top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

18 november 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast 42. Persoonlijke Transformatie, De 7 Levels Om Je Meest Ultieme Leven Te Leven Onder Jouw Voorwaarden + Gratis EnergyJoy Life Triangle

 

  • Stel: Je wilt veranderen maar je weet niet hoe én waar je moet beginnen. 

 

  • Met behulp van deze podcast + gratis tool, krijg je in 1 keer duidelijkheid over jouw leven en welke stappen je kan zetten. 

 

  • Waardoor je weet en begrijpt op welk level van je leven je kan of zelfs moet shiften. 

 

  • Zodat je je meeste ultieme leven kan leven onder jouw voorwaarden!

  • + Gratis EnergyJoy Life Triangle voor de 7 Levels van Groei om je Ultieme Leven te Leven. 

 

Welkom bij Podcast 42!

Geweldig dat je luistert en fijn dat je erbij bent.

Zijn er gebieden in je leven waar je niet helemaal tevreden mee bent? 

Of zijn er eigenschappen, overtuigingen, situaties of omstandigheden die je belemmeren om het beste uit je leven te halen? 

Of zou je willen werken aan jezelf zodat je kan groeien, ontwikkelen en transformeren?

 

Is het antwoord op 1 of meerdere van deze vragen: Ja! Dan is dit de podcast voor jou!

 

Deze podcast #42 gaat namelijk over transformatie. 

Als je puur kijkt naar het woord transformatie dan kan je er vele betekenissen aan geven.

Bijvoorbeeld: veranderen, herscheppen, een andere gedaante geven, verandering van de vorm, functie of structuur van de cellen of weefsels. 

 

Maar letterlijk genomen betekent transformatie: verandering.

Als je naar de diepere betekenis of de meer spirituele betekenis van het woord transformatie gaan kijken dan noem ik het vanuit EnergyJoy perspectief: Het shiften van je energie naar andere, hogere frequenties, met als direct gevolg hogere levels van voldoening en geluk. 

En het veranderen en verdiepen van je bewustzijn, dit veroorzaakt vervolgens een shift op de meerdere niveaus zoals: body, mind, soul & spirit. 

 

Als je de transformatie meer doortrekt naar de behoeften van iedere mens in het aardse leven en bestaan, dan komt daar een mooie opeenstapeling van 7 deelgebieden uit. 

 

Deze 7 deelgebieden van behoeften zijn heel bepalend zijn voor je leven, of sterker nog, voor je algehele gevoel van welzijn, geluk, voldoening en uiteraard je levels van EnergyJoy!

 

Zoals je wellicht weet uit eerdere podcasts, ik heb bij Tony Robbins meerdere trainingen gevolgd. De inspiratie van deze levels komt dus ook oa. van Tony zijn filosofie. 

 

Mijn versie heet de: EnergyJoy  Life Triangle en deze kan je ook meteen downloaden via de shownotes op www.LisetteLucas.com/42

 

Het heeft trouwens een speciale en persoonlijke reden waarom het ‘Triangle’ oftewel triangel heet. Ik heb namelijk een test die je ook leert als je een intuitieve ontwikkelingstraining bij mij volgt. In die test leer je de taal van je intuitie kennen en herkennen. Oftewel je leert hoe je op intuitief niveau communiceert via gevoel, beelden, geuren, smaak en geluid. 

De triangel heeft voor mij een speciale betekenis in. Ik krijg namelijk als intuitieve ‘Ja’ via mijn helderhorende, intuitieve kanaal het geluid van een triangel te horen. Dus dit: (geluid triangel afspelen) is mijn intuitieve JA. Dit hoor ik in mijn hoofd via mijn subjectieve helderhorende kanaal als mijn intuitie een ‘Ja’ aan me doorgeeft. 

Oftwel, de triangle is een dikke “yes’ op intuitief en energetisch niveau. Daarom vond ik het leuk om deze te gekke piramide geinspireerd op de teachings van Tony Robbins ook die ‘Yes, die Ja bevestiging te geven. 

Want als je Ja ervaart op alle gebieden van de triangle dan leef je een gelukkig, gezond en blij en voldaan leven. Dan lacht het leven je toe! En dat is voor mij persoonlijk een dikke YES (geluid) en ik hoop uiteraard voor jou ook. 

 

In de EnergyJoy Life Traingle download staat een speciale test die je kan toepassen om erachter te komen op welk gebied jij wilt, kan en misschien zelfs moet transformeren om stappen vooruit te zetten in de richting van je dromen en wensen. 

