top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

30 september 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast 35. Mindset Hacks, Je Woorden En Gedachten Creëren Je Realiteit, Ontdek Hoe Dit Voor Je Maar Ook Keihard Tegen Je Kan Werken.  

 

 

Herken je dit? Je bent kampioen in overdenken, piekeren en je kan tobben en peinzen over alle mogelijke scenario’s die zouden kunnen gebeuren. Je bevindt je regelmatig in een ‘gedachte loop’ waar je moeilijk uit stapt. 

 

Ik ga je waarschuwen, houd je vast: STOP hiermee! Leer wat je creëert met piekeren en overpeinzen en wat het direct met jou en je leven doet.  

 

In deze podcast ontdek je het effect van het ‘Shiften van je Woorden en Gedachten Mindset’ en de levens veranderende gevolgen die het heeft op je fysieke lichaam, energetische lichaam, je emoties en dus ook je realiteit.

 

Zodra je deze Mindset Hack beheerst kan je je gedachten en woorden direct transformeren, Shiften en kan je het leven creëren wat je wenst!

 

 

Welkom bij Podcast #35!

 

Super dat je luistert naar deze podcast over, eigenlijk het meest belangrijke onderwerp wat er is op het gebied van manifesteren én het eigenhandig creëren van de realiteit waarin je leeft. Dus eigenlijk, in mijn optiek, het belangrijkste onderwerp wat er is. 

 

Ja, serieus, en om eerlijk te zijn, ik ben afgelopen weekend heel erg geschrokken. Echt waar! Er gebeurde iets waardoor ik me realiseerde, hoe weinig mensen dit echt. weten. 

 

Iets wat zo belangrijk en essentieel is in je leven. Zowel voor je mentale, emotionele, fysieke en energetische toestand. Iets wat doorwerkt en effect heeft op heel je leven. Je omgeving, je omstandigheden en dus je realiteit.

 

Dus let op, luister heel aandachtig want: Dit kan wel eens de belangrijkste informatie zijn die je gaat horen in je leven.  Echt… zonder te overdrijven!  

 

In de afgelopen podcasts heb ik het al vaker genoemd. Maar na afgelopen weekend vond ik het echt tijd worden om er een hele podcast aan te besteden. 

 

Ik ga je vertellen wat ik voor mijn ogen zag gebeuren.

Als moeder van 3 tieners heb ik 2 jongens die in het weekend tenniscompetitie spelen. Mijn oudste zoon van 19 speelde met zijn team uit. We gingen kijken naar de wedstrijden. Een van de jongens moest zijn single spelen. Ze spelen al vele jaren en staan echt heel goed te slaan en hebben heel veel ervaring op de baan.

Op papier, volgens de ranking moest de wedstrijd te winnen zijn. Maar de tegenstander bleek boven verwachting sterk en won de 1e set.  

 

Daarna na een flinke strijd won onze speler de 2e set, ondanks dat hij zichtbaar moe was en last kreeg van zijn been. 

 

De 3e set ging starten, 1-1 stond het en alle kansen lagen open voor beide partijen. Onze speler had echter veel tijd nodig na de 2e set om zichzelf te herpakken. Laste een lange drinkpauze in en je zag aan hem dat hij het zwaar had. Hij zag er niet uit als iemand die net de 2e set had gewonnen en vol voor de overwinning ging.

 

Ik moet erbij zeggen, het is een super intelligente jongen, Atheneum gedaan en doet nu een Wetenschappelijke studie. Maar dit even terzijde.  

 

De 3e set ging redelijk gelijk op maar er kwam een moment dat ik tegen mijn man zijn, kijk eens naar hem, het lijkt alsof hij zo tegen de vlakte gaat. 

 

Nog geen minuut nadat ik het gezegd had lag hij inderdaad op de grond, grijpend naar zijn been.  Er was pijnlijke kramp in zijn kuit geschoten en na hulp van de zijlijn kon hij weer verder de wedstrijd afmaken.  

Het zal je niet verbazen dat hij de wedstrijd uiteindelijk heeft verloren. 

 

Maar wat mij deed verbazen en schrikken was de reactie die ik kreeg nadat ik hem na de wedstrijd vroeg wat er gebeurde?

 

Hij zei letterlijk: ‘Ik wist na de 2e set dat het hem niet ging worden.’

 

Wow, dacht ik…. Ik sprak het niet uit. Maar ik dacht bij mezelf: OMG, je hebt jezelf uitgezet!

Je hebt met de woorden die je hebt gezegd tegen jezelf en de plaatjes die je maakte in je hoofd, uitrustend op de bank na het winnen van de 2e  set, uitgezet!

 

Hoe dan, zal je nu wellicht denken?

 

Nou heel simpel. 

Hij heeft letterlijk gedacht: Het gaat hem niet worden, oftewel, ik ga de wedstrijd niet winnen. En daarbij heeft hij een beeld gevormd van hoe dat eruit gaat zien. Hij heeft. Letterlijk de plaatjes van de wedstrijd gemaakt in zijn hoofd van het verliezen van de wedstrijd. En daarbij gedacht: m’n lichaam is zo moe, is op, en gaat het niet, nog een 3e set volhouden en wist hij dat het ‘m niet ging worden, oftewel dat hij zou verliezen.  

 

Nou, heel belangrijk, let op: Want zittend op dat bankje waren het alleen nog maar plaatjes in zijn hoofd en gedachten met woorden. 

 

Maar nadat hij opstond begon heel zijn fysieke lichaam te veranderen, hij begon zichtbaar pijntjes te voelen en uiteindelijk zelf schoot te kramp erin. Oftewel hij kon geen stap meer verzetten. 

 

Vraagje aan jou: Als hij de volgende regel Mind, deze Mind Hack, had gekend: De plaatjes die je maakt in je hoofd en de woorden die je zegt tegen jezelf hebben altijd direct een fysiek effect op je lichaam, bepalen hoe je je voelt, bepalen je emoties en bepalen hoe je je gedraagt en bepalen vervolgens je realiteit. 

 

 

Als deze student en fanatieke tennisser deze regel had gekend, had hij dit dan ook tegen zichzelf gezegd aan het begin van de 3e beslissende set voor de wedstrijd: Het gaat ‘m niet worden die 3e set? 

 

Wat denk je? 

 

Lijkt me niet toch?  

 

Want wat gebeurt er als je iets dergelijks denkt? Als je voor je ziet in gedachten dat je gaat verliezen? 

Ik kan je vertellen vanuit de regel van de mind, die gedachte heeft altijd een direct effect op je fysieke lichaam. 

Dus maakt die gedachte van verliezen hem sterker of zwakker?

Fit of moe?

Energiek of uitgeput?

Creëert het goed doorbloedde spieren of samentrekkende, krampende spieren?

 

Onderschat de intelligentie van je briljante mind niet! Je mind bepaalt, je lichaam reageert!

Dus denk je: Verliezen, ik ga verliezen, dan luistert je lichaam direct en gaat in de verlies stand draaien. Met directe fysieke gevolgen en de daarbij behorende emoties die uiteindelijk je handelen bepalen en vervolgens je realiteit, oftewel in dit voorbeeld: Het verliezen van de wedstrijd omdat je met de kracht van je eigen gedachten je lichaam hebt uitgezet!

 

Toen ik deze informatie begreep en echt binnen liet komen veranderde echt alles! En dat wil ik voor jou ook! 

 

Denk even met me mee, wat had hij beter kunnen zeggen. Tegen zichzelf? 

Kan jij voorbeelden bedenken van woorden die hij had kunnen zeggen tegen zichzelf die krachtige plaatjes hadden kunnen maken voor hem zodat de overwinning onafwendbaar zou zijn?

 

Nou?  

 

Ik kan er wel een paar bedenken: 

Bijvoorbeeld: Ik ga de wedstrijd naar me toetrekken!

Die 3e set is voor mij, ik win dit met gemak!  

Wat ik in de 2e set heb gedaan kan ik makkelijk nog een keer doen.   

Hij had het applaus al kunnen horen in zijn hoofd na het behalen van de overwinning.

Hij had in gedachten al kunnen vragen aan de tegenstander wat hij wil drinken. (Want als je wint dan is de regel, dan bied je de verliezer een drankje aan) 

Hij had al voor zich kunnen zien hoe zijn mede teamleden hem kwamen feliciteren en bedanken voor het behalen van een competitie punt.

 

Alles waarmee hij absolute zekerheid, absolute certainty, van overwinning zou creëren in zijn mind. Dat had hij moeten doen. 

Want daar gaat het om, want als je mind het gelooft dan volgt de rest vanzelf. 

 

En hier ligt de sleutel tot het bereiken wat je maar wilt in je leven. Want als je mind het gelooft met absolute zekerheid dan wordt het jouw realiteit.

 

In de meest positieve zin maar ook helaas in de meest negatieve zin. 

Want heb je angstige gedachten, negatieve gedachten met bijbehorende beelden en plaatjes die door je hoofd blijven malen….. voel maar eens wat dat doet met je lichaam. Maakt dat je sterk of zwak? Maakt dat je blij of verdrietig?  Geeft dat je energie of put het je uit?

 

Kan je zelf invullen nu toch?

 

Dus daarom: 

Ga vanaf nu letten op de plaatjes die je maakt in je hoofd en de woorden die je zegt tegen jezelf. 

Scan je eigen gedachten. Zit er iets tussen wat je niet wilt denken, horen en zien. 

Shift het direct! Overschrijf het met iets wat je wel wilt denken, horen en zien en ervaren in je leven. Plaatjes en beelden die je leuk vindt, die je wenst te ontvangen en creëren in je leven.

 

Ik wil even iets leuks doen om je de kracht te laten ervaren.

 

Oke, neem even een momentje om dit mee te doen. Ben je aan het multitasken, stop dan heel even zodat ik je volledige focus heb. 

Het is belangrijk dat je dit met volledige aandacht meedoet.

 

Ja, heb ik je aandacht en focus? Top!

 

Goed, luister goed naar wat ik zeg en heel belangrijk, gebruik al je zintuigen erbij. Dus je hoort het, ziet het voor je, voelt het in gedachten en je proeft en ruikt het dadelijk ook. 

 

Oke, ik heb iets in mijn handen. Ik kan het vasthouden in 1 hand. Het heeft een mooie fel gele, frisse kleur. Het is een grote, verse, prachtige citroen. 

 

Ik laat het nu aan je zien. Zie je de citroen voor je? Prachtig knalgeel en zo vers dat je de geur gewoon kan ruiken. 

 

Nou, omdat we samen zijn ga ik de citroen even doormidden snijden. Zodat ik 2 helften heb van de citroen. Hij is zo vers dat het vruchtsap alle kanten op gaat tijdens het snijden en de geur is heel sterk aanwezig. 

 

Voor het gemak snij ik de 2 citroen nogmaals doormidden zodat ik 4 partjes heb. Zie je het voor je? Het vruchtsap druipt van de partjes af, zo vers en sappig. 

Nu gaan we iets leuks doen, ik geef jou 1 partje in je hand, alsjeblieft, pak maar aan.

 

Ik heb zelf ook 1 partje in mijn hand en nu gaan we allebei tegelijk de citroen naar onze mond brengen. Heel goed, en ruik er maar aan. Poeeehh ruik je hoe sterk en zuur het ruikt?

 

Haha, heel goed, en nu ga we allebei een hap nemen uit het vruchtvlees,  ja, toe maar, hap er maar in. Neem een hap en kauw op het zure vruchtvlees, kauw en kauw en voel het door je mond gaan. Heel goed, hoe smaakt het?

 

Haha, nou ik vind het behoorlijk zuur en jij? 

