top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

19 februari 2020 door Lisette Lucas:

Welkom bij het Script van Podcast # 3 van "Shift to EnergyJoy and Beyond!" met Lisette Lucas

Podcast 3. Grenzen stellen, 3 tips en gratis meditatie

 

Je gaat leren in deze podcast: 

 • Als eerste: Wat is grenzen stellen?

 • Ik leer je 3 tips om je grenzen aan te geven, waar je direct mee aan de slag kan.

 • Ik deel mijn persoonlijke ervaringen met betrekking tot grenzen stellen

 • Ik leg uit hoe beperkende gedachten en aangeleerde patronen jouw wilskracht in de weg kunnen zitten. Dit alles in combinatie met inzichten over bewust en onderbewust niveau. 

 • Je leert hoeveel % je draait op oude software.

 • Je leert 1 van de belangrijkste regels van de mind.

 • En je ontvangt de speciaal, door mij gecreëerde “Grenzen Stellen is Liefde voor Jezelf”* meditatie met lichte hypno-therapy ingrediënten. 

 

De Shownotes van deze aflevering: www.LisetteLucas.com/3

 

En(ergy)Joy! 

XXX Lisette 

 

Welkom bij mijn 3e podcast! Geweldig dat je luistert. De 1e podcast ging over intuïtie, de 2e over Energie en nu aansluitend op deze thema’s is de 3e podcast onstaan.

 

We gaan het vandaag hebben over: Grenzen stellen. Een enorm belangrijk onderwerp. Het lijkt wellicht makkelijk maar in de praktijk blijkt het meestal heel anders te zijn. 

 

Je gaat leren in deze podcast: 

 • Als eerste: Wat is grenzen stellen?

 • Ik leer je 3 tips om je grenzen aan te geven, waar je direct mee aan de slag kan.

 • Ik deel mijn persoonlijke ervaringen met betrekking tot grenzen stellen

 • Ik leg uit hoe beperkende gedachten en aangeleerde patronen jouw wilskracht in de weg kunnen zitten. Dit alles in combinatie met inzichten over bewust en onderbewust niveau. 

 • Je leert hoeveel % je draait op oude software.

 • Je leert 1 van de belangrijkste regels van de mind.

 • En je ontvangt de speciaal, door mij gecreëerde “Grenzen Stellen is Liefde voor Jezelf” meditatie met lichte hypno-therapy ingrediënten. Later vertel ik je hier meer over én hoe je het gratis kan downloaden.

In de shownotes van deze aflevering kan je alles teruglezen inclusief de download links. 

 

Wat is grenzen stellen?

Je kan grenzen stellen op vele manieren verwoorden maar in mijn optiek is grenzen stellen: Liefde voor Jezelf. Je doet het vanuit liefde voor zelf én omdat je weet dat je het waard bent. Denk maar eens aan dat moment dat je volledig verliefd was. Hoteldebotel, vlinders overal, een en al roze wolk… Ja, voel je het? Stap weer eens in dat gevoel: Wat wilde je voor die persoon doen? Hoe belangrijk was die persoon? Nou als je het echt goed te pakken had of hebt is die persoon het belangrijkste in de hele wereld en daar voorbij, heb je alles voor die persoon over. Maar denk nu eens na, wie is echt, maar dan ook echt het allerbelangrijkste? Met wie heb je het langste een liefdesrelatie? Nou? Ja, met jezelf. En ik zal je vertellen, de kans is groot, dat als je moeite hebt met grenzen stellen, dat jij jezelf ook niet op de 1e plaats zet. En daar gaat het om. Jezelf op de 1e plaats zetten, een liefdevolle relatie met je zelf opbouwen, al je mooie en, in jouw optiek, al je minder mooie facetten. Want die zijn er ook toch? Nou ik heb ze zeker. Het erkennen en omarmen van jezelf is de belangrijkste stap in grenzen stellen. Als je van jezelf houdt dan weet je dat je het waard bent, dat je genoeg bent en dat je er 100% toe doet. Dus, sla je armen maar eens om jezelf heen, geef jezelf die knuffel, en denk of zeg hardop: Ik ben het waard, Ik ben prachtig, ik ben trots op mezelf…. Hoe voelt dat? Goed? Of voel je weerstand? Vooral bij weerstand kan de meditatie je helpen die je straks gratis kan downloaden. Grenzen stellen begint dus bij jezelf, jezelf op de 1e plaats zetten, en nee, dat is niet egoïstisch, want als je er niet bent voor jezelf, kan je er ook niet voor een ander zijn. Zelfzorg, zelfliefde staan voorop. 

