top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

7 oktober 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast 36. Authenticiteit, Succesvol Leven en Ondernemen Vanuit Je Authentieke Essentie, Bevrijd van Limiterende Overtuigingen + Gratis Authenticity = Power Test!

 

 

Stel, je voelt en weet dat je zoveel potentieel hebt maar toch houd je jezelf klein en schijnveilig. Je bent kampioen jezelf onbewust saboteren zodat je geen actie hoeft te ondernemen. 

 

Ontdek hoe het, niet leven vanuit je authentieke zelf, je gigantisch kan sabotteren. 

 

In deze podcast ontdek je hoe dat gebeurt, zonder dat je er erg in hebt. 

 

Zodat je begrijpt waar en hoe het ontstaat, hoe je het kan transformeren en vervolgens super succesvol je echte zelf kan zijn in zowel je privéleven als je business!

 

 

Welkom bij Podcast 36!

 

Fantastisch dat je de tijd neemt voor jezelf! Want dat is zo, zo essentieel, en helemaal bij het onderwerp van vandaag!

Ik heb ook speciaal een gratis test gemaakt die je straks kan downloaden via www.LisetteLucas.com/36 Een test die precies aangeeft waar je nu staat op dit moment qua authenticiteit. 

 

Want daar gaat de podcast vandaag namelijk over, Authenticiteit! Klinkt mooi maar wat is dat nou eigenlijk. Ik vind, in mijn optiek, authentiek zijn het volgende: Je wordt geboren als een, zeg maar, onbeschreven blad, of een lege bladzijde, ook wel een tabula rasa genoemd vanuit de psychologie. 

Vervolgens word je opgevoed door je ouders, familie of mensen die voor je zorgen.

 

En wat gebeurt er dan? Je leert praten, lopen en je op een bepaalde manier te gedragen. Dan worden er dus letterlijk gewoontes, overtuigingen en patronen op jouw onbeschreven blad geschreven of beter nog, geprogrammeerd, geprogrammeerd op onderbewust niveau. 

 

Want zoals ik wel eerder heb verteld in een voorgaande podcast. In de 1e 7 jaar van je leven sta je in een soort ‘hypnose- stand’. Oftewel, alles wat je wordt aangeleerd, goed of slecht wordt opgeslagen op je tabula rasa, je onbeschreven blad of in computertermen te praten: op je interne harde schijf. 

 

En of je nu wilt of niet, dit wordt vervolgens de programmering waar je de rest van je leven op gaat draaien. 

 

Tenminste, als je er niets aan veranderd. Maar die basis programmering wordt dus gelegd tijdens de 1e 7 jaren van je leven en wordt opgeslagen in je onderbewuste. Je onderbewuste mind is 95% van wie je bent en wat je doet. Wat je erbij leert, wat je op wilskracht doet en wat je met je denkende mind doet, is je bewuste mind en dat is slechts 5%! 

 

Dus als je gaandeweg door het leven niets veranderd aan je oude programmering, dan begrijp je waarom iemand van 39 jaar nog kan reageren, in bepaalde situaties waarbij een oud patroon wordt getriggerd, als een kind van 4. Simpelweg omdat dat de aangeleerde manier is om ergens mee om te gaan.

 

Dus als ik nu de vraag stel aan jou: Is iemand die zichzelf niet heeft ontwikkeld op persoonlijk vlak, iemand die niet oude patronen en overtuigingen heeft veranderd en niet zijn interne software heeft geupdated, is die persoon zijn authentieke zelf?

 

Of is die persoon een samenstelling van patronen, overtuigingen en gewoontes die puur zijn aangeleerd?

 

Ik zal een voorbeeld geven.

 

Zelf ben ik geboren en getogen in een ondernemersfamilie. Het ondernemen heb ik letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Het zit gevoelsmatig in mijn systeem.

 

Maar wat ik ook heb meegekregen is de overtuiging dat het hebben van veel geld, rijk zijn, heel veel problemen, zorgen, ruzies en jaloezie met zich mee brengt. 

 

Oftewel: Ik ben ondernemer en had jarenlang de onderbewuste overtuiging dat geld ruzie veroorzaakte. 

 

Dus wat deed ik op onderbewust niveau: Ik saboteerde mezelf. In voorgaande podcasts heb ik hier meerdere voorbeelden van gegeven. Heel interessant was het om erachter te komen wat ik echt aan het doen was. Ik zorgde gewoon, onbewust voor, dat als er geld binnenkwam, dat het zo snel mogelijk weer weg was….want stel je voor… Geld veroorzaakt ruzie, dat is het laatste wat ik wilde… Althans, zo was mijn overtuiging. 

 

Gelukkig ben ik keihard aan mezelf gaan werken, heb m’n onderbewuste software geüpgraded en weet nu dat het ontvangen en verdienen van geld slechts een vorm van energie-uitwisseling is. Iets waar je ook hele mooie dingen mee kan doen. 

 

Zoals anderen helpen, geld doneren, weggeven aan goede doelen. Geld mag stromen, geld is energie.

 

Bij mij zit het er echt in en ik heb inmiddels ook geleerd dat ik het meer dan waard ben om, een in mijn ogen, heel goed en reëel tarief te ontvangen voor de energie-uitwisseling. Oftewel voor het werk dat ik doe, voor het helpen, ondersteunen en begeleiden en opleiden van anderen. Een tarief dat goed voelt en dat voor mij werkt en waardoor de energie-uitwisseling ook in balans is. Want dat is het belangrijkste, als daar geen balans in is zal ook jij uit balans zijn en ook je leven uit balans zijn. 

 

En dat leidde laatst tot een interessant gesprek met een collega-ondernemer.

 

Mijn praktijk zit namelijk in een groot kantoorgebouw in Leidschendam, waar meer dan 100 ondernemers een bedrijfsruimte huren.

 

Tijdens het Open Huis van vorige week kwam ik in gesprek met een vriendin en collega. Ze is mede werkzaam in de alternatieve zorg- en natuurgeneeskundige sector. En ze was heel eerlijk en open tijdens het gesprek. Ze ziet van alles van mijn werk voorbijkomen op social media vertelde ze en zei eerlijk: Ik ben echt jaloers op je hoe je het allemaal doet. 

 

Ik schrok er eigenlijk van want ze is zelf een prachtige vrouw. Dus mijn eerste reactie was: Nee joh, je hoeft nooit jaloers te zijn op een ander! Jij kan dit ook! Helemaal op jouw eigen manier. 

 

Maar daar was ze het niet mee eens. Dus ik begon haar vragen te beantwoorden en haar inzichten te geven over mijn manier van werken en mijn ondernemerschap.

 

En ja, toen kwamen we bij de ‘energie-uitwisseling’ oftewel de tarieven terecht voor het verlenen van haar diensten. En stuitten toen direct op een blokkade. (Ja, iets wat ik ook had in het verleden, en ik denk velen van ons) 

 

Haar blokkade lag overduidelijk bij de overtuiging dat het niet gepast en niet netjes is om een hoge financiële vergoeding te vragen voor energie-uitwisseling.

 

En daar liep ze op vast.

Ze voelde zich volledig blokkeren alleen al bij de gedachte hieraan. 

 

Maar nu een vraagje aan jou? 

 

Is die financiële, die geld blokkade ontstaan vanuit haar authentieke zelf of is het een aangeleerde overtuiging?

 

Nou, wat denk je?

 

Ik kan je vertellen, alle overtuigingen over geld zijn aangeleerd.

 

Denk maar eens na over wat vroeger tegen jou werd gezegd als je iets graag wilde hebben.

 

‘Het geld groeit niet op m’n rug’

 

Of ‘Hallo, er staat geen geldboom in de tuin’

 

Of ‘je moet hard werken om geld te verdienen’ of ‘rijke mensen zijn gierig’, of ‘geld maakt niet gelukkig’

Of zoals bij mij, mijn overtuiging was: ‘Het hebben van veel geld zorgt voor ruzie in de familie’.

 

Weet je, ik ben er inmiddels ook achter dat het ontvangen van een goede energie-uitwisseling (het ontvangen van geld) met de overtuiging of je wel of niet goed genoeg bent?

 

Als je namelijk gelooft dat je het niet waard bent, niet goed genoeg bent, dan zal je altijd in tekorten leven. Dan zal er ook nooit genoeg zijn. Dan zal er altijd meer maand zijn aan het eind van je salaris of inkomen. 

 

En daarom is het zo essentieel om te weten dat je het waard bent, dat je genoeg bent en dat alles beschikbaar voor je is, nu en altijd!

 

Want dat is ook zo!

Op www.LisetteLucas.com/36 vind je trouwens de shownotes van deze aflevering. 

 

Maar het is dus maar net wat je gelooft. En als je iets gelooft dan worden die gedachten, woorden en plaatjes uiteindelijk je realiteit.

 

Als je wordt geboren als baby’tje kom je net uit de baarmoeder waar alles overvloedig aanwezig was. Het was altijd de meest heerlijke temperatuur, er was altijd genoeg eten en drinken, alles was beschikbaar voor je.

 

Maar toen je vervolgens geboren werd en een aantal jaren later je Sinterklaas, verjaardag of kerstverlanglijstje mocht maken dan werd je raar aangekeken als er bijvoorbeeld een zwembad opstond. Of nee, eigenlijk 2 zwembaden, 1 voor jou en 1 voor je beste vriendje of vriendinnetje. Hoe gaaf zou dat zijn! 

 

Nou, heb jij ze gekregen? Als kind was het de normaalste zaak van de wereld dat alles aanwezig was. En daarbij Sinterklaas had geld zat toch? 

 

Maar als je bijvoorbeeld toen vervolgens, hebberig werd genoemd omdat je 2 zwembaden vroeg, zelfs om iets liefs te doen voor een ander. Nou, dan ga je dat natuurlijk niet 2 keer vragen.

Dat verdriet en die teleurstelling wil je geen 2 keer voelen en ervaren toch?

 

Ik weet nog toen mijn jongste zoon iets heel graag wilde hebben. Hij was iets van 4 jaar. Toen zei ik: Nee, schat, dat gaat niet, mama haar centjes zijn op. 

 

Zijn eerste reactie was toen: Maar mama, dan ga je toch naar de muur!

 

Waarop ik verbaasd zei: Naar de muur? Ja, zei hij met zijn authentieke, onschuld: Daar komt geld uit.

 

Dan schoot ik in de lach. Echt zo slim en zo puur. Een kind weet niet beter dat alles beschikbaar is. 

 

Daar moeten we weer met z’n allen naartoe. 

 

Een plek waar overvloed bestaat en de wetenschap dat er genoeg is voor iedereen, nu en altijd.

 

Hoeveel mooier zou de wereld er dan niet uitzien.

 

Maar wat vooral na deze voorbeelden belangrijk is om te begrijpen:

 

Als je leeft in oude overtuigingen en gedateerde patronen van andere mensen, dan kan je onmogelijk je authentieke zelf zijn. Dan kan je ook onmogelijk volledig gelukkig zijn.

 

Je zal flarden van je authentieke zelf op momenten kunnen zien doorschemeren. Maar meestal wordt dat snel weer overschaduwd en gesaboteerd door onderbewuste delen die je klein houden en schijnveilig.

 

Zodra je dat door hebt en zodra je dat transformeert, dan kan je gigantische doorbraken maken. Zowel op privé gebied als zakelijk of carrière gebied!

 

Authenticiteit is je van nature gegeven. Dat is wie jij echt bent.

 

Jaren geleden toen ik werd getraind door mijn mentor, het medium Mavis Pittilla weet ik dat ze altijd naar mijn energieveld keek. Ik was door een moeilijk periode gegaan en mijn energieveld beschreef ze de keren daarvoor als ‘wat vaal’. Zeg maar de kleuren van mijn aura waren minder sprankelend, wat lichter, vaal pastel. 

 

Maar die specifieke middag in Engeland, Manchester als ik me goed kan herinneren, keek Mavis naar me en zei toen iets wat me zo ontroerde en raakte. Ze zei: “You’re stepping into your birthright’

 

Oftewel ze zei: ‘Je stapt in je geboorterecht’. 

 

Ik was toen helemaal in de wolken van die opmerking. Dat weet ik nog goed. Yes, dacht ik toen! Ik word weer mijn authentieke zelf.  Mijn geboorte recht, het recht wat we allemaal hebben, jij, ik, iedereen! 

 

We hebben het recht om onszelf te zijn. Jezelf te zijn, je authentieke zelf, de persoon die je voorbestemd bent te zijn hier op aarde!

 

Ik was diep ontroerd dat zoveel pijn, verdriet en zwaarte me had gebracht naar dat punt. Het voelde ook echt alsof het allemaal niet voor niets was geweest. Het heeft zo moeten zijn. En zo is het ook. Je bent hier om te groeien, ontwikkelen, vallen en weer opstaan. We maken allemaal van alles mee maar de uitdaging is: Hoe ga je ermee om?

 

Blijf je leven in het verhaal, de story, van het verleden of kies je ervoor om eruit te stappen. En zelf vanuit je echte authentieke zijn, je pure essentie, het verhaal te schrijven waar je zelf dag in dag uit voor kiest?

 

Nogmaals: De keuze is aan jou! 

 

Stap ook in je geboorterecht! Je hebt het bij geboorte of eigenlijk al voor je geboorte, meegekregen. Je bent hier voor een reden, je bent voorbestemd hier te zijn. Laat al die lagen, die patronen, die overtuigingen die niet meer bij je passen, die niet eens van jou zijn, laat die los, transformeer het en stap in die kracht! Die pure kracht die je ‘authentieke zelf’ heet.

 

Vanuit daar kan je zowel privé als zakelijk floreren op een manier zoals alleen, jij, dat kan.

 

Dan hoef je niet jaloers te zijn op anderen, angstvallig te kijken wat anderen doen en achter de feiten aan te rennen. Nee, want er is er maar 1 zo prachtig en zo uniek als jij. Dan vaar je je eigen koers, bevrijd van wat vrienden, familie en collega’s ervan vinden. Je bent daarvan bevrijd en je volgt de richting die je hart en ziel aangeeft.

Alleen jij kan aanvoelen wat die richting is, niemand anders. (nou ja, tenzij iemand je energie kan aanvoelen en invoelen wat jij voelt) Maar weet je wat het mooiste is, gaandeweg ga je mensen ontmoeten die diezelfde koers varen op hun eigen manier, die het begrijpen en hetzelfde doen. Oftewel mensen die ook puur, echt en authentiek zijn. Want wat je uitstraalt dat trek je aan. 

 

Vandaag de dag is authenticiteit essentieler dan ooit! Vooral als je echt jezelf wilt laten zien aan de wereld. Mensen zijn sensitiever dan ooit en prikken zo door een ‘niet echte buitenkant’ heen. 

Om eerlijk te zijn is dat ook de reden waarom ik veel over mezelf vertel. Ik kan doen alsof alles altijd rozengeur en maneschijn is (iets wat ik vanuit huis heb meegekregen, er vooral niet over praten, maar dat werkte niet meer, daar werd ik zelfs ziek van) En daarbij sensitieve, echte mensen prikken daar zo doorheen. 

Dus ja, je mag het weten, ik ben ook maar een mens met veel issues die je in een mensenleven kan meemaken, ik heb een auto-immuunziekte waar ik dagelijks mee deal, ik heb melanoom kanker gehad,  ik ben aangerand toen ik 17 was en helemaal alleen in Amerika was door iemand die notabene met de toenmalige Amerikaanse president heeft gewerkt, ik ben door een echtscheidings-situatie gegaan en ja, ik heb meegemaakt hoe het is om alles, maar dan ook alles kwijt te raken, alles waarvan ik dacht dat ik het was …… en ja, dat heeft me krachtiger, sterker en echter gemaakt dan ik ooit was! Het heeft me laten ontdekken wie ik echt ben, wie ik ben in essentie. Als alles rozengeur en maneschijn was geweest dan had ik nooit zo diep kunnen gaan en deze diepgang kunnen ervaren. 

 

Ik ben, durf en mag nu mijn authentieke zelf zijn en ik wil jou vragen, je luistert dit tenslotte niet voor niets, je bent hier voor een reden…. ik wil jou vragen daar ook in weer in de kracht van je authentieke zelf te stappen.

 

Want Authenticiteit is Power! En als je wilt ontdekken hoever je bent in jouw traject dan kan je dat mijn speciale Authenticiteit=Power - test doen. De test kan je via mijn shownotes op www.LisetteLucas.com/36helemaal gratis downloaden.  

 

Laat me weten waar je staat en waar je aan wilt werken. Ook hoor ik heel graag je verhaal, alsjeblieft deel het met me! Ik lees het altijd en doe mijn best om zo snel mogelijk te antwoorden. Samen staan we sterk!

 

Heel erg bedankt dat je deze podcast samen met me beleefd hebt. Want zo voelt het voor mij, als een reis, een journey die we samen beleven. Ik wens je super veel succes en laat me je uitslag van de test weten! Aan de hand van 18 vragen ontdek je jouw Authenticiteit voortgang!

 

Dank voor het luister en tot snel!

 

Xxx Lisette 

All rights reserved EnergyJoy 2020

36. Authenticiteit

bottom of page