Wat gebeurt er in je mond? Begint je speeksel aan te maken? Trek je een zuur gezicht?  Voel je je wangen samentrekken of krijg je misschien zelfs rillingen?

 

Nou, ik wel…. Maar ho, stop?!

 

Hoe kan dit? 

Er is helemaal geen citroen! Het waren slechts woorden en plaatjes die ik je aangaf en wat gebeurd er? Ja,  je ervaart direct een fysieke reactie.

Want je mind weet niet of het wel of niet echt is!

Die gelooft alles wat je denkt! Die neemt alles voor waar aan!

 

En zelfs al ervaar je niets tijdens die citroen proef test, geloof me, in je lichaam zijn allemaal chemische processen in beweging gezet hierdoor. Je interne fabriek is meteen ‘aangegaan’ om de citroen te kunnen verwerken.

 

Wat probeer ik hiermee duidelijk te maken?

Dat alles wat je denkt en zegt tegen jezelf altijd, direct een effect heeft op je fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam. Dit effect zorgt ervoor hoe jij je voelt en gedraagt en dit bepaalt dus je realiteit.

 

Dus vanaf nu wil ik je vragen je gedachten en plaatjes te Shiften naar hetgeen je wenst te ontvangen en creëren in je leven!

 

Want dit principe is de reden waarom topsporters de wedstrijd in gedachten al tig malen gespeeld en gewonnen hebben. Ze zien zichzelf al met het eindresultaat in handen. De ultieme overwinning. De prijs, de beker, het hoogst haalbare!

 

En zo kan jij het ook doen!

 

Zie voor je wat je wilt, zie het tot in detail voor je in je hoofd. Zoals ik de citroen bijvoorbeeld beschreef. In detail en met volle aandacht en focus.

 

Zet daarbij al je zintuigen aan. 

Voel hoe je je voelt als je de ultieme gezondheid hebt, als je topfit bent, voel hoe het is om de liefde van je leven te ontmoeten, hoe het is om je kindje in je armen te houden, hoe het is om de sleutel van je droomhuis in handen te krijgen, hoe het is om het afschrift van je bankrekening in handen te hebben met een 8 cijferig banksaldo erop. Kies uit wat jij wenst! Voel het, zie het, hoor het, ruik het, proef het, ervaar het alsof je het beleeft nu in dit moment. Alsof je het al hebt gemanifesteerd in je leven. Want, zoals je inmiddels begrijpt, je mind begrijpt het verschil niet en je lichaam en energie gaan direct aan het werk om het in beweging te zetten!

 

Dus ga oefenen, ga creëren en ga manifesteren!

 

Het belangrijkste, weet dat het echt zo werkt! Ga de citroen test aan iemand anders uitleggen en voordoen. Hoe meer je er mee bezig bent hoe meer je diep van binnen weet dat het zo werkt. 

 

Maak er een gewoonte van en ga maar eens letten op woorden van anderen. Verbeter het in gedachten of als het dierbaren zijn die ervoor open staan hardop. Want dit is helaas iets wat we niet op school leren. Dit is iets wat we onszelf en onze dierbaren mogen aanleren. Waarom? Omdat je het waard bent!

 

Ik wil je super bedanken voor het luisteren! Deze podcast is zo, zo essentieel als je je ultieme leven wilt leven. Alsjeblieft, deel het met anderen, geef ze deze simpele maar oh zo krachtige inzichten mee. Samen staan we sterk en hoe mooi als je elkaar kan helpen op deze manier.

 

Nogmaals heel veel succes en op www.LisetteLucas.com/35 vind je de shownotes van deze aflevering. 

 

Tot snel en ik ben benieuwd naar je ervaringen! Deel het met me via social media, facebook, instagram of gewoon via info@lisettelucas.nl

Wie weet beloon ik je ook met een gratis online consult 1 op 1 met mij. Ik hoor graag van je!

All rights reserved EnergyJoy 2020

35. Mindset Hacks

bottom of page