 

Nu geef ik je zoals beloofd 3 tips om je grenzen te stellen. 

 1. Tip 1: Wees helder en duidelijk in wat je wel en niet wilt. De truc en het sleutelwoord hierin is; voelen. Dus voel wat je wel en niet wilt. En spreek dit uit. Spreek dit uit vanuit jouw optiek: Dus zeg: Ik voel me niet prettig bij……  Of Ik ervaar het als ongemakkelijk als ik…… Of Het voelt voor mij pijnlijk als je ….. Je mag en kan altijd iets vanuit jouw optiek, iets vanuit jouw visie aangeven. En als je het op die manier doet, stel je je op vanuit liefde naar een ander en deel je jouw emotie en ervaring. En onthoud: wat je geeft, ontvang je terug... 

 2. Tip 2: Zeg tegen jezelf: Grenzen stellen is makkelijk en doe ik met liefde. En terwijl je dit denkt en/ of hardop zegt, voel je die liefde voor jezelf, stromen door je lichaam. (denk maar aan dat verliefde gevoel van de vorige tip) Dan koppel je namelijk een emotie aan de gedachte. En emotie is de krachtigste tool die er is. Dus zeg het, voel het en als laatste, zie het voor je. Visualiseer jezelf zittend, lopend of liggend in een groot hart, met een kleur die, (klik) Nu in je opkomt. Je onderbewuste mind weet precies welke kleur goed voor je, is op dit moment. Het eerste wat in je opkomt is het juiste. Weet je nog:  binnen de 3 secondes regel uit de 1e podcast. Vertrouw op je innerlijk weten.  Herhaal dit meerdere malen per dag tot dat het je geen moeite meer kost. 

 3. Tip 3: Gun jezelf een moment voor jezelf. Ik weet zelf als moeder van drie kinderen en zelfstandig ondernemer, ik kan 24/7 bezig zijn. Maar dat doe ik niet. Waarom niet? Omdat mijn accu dan leegloopt en ik mezelf verlies. Oftewel mijn persoonlijke grenzen verlies. Mijn kinderen weten niet beter: mama neemt altijd 1 moment op de dag voor zichzelf. Een meditatie of hypnose moment, puur om mezelf te resetten, uit te lijnen en te eiken in mijn authentieke zelf, ja vanuit zelfliefde. En dit doe ik al vanaf het moment dat ze klein zijn en ze laten me dus met rust. Nu zijn het tieners dus ze zijn eraan gewend. Ik weet in vorige generaties werd het als “not done” en ‘zwak’ beschouwd. Ik weet dat dit een van mijn grootste krachten is, kiezen voor mezelf zodat ik er daarna weer voor iedereen kan zijn. Onderschat het niet, dit is zo, zo essentieel en zo belangrijk voor iedereen! Zelfs 5 minuten doet al wonderen! Ik raad je aan tussen de 30 en 45 minuten jeZelf moment in te lassen. Ga niet de uur grens voorbij want dan beïnvloed het je biologische ritme als je in slaap valt. De gratis meditatie kan je hierbij helpen. 

 

Zoals ik al vertelde: Je ontvangt bij deze podcast de speciaal door mij gecreëerde “Grenzen Stellen is Liefde voor Jezelf” meditatie met lichte hypno-therapy ingrediënten.

Dankzij het meditatie effect is het een heerlijk ontspannende meditatie, en dankzij de lichte hypno-therapy ingrediënten werkt het door op onderbewust niveau, zodat je liefdevol transformeert. Op onderbewust niveau staan onder andere oude patronen en gedateerde gewoontes opgeslagen. Deze “Grenzen Stellen is Liefde voor Jezelf” meditatie kan je zien als een heerlijk update voor je interne software. Zie het als een kadootje voor Jezelf, puur omdat je het waard bent. Want hoe vaak update jij bijvoorbeeld de software van je mobiel, notebook of pc? Regelmatig toch? Doe je dit niet, krijg je last van bugs en loopt alles vast. Dus voor je digitale vrienden zorg je goed, maar hoe goed zorg je voor jezelf? Hoe vaak update jij je interne software? Veel mensen draaien (om in computer termen te blijven) op software uit hun jeugd. Namelijk: in de eerste 7 jaar van je leef je in een soort hypnose stand. Alles wat je ontvangt aan informatie sla je op, op je harde schijf. En als je geen update doet op onderbewust niveau dan draai je dus, of je nu 20, 40 of 60 jaar jong bent, op software die in je kinderