top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

26 augustus 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast 30. Van Sensitief naar SuperPower! Hoe je een Lastige Eigenschap Transformeert naar je Superpower Kwaliteit & Talent!

 

 

Vraagje aan jou: Heb je een eigenschap die je tot last is en waardoor je soms zelfs geblokkeerd en belemmerd wordt? 

 

Is je antwoord hierop: Ja?! 

Ontdek dan vandaag: Hoe je een ogenschijnlijk, negatieve eigenschap kan transformeren tot kracht!

 

In deze podcast leer je: 

Hoe je, net als ik, deze lastige eigenschap kan transformeren tot kwaliteit & talent.  

 

Zodat het je Ultieme SuperPower wordt waarmee je anderen en vervolgens de wereld kan dienen. De meest krachtige vorm van voldoening! 

 

 

Welkom bij alweer Podcast #30!

 

Zo blij en dankbaar dat ik in januari 2020 de commitment met mezelf ben aangegaan om deze podcast iedere woensdag te lanceren. Geen excuses, gewoon doen! En nu, 30 podcasts verder kan ik zeggen dat het mijn leven en het leven van luisteraars aan het transformeren is op manieren die ik vooraf niet voor mogelijk had kunnen en durven houden. 

 

Ik heb net het fantastische Tony Robbins Business Mastery Event afgerond. 5 dagen of eigenlijk nachten tussen de 13-16 uur aaneengesloten trainen… Ik ben pas maandagochtend teruggekomen dus ik ben nog m’n NYC time-zone jetleg aan het wegwerken maar het heeft me werkelijk vleugels gegeven!

 

Als je van de beste ter wereld mag leren dan geeft dat zo’n giga boost dat het letterlijk alles, maar dan ook alles in beweging zet! En ik vind het ook geweldig en heerlijk om deze kennis weer aan jou te mogen overdragen. Want daar gaat het om. Het delen van informatie, kennis en verhalen waar je anderen weer mee kan steunen, helpen, bijstaan en begeleiden. Dat geeft namelijk, iedere mens, wie dan ook op aarde, de meeste vervulling! Anderen helpen op wat voor manier dan ook. Dat gaat namelijk verder dan je eigen grenzen, daarmee reik je verder dan het beperkte, beknopte, gelimiteerd, daarmee kan je het grotere geheel, het ongelimiteerde dienen. En als je dat punt bereikt dan leef je je levensmissie met alle vormen van dankbaarheid en liefde denkbaar.

 

Ik merk dat steeds meer mensen mijn podcasts luisteren en daarom opeens veel van me weten. Maar ook, nog nieuwsgieriger zijn naar het hoe, wat en waarom.

 

Zo ook van de week kreeg ik de vraag: Lisette, hoe ben je op dit pad terecht gekomen?

 

Oftewel het spirituele pad met mediumschap, energiewerk en therapeutschap?

 

Als ik heel geknopt en eenvoudig daar antwoord op wil geven dan zeg ik: 

Ik heb van mijn valkuil, mijn talent gemaakt!

 

Het is niet meer en niet minder dan dat!

 

Ik had een probleem en dat zat me op een gegeven moment zo dwars dat ik er iets mee moest doen.

 

Toen ben ik het overhoop gaan gooien en op zoek gegaan naar manieren om mezelf te helpen, mezelf te transformeren. En tot mijn grote verbazing bleek toen, dat iets wat me al jaren gevoelsmatig belemmerde, kwetsbaar maakte en klein hield, dat notabene, dat deel van mij, mijn talent bleek te zijn! Ik noem dat nu mijn Superpower!

 

Wat waren mijn meest belemmerende eigenschappen waar ik aanvankelijk echt van baalde:

Ik was gevoelig, sensitief, emotioneel, leefde me veel te veel in in anderen waardoor ik mezelf wegcijferde, ik voelde me kwetsbaar en kon bij het minste of geringste in tranen uitbreken. 

Daar werd ik om uitgelachten en ook wel belachelijk om gemaakt. Ik weet nog dat toen ik een jaar of 10 was een ‘goede’ vriendin tegen me zei toen ik verdrietig was over iets: Jeetje ga je nou alweer huilen,  jij huilt ook overal om.

 

Echt zo’n moment dat ik door de grond kon zakken, zij was zo’n stoere en liet nooit 1 traan zichtbaar gaan. 

Lang dacht ik dat ik ook zo moest zijn en besloot toen ook om me in m’n tienerjaren stoerder voor te doen dan dat ik me eigenlijk voelde. 

 

Dat heeft me 1 ding geleerd: Als je niet trouw ben aan je ware authenticiteit dan kan je niet gelukkig zijn. 

 

Rond mijn 19e kwam ik daar via harde levenslessen achter en vanaf dat moment ben ik alleen nog maar mijn hart gaan volgen en me niet anders voor gaan doen dan dat ik me voelde.

 

Mijn sensitiviteit mocht er zijn, mijn kwetsbaarheid mocht er zijn en ik kwam erachter dat als ik juist dat deel toe liet, dat de verbinding die ik met mensen voelde, echt was. 

 

En dat voelde zo goed, plus ik ontdekt dat ik dan juist de mensen ging aantrekken die op dezelfde frequentie resoneerde. Dus ook sensitieve, empathische mensen, en dat voelde zo goed. 

