top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

11 november 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast 41. Mediums vs Psychics, Het Verschil, Inzichten En Hoe Ook Jij Je Natuurlijke Krachten Kan Activeren. 

 

 

Zoals je wellicht al ontdekt hebt: Er is een wildgroei aan mediums, psychics, paragnosten, paranormalen, fortune tellers en een wirwar aan benamingen. 

 

 

In deze podcast ontdek je het verschil tussen mediums en psychics.

 

Je krijgt inzicht in het verschil in werkwijze en je gaat begrijpen wat wel en niet mogelijk is. Dit alles aan de hand van mijn persoonlijke ervaring. 

 

Zodat je goede, weloverwogen keuzes kan maken op energetisch gebied die passen bij jouw wensen en je ontdekt ook wat mogelijk is voor jou!

 

Welkom bij Podcast 41!

 

Geweldig dat je luistert. Deze podcast is ontstaan uit de vragen die ik vaak krijg. Er is en blijft een soort waas van onwetendheid hangen over alles wat te maken heeft met energiewerk.

 

Hierdoor ontstaan er misverstanden, worden dingen door elkaar gehaald en heeft helaas het werk van mediums voor sommige mensen nog steeds een bepaalde bijsmaak. 

 

Ja, natuurlijk doet mij dat als medium verdriet. Maar aan de andere kant begrijp ik het ook.

 

In Nederland zijn er geen regels op dit gebied dus iedereen kan zich na een weekend-workshop medium of paragnost noemen. 

 

Ik moet eerlijk toegeven, toen ik als nuchtere 19 jarige door mijn Indische schoonmoeder voor het eerst werd meegenomen naar mijn 1e medium consult had ik geen idee wat ik kon verwachten.

En ja, ik vond het echt doodeng, vooral omdat ik totaal niet wist wat ik kon verwachten. Kon die persoon, dat medium mijn gedachten lezen, zou de tafel gaan zweven, zou het er schimmig en duister zijn? En die doden, als ze langs zouden komen, zouden die me ook kunnen aanraken? Want die gedachte alleen al gaf me de koude rillingen…. Er spookte letterlijk van alles door mijn hoofd. Maar mijn schoonmoeder die regelmatige mediums bezocht was er volledig ontspannen over en zelfs mijn super nuchtere Noord-Hollandse schoonvader ook. Dus daar ging ik, met ze mee, naar een medium.

 

Super spannend vond ik het, maar tegelijkertijd was ik ook enorm gefascineerd. Mijn nieuwsgierigheid won het uiteindelijk dus ook van de angst voor het onwetende. 

 

Het medium maakte tijdens dat consult contact met mijn lieve omie en vol verbazing luisterde ik naar wat het medium allemaal vertelde. Dingen die hij echt niet kon weten. En ook dingen die mijn schoonouders niet eens van omie wisten, dus die konden het ook niet stiekem hebben ingefluisterd. Want ja, sceptisch was ik zeker!

 

Dit was ook absoluut voortkomend vanuit mijn puur Hollandse opvoeding. Zo van, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. En zeker dit energie gedoe, spoken, geesten, dat bestond allemaal niet. 

 

Maar toch waren er dingen gebeurt in mijn jeugd die ik niet kon verklaren en die mij angst inboezemde. Dus dat was voor mij de achterliggende reden om op ontdekkingsreis te gaan.

 

Een ontdekkingsreis in de wereld van het spirituele. Stapje voor stap, op een voor mij veilig tempo. Tot op de dag dat ik bij een krachtig medium kwam die mij mijn potentieel vertelde op het gebied van energiewerk. Mijn mond viel open van verbazing en tegelijkertijd maakt mijn hart en ziel een vreugdedansje van binnen. Zie je wel dacht ik! Ik kan het ook! Ik kan me ook ontwikkelen op energetisch niveau. 

 

Ik was daarvoor namelijk echt in de overtuiging dat je een gave moet hebben. Dat alleen bepaalde uitverkoren personen hier op aarde komen om dit werk te doen. 

 

Maar die dag ontdekte ik dat dat niet zo was en dat ik me ook kon ontwikkelen.

En daar begon mijn reis. Geheel tegen alles in waarin ik was opgegroeid maar het voelde zo goed! Het voelde steeds meer als thuiskomen. Alsof puzzelstukjes op zn plek gingen vallen. Alsof ik ging begrijpen waarom situaties en omstandigheden op mijn pad waren gekomen. Puur omdat het zo is voorbestemd. Het was vervolgens wel aan mij om er wat mee te doen. Oftewel: Alle tools zijn aanwezig maar ik moest zelf het werk verrichten en de stappen zetten om het te ontwikkelen. 

En dat heb ik gedaan. Verwarring maakte plaats voor inzichten en dagelijks ontvang ik meer en meer inzichten. 

Het traject om je te ontwikkelen tot medium is absoluut niet makkelijk maar in mijn optiek is dit het mooiste wat je kan en mag ervaren op energetisch niveau. 

 

Ik ben voor mijn ontwikkeling gaan zoeken naar de beste tutors, de beste leraren ter wereld op dit gebied. En zij hebben me onder hun vleugels genomen. Met als gevolg dat ik weet dat ik inmiddels op dit gebied ook tot de beste ter wereld behoor. Puur omdat ik zo getraind ben. Ik bezit een mate van ‘Certainty’ een zekerheid, die ervoor zorgt dat ik deze boodschap mag uitdragen. 

Ik zal nooit vergeten hoe ik in 2015 het certificaat ontving voor mijn 1e mentorship programma van Mavis Pittilla . Het was in Ashford, Kent in Engeland. Mavis pakte mijn handen beet en sprak woorden tot me. Mavis is een wereldwijd gerenommeerd medium en inmiddels al in de 80. Mavis zelf is weer getraind door het medium en haar mentor: Gordon Higginson. Gordon is een absolute grootheid in het mediumschap. Een soort van wat Johan Cruijf is voor voetbal. 

 

Mavis zei tijdens het overhandigen van het certificaat oa. tegen me: Lisette, Gordon needs people on platform so that they can spread the word. And I feel to a degree that’s what you got to consider. How you spread the word on a platform that is larger than you can imagine. That’s what I see for you. 

Oftwel, Mavis vertelde mij op dat moment dat ik het werk voor Gordon Higginson mocht voorzetten. De boodschap van het mediumschap mocht voorzetten op mijn eigen manier. Via een platform, in mediumschap spreken we over platform ipv podium, dat groter is dan ik me zelf kan voorstellen. 

En ik kan je vertellen, ik heb op vele grote platforms gestaan, maar mijn podcast is in mijn optiek het krachtigste platform waarop ik kan vertellen over mediumschap en alle facetten van het vak. 

Iets wat ik doe om mijn steentje bij te dragen aan het grotere geheel. En terwijl ik het hierover had kwam opeens dat moment van Mavis weer tevoorschijn. Wow…. Dit is waar zei het in 2015 over had. Hoe prachtig is dat! Ik zal in de shownotes op www.lisettelucas.com/41 een link naar dit video fragment plaatsen, een heel dierbaar moment voor mij persoonlijk maar ik deel het met liefde met jou. 

 

Maar het gaat dus niet om mij, het gaat erom dat het bewustzijn vergroot wordt en dat de werelden worden verbonden. De aardse wereld en de spirituele wereld. Vanuit het Engelse Spiritualisme is dit heel gewoon. Daar is het ‘Spiritualism’ een religie, daar zijn meer dan 650 Spiritualist churches en worden wekelijks meerdere demonstraties mediumschap en speciale services gehouden, maar hier in Nederland… helaas een wirwar aan informatie en benamingen die nog meer onduidelijkheid scheppen over een onderwerp wat al niet heel tastbaar is. Oftwel, de wereld van energie.

 

En daarom ben ik super blij en trots dat jij dit luistert! Want dit is hoe Gordon het wilde, dat er meer duidelijkheid en inzicht komt. Dat mediumschap de naam krijgt waar het recht op heeft. Dat mediums kunnen bewijzen aan de hand van herinneringen en informatie dat er wel degelijk leven na de dood is. 

Want dat is waar het in mediumschap om gaat. Alles vanuit eerbied en respect voor Spirit. 

En dit is het meest belangrijk om te weten als je ergens een afspraak maakt. Een medium werkt namelijk: mediamiek. En no worries, dit heeft niets met media of social media te maken. Mediamiek werken betekend dat het medium direct contact kan maken met de energie van de spirituele wereld. Zonder behulp van inductors. 

Oftwel: Zonder behulp van tools als foto’s en voorwerpen. 

Een medium maakt rechtstreeks contact. 

 

Daarin zit het grootste verschil. Een medium laat ook dierbaren en overleden personen dichterbij komen en zal nooit iemand oproepen. Zo werkt het namelijk niet. Spirit is in control. Dus dat is ook belangrijk om te weten als je naar een medium gaat. Het is niet vanzelfsprekend dat de persoon die jij hoopt door te krijgen ook daadwerkelijk doorkomt.

Dus ook voor het medium is het iedere keer een verrassing. 

Daarbij werkt een medium altijd op het hoogste niveau van licht en liefde. Dus je hoeft niet bang te zijn voor nare, negatieve ervaringen. Die frequentie pik ik in ieder geval niet op. Ik werk vanuit de frequentie van liefde. Dus geen gekke dingen die je in enge films ziet. Absoluut niet, daar durf ik niet eens mee naar te kijken. Dat is allemaal bangmakerij. Dus blijf daar ook vandaan. Dat is mijn advies. Verlaag je energie niet met troebele beelden en informatie. Dat blijft namelijk latent aanwezig in je zenuwcellen. Zonde! Daarom kijk ik ook bijvoorbeeld maar selectief het nieuws. Anders blijven die beelden en emoties je achtervolgen. Echt, dat is veel enger en belastender dan contact maken met dierbaren in de spirituele wereld.

Dat is de wereld van liefde. En ja, tuurlijk komt er wel eens iemand door om sorry te zeggen. Maar hoe mooi is dat?! Vooral als er geen tijd was of als je met ruzie uit elkaar bent gegaan. Dan kunnen de laatste woorden en gevoelens nog worden overgedragen. En dat helpt niet alleen jou maar ook jouw dierbare in de spirituele wereld. Dat noemen we heling tussen de 2 werelden. 

Maar als je er echt over nadenkt dan leven we eigenlijk met z’n allen in 1 grote wereld, 1 grote wereld van energie met verschillende verdiepingen. En ja, iedereen is in de basis hetzelfde en dus ook iedereen kan zich trainen om te shiften tussen verdiepingen. Dus 1 zal er beter in zijn dan de ander maar iedereen kan het leren.

 

En dat brengt me bij het woord: Psychic. Dit is echt een engels woord. Ik gebruik dit ook om het verschil tussen mediamiek werken en psychic werken aan te geven. 

 

Want was is psychic werken? Een psychic kan zijn of haar energie afstemmen op een persoon, dier, voorwerp, foto of gebeurtenis. Een psychic kan als het ware deze energie lezen.

Dit doet het psychic door zijn energie te blenden, te mengen met de energie van de persoon of het voorwerp in kwestie.

Dus een psychic kan een foto van een persoon, levend of overleden in handen krijgen, en vervolgens zijn energie blenden, mengen met de energie van de persoon op de foto en informatie doorgeven. 

Let op: Hier komt het belangrijkste verschil! En hier is ontzettend veel verwarring over en wordt zelfs misbruik van gemaakt. Mensen wordt op deze manier geld afhandig gemaakt en dat doet me intens veel verdriet. Dus sla dit alsjeblieft op, schrijf het desnoods op:

Als de energie van een foto wordt gelezen wil het niet zeggen dat die persoon ook daadwerkelijk aanwezig is. Oftwel, stel je neemt een foto van een overleden opa of oma mee. Dan kan een psychic van alles vertellen over je opa of oma, maar dat wil niet zeggen dat hun zielsenergie ook daadwerkelijk aanwezig is. Dit is essentieel om te weten. 

Het kan wel zijn dat opa of oma er later bijkomen. Maar in Engeland moet je dan zelfs de foto wegleggen. Dus als de psychic de foto niet nodig heeft en toch goede, bewijsbare informatie doorgeeft dan weet je dat deze psychic ook een medium is. 

 

Een medium is namelijk altijd een goed psychic maar niet iedere psychic is een medium. Dus laat je niet om te tuin lijden.

Heel heel belangrijk, ook voor het respect naar de dierbaren in de spirituele wereld. Hoe zou jij het vinden als er over je wordt gesproken alsof je op het feestje erbij was maar je bent er helemaal nooit geweest. Voelt niet oke toch? Mooi! Dan is mijn boodschap hopelijk duidelijk!

 

In Nederland noemen ze trouwens een psychic een paragnost. Dus dan weet je, een paragnost leest energie maar maakt niet per definitie contact met dierbaren overledenen. 

 

Podcast #6, Spiri-wat? geeft hier nog dieper inzicht in. Heel fijn om de toch al ontastbare wereld van energie wat scherper en duidelijker te krijgen. Deze kan je beluisteren via www.lisettelucas.com/6

 

En dan wil ik nog iets heel helder maken. Een psychic kan inzicht geven maar een psychic voorspelt niet! Simpelweg omdat dat niet mogelijk is. Een psychic dient rekening te houden met de vrije wil van de client. Als een psychic voorspellingen doet dan is dat puur het lezen van de wens energie die in je energieveld hangt. Dat is not done.

Daarentegen heeft de spirituele wereld inzicht op het grotere geheel. En zo gebeurd het wel dat soms Spirit boodschappen doorgeeft waarin voorspellende gegevens zitten. Vaak heb ik als medium dan geen idee waar ze het over hebben en dan geef ik het puur door. De ontvanger begrijpt het op de moment ook nog niet maar dan meestal na een tijdje ontvang ik een berichtje waarin ze laten weten dat het allemaal klopte wat is doorgekomen en dat alles op z’n plek is gevallen.

 

Als medium weet ik dat ik alle informatie 100% goed doorkrijg. Het enige waar het soms mis kan gaan is bij mijn eigen vertaling, het omzetten van de energetische informatie, de interpretatie van de inkomende energie om het zo maar te zeggen.

 

Daarom zeg ik ook altijd! Geen enkel medium kan het 100% juist hebben, simpelweg omdat een klein deel meestal in een vertaling niet helemaal goed doorkomt. Oftewel, soms is er iets zeg maar: ‘lost in translation’

Dus claimt iemand 100% juistheid, dan zeg ik altijd: Ga rennen! Haha…. 90% is mogelijk maar dat verschilt per contact met Spirit. Het is een samenwerking in communicatie tussen alle mogelijke zintuigelijke niveau’s. Daarom duurt de ontwikkeling van een medium een leven lang, of eigenlijk, levenslang. 

 

Maar wat ik je absoluut wil meegeven en dat vertel ik ook altijd aan mijn cursisten. Iedereen is in de basis hetzelfde. Iedereen heeft intuitie en iedereen kan zijn psychic en mediamieke krachten ontwikkelen. Het is iets heel natuurlijks! En dus eigenlijk iets heel normaals! Oefening baart kunst is hierin het sleutelwoord. Dus het simpelweg leren en toepassen, heel vaak, trainen, oefenen en de sky is absoluut de limit! Of de Spiritual Sky moet ik eigenlijk zeggen. 

 

Voor mij is het een absolute verrijking, iedere dag weer, ik doe dit vanuit een diep Zielsverlangen en wijsheid die voorbij het aardse bestaan reikt. Dat geeft een intense voldoening, blijdschap, liefde en ervaring die ik iedereen zou willen laten voelen en beleven. 

Dat is mede de reden dat ik het heerlijk vind om de informatie en teachings, die ik weer van de beste heb geleerd over te dragen. Want je verdient het absoluut allerbeste! 

Op www.LisetteLucas.com/41 kan je mijn persoonlijke en dierbare moment met Mavis bekijken. Heel veel van wat ze toen doorkreeg is uitgekomen en is nog steeds aan het ontvouwen. Ik ben diep dankbaar dat ik dit met jou mocht delen.

Dank vooral voor je tijd, ik weet hoe kostbaar en dierbaar dat is, dus nogmaals dank en heel graag tot snel!

Xxx Lisette 

 

All rights reserved EnergyJoy © 2020

41. Mediums vs. Psychics

bottom of page