 

Ik zal uitleggen hoe het werkt.

 

De Life Triangle bestaat uit levels. 7 Levels om precies te zijn. 

 

Ik ga de levels zo met je doornemen. Maar voordat ik dat doe ga ik je vertellen dat je op 1 van die levels echt enorm uitblinkt, een dikke YES ervaart. Dat noemen we LEVEL 10! Maar  ook kan ik je vertellen dat je op een of misschien wel meerdere van deze levels een dikke onvoldoende scoort. Misschien wel een 2 of een 3.

 

Nu kan je denken, leuk dat je dit vertelt Lisette, maar wat moet ik met die EnergyJoy Life Triangle?

Ik zal het je vertellen. Voor persoonlijke transformatie, voor groei, ontwikkeling en verandering is de triangle essentieel. 

Want als je wilt weten waar je naartoe gaat, is het eerst belangrijk om te weten waar je staat. 

Denk maar aan je navigatie. Je stapt in de auto. Of je vervoersmiddel naar keuze. Maar je hebt een eindbestemming in gedachten. Je weet waar je naartoe wilt. Je start dus op vertrekpunt A en je wilt naar punt B. Stel je gebruikt Google Maps, dan krijg je meteen via je te horen en te zien wat de snelste en beste route is om te nemen.

 

En zo kan je de Life Triangle ook zien.

De triangle geeft je inzicht waar je nu staat, je punt A en geeft je zicht op waar je naartoe wilt, je punt B.

Oke, nu hoor ik je weer denken. Klinkt logisch Lisette, maar in het leven kan je niet alles met een voertuig doen zoals een auto, trein of vliegtuig. Dat is niet de oplossing, daar komt wel meer bij kijken. 

Dan zeg ik: Ja, klopt 100%! Je hebt inderdaad, dadelijk als je de test doet een ‘gat’. Dat gat is ‘de manier’ hoe je van A naar B komt.

 

Nu klinkt een ‘gat’ zo leeg en zwaar en uitzichtloos, dus daarom noem ik het ‘de shift’ (denk maar aan de naam van mijn podcast: Shift to EnergyJoy and beyond) Dus je gaat Shiften van A naar B. Van waar je nu bent naar waar je wilt zijn voor ultiem geluk, voldoening en EnergyJoy! 

 

En ja, om te shiften van A naar B heb ik natuurlijk geweldige tools en strategieën ontdekt en ontwikkeld. Zijn die me aan komen waaien? Nee, die heb ik gaandeweg ontdekt, meestal niet uit luxe maar puur uit noodzaak. Omdat ik zelf op een bepaalde level een dikke onvoldoende scoorde en dan op een punt aankwam dat er echt iets moest veranderen.

 

Zo is bijvoorbeeld heel EnergyJoy ontstaan. Ik zat op het gebied van werk en carrière in 2008 niet op een punt waar ik gelukkig was. Hetgeen ik deed vond ik lange tijd super leuk maar ik voelde dat er meer was en dat ik meer met mijn leven moest en kon doen. Ik had in de periode dat mijn 2e kindje was geboren een internetwinkel opgestart in Design Kinderkleding. Het voordeel was natuurlijk dat ik de mooiste baby en kinderkleertjes voor super interessante prijzen kon inkopen. Onder de noemer, wie appelen vaart, die appelen eet…. Dus dat was mooi meegenomen. Maar nadat ik in 5 jaar tijd een super succesvolle internet webshop had opgebouwd was voor mij de spanning en interesse hierin een beetje verwaterd. Ik bedoel, mijn kasten puilden uit met de meest prachtige en kostbare kinderkleertjes van Burberry, Baby Dior, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, super leuk, maar ook daar kreeg ik (verbazingwekkend eigenlijk) ook genoeg van. 

Het gaf me niet de voldoening waar ik zo naar verlangde, een verlangen wat ik voelde diep van binnen. Ik kon het niet echt beschrijven maar ik voelde dat ik hier was voor iets groters…

 

En kwam voor mij het keerpunt. Dit werd mijn punt A, het punt waarbij ik geen voldoening voelde voor hetgeen ik deed en dus ook niet gelukkig was diep van binnen. Terwijl ik ja, ogenschijnlijk alles had. Maar er was dus een level in de triangle die een dikke onvoldoende scoorde, of eigenlijk 2 levels. En dat waren op dat moment voor mij: Level 5: Werk/Carriere en Missie én Level 7: Spirituele Ontwikkeling & Bijdrage aan de wereld. 

 

Ik moest dus gaan shiften van A naar B. En ik maakte op dat moment de keuze, super spannend maar ik heb het gedaan. Ik heb mijn Design Kinderkleding internetwebshop te koop gezet en binnen no time voor een hele goede prijs verkocht. 

Dit opende voor mij de deur en creëerde de shift naar B! Vanaf dat moment heb ik mijn hart en bovenal dat diepe interne gevoel van mijn Ziel gevolgd. Dat innerlijke weten, dat interne stemmetje, dat kompas en ja, dat brengt mij en jou hier vandaag!

 

Puur omdat ik het gevoel volgde en deed wat mijn hart me ingaf. Was het makkelijk? Nee, absoluut niet altijd! Was het spannend? Ja absoluut! Moest ik uit mijn comfort zone stappen? Oh my, bizar vaak! Geeft het voldoening? Ja! Gigantisch! Leef ik mijn ultieme potentieel? Ja, absoluut en iedere dag ontvouwt het zich meer en meer. Gaat alles altijd goed? Nee, absoluut niet! Ik heb natuurlijk ook momenten van tegenslagen en teleurstellingen. Net als iedereen. 

Maar zal ik je mijn recept geven voor succes? Wil je het weten? Ja? Stop dat even met wat je aan het doen bent. 

Wil je weten wat ik doe als iets niet gaat zoals ik wil? Als iets gigantisch mislukt? Wat doe ik dan? Dan probeer ik het nog eens! En als dat niet lukt? Dan probeer ik het nog eens! En als dat niet lukt? Dan probeer ik het nog eens!

 

Daar ligt de sleutel! Doorgaan! Niet opgeven, niet bij de pakken neer gaan zitten! Shift je vibe, herpak je zelf, stuur je koers iets bij en ga door! Dus volg je hart en ziel naar ultieme voldoening, geluk en EnergyJoy!

 

Dit vond ik heel belangrijk om met je te delen. Want mensen denken soms dat het vanzelf gaat, dat de ene persoon geluk heeft en de andere niet…. Maar geloof me, iedereen heeft te maken met verlies, pijn, verdriet, ziekte, teleurstellingen en tegenslagen. Maar niet iedereen heeft de juiste mindset, skills, tools en strategieën tot zijn beschikking om het te transformeren. Om persoonlijk te transformeren! Daar ligt de sleutel, die geef ik je nu in je handen. Want jij, niemand anders dan jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk! Echt waar! Het is makkelijk om te wijzen, situaties en omstandigheden de schuld te geven maar kom je daarmee bij je punt B? Dat punt voor ultieme voldoening, geluk en EnergyJoy? Nee, absoluut niet! Je komt er als je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven, je eigen acties! En het feit dat je dit luistert laat mij een vreugdedansje maken van blijdschap! Want dat geeft aan de je bereid bent te shiften! En het beste uit je leven te halen no matter what!

En dat je klaar bent met…. Dit is een Tony…..  B.S. .. Weet je waar B.S. voor staat? Nee, niet dat woord! B.S. staat voor Belief Systems. Oftewel, jouw overtuigingen, de overtuigingen die je zelf hebt. En als jij die verantwoordelijkheid voor jezelf neemt dan zit het goed met je B.S. 

 

Dus dit gaan we nu samen vieren! En ook dat heeft een reden! Die reden vertel ik zo. Doe gewoon maar mee, sta op als je de mogelijkheid hebt en anders doe mee met je armen vanuit je stoel. (bestuur je een voertuig, alsjeblieft houdt je armen aan het stuur en deins gewoon met me mee) 

Ik ga nu mijn EnergyJoy muziekje aanzetten, je gaat staan( als het mogelijk is)  en we gaan ons EnergyJoy vreugdedansje YES! doen. (haha, ja ik voelde de energetische frequentie van je gezicht… maakt niet uit doe lekker mee alsof je weer even in die jonge, blije, vrije, kinderlijke energie stapt, die energie van vrijheid, blijheid en die plek waar alles mogelijk is.  Zo van; boeit niet wat anderen denken en die plek en blijdschap en spanning van:  Sinterklaas bestaat en morgen ben ik jarig! Dat gevoel! Daar stappen we in! 

(muziek aan)

Yes, beweeg lekker mee, voel het in heel je lichaam, beweeg, dans, voel je vrij, blij, stap in de YES vibe, stap in de blije, vrije, EnergyJoy vibe waar alles mogelijk is. 

