top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

26 februari 2020 door Lisette Lucas:

Welkom bij het Script van Podcast # 4 van "Shift to EnergyJoy and Beyond!" met Lisette Lucas

Welkom bij podcast aflevering #4!

 

Vandaag ga ik het hebben over een heel essentieel onderdeel van intuïtieve ontwikkeling en iets wat vooral voor hele sensitieve, hoog gevoelige mensen heel erg belangrijk is. En ook als je denkt, mijn gevoeligheid valt wel mee. Luister maar eens maar de symptomen. 

 

Het lijkt voor de hand liggend maar als je het niet goed beheerst en toepast, kan het enorme gevolgen en impact hebben op je dagelijkse leven.

 

Ik ga het hebben over Aarding, goed geaard zijn en dat wordt ook wel gronden genoemd.

 

Wat ga je leren in deze aflevering?

  • Ik ga je uitleggen wat het effect op je lichaam en je algehele welbevinden is als je niet goed geaard bent. 

  • Ik ga je een voelbaar voorbeeld geven

  • Je leert maar liefst 13 symptomen die erop kunnen wijzen dat je niet goed geaard bent

  • Je leert de voordelen van wel goed geaard zijn en:

  • Ik geef je 10 tips die je helpen direct te aarden

  • En ik geef je mijn persoonlijk tip die ik iedere ochtend bij het opstaan direct toepas.

  • + Als extra bonus heb ik een korte ‘Energy Shift’ visualisatie gemaakt die je direct laat aarden. 

 

Alle informatie kan je terugvinden via de shownotes. De link en de download link voor de gratis visualisatie staat onder deze podcast. Je kan ook gaan naar: www.LisetteLucas.com/4

 

Goed, verder met aarding.  

Nu kan je meteen heel nuchter denken, aarden? Ik sta toch met 2 voeten op de grond, waar heb je het over, Lisette?! Ik ben prima in contact met de aarde. 

 

Ja, zo dacht ik ook. Totdat ik ging begrijpen hoe energie werkt. 

 

Ben je gevoelig, sensitief, dan ervaar je veel meer dan alleen de tastbare, materiele en fysieke wereld om je heen.

 

Je bent gevoelig voor stemmingen van anderen, emoties, gevoelens, sensaties, en alles wat aanwezig is, in het voor het fysieke oog onzichtbare veld. 

 

Zeg maar de ongeziene wereld van energie en het alomvattende. 

 

Alles is continu in beweging, alles verandert continu en wij moeten ons met die bewegende massa van frequenties staande zien te houden. 

 

Om maar eens een voorbeeld te geven: Heb je wel een geprobeerd om in de zee rechtop te blijven staan terwijl er een grote golf aankwam. Geheid dat je omver werd gegooid door de beweging en kracht van die enorme golf. Nou, je weet, water tastbaar en dit voorbeeld is makkelijk te begrijpen, ook omdat je het makkelijk kan voelen. Maar in podcast aflevering 2 heb je al gehoord dat energie net zo echt is als iets tastbaars. 

 

Dus denk je niet, dat dat ook evenveel of misschien wel meer impact op je kan hebben dan je je realiseert?

 

Stel je nu voor dat je gewoon rechtop staat. Met 2 voeten op de grond. Of weet je wat, doe het maar. Ga maar staan, heel goed. Ga maar rechtop staan. Lekker ontspannen, armen hangen langs je. Ontspan je schouders, adem rustig in en uit. Helemaal lekker ontspannen, je staat gewoon. En opeens komt er iets aan, let op, je hoort het niet maar je voelt het, het komt van achter naar je toe, het komt naar je toe van achteren met een enorme kracht. Je voelt dat er iets aankomt. Het voelt als een onzichtbare golf, een grote overweldigende golf, net zoals golf als uit de zee. Die golf voel je tegen komen en botst tegen je aan en het duwt je lichaam met enorme kracht naar voren. Het duwt je, het stuwt je, verplaatst je. En het heeft direct effect op je … Voel maar. Je voelt geen water maar je voelt wel de kracht en de intensiteit van de verplaatsing van energie. Voel je dat? Ervaar je wat? Wat doet dat met je? Wat ervaar je in je lichaam? Welke sensaties voel je? En? Kon je mij goed volgen? 

 

En voelde je dat je wat uit balans werd gebracht? Voelde je dat er iets gebeurde in je lichaam? Wellicht voel je je wat lichter in je hoofd of andere plek van je lichaam. Misschien voelde je wel een koude of juist warme golf of tinteling door je lichaam stromen. 

Ervaar maar wat dit met je doet. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Stuur het naar: info@lisettelucas.nl Ik ben heel benieuwd.

Maar het belangrijkste is dat je nu begrijpt en ervaart dat deze denkbeeldige golf, deze energetische golf, gemaakt met de kracht van gedachten een impact, een absoluut voelbaar effect op je had. Gedachten zijn namelijk ook energie en is dus ook voelbaar. 

 

Je kent het vast wel. Denk maar aan iemand die boos is, of zwaarmoedig is, emotioneel is. Ze hoeven niets te zeggen, ze kunnen zelfs zeggen dat het goed met ze gaat. Maar je voelt dat er iets aan de hand is. En dit is energetische frequentie die om ze heen hangt, een bepaalde vibe, een bepaalde trilling die ze afgeven die iets bij jou in beweging zet. 

 

Het kan zelfs zo zijn dat je eerst opgewerkt en blij was, en vervolgens dat je hele gemoedstoestand shift, veranderd doordat je in aanraking bent gekomen met de energie van die ander, die volledig in een andere frequentie zat. 

 

Nu hoor ik je denken: Ja dat herken ik, maar wat doe ik hieraan?

 

Ten eerste: Denk bijvoorbeeld aan podcast #1, intentie.

Je zet de intentie, oftewel je zegt in gedachten of hardop tegen jezelf: Ik kies ervoor om perfect geaard door het aardse leven te gaan. Want als je er bewust voor kiest dan zetten je gedachten meteen een fysieke en energetische verandering oftewel “Shift” in gang. Als je denkt: Ik ben geaard, dan “shift” je meteen in energie. En dat is de bedoeling. Dat is wat we willen.

 

Dus de oplossing is aarden. En voordat ik je verder ga vertellen hoe je moet aarden en je een oefening geef, ga ik eerst met je de symptomen doorlopen en aangeven wat je kan ervaren als je NIET goed geaard bent. Het kan zijn dat je enkele voorbeelden hiervan herkent of misschien zelfs meerdere. Maak voor jezelf aantekeningen want dit is absoluut de fundering. Als je een huis bouwt moet de fundering ook goed en stabiel. Anders dreigt er instortingsgevaar. En met jouw fysieke, mentale, emotionele en energetische lichaam is dat absoluut niet anders. Is de fundering niet goed, is de basis niet goed, dan ben je letterlijk instabiel en dat kan zich op de volgende manieren uiten:

 

Hier volgen, houd je vast, 13 symstomen van niet goed geaard zijn.

 

SYMPTOMEN niet goed geaard zijn: 

1.     Afwezig, oftewel dromerig zijn. Ken je dat? Je bent er wel en je bent er niet. Je hebt moeite je hoofd erbij te houden. En kan heerlijk wegdrijven in gedachten. Een goed voorbeeld hiervan zijn ook jonge kinderen die in de klas. Die naar buiten staren in het luchtledige kijken. Jonge kinderen staan energetisch nog heel open en pikken daardoor vaak veel op. Het afwezig zijn is een symptoom hiervan.

2.     Snel licht in je hoofd. Oftewel, je snel licht in je hoofd voelen. Voor mij persoonlijk, als ik dit ervaar, is dit altijd een signaal dat ik of teveel hooi op m’n vork heb genomen of dat ik niet goed geaard ben. Op het moment dat ik het merk, al is het in de rij voor de kassa, in de supermarkt, dan pas ik direct m’n aardingstool toe. Dit helpt meteen. En ik ervaar altijd direct een ‘shift’. Ideaal! En zo belangrijk want in een ruimte met veel mensen en veel energieën schiet je snel energetisch alle kanten op. Een soort warboel van energieën waarin je dicht bij jezelf moet blijven en goed energetisch bewust moet zijn. 

