden + Gratis EnergyJoy Life Triangle

 

  • Stel: Je wilt veranderen maar je weet niet hoe én waar je moet beginnen. 

 

  • Met behulp van deze podcast + gratis tool, krijg je in 1 keer duidelijkheid over jouw leven en welke stappen je kan zetten. 

 

  • Waardoor je weet en begrijpt op welk level van je leven je kan of zelfs moet shiften. 

 

  • Zodat je je meeste ultieme leven kan leven onder jouw voorwaarden!

  • + Gratis EnergyJoy Life Triangle voor de 7 Levels van Groei om je Ultieme Leven te Leven. 

 

Welkom bij Podcast 42!

Geweldig dat je luistert en fijn dat je erbij bent.

Zijn er gebieden in je leven waar je niet helemaal tevreden mee bent? 

Of zijn er eigenschappen, overtuigingen, situaties of omstandigheden die je belemmeren om het beste uit je leven te halen? 

Of zou je willen werken aan jezelf zodat je kan groeien, ontwikkelen en transformeren?

 

Is het antwoord op 1 of meerdere van deze vragen: Ja! Dan is dit de podcast voor jou!

 

Deze podcast #42 gaat namelijk over transformatie. 

Als je puur kijkt naar het woord transformatie dan kan je er vele betekenissen aan geven.

Bijvoorbeeld: veranderen, herscheppen, een andere gedaante geven, verandering van de vorm, functie of structuur van de cellen of weefsels. 

 

Maar letterlijk genomen betekent transformatie: verandering.

Als je naar de diepere betekenis of de meer spirituele betekenis van het woord transformatie gaan kijken dan noem ik het vanuit EnergyJoy perspectief: Het shiften van je energie naar andere, hogere frequenties, met als direct gevolg hogere levels van voldoening en geluk. 

En het veranderen en verdiepen van je bewustzijn, dit veroorzaakt vervolgens een shift op de meerdere niveaus zoals: body, mind, soul & spirit. 

 

Als je de transformatie meer doortrekt naar de behoeften van iedere mens in het aardse leven en bestaan, dan komt daar een mooie opeenstapeling van 7 deelgebieden uit. 

 

Deze 7 deelgebieden van behoeften zijn heel bepalend zijn voor je leven, of sterker nog, voor je algehele gevoel van welzijn, geluk, voldoening en uiteraard je levels van EnergyJoy!

 

Zoals je wellicht weet uit eerdere podcasts, ik heb bij Tony Robbins meerdere trainingen gevolgd. De inspiratie van deze levels komt dus ook oa. van Tony zijn filosofie. 

 

Mijn versie heet de: EnergyJoy  Life Triangle en deze kan je ook meteen downloaden via de shownotes op www.LisetteLucas.com/42

 

Het heeft trouwens een speciale en persoonlijke reden waarom het ‘Triangle’ oftewel triangel heet. Ik heb namelijk een test die je ook leert als je een intuitieve ontwikkelingstraining bij mij volgt. In die test leer je de taal van je intuitie kennen en herkennen. Oftewel je leert hoe je op intuitief niveau communiceert via gevoel, beelden, geuren, smaak en geluid. 

De triangel heeft voor mij een speciale betekenis in. Ik krijg namelijk als intuitieve ‘Ja’ via mijn helderhorende, intuitieve kanaal het geluid van een triangel te horen. Dus dit: (geluid triangel afspelen) is mijn intuitieve JA. Dit hoor ik in mijn hoofd via mijn subjectieve helderhorende kanaal als mijn intuitie een ‘Ja’ aan me doorgeeft. 

Oftwel, de triangle is een dikke “yes’ op intuitief en energetisch niveau. Daarom vond ik het leuk om deze te gekke piramide geinspireerd op de teachings van Tony Robbins ook die ‘Yes, die Ja bevestiging te geven. 

Want als je Ja ervaart op alle gebieden van de triangle dan leef je een gelukkig, gezond en blij en voldaan leven. Dan lacht het leven je toe! En dat is voor mij persoonlijk een dikke YES (geluid) en ik hoop uiteraard voor jou ook. 

 

In de EnergyJoy Life Traingle download staat een speciale test die je kan toepassen om erachter te komen op welk gebied jij wilt, kan en misschien zelfs moet transformeren om stappen vooruit te zetten in de richting van je dromen en wensen. 

 

Ik zal uitleggen hoe het werkt.

 

De Life Triangle bestaat uit levels. 7 Levels om precies te zijn. 

 

Ik ga de levels zo met je doornemen. Maar voordat ik dat doe ga ik je vertellen dat je op 1 van die levels echt enorm uitblinkt, een dikke YES ervaart. Dat noemen we LEVEL 10! Maar  ook kan ik je vertellen dat je op een of misschien wel meerdere van deze levels een dikke onvoldoende scoort. Misschien wel een 2 of een 3.

 

Nu kan je denken, leuk dat je dit vertelt Lisette, maar wat moet ik met die EnergyJoy Life Triangle?

Ik zal het je vertellen. Voor persoonlijke transformatie, voor groei, ontwikkeling en verandering is de triangle essentieel. 

Want als je wilt weten waar je naartoe gaat, is het eerst belangrijk om te weten waar je staat. 

Denk maar aan je navigatie. Je stapt in de auto. Of je vervoersmiddel naar keuze. Maar je hebt een eindbestemming in gedachten. Je weet waar je naartoe wilt. Je start dus op vertrekpunt A en je wilt naar punt B. Stel je gebruikt Google Maps, dan krijg je meteen via je te horen en te zien wat de snelste en beste route is om te nemen.

 

En zo kan je de Life Triangle ook zien.

De triangle geeft je inzicht waar je nu staat, je punt A en geeft je zicht op waar je naartoe wilt, je punt B.

Oke, nu hoor ik je weer denken. Klinkt logisch Lisette, maar in het leven kan je niet alles met een voertuig doen zoals een auto, trein of vliegtuig. Dat is niet de oplossing, daar komt wel meer bij kijken. 

Dan zeg ik: Ja, klopt 100%! Je hebt inderdaad, dadelijk als je de test doet een ‘gat’. Dat gat is ‘de manier’ hoe je van A naar B komt.

 

Nu klinkt een ‘gat’ zo leeg en zwaar en uitzichtloos, dus daarom noem ik het ‘de shift’ (denk maar aan de naam van mijn podcast: Shift to EnergyJoy and beyond) Dus je gaat Shiften van A naar B. Van waar je nu bent naar waar je wilt zijn voor ultiem geluk, voldoening en EnergyJoy! 

 

En ja, om te shiften van A naar B heb ik natuurlijk geweldige tools en strategieën ontdekt en ontwikkeld. Zijn die me aan komen waaien? Nee, die heb ik gaandeweg ontdekt, meestal niet uit luxe maar puur uit noodzaak. Omdat ik zelf op een bepaalde level een dikke onvoldoende scoorde en dan op een punt aankwam dat er echt iets moest veranderen.

 

Zo is bijvoorbeeld heel EnergyJoy ontstaan. Ik zat op het gebied van werk en carrière in 2008 niet op een punt waar ik gelukkig was. Hetgeen ik deed vond ik lange tijd super leuk maar ik voelde dat er meer was en dat ik meer met mijn leven moest en kon doen. Ik had in de periode dat mijn 2e kindje was geboren een internetwinkel opgestart in Design Kinderkleding. Het voordeel was natuurlijk dat ik de mooiste baby en kinderkleertjes voor super interessante prijzen kon inkopen. Onder de noemer, wie appelen vaart, die appelen eet…. Dus dat was mooi meegenomen. Maar nadat ik in 5 jaar tijd een super succesvolle internet webshop had opgebouwd was voor mij de spanning en interesse hierin een beetje verwaterd. Ik bedoel, mijn kasten puilden uit met de meest prachtige en kostbare kinderkleertjes van Burberry, Baby Dior, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, super leuk, maar ook daar kreeg ik (verbazingwekkend eigenlijk) ook genoeg van. 

Het gaf me niet de voldoening waar ik zo naar verlangde, een verlangen wat ik voelde diep van binnen. Ik kon het niet echt beschrijven maar ik voelde dat ik hier was voor iets groters…

 

En kwam voor mij het keerpunt. Dit werd mijn punt A, het punt waarbij ik geen voldoening voelde voor hetgeen ik deed en dus ook niet gelukkig was diep van binnen. Terwijl ik ja, ogenschijnlijk alles had. Maar er was dus een level in de triangle die een dikke onvoldoende scoorde, of eigenlijk 2 levels. En dat waren op dat moment voor mij: Level 5: Werk/Carriere en Missie én Level 7: Spirituele Ontwikkeling & Bijdrage aan de wereld. 

 

Ik moest dus gaan shiften van A naar B. En ik maakte op dat moment de keuze, super spannend maar ik heb het gedaan. Ik heb mijn Design Kinderkleding internetwebshop te koop gezet en binnen no time voor een hele goede prijs verkocht. 

Dit opende voor mij de deur en creëerde de shift naar B! Vanaf dat moment heb ik mijn hart en bovenal dat diepe interne gevoel van mijn Ziel gevolgd. Dat innerlijke weten, dat interne stemmetje, dat kompas en ja, dat brengt mij en jou hier vandaag!

 

Puur omdat ik het gevoel volgde en deed wat mijn hart me ingaf. Was het makkelijk? Nee, absoluut niet altijd! Was het spannend? Ja absoluut! Moest ik uit mijn comfort zone stappen? Oh my, bizar vaak! Geeft het voldoening? Ja! Gigantisch! Leef ik mijn ultieme potentieel? Ja, absoluut en iedere dag ontvouwt het zich meer en meer. Gaat alles altijd goed? Nee, absoluut niet! Ik heb natuurlijk ook momenten van tegenslagen en teleurstellingen. Net als iedereen. 

Maar zal ik je mijn recept geven voor succes? Wil je het weten? Ja? Stop dat even met wat je aan het doen bent. 

Wil je weten wat ik doe als iets niet gaat zoals ik wil? Als iets gigantisch mislukt? Wat doe ik dan? Dan probeer ik het nog eens! En als dat niet lukt? Dan probeer ik het nog eens! En als dat niet lukt? Dan probeer ik het nog eens!

 

Daar ligt de sleutel! Doorgaan! Niet opgeven, niet bij de pakken neer gaan zitten! Shift je vibe, herpak je zelf, stuur je koers iets bij en ga door! Dus volg je hart en ziel naar ultieme voldoening, geluk en EnergyJoy!

 

Dit vond ik heel belangrijk om met je te delen. Want mensen denken soms dat het vanzelf gaat, dat de ene persoon geluk heeft en de andere niet…. Maar geloof me, iedereen heeft te maken met verlies, pijn, verdriet, ziekte, teleurstellingen en tegenslagen. Maar niet iedereen heeft de juiste mindset, skills, tools en strategieën tot zijn beschikking om het te transformeren. Om persoonlijk te transformeren! Daar ligt de sleutel, die geef ik je nu in je handen. Want jij, niemand anders dan jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk! Echt waar! Het is makkelijk om te wijzen, situaties en omstandigheden de schuld te geven maar kom je daarmee bij je punt B? Dat punt voor ultieme voldoening, geluk en EnergyJoy? Nee, absoluut niet! Je komt er als je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven, je eigen acties! En het feit dat je dit luistert laat mij een vreugdedansje maken van blijdschap! Want dat geeft aan de je bereid bent te shiften! En het beste uit je leven te halen no matter what!

En dat je klaar bent met…. Dit is een Tony…..  B.S. .. Weet je waar B.S. voor staat? Nee, niet dat woord! B.S. staat voor Belief Systems. Oftewel, jouw overtuigingen, de overtuigingen die je zelf hebt. En als jij die verantwoordelijkheid voor jezelf neemt dan zit het goed met je B.S. 

 

Dus dit gaan we nu samen vieren! En ook dat heeft een reden! Die reden vertel ik zo. Doe gewoon maar mee, sta op als je de mogelijkheid hebt en anders doe mee met je armen vanuit je stoel. (bestuur je een voertuig, alsjeblieft houdt je armen aan het stuur en deins gewoon met me mee) 

Ik ga nu mijn EnergyJoy muziekje aanzetten, je gaat staan( als het mogelijk is)  en we gaan ons EnergyJoy vreugdedansje YES! doen. (haha, ja ik voelde de energetische frequentie van je gezicht… maakt niet uit doe lekker mee alsof je weer even in die jonge, blije, vrije, kinderlijke energie stapt, die energie van vrijheid, blijheid en die plek waar alles mogelijk is.  Zo van; boeit niet wat anderen denken en die plek en blijdschap en spanning van:  Sinterklaas bestaat en morgen ben ik jarig! Dat gevoel! Daar stappen we in! 

(muziek aan)

Yes, beweeg lekker mee, voel het in heel je lichaam, beweeg, dans, voel je vrij, blij, stap in de YES vibe, stap in de blije, vrije, EnergyJoy vibe waar alles mogelijk is. 

 

Top! Super gedaan, ga maar weer zitten of doen waar je mee bezig was. 

Even vraagje aan jou, hoe voelt je lichaam nu? Hoe is je gemoedstoestand nu? 

Ben je klaar om te shiften? Wat doe je nu als iets niet gaat zoals jij het wilt? Dan doe je het nog eens! Of dan probeer je het nog eens! 

 

Oke, zal je nu denken, wat was dit Lisette? 

Ik ga je niet zomaar laten dansen en bewegen. Daar zit natuurlijk een gedachte en strategie achter. En ja, ook de Tony Robbins filosofie. 

Want wat doet bewegen? Het brengt je in een Peak State! Een hele hoge, top staat van fysieke, emotionele, mentale en spirituele kracht! Oftewel, vanuit deze staat van zijn kan je alles aan! Dat is de gedachte dus wil je iets bereiken, wil je iets doen? Dan ga je vanaf nu shiften naar een Peak State! En dat kan zo eenvoudig als dat we het net gedaan hebben! Door muziek aan te zetten en door te bewegen, lachen, dansen. Staand, springend maar het kan ook gewoon van achter je bureau. Zittend op een stoel, rechtop, kin en borst vooruit, schouders naar achteren, vol in je kracht! 

 

En dit brengt me bij de 7 levels van de EnergyJoy Life Triangle. 

Level 1 = Fysiek Lichaam, dit is ook de 1e stap want denk maar na, als je je gezondheid niet hebt dan is de rest ook niet belangrijk. Gezondheid, je fysieke lichaam staat dus voorop en is de belangrijkste level en dus ook de fundering voor alles. Daarom hebben we net de EnergyJoy Peak State toegepast. Om de