top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

9 september 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast 32. Intuitieve Ontwikkeling, Hoe Je Je Hoofd En Hart Laat Samenwerken En Synchroniseert Naar Succes + 9 Transformatie Tips 

 

 

Ken je dit? Je hart en onderbuikgevoel zeggen: ‘Ja’ en je hoofd zegt: ‘Nee’.

 

In deze podcast ontdek je hoe je je hoofd en hart kan laten samenwerken zodat ze vóór je werken in plaats van tegen je. 

 

Op deze manier krijg je inzicht in jezelf en kan je al je interne krachten en talenten bundelen.

 

Zodat je succesvol kan functioneren vanuit een liefdevol hart, een krachtig innerlijk weten, een helder hoofd & intelligente mind. 

 

Welkom bij Podcast #32! Gevoelig of niet, empatisch of niet, dit gevoel kennen we allemaal. Die tweestrijd in jezelf. Dat heen en weer getrek in 2 richtingen waarbij je hoofd, je mind, je verstand het ene zegt en je gevoel, je onderbuikgevoel, je intuitie, je ziel, je hart het andere.

 

Om moe van te worden…. En dit gebeurd allemaal intern.. en dan heb ik het nog geen eens over wat de buitenwereld, je omgeving, je dierbaren, familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en of buren ervan vinden. 

Want als die zich er ook nog mee gaan bemoeien dan is de chaos en verwarring compleet.

En wat doe je dan meestal??...... Helemaal niets. Dan zit je vast in een getouwtrek situatie waar je niet uitkomt. Vervolgens sta je stil en blijf je maar zitten in de situatie waar je al in zat. Want dat is dan de makkelijkste en ogenschijnlijk de meest veilige oplossing. 

 

Herkenbaar? 

 

En dan dat punt dat de muren op je af komen, dat je gewoon weet dat er echt iets moet veranderen want anders…..

 

Ja, natuurlijk spreek ik ook uit eigen ervaring. En het is een patroon wat ik bij de vele cliënten in mijn praktijk voorbij heb zien en zie komen. Eigenlijk is dat het moment dat ze mij opbellen voor een afspraak, een consult of sessie. 

 

Het moment dat ze door de bomen het bos niet meer zien.

 

Het kruispunt, welke kant moet ik op, wat is wijsheid. Hoe maak ik iedereen blij inclusief mijzelf?

 

Want als ik jou de vraag stel: Wat maakt jou nou echt blij?

Wat zou jij nou echt willen?

 

Denk daar eens over na, schrijf het desnoods op.

 

En vervolgens: Hoe vaak doe je hetgeen wat je echt blij maakt?

En: Wat heb je ondernomen om hetgeen je echt wilt werkelijkheid te laten worden?

 

Eerlijk is eerlijk, er zijn maar weinig mensen die echt: Doen, leven en toepassen wat hun passie is, wat hun kwaliteit is, wat hun talent is. En meestal komt dat voort vanuit aangeleerde patronen. 

 

Bijvoorbeeld: Je kan prachtig schilderen maar vanuit huis heb je meegekregen dat je een ‘gewoon’ vak moet leren om je brood te verdienen. Of, je bent enorm muzikaal en wil het liefst de hele dag met muziek bezig zijn, maar je familie vond het beter als je een ‘gewone studie’ ging doen. Want, kreeg je te horen: De kans dat je geld gaat verdienen in muziekwereld is nihil.

 

Ik weet dat ik zelf op mijn 17e opeens een enorme drive voelde om me in te schrijven op de toneelschool, dat wilde ik zo graag, super spannend en eng leek het me, maar de nieuwsgierigheid won het daarvan. 

Maar m’n moeder wilde daar echter niets van weten. Haar reactie: Acteurs hebben nauwelijks werk.  Dus het antwoord werd een verstandelijke: ‘Nee’, vanuit het hoofd via mijn directe omgeving. 

Ik baalde ervan, dat mag je echt weten, want ik weet zeker dat het me enorm had kunnen helpen met mijn verlegenheid en om mijn angst voor spreken in het openbaar te overwinnen. Ik voelde namelijk toen al dat ik voor een groter publiek zou komen te staan. 

 

Maar goed, als je echt je hart en ziel volgt in combinatie met je heldere verstand en mind dan kom je ook via omwegen op je juiste bestemming. 

 

Dus het is nooit te laat om het roer om te gooien.

Bij toeval kwam ik laatst bij een live facebook stream aflevering van Oprah haar SuperSoul 

Programma. Ze interviewde een dame van 91 jaar oud, die als jong meisje het concentratiekamp in Auschwitz heeft overleefd. 

Echt enorm indrukwekkend en zet alles weer in perspectief. Maar het meest indrukwekkende vond ik dat ze er zat omdat ze haar 1e boek wat ze had geschreven. 

Ja, haar 1e boek gelanceerd op 90-jarige leeftijd! Wow, ik was echt zo ontroerd en geïnspireerd hierdoor! Ik zal de link in mijn shownotes plaatsen op www.Iisettelucas.com/32

 

Dit deel ik met je om aan te geven dat het nooit te laat is om je hoofd & hart te verbinden en je hartewens uit te laten komen. 

 

Mits je maar de stappen zet in de richting van je verlangens.

 

In mijn optiek is de beste manier om jezelf uit te lijnen en intern te synchroniseren: Intuïtieve Ontwikkeling.  

 

Letterlijk de interne gereedschapskist, je toolbox, die je hebt meegekregen bij geboorte leren kennen, ontdekken en al je gaven die je hebt, leren toepassen en begrijpen.

 

Want eerlijk is eerlijk, alles in de huidige maatschappij is erop toegespitst om je mentale krachten te ontwikkelen maar voor mijn gevoel is dat slechts een klein deel van wie je echt bent. De rest valt onder intuïtieve en persoonlijke ontwikkeling. 

 

Ja, door de lessen van het leven die je aangereikt krijgt, of je nou wilt of niet, gaat die persoonlijke ontwikkeling vanzelf. 

 

Maar als je zoals ik, van huis uit, niet hebt meegekregen dat er zoveel meer is, dan kan de rest absoluut hocus pocus zijn en blijven. Mits je je erin gaat verdiepen.

 

Nou, het feit dat je dit luistert geeft aan dat die behoefte, die soul-pull er is en dat is fantastisch! Dat vind ik op zich al een felicitatie waard! Want jij bent klaar voor groei, transformatie en dus klaar om de beste versie van jezelf te worden. 

 

En dan ben je hier op het juiste adres. 

Want de sleutel ligt in je, niet buiten je. Alleen….. waar is de plattegrond naar de sleutel en wie heeft de gebruiksaanwijzing van die gereedschapskist, die toolbox?

 

Degene die je daar inzichten in kan geven, dat is degene waar je moet zijn. Mits je op dezelfde voet verder wilt gaan. Dan moet je je zeker niet verder ontwikkelen. Maar ben je nieuwsgierig en wil je meer? Dan wil ik je een aantal tips meegeven.

 

Tips die je kunnen helpen in je intuïtieve ontwikkeling en die ervoor zorgen dat je hoofd en hart leren samenwerken. 

 

Hier komen ze, schrijf het desnoods op.

 

Tip 1: 

Zoek een leraar: Met een leraar bedoel ik iemand die je inzichten kan aanreiken vanuit jouw eigen perspectief maar wel met een aangetoonde staat van expertise. 

 

Tip 2: 

Zoek een mentor: Met een mentor bedoel ik iemand die de kennis in huis heeft die jij ook zou willen leren. Iemand waar je op kan vertrouwen en iemand waar je naar kan uitreiken in moeilijke tijden of als je vastloopt. 

Nu denk je waarschijnlijk: Wat is het verschil tussen leraar en mentor? 

Een leraar geeft je zijn/haar lessen en laat je vervolgens gaan.

Een mentor geeft je zijn/haar en blijft je gedurende een langere periode ondersteunen en bijstaan. Een mentor kan je op terugvallen. Een leraar is na het geven van de lessen weer verdwenen uit je leven.

 

Mijn eigen mentor is Mavis Pittilla, ik heb ook meerdere mentorship programma’s bij haar gevolgd. Zij heeft mij enorm geholpen in moeilijke periodes. Zelf ben ik ook een mentor voor mijn eigen cursisten en studenten van de jaaropleiding. Ik ondersteun en begeleid ze waar mogelijk. 

 

Tip 3: 

De slimste in de ruimte: 

Stel je bent ergens en jij bent de slimste en meest ontwikkelde persoon in de kamer. Wat kan je dan zeggen over die kamer? Nou, dan kan je zeggen: Dat je in de verkeerde kamer bent!! Dit is een Tony Robbins tip. Hij zou zeggen: You’re in the f#ffing wrong room! Oftewel stap een ruimte binnen waar je kan leren en groeien.

 

Tip 4: Proximity is Power. Ook dit is een uitspraak van Tony Robbins.  Zorg dat je je omgeeft met mensen die je inspireren en waar je van kan leren. Mensen die doen wat jij wilt doen of mensen die succesvol zijn op het gebied waar jij interesse in hebt.

En omring je met mensen die gelijkgestemd zijn. Die dezelfde interesses hebben en je stimuleren en motiveren het beste uit jezelf te halen. En even terzijde en vanuit eigen ervaring: Dit is meestal niet je familie en dat hoeft ook niet. 

 

Tip 5: Focus op jeZelf

Jezelf begrijpen en jezelf leren kennen is key! Waarom? Omdat jij de enige bent die echt weet wat er in je omgaat! Niemand anders. Behalve iemand die heel intuïtief is, die heel empatisch is en makkelijk de stemming van je kan aanvoelen en oppikken. 

Ja ik bijvoorbeeld, als psychic en medium, kan me openstellen, in voelen op de energie van anderen. Dus ik kan met je meeliften en voelen wat jij voelt. Dat kan wat vreemd zijn in de 1e instantie maar oh zo fijn en prettig. Want dan kan je praten over wat er echt speelt. Dus zoek iemand die dat kan, als je daar behoefte aan hebt. Iemand waar je je goed bij voelt. Daar hoef je trouwens niet over na te denken, dat is een weten. Binnen 3 secondes pik je dit op. Dus ga je er te lang over nadenken…. Dan neemt je hoofd het over en gaan angsten opspelen. Maar focus op jezelf en wat jij echt wilt. 

 

Tip 6: Stap uit je comfortzone

Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt. Doe iets wat je spannend en eng vindt. Doe iets wat je altijd al had willen doen maar waar je verstand of anderen je steeds vanaf weten of wisten te brengen.

Een comfortzone is een schijnveilige omgeving. Iets wat onderbewust is voorgeprogrammeerd en dateert vanuit je oerprogrammering. Nee, als je iets nieuws of anders doet word je echt niet opgegeten door een beer. Of aangevallen door een tijger…tenzij je je in een gebied begeeft waar ze leven uiteraard. 

Maar daarbuiten is uit je comfortzone stappen, met gezond verstand én je gevoel volgen een prachtige manier om te groeien, ontdekken en ontwikkelen. 

Uit eigen ervaring kan ik zeggen, als ik weer een nieuw spannend avontuur aanga: Het geeft mij altijd het gevoel dat ik echt leef! En dat ik niet draai op de automatische piloot en dat gevoel is heerlijk en geeft me bergen energie en inspiratie om ervoor te gaan! 

 

Tip 7: Ontwikkel je intuïtieve ‘spier’

In de basis zijn we allemaal hetzelfde en we worden allemaal geboren met een perfect werkende intuitie. Wat is nu eigenlijk intuitie? Is de vraag die ik vaak krijg. Intuitie kan je zien als de stem van je Ziel. Dat deel van jou wat altijd heeft gestaan en altijd zal bestaan en eigenlijk los staat van je fysieke lichaam. Het wijzere, hogere deel van je zijn. Leer en ontdek hoe intuitie tegen én met je communiceert. Luister, ervaar en voel de meestal subtiele stem van je intuitie. Je kan dit voelen en ervaren trainen. Dit noem ik het ontwikkelen van je intuitieve spier. Je kan dit trainen net als een workout in een sportschool,  puur door vlieguren te maken, door het te doen, door het toe te passen. 

Leer de stem van je intuitie te kennen. 

 

Tip 8: Begrijp je angst-stem

Als mens zijn we geprogrammeerd om ons voort te planten en te overleven. Alles wat dit in gevaar kan brengen daar word je wederom vanuit die oerprogrammering bij vandaan gehouden. Dit ervaar je vervolgens als angst. Angst is, zoals Tony het zegt in het engels: FEAR en dat staat voor: False Evidence Appearing Real of te wel iets wat niet echt is lijkt toch een bedreiging. 

Want hoe vaak ben je niet bang geweest voor iets wat kon gaan gebeuren, je maakte je zorgen, kon er niet van slapen en vervolgens gebeurde het helemaal niet. 

Als die tijd ben je dus bang geweest voor iets wat niet eens gebeurde. Heb je vast wel meegemaakt en zo zo zonde van je energie toch?

Dit is typisch je hoofd, je mind, je verstand, je onderbewuste angsten die spreken. Dit mag je gaan herkennen, erkennen en doorbreken. Dit zijn oude patronen en gewoontes die voorgoed mogen worden verwijderd. Als je die angst-stem herkent en tot stilte weet te krijgen dan verandert je leven voorgoed in de meest positieve zin van het woord.

 

Tip 9: 

Ontdek de Body, Mind & Soul verbinding.

Zodra je begrijpt waarom je je voelt zoals je je voelt en reageert zoals je reageert kan je gaan transformeren. Dan kan je de bestuurder worden van je fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele voertuig. Het is het synchroniseren van al deze delen van jezelf die ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf kan worden. Is iets niet in sync is, dan loopt iets vast. Wat doe je dan:  Dan herstel je het, upgrade je het en kan je als nog betere versie van jezelf verder. Daar ligt de sleutel! 

 

Het leven brengt ons continue nieuwe uitdagingen, het is aan jou hoe je er mee omgaat en op anticipeert. Hoe lang laat je omstandigheden impact op je hebben. Ga je in een hoekje zitten verdrietig zijn of herpak je jezelf en ga je opzoek naar oplossingen.

 

Onthoud, dit is heel belangrijk: Het ligt nooit aan middelen of een tekort aan middelen, het ligt altijd aan hoe vindingrijk je bent en hoe je weet je kansen te grijpen, te pakken, toe te passen en voor je laat werken. 

Alles is beschikbaar voor je.

 

Leer je eigen toolbox gebruiken. Ontdek, speel, maak plezier, het is een geweldig traject van ontwikkeling en groei. Zodra je dat inziet kan je alles aan!

 

Uiteraard ben ik er om je te ondersteunen, helpen en sturen op je pad. Maar zo zijn er met mij velen mensen die prachtig werk verrichten. Ontdek, probeer, val en sta weer op. Zolang je maar doorgaat en geniet van de reis komt alles altijd goed. Dat mijn motto.

 

Kies voor intuïtieve ontwikkeling bij een leraar of mentor die jou inspireert, triggert, uitdaagt en vervolgens volledig in je kracht laat staan. Daarna kan je op eigen kracht verder en daar gaat het om. Dat je je missie en levensdoel kan leven zoals het voorbestemd is en helemaal op jouw eigen, unieke en authentieke manier. Want er is maar 1 iemand zo als jij dus stap in je kracht, ontdek al je talenten en gebruik ze! De wereld heeft je nodig!

 

Ik wens je heel veel succes en ik weet 1000% zeker dat je alle tools in je hebt om de beste versie van jezelf te worden en zijn! Go for it!

 

En ja, het gaat zo snel, dit is alweer het einde van podcast #32, op www.lisettelucas.com/32 vind je de 9 stappen terug. Heel graag tot de volgende podcast en onthoud: proximity is power dus begeef je onder mensen die je iets kunnen leren, meegeven of die iets doen of hebben gereikt wat jij ook zou willen. Pas je dat toe en dan zal je absoluut floreren!

Shownotes: www.LisetteLucas.com/32

All rights reserved EnergyJoy 2020

32. Intuïtieve Ontwikkeling

bottom of page