3.     Hoofd vol gedachten, die alle kanten op schieten: Dit is absoluut ook zo’n bekende. Gedachten die malen, gedachten die in je hoofd tollen, van de hak op de tak gaan. Ik voel dit ook direct bij cliënten als ze in mijn praktijk komen. Zo’n gevoel van een hoofd dat tolt, herken je dat ook? Vaak voel ik ook direct wat goed voor ze is. Meestal is het een vorm van creativiteit waarbij ze hun handen kunnen gebruiken. Sensitieve, gevoelige mensen hebben meestal een enorm creatief talent. Dus dat kunnen ze dan mooi meteen inzetten. Dan gaat de energie vanuit je hoofd, het zakt vanuit je hoofd naar je handen. Als je iets voelt met je handen dan is dat meteen een vorm van aarden. 

4.     Het volgende symptoom is: Last van moeheid oftewel vermoeidheid. Stel je voor: Je voordeur van je woning staat altijd open, dit is het voorbeeld uit podcast #2. Iedereen kan zomaar in- en uitlopen én jij stapt ook nog even, terwijl ze dat doen, in en uit de schoenen van iedere persoon die binnenkomt én je neemt de problemen die ze hebben neem je het liefst ook nog van ze over om ze te ontlasten en te helpen. Want dat is wat er gebeurd als je niet goed geaard bent en energetisch teveel openstaat en niet goed je grenzen aangeeft. Waarr ik het over had in podcast #3. Het sloopt je letterlijk… gevolg: je raak uitgeput. 

5.     Duizeligheid: dit is eigenlijk letterlijk het tollen van inkomende energie. De energie heeft de controle over jou i.p.v. andersom. Tijd om te touwtjes in handen te nemen dus. Jij bepaalt wat er wel en niet binnenkomt en niet andersom!

6.     Zweverigheid: Nou dit is er een die iedere spiritueel bewuste persoon wel eens om zijn oren krijgt: Oh, dat spirituele, dat zweverige gedoe. Nou, dat komt natuurlijk ergens vandaan. In mijn optiek is een “zwever” om maar eventjes in die terminologie te blijven: iemand die de werkelijkheid het liefst ontvlucht en inderdaad lekker in hogere sferen verkeerd. 

7.     Snel koud hebben. 

8.     Onzeker zijn, het gebrek aan zelfvertrouwen hebben.

9.     Veel angsten ervaren.

10.  Een gebrek aan doorzettingsvermogen hebben en niks afmaken.

11.  Snel ziekte ervaren, snel ziek zijn. Ook weer een vorm van instabiel zijn.

12.  Veel drukte, veel spanning in jezelf, veel onrust evaren.

13.  Niet helemaal jezelf voelen.

 

Nou, dit was in een notedop de opsomming van 13 symptomen die je kan ervaren als je niet goed geaard bent. Nu kan het zijn dat je er 1 herkent of meerdere. Misschien wel heel veel.  Nou, laat dit de rode vlag zijn. De bekende Red Flag, die jouw het signaal geeft van: Hé, opletten, eventjes goed gaan aarden. Check je aarding, kom in het hier en nu en voel. Nou heb ik het uitgebreid over de symptomen gehad. En nu is het ook fijn om te horen, wat zijn de voordelen als je wel goed geaard bent. 

 

 Voordelen goed geaard zijn:  

·       Het geeft je een gevoel van veiligheid, stabiliteit, rust, vertrouwen en levenskracht.  

·       Het haalt je in het hier en nu en stimuleert bewust-zijn en aandachtig leven.  

·       Het beschermt je tegen Zware ( oftewel negatieve) energie en helpt je los te laten wat je niet meer nodig hebt én wat niet van jou is en nooit van jou is geweest. 

·       Het helpt je je talenten, ideeën en intuïtie te gebruiken en om, hoe mooi is dat: je gedachten te manifesteren. 

·       Een ander voordeel is: het activeert je ‘I AM” gevoel oftwel: de krachtige ‘Ik ben” sensatie en het activeert levenskracht en overlevingsmechanisme. 

·       Je kan rustiger en makkelijker omgaan prikkels en invloeden van buitenaf en bent alerter, scherper en meer gefocust in onverwachte situaties. 

·       En als laatste voordeel en er zijn er uiteraard veel meer: Voor degene op het pad van intuïtieve ontwikkeling, persoonlijke groei en transformatie zijn is dit ook absoluut essentieel. Daarom hamer ik er altijd op bij mijn cursussen en jaaropleiding. Want als je goed geaard bent, kun je meer energieën van 'hogere frequenties" ontvangen, kun spiritueel verder groeien en ben je beter in staat om al je dromen en wensen te manifesteren. Het draait allemaal om balans.  

En het komen de TIPS die je kunnen helpen om goed te aarden/gronden: 

1.     Een goede basishouding. Ben je je bewust van hoe je zit, bijvoorbeeld nu, of staat op dit moment, of hoe je je beweegt. Sta je of zit je rechtop? Wat voorover gebogen? Wat in elkaar gekrompen? Als je basishouding goed is, voel maar wat er dan gebeurd. Ga je rechtop zitten, schouders naar achteren, je kin op een bepaalde manier, borst vooruit, dan voel je dat je in je kracht komt te staan. Denk vervolgens ook maar: Ik ben krachtig, ik ben zelfbewust, en als je deze houding het uitstraalt dan voel je het meteen. 

2.     Ademhaling: Hoe haal jij adem? Ben je je er überhaupt van bewust? Zit je adem heel hoog, bij je borst? Heel oppervlakkig? Of adem je juist heel diep?  En benut je je hele longcapaciteit? Een goede diepe ademhaling is essentieel om goed geaard te zijn. 

3.     Ontspanningsoefeningen zijn ook een perfect manier om te aarden, denk maar aan bijvoorbeeld yoga.  

4.     En Goed slapen: en voor de meeste mensen is een nachtrust van 7-8 uur echt noodzakelijk. Daar hoor ik zelf ook bij. Kom ik niet aan mijn nachtrust, dan merk ik dat direct. Kan ik minder goed aarden, ben ik sneller afgeleid, dus nachtrust is essentieel. Zie het maar gewoon als het opladen van je batterij. 

5.     Doe regelmatig de Bodyscan. Wat is de bodyscan? Je scant als het ware je lichaam. Je begint bij je kruin en je zakt helemaal naar beneden. Je gaat door je hoofd heen, door je hals, door je borst, je armen, je buik, je heupen, je benen en je voeten. En alles wat je scant daar word je je bewust gewaar van je binnenwereld als je buitenwereld. Sommige mensen gaan door het leven en zijn zich niet eens bewust van het lichaam tot dat er iets pijn gaat doen. Maar word je bewust dus van je lichaam. Zowel je binnen- als je buitenwereld, zodat alles volledig in balans is.  

6.     Leer je te Focussen op energie. Ga begrijpen wat het doet en word je ervan bewust. Ga een manier vinden bijvoorbeeld als mediteren en doe oefeningen om te visualiseren. Bij deze podcast zit ook een visualisatie. Dus die helpt je ook. Op het moment dat je actief bezig bent met energie en het begrijpen ervan helpt het je ook te aarden. Gedachten zijn energie en zetten het ook direct in beweging.  

7.     (Klap geluid) Hoorde je dat geluid? Ik klapte even in mijn handen. En wat deed dat? Schrok je ervan? Schrikken is namelijk ook een gigantische manier om te aarden. Nou doe je dat natuurlijk niet met plezier. Maar je kan je vast wel een keer herinneren dat dat gebeurde. Dat je gewoon rustig zat lezen of in gedachten weg was gezonken en opeens klapt er een deur dicht. Die sensatie die dan door je lichaam gaat, die soort schok, tinteling, dat is echt aarden. Het is minder leuk maar let maar eens op wat er gebeurt. Op het moment dat je een harde knal hoort of een bepaalde impact. Schrikken is dus heel sterk aarden. En huilen, de meeste mensen huiveren van huilen, maar huilen is, ik zeg altijd: Massive Letting Go. Huilen is een vorm van energie, energie loslaten. Dus laat het gebeuren. Op het moment dat je niet huilt en het bij je houdt, bouwt het zich op. Word je een soort wandelende tijdbom. Dus laat het lekker stromen, laat het eruit gaan, want je bent gigantisch aan het loslaten en opruimen én het staat in het rijtje van aarden, dus je bent ook meteen aan het aarden. 

9.     Aanraken: Aanraken is ook een vorm van aarden. Denk maar eens aan iemand die helemaal in zichzelf gekeerd is. Op het moment dat je ze aanraakt of op het moment dat iemand jou aanraakt. Op het moment dat jij eventjes in gedachten bent, dan kom je meteen weer terug in het hier en nu.  

10.  Komen we bij Bewegen / Sporten / Dansen. Bewegen vind ik altijd zo’n mooi voorbeeld. Denk maar aan kinderen die stil moeten zitten op school. Die van de juf of de leraar stil moeten zitten. ‘Zit stil!’ Maar denk maar aan die wiebelende voetjes, die alsmaar in beweging willen zijn. Of de kinderen die over het schoolplein gaan en aan het springen zijn. ‘Springen, springen, springen’, denk daar eens over na, waarom zouden ze dat doen? Het is een vorm van aarden. Dus dat kan je nu ook zelf gaan doen. Ga lekker springen, of probeer eens water er gebeurt als je springt. Voel wat het doet met je energie. Of sporten is ook een perfecte manier om te aarden, in beweging zijn, fysiek bezig zijn en dansen. Muziek aanzetten, muziek luisteren, zingen, dansen, allemaal perfecte manieren om te aarden. Bedenk maar eens als je verdrietig bent of iets naars te horen hebt gekregen. Dat trekt je meteen naar je hoofd, naar je gedachten, zet muziek aan, luister naar fijne muziek en voel maar wat het doet. Het brengt je tot rust, het brengt je terug in het hier en nu, en het laat je meteen aarden. 

 

12.  En nog iets wat essentieel is bij het aarden en je heel goed kan helpen is: Water: Het laat je absoluut aarden en heeft ook een heel erg reinigend effect op je energieveld. Helemaal als je je lichaam ook nog eens gaat scrubben met zout. Diepe, diepe reiniging dus dat helpt je enorm. Maar denk maar bijvoorbeeld aan die keer dat je lekker in de zoute zee aan het dobberen was. Hoe voelde dat? Denk maar eens terug aan dat moment. Het heeft een absoluut reinigend en aardend effect op je. En dat voelt heerlijk, toch?! Mits je ervan houdt uiteraard. Maar onder de douche staan, ik neem aan dat dat iets is wat we allemaal doen, onder de douche staan is ook absoluut een vorm van aarden. En nog iets extra’s: Je kan ook meteen visualiseren, als je veel meemaakt, veel last met je meesjouwt, dat het water als het ware alles naar beneden duwt, alles wat je niet meer dient kan je zo, van je af laten stromen. Dat het zo wegloopt van je afstroomt, zo het doucheputje in, zowel aardend als reinigend. 

13.  En denk maar aan het woord: Aarden, daar zit letterlijk het woord aarde. Ga naar buiten, ga lekker lopen door de bossen. Lopen langs het strand als dat mogelijk is. Of gewoon een parkje in, voel gras voel letterlijk de aarde, raak een boom aan. Ga voelen hoe de energie van een boom is. Ik toen ik dat voor het eerst deed, gewoon, en je natuurlijk keek ik ook even om me heen, hè of niemand naar me keek. Maar 2 handen op die boom en ik werd 1 met de energie van die boom. Ik ga niet verklappen hoe dat voelde, ga dat zelf maar ervaren, maar het is echt heel wonderlijk. Lekker buiten in de natuur, langs het strand, laat lekker de wind langs je heen waaien, door je haren waaien, voel maar wat het met je doet. Het heeft een direct aardend effect op je. 