 

Top! Super gedaan, ga maar weer zitten of doen waar je mee bezig was. 

Even vraagje aan jou, hoe voelt je lichaam nu? Hoe is je gemoedstoestand nu? 

Ben je klaar om te shiften? Wat doe je nu als iets niet gaat zoals jij het wilt? Dan doe je het nog eens! Of dan probeer je het nog eens! 

 

Oke, zal je nu denken, wat was dit Lisette? 

Ik ga je niet zomaar laten dansen en bewegen. Daar zit natuurlijk een gedachte en strategie achter. En ja, ook de Tony Robbins filosofie. 

Want wat doet bewegen? Het brengt je in een Peak State! Een hele hoge, top staat van fysieke, emotionele, mentale en spirituele kracht! Oftewel, vanuit deze staat van zijn kan je alles aan! Dat is de gedachte dus wil je iets bereiken, wil je iets doen? Dan ga je vanaf nu shiften naar een Peak State! En dat kan zo eenvoudig als dat we het net gedaan hebben! Door muziek aan te zetten en door te bewegen, lachen, dansen. Staand, springend maar het kan ook gewoon van achter je bureau. Zittend op een stoel, rechtop, kin en borst vooruit, schouders naar achteren, vol in je kracht! 

 

En dit brengt me bij de 7 levels van de EnergyJoy Life Triangle. 

Level 1 = Fysiek Lichaam, dit is ook de 1e stap want denk maar na, als je je gezondheid niet hebt dan is de rest ook niet belangrijk. Gezondheid, je fysieke lichaam staat dus voorop en is de belangrijkste level en dus ook de fundering voor alles. Daarom hebben we net de EnergyJoy Peak State toegepast. Om de frequentie van je lichaam te shiften. 

En wat er nog meer shifte op dat moment was Level 2.

 

Level 2 = Emoties & Betekenis. Als het goed is voelde je je meteen blijer, opgewekter en energieker na de EnergyJoy Peak State YES vreugdedans. En dit is superbelangrijk, want je emoties en de betekenis die je aan je alles in je leven koppelt bepaalt de kwaliteit van je leven. Want de plaatjes die je maakt in je hoofd en de woorden die je zegt tegen jezelf hebben altijd direct effect op hoe je je voelt. 

Zitten hier beperkende overtuigingen en gedateerde patronen, dan heeft dat effect op alle volgende levels en zal je jezelf saboteren en onnodig klein houden. Zo zonde!

 

Level 3 = Relaties. En dan heb ik het over relaties in de breedste zin van het woord. De relatie met jezelf, partner, familie, vrienden, collega’s en kennissen. Ontbreekt het hier aan geluk ook dan zal dit weer effect hebben op andere levels. Je kan dus bijvoorbeeld bij gebrek aan geluk op dit level gaan overcompenseren op level 5. Dus je volledig storten op werk zodat je die leegte niet hoeft te voelen. 

 

Level 4 = Tijd. Dit is het enige waarvan iedereen op de hele wereld evenveel van heeft. (Mits je niet weet wanneer je uitcheckdatum is, om het maar even strategisch te beschrijven. Want iemand die weet wanneer hij of zij overgaat naar de spirituele wereld zal zijn tijd weer heel anders besteden) Maar de uitdaging aan jou is, hoe verdeel je je tijd? Ben je goed in timemanagement en plannen of is de dag meestal voorbijgevlogen en heb je nog niet gedaan wat je moest doen… En word je ‘to do’ list alleen maar langer? 

 

Level 5 = Werk/Carrière/Missie. Doe je waar je goed in bent? Doe je waar je van houdt? Leef je je missie? In level 5 kies je ervoor om te leven wat je passie is. Want als dat zo voelt dan werk je geen dag meer in je leven! Je kan hetgeen ik doe zien als werk maar zo voelt het niet voor mij. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje mag bijdragen aan de groei en ontwikkeling van andere mensen. Dat men mij rijkelijk voor wil belonen voor de uitwisseling van energie is alleen maar een geschenk. Want ik doe het met alle liefde en plezier. En dat wil ik voor jou ook! Kan en wil je hier shifts in maken zodat je geen dag meer hoeft te werken? Dat je gewoon je passie en droombaan/werk en missie leeft en daar een prachtige energie-uitwisseling voor ontvangt? Denk daar maar over na!