Dit was in de tijd dat ik mijn schoonheidssalon had. Prachtige connecties kreeg ik met cliënten die tot op de dag van vandaag een warm, speciaal plekje in mijn hart hebben.

 

Dit is zich blijven ontwikkelen door de jaren heen, ik ging steeds meer mezelf leren kennen, mezelf omarmen en mijn sensitiviteit, intuïtieve en empathische vermogens ontwikkelen zodat ik nog beter anderen kon helpen, begeleiden en steunen. Juist mijn valkuilen transformeren tot kwaliteiten, talenten en Super Powers zodat ik nog beter kan dienen en hetgeen doen wat ik voorbestemd ben te doen. 

 

Is het een makkelijk traject geweest? Nee, absoluut niet! Mijn ontwikkeling ging op een gegeven moment zo hard dat ik door een spontane Kundalini awakening ben gegaan. 

Kundalini energie is een energie die bij iedereen latent, slapend aanwezig is. Deze energie kan gaan stijgen zodra je je gaat ontwikkelen. Als dit te snel kan het levensgevaarlijk zijn. Ik zal hier wel eens een aparte podcast over maken. Bij mij schoot de energie naar mijn hart en bleef daar hangen gelukkig. Als het naar je hoofd stijgt kan het daadwerkelijk een psychose veroorzaken met alle gevolgen van dien.

 

Mijn mentor, het wereldwijd gerenommeerde Medium, Mavis Pittilla heeft mij hier godzijdank doorheen gecoacht. Mede omdat ze het zelf ook heeft ervaren. Ik wilde op dat moment heel mijn leven omgooien. Ik was niet meer gelukkig in mijn huwelijk, wilde scheiden en dacht dat dat de oplossing was. Om een lang verhaal kort te maken, gelukkig begreep ik uiteindelijk dat de oplossing in mezelf lag en in buiten mezelf en bij mijn omstandigheden. Die storm hebben we overwonnen. 

Zelf kan ik nu cliënten helpen met soortgelijke spontane awakenings. Het kan door trauma of een ongeluk in beweging worden gezet of door teveel te extreem de energie stimuleren of door verdovende middelen die als het ware al je beschermende filters doorknallen zodat letterlijk je stoppen doorslaan.

 

Ik wijs mensen altijd op de gevaren en de kracht van het manipuleren van energie. Juist als je sensitief bent. De impact kan gigantisch zijn. Wederom iets waar ik zelf doorheen ben gegaan en waar ik nu anderen mee kan bijstaan. Ik had in mijn ontwikkelingsgroep iemand die ook symptomen vertoonde, daar heb ik echt een interventie moeten doen, heftig maar zo essentieel. Energie kan een loopje met je nemen dus zorg dat je in goede handen ontwikkelt en ga niet in je eentje experimenteren. Dit kan levensgevaarlijk zijn. Niet om je bang te maken maar wel om je bewust te maken.

 

En zo worden dus mijn eigen valkuilen, mijn krachten en talenten.

 

En waarom deel ik dit? Omdat ik jouw bewust wil maken van jouw immense krachten en talenten! Jouw missie zit verborgen in jouw verhaal! Voel je je nu niet helemaal in lijn, niet helemaal in tune met hetgeen je voorbestemd bent te doen hier op aarde?

Dan ligt hier de sleutel!

 

Ik heb wederom van Tony Robbins geleerd: Vulnerability = Authenticity = Power!

 

En daarom heb ik dit best wel persoonlijke verhaal met je gedeeld. Omdat mijn kwetsbaarheid, mijn sensitiviteit, mijn empathische vermogens staan voor de mensen die ik hier mag begeleiden en steunen. Zie mij als jouw aardse gids, neem tools en strategieën van mij aan die resoneren met je, die goed voelen en waar jij mee vooruit kan! Dan maak je mij intens blij! En dan is de cirkel rond. Met liefde neem ik je een stuk bij de hand en loods je door uitdagingen die je pad kruisen, daarna leer en help ik je alleen te vliegen.

 

Door de jaren heen realiseer ik me dat ik vooral mensen met een soortgelijke energetische blauwdruk heb aangetrokken. Hoe prachtig is dat! De meest liefdevolle, warme, sensitieve, pure, empathische mensen die tegen een soort berg aanlopen en niet inzien hoe ze er omheen, overheen of doorheen moeten gaan. Daarvoor ben ik. Ik help je om van je kwetsbaarheid, je authenticiteit je kracht te maken!

 

Jij hebt een SuperPower die klaar is om te transformeren en zich te manifesteren!

 

1 Ding weet ik zeker! Ik heb mijn kwetsbaarheid, mijn sensitiviteit en gevoeligheid weten om te zetten in kracht en….. als ik dat kan, dan kan jij dat 1000% zeker ook!

 

Vandaag wil ik het hierbij laten. Dit is wat ik je wilde meegeven. Vanuit mijn Tony Robbins ervaring die met tranen in zijn ogen van dankbaarheid en ontroering anderen helpt, zo voel ik het ook. Dit is het mooiste wat er is. Omarm die kracht en deel het met de wereld! Je bent zo, zo voorbestemd hier te zijn! Ik ben trots op je! Go for it!

 

Liefs en dikke passievolle knuffel van mij!

 

Shownotes: www.LisetteLucas.com/30

All rights reserved EnergyJoy 2020

30. van Sensitief naar SuperPower

bottom of page