 

Nou, dat was een enorme berg aan tips waar je vast wel iets uit kan halen. Misschien doe je al iets. En wat ik je nu ook nog wil meegeven is mijn persoonlijk tip die voor mij echt ideaal werkt. En zo begin ik mijn dag. Nou we slapen neem ik aan allemaal in een bed, en je krijgt dat moment dat je overeind komt en dat je je voeten op de grond zet. Ik doe dat uiteraard ook iedere ochtend en op het moment dat mijn voeten de grond raken, visualiseer ik direct vanuit m’n voeten wortels, alsof ik als een boom ben. Wortels die direct vanuit mijn voetzolen helemaal de aarde in gaan. Zodat ik één word met moeder aarde en dat voelt heerlijk. En ik kan meteen loslaten wat ik los wil laten. Want dat laat ik zo door mijn voeten de aarde instromen. En jij kan dat ook heel eenvoudig, heel makkelijk, je hoeft het niet eens te zien, als je het maar voelt. En op het moment dat je het denkt, gebeurt het. Ik voel de wortels zo de grond in gaan. En ik voel dat die wortels, die stevige wortels die helemaal naar de kern van moeder aarde gaan. Dat die ook kleine vertakkingen krijgen, zodat je helemaal goed geaard bent. En op dat moment, dat ik dat doe, ben ik me ook heel bewust dat ik hier op deze aarde mag zijn. En voel ik ook een dankbaarheid door mijn lichaam stromen. En ik vul heel m’n lichaam met dankbaarheid. Die dankbaarheid is zo’n krachtige energie, dat is eigenlijk de energie waarmee je alles kan manifesteren. Dus wees dankbaar voor het kleinste, fijnste dat je hebt. Wees dankbaar voor wat je hebt, het hoeft niet veel te zijn, de adem die je kan nemen is al iets waar je dankbaar voor kan zijn, de glimlach die je kan toveren op je gezicht is al iets om dankbaar voor te zijn, de vogel die je hoort fluiten om je heen is al iets om dankbaar voor te zijn.  Er zijn zoveel hele kleine dingen waar je dankbaar voor mag zijn. En dat gevoel van dankbaarheid, dat gevoel wat je vult met licht en blijdschap, dat is de frequentie, dat is de energie waar je in wilt stappen, ’s ochtends vroeg. En stuur die energie van dankbaarheid al voordat de dag begonnen is naar de dag toe. Zie de dag voor je zoals je het wilt zien. En wees voordat de dag begonnen is al dankbaar voor de prachtige dag die je te wachten staat. Het maakt niet uit wat er aankomt. Of het moeilijk, makkelijk is of verdrietig, wees toch dankbaar voor die kleine momenten die je kan omarmen in dankbaarheid. 

 

En met deze persoonlijke tip kom ik alweer aan het einde van mijn 4e podcast. Ik wil je heel graag verwijzen naar de download link van de visualisatie. De visualisatie die direct je energie shift, hij heeft te maken met de manier waarop ik ’s ochtends opsta, op de rand van mijn bed ga zitten, m’n voeten op de grond zet. En daar werkt het op door. Het is een korte visualisatie, dus je kan het heel makkelijk meerdere malen herhalen. Als je het bijvoorbeeld ook weer die 3 weken herhaalt, dan wordt het 1 met je systeem en dan wordt het een gewoonte, dan wordt het geïntegreerd. En op een gegeven moment dan hoef je er niet eens meer bij na te denken. Dan gaat het vanzelf. 

Heel veel succes, mochten er vragen zijn, je kan me altijd mailen, m’n emailadres staat ook in de shownotes. 

Dank voor het luisteren en graag tot de volgende podcast. 

Iedere woensdag weer een nieuwe podcast voor jou!

xxx Lisette

All Rights Reserved © EnergyJoy 2020

Script: Aarding

bottom of page