top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

4 november 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast 40. Stress, Ontdek Het Natuurlijke Tegengif Tegen Stress en Angst En Dien Het Direct Toe + Gratis: Antidote Anker Visualisatie

 

Ken je dit? Je gedachten blijven maar malen en tollen door je hoofd. Je krijgt stress en onderliggende angst maar lastig onder controle.

 

 

In deze EnergyJoy podcast ontdek je het natuurlijke antigif tegen stress en angst en leer je hoe je het direct toe kan passen en verankeren in je systeem. 

 

 

Met het toedienen en toepassen kan je direct je energie shiften en zullen je stress en angstgedachten verminderen en zelfs verdwijnen. 

 

 

Zodat je vrij en ontspannen kan zijn en je kan focussen op hetgeen echt belangrijk is voor jouw geluk! 

Later in deze podcast geef ik je een speciale: Antidote Anker Visualisatie!

 

 

Alle informatie over deze podcast vind je terug op www.lisettelucas.com/40

 

Welkom bij Podcast 40 

 

Je kent het vast wel, gedachten die maar door blijven malen, zorgen om de dag van morgen.

Vragen als: Hoe nu verder…? Ja maar wat als…? Stel je voor dat…? Hoe moet ik….? Hoe kan ik…? Of je al bijna gevoelsmatig bevinden in een ‘worst case scenario’ 

Het blijft maar tollen en doordraaien in je hoofd. En ja, als je gevoelig bent, sensitief bent dan ben je helaas nog wat meer gezegend met een mind die kampioen is in doem scenario’s te visualiseren.

 

Stressvolle gedachten die je angsten inboezemen, waardoor twijfel en onzekerheid toeslaat.

 

Die gedachten zorgen vervolgens ervoor dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. En het ergste, ’s avonds en ’s nachts gaat het, als je pech hebt en hardnekkige gedachten hebt, ook gewoon door. Waardoor je ligt te piekeren, peinzen en tollen in bed. 

 

Herkenbaar?

 

Nou, ik kan je vertellen. Ik kon mezelf vroeger flink bezig houden op deze manier. Het gevolg was dan dat ik uiteindelijk ook overdag maar weinig uit mijn handen kon laten komen. Gewoon omdat ik te moe en te gestrest was door de gedachten over van alles en wat wel niet kon gaan gebeuren als dingen en zaken niet zouden veranderen.

 

Jaren geleden kreeg ik via een consult bij een medium te horen, Lisette, het is voor jou goed om iets met je handen te gaan doen. Ik keek die persoon verbaasd aan, want ja, inderdaad, ik was altijd creatief en vond het heerlijk om met m’n handen bezig te zijn en dingen te creëren.

 

Maar wat ik me tot op dat moment nooit had gerealiseerd, was dat het bezig zijn met m’n handen letterlijk een manier was, om uit mijn hoofd en dus ook m’n gedachten te gaan.

Oftewel, een directe anti-stress methode. Een manier om die oneindige loop van gedachten te onderbreken en doorbreken. 

En ja, ik vond en vind het heerlijk om mijn volledige aandacht naar mijn handen en m’n creatie te brengen. En dan kwam ik, in dat moment van tijdloze ruimte, de plek waar alles als vanzelf ontstond. En ja, de plek waar ik volledig in flow raakte. Dansend en pulserend op de frequentie van oneindige mogelijkheden. Een level waar zorgen en issues onmogelijk gedijen. 

 

Terwijl ik dit vertel kan je zelf ook vast een moment herinneren waarin je helemaal met je gedachten afdwaalde in het veld van oneindige creatie en inspiratie. De plek waar je weer uit ontwaakt en dan vervolgens naar de klok kijkt en denkt… wow.. is het al zo laat. De tijd is voorbij gevlogen!

 

Ja, toch?! Dat heb je vast wel meerdere malen ervaren.  

Ik hoop wel dat het niet heel lang geleden voor je is. Want dan zou zonde zijn… Dit is namelijk een direct: stress reduceer moment. 

 

Je stapt in de energie van passie en creatie. En of het nu tekenen, schrijven, schilderen, zingen, bloemschikken, dansen, sieraden maken, hout bewerken, handwerken, bakken & kokkerellen of het creëren is van iets anders. Het gaat erom dat je het doet vanuit je kern… zonder dat je er wilskracht achter zet.

 

Dat het ontstaat vanuit de pure bron van inspiratie.

 

Denk maar eens terug, terug aan dat moment waarin je jezelf verloor in een bezigheid, iets waarmee je de inspiratie en creativiteit door je heen voelde stromen, als vanzelf.

 

Tegenwoordig kennen helaas heel veel mensen deze vorm van ‘het verliezen van tijdsbesef ‘alleen Netflixen… of YouTube’n of gamen bij de jeugd.

 

Dat bedoel ik dus niet. Dit gaat een stap verder dan dat. Dit wordt namelijk aangestuurd en aangewakkerd vanuit je essentie, je Ziel, je kern, dat pure, authentieke stuk van jezelf waarin alle wijsheid staat opgeslagen en dat deel wat altijd in verbinding staat met de oneindige bron van creatie.

 

Maar denk maar eens terug aan zo’n moment, voel alsof je weer in dit moment zat, het

Tijdloze Moment van creatie. Waarbij de liefdevolle, kalme energie van inspiratie door je heen stroomt.

 

Vraagje aan jou, als jij dit moment weer voelt. Op een schaal van 0 tot 10, als 10 super stressvol is en 0 helemaal geen, oftewel zero stress. Waar zat je stress level op dat moment?

 Nou? 

Dicht bij zero toch?

 

Als je namelijk echt goed bezig bent met al je focus, energie en aandacht gericht op je handen en creatie dan is het namelijk onmogelijk om tegelijkertijd stress te ervaren.

 

Ervaar je dit wel, dan heeft dit te maken met de gedachten en verwachting die je hebt over de uitkomst.

 

Laat je de verwachting los en stap je in de energie van waardering van het moment… waardering voor het kleinste, fijnste detail… dan verdwijnt iedere stressvolle gedachte en angst voor het bijvoorbeeld: niet goed genoeg doen,  of angst om het fout te doen of af te gaan, als sneeuw voor de zon.

 

Ga het maar proberen. 

 

Ik kan je verklappen. Met mijn podcasts werk ik op dezelfde manier. Ik bedenk vooraf niet wat ik ga creëren, ik laat het ontstaan. Ik breng mezelf in een diepe ontspannen staat, een bijna alpha-frequentie staat, open voor de oneindige bron van inspiratie en creatie.

 

Ga ik namelijk vanuit mijn hoofd zitten bedenken wat het onderwerp moet zijn, wat erin moet komen… dan loop ik vast en zal het een onsamenhangend verhaal worden.

 

Ik stel me vooraf open met de intentie om een nieuwe podcast te creëren die voor iedereen iets bijdraagt. Waar jij en anderen iets mee kunnen. Iets wat inspireert, triggert en raakt op een manier waarmee je vooruit kan.

 

Dit kan dan ook alleen maar ontstaan als je ‘in tune’ bent. In tune met het grotere geheel.

 

Dan ontstaat de flow en kan je bijdragen op een golflengte die op dat moment essentieel is.

 

Dus ja, als je dit luistert dan is het geen toeval. Er zit veel meer achter, er zit een grotere intelligentie achter, en dan heb ik het niet over mijn intelligentie of wijsheid. Nee, absoluut niet! Dan heb ik het over de intelligentie van het universum, de kosmos, source energie of de oneindige bron van creatie. Iets wat in ieder van ons zit en iets wat alles drijft. 

 

Mits je ermee in contact staat. Dan kom je namelijk in de staat van flow en waardering.

 

Ervaar je dit niet? Dan is de kans groot dat je nog te veel drijft op gedachten, angst gedachten die stress veroorzaken en je zelfs kunnen blokkeren. Angst en stress maken letterlijk je energie en energieveld kleiner. Waardoor dus ook je wereld kleiner wordt. Je verliest het vertrouwen in de wereld en maakt keuzes die niet ‘in tune’ zijn met je authentieke zelf.

 

Je verkrampt en verkleint dus vanuit angst, zowel op energetisch, fysiek en emotioneel niveau, al voordat hetgeen je vreest en hetgeen je bang voor bent, daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. 

 

 

Vraagje aan jou: 

Hoe vaak heb jij je niet druk gemaakt over iets?

Angst en stress gedachten gehad over iets wat uiteindelijk helemaal nooit is gebeurd. Dat er vervolgens iets gebeurde waardoor je jezelf dus helemaal voor niets op hebt zitten vreten van binnen… inclusief slapeloze nachten.

 

Wat zonde van je tijd en energie toch? En dan heb ik het nog niet eens over de grijze haren en de rimpels die alleen al bij de gedachte eraan erin schieten.

Haha…

 

Ik benoemde net al een fantastische manier om uit de vicieuze cirkel te stappen van stress en angst.

En dat is passie en creativiteit gezien vanuit de breedste zin van het woord.  Iets wat echt bij jou past, iets wat jouw hart en Ziel een sprongetje laat maken van blijdschap! Dat ben jij! 

Dat is jouw 1e medicijn. 

En nog een extra tip: Twijfel je welke koers je moet varen qua werk, carrière of business? Laat dit gegeven dan jouw rode draad en leidraad zijn bij de keuzes die je maakt. Want daarmee zet je alle deuren van potentieel open en zal het als vanzelf op je pad verschijnen in de vorm van synchroniciteit.

Let maar op wat er gaat gebeuren als je in de flow komt en welke toevalligheden (tussen aanhalingstekens) er op je pad komen.

 

Echt waar! Vertrouw jezelf en bovenal, vertrouw de intelligentie van het grotere geheel.

 

En zo kwam ik ook een prachtige verwoording tegen van een manier om met angst en stress om te gaan.

Tony Robbins noemt het, zoals ik ook in een voorgaande podcast al eens vertelde: Het antidote, oftewel het tegengif tegen angst.

 

Sterker nog, als je deze techniek toepast dan is het onmogelijk om angst en stress te ervaren. Simpelweg omdat je je energieveld en je lichaam zo vult met de hoogst mogelijke frequentie, dan is het echt onmogelijk om de laag frequente energie toe te laten. Die wordt als het ware weggevaagd door de hogere frequenties, de hogere trillingen van energie.

 

Zie het maar als een hele donkere kamer die zwaar en somber voelt. Doe je daar het licht aan en de gordijnen open. Dan kunnen de zonnestralen hun prachtige werk doen en alles tot in iedere hoek verlichten. Oftewel, letterlijk de energie lichter maken.

 

En dat gebeurt met het toepassen van het antigif tegen stress en angst ook.

En…. Weet je het al? 

Wat denk je dat de ultieme manier is om je energie te shiften, je donkere gedachten te verlichten en in een fractie van een seconde te transformeren?

 

Ik ga je het antwoord geven, schrijf het desnoods op, maak aantekeningen alsof je het dadelijk ook aan iemand anders gaat uitleggen of leren: 

Het tegengif is: Dankbaarheid!

 

Ja… zal je denken… hoe spannend is dat.. Lisette. Nou, ik zal het je direct laten ervaren.

 

Als je nu even een moment hebt voor jezelf dan raad ik je aan meteen mee te doen. En beluister dit anders op een later moment nog eens.

 

Doe dit alleen mee als je geen voertuig bestuurd of niet met machines werkt.

 

Zet het desnoods even de podcast op pauze, zoek een plekje en luister en volg mijn stem.

 

Het beste is om bij deze oefening je ogen te sluiten.

 

Oke, zorg dat je even niet gestoord kan worden. Sluit lekker je ogen en adem rustig in en uit.

 

Voel hoe hetgeen je draagt tegen je huid aankomt. Voel hoe je tijdens het in- en uitademen de luchtstroom via je neus en keel je longen ingaat, je longen volledig vult en hoe je weer ontspannen uitademt.

 

Voel hoe de temperatuur van de ruimte je huid aanraakt.

 

Word je bewust van je lichaam in het hier en nu.

 

En terwijl je zo ontspannen zit of ligt wil ik dat je teruggaat, in gedachten naar een moment, een moment van vreugde, blijdschap, een moment waarbij je zoveel geluk voelde dat je hart overstroomde van voldoening, liefde, warmte en dankbaarheid. 

 

Het 1e moment dat in je naar voren komt is het juiste, voel en ervaar dat moment alsof je het nu weer beleeft, stap erin, vul heel je lichaam met deze blijdschap, vreugde, met dit geluksgevoel, ervaar het nu in dit moment, laat het pulseren in iedere cel van je lichaam, voel het stromen door je benen naar de puntjes van je tenen, voel het vloeien naar je armen en je vingertoppen, voel hoe alles warm wordt en misschien zelfs gaat tintelen van dit gevoel van ultiem geluk en vreugde. Kijk om je heen, wat en wie zie je, ruik wat je toen rook en ervaar het weer, voel wat je toen voelde en laat het je lichaam vullen, hoor wat je toen hoorde en laat de trillingen je lichaam helen en strelen. 

 

Deze energie, de frequentie van dit ultieme geluksmoment is jouw tegengif voor alle stress en angst die je tot nu toe voelde in je leven.

 

Je kan het met deze scene, dit gevoel van dankbaarheid direct shiften.

 

En blijf in die emotie, blijf in dat blije, fijne, liefdevolle, gelukkige moment, vul heel je lichaam ermee, heel goed en maak het groter, groter dan je lichaam, als een krachtig pulserend licht wat straalt in je en om je heen, blijf in dat gevoel, heel goed, en als je helemaal in die prachtige, krachtige energie zit, ligt of staat op dit moment dan wil ik dat je een glimlach op je gezicht tovert en terwijl je dit doet ook meteen met je rechterhand je duim en wijsvinger op elkaar drukt. Glimlach en maak met je duim en wijsvinger het perfect symbool. 

 

Heel goed, adem rustig in en uit en voel hoe de energie van dankbaarheid in en om je heen pulseert, de hoogste frequentie, de EnergyJoy frequentie waarin zorgen, stress en angst niet bestaan.

Kijk maar naar iets wat je zorgen baarde en zie het verder en verder in de verte verdwijnen, het gevoel wordt kleiner, het beeld wordt kleiner, zo ver weg dat je het niet meer ziet en dat het geen invloed op je heeft. Glimlach en druk je rechter duim en wijsvinger op elkaar en zeg in gedachten of hardop: Ik kan alles aan, ik leef in de EnergyJoy vibe en daar voorbij!

Ik kan alles aan, ik kan alles doen en bereiken wat ik maar wil.

Dit doe ik door simpelweg te glimlachen en met mijn rechterhand het perfect symbool te maken.

Dit gevoel zit nu voorgoed verankerd in je systeem. Je kan hier altijd weer naartoe wanneer je maar wilt. Dit is het tegengif wat je jezelf heel eenvoudig en. heel makkelijk kan toedienen. 24/7 wanneer jij maar wilt,  geheel veilig en vanuit dankbaarheid!

 

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je frequentie geshift en je kan nu het geheel zelf toepassen. Luister dit deel van de opname zo vaak af, als voor jou goed voelt.

 

Tot dat het een deel wordt van je zijn. 

 

Adem lekker diep in en uit.  Wiebel je tenen, je voeten, je vingers je handen en laat die glimlach lekker op je gezicht. 

 

Open je ogen en kom volledig kalm, heel ontspannen terug in het hier en nu!

 

Welkom terug! 

 

Ik ben benieuwd wat je hebt ervaren. 

 

Onthoud: Het is onmogelijk om dankbaarheid en stress/angst op hetzelfde moment te ervaren.

 

Maak van deze wijsheid gebruik en pas het toe in je dagelijks leven. Waar je ook bent, je kan altijd je perfect symbool maken en een glimlach op je gezicht toveren. Voel en ervaar de shift!

 

En heel belangrijk: Wees lief voor jezelf! Want je bent het zo, zo waard!

 

Je kan de informatie van deze podcast teruglezen op www.LisetteLucas.com/40

 

In mijn praktijk geef ik ook live of online hypnotherapie sessies. Dan wordt dit alles een deel van wie je bent. En worden oude stukken voorgoed getransformeerd.

 

Mocht je meer informatie hierover willen ontvangen, stuur me dan een mailtje via info@lisettelucas.nl Leg ook uit waar je aan zou willen werken, wat je voorgoed zou willlen transformeren. Dan komen we samen tot een oplossing.

 

Ik wil je intens bedanken voor het luisteren en meedoen. Dank voor je inzet en tijd! Heel fijn om op deze manier te verbinden. Heel graag tot snel! 

Xxx Lisette 

 

All rights reserved EnergyJoy © 2020

40. Stress Antidote!

bottom of page