 

Level 6 = Financieel. In level 5 spreek ik over energie-uitwisseling. Dat is mijn benaming voor geld. Hoe tevreden ben jij op financieel gebied. Ontvang jij wat je zou willen ontvangen voor je diensten? Of voelt het uit balans? Zitten er blokkades en overtuigingen die op onderbewust niveau je laten weten dat je het niet waard bent om meer dan bedrag X te ontvangen voor je diensten? Rijkdom is een betrekkelijk begrip. Wat is rijkdom voor jou? Denk daar eens over na. Ik voel me namelijk gigantisch rijk, ik heb mijn gezondheid, mijn gezin, mijn familie en mensen en cliënten van wie ik hou om me heen. Ik leef mijn missie en ontvang een prachtige vergoeding voor het doen waar ik van hou. Dat is mijn definitie van rijkdom en ja, ik hou ook van mooie design handtassen als Gucci, die hebben mijn persoonlijke voorkeur ten opzichte van geitenwollen sokken. Haha… Nee alle gekheid op een stokje. Even ter verheldering en om vooroordelen meteen te ‘clearen en transmuten’.  Ja! Je mag je spiritueel ontwikkelen, groeien en ook van mooie, luxe spullen houden. Is het zaligmakend? Nee, dat had je waarschijnlijk al begrepen uit mijn kastenvol kindermerkkleding, dat gaf uiteindelijk geen voldoening. Maar ik hou bijvoorbeeld van kwaliteit op alle gebieden, op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling maar dus ook mooie verre reizen, luxe materialen en liefdevolle connecties met prachtige zielen en van het genieten van de kleine dingen in het leven als een bos rozen die ik bijvoorbeeld gisteren van mijn man kreeg. Of de het zien van de wonderen van de natuur: Ik was bijvoorbeeld een half uur in tranen van ontroering en verwondering toen ik oog in oog stond met de allereerste kolibrie, dat prachtige kleine vogeltje, die ik in de vrije natuur zag in Curaçao. (tot hilariteit overigens van mijn kinderen, mama huilt als ze een vogeltje ziet…) Maar ik hoop dat mijn punt duidelijk is. Het gaat om de juiste balans, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Oftewel: Een ‘Life on your Terms’! 

 

En dat brengt me bij het laatste level:

Level 7 = Genieten, Bijdragen en Spiritueel Ontwikkelen

Je begrijpt, dit is mijn level! Hier voel ik me volledig in mijn element. Dit is mijn absolute 10! Als ik er een cijfer aan mag geven. Leven, geven, bijdragen en ontwikkelen. En dat brengt me bij jouw triangle en opdracht. 

 

Mits je wilt shiften van A naar B natuurlijk. Het is belangrijk om helder te krijgen wat jouw Gat, jouw Gap is om te overbruggen. Het hoeft maar een minuscule shift te zijn. Maar voordat je die shift maakt is het essentieel om je huidige startpunt, je A in kaart te brengen. Dus ga nu naar www.lisettelucas.com/42 en download je EnergyJoy Life Triangle.

Volg de stappen op de gratis download en je weet direct waar je staat en waar je naartoe wilt.

Geloof me, dit is geen nietszeggend iets. Dit werkt! 

Voelt het nog niet als jouw tijd om te veranderen en te shiften. Ook prima, maar kijk uit dat je het niet blijft uitstellen. Zoals ik al vertelde, tijd is voor iedereen hetzelfde. Tijd is limited dus wat is het ideale moment om te shiften? Dat moment is NU!

 

Dus nog 1 keer, het EnergyJoy Peak State moment en daar wil ik ook meteen mee afsluiten. Volg je hart en ziel, leef een leven volgens jouw voorwaarden! Een leven waar jij blij en gelukkig van wordt, een leven wat jouw voldoening geeft! Daar ligt de basis!

 

Heel veel succes! En ja, per level kan ik je begeleiden en ondersteunen met specifieke tools en strategieen die gegarandeerd werken. Dus heb je hulp nodig, laat het me weten. Dan gaan we samen het avontuur aan!

Dank voor het luisteren en meedoen! Te gek dat je nu al zulke mooie stappen zet. Vergeet niet trots te zijn op jezelf want echt, je bent het zo, zo waard!

Dikke knuffel gevuld met EnergyJoy en hopelijk tot snel!

Xxx Lisette 

 

All rights reserved EnergyJoy © 2020

42. Persoonlijke Transformatie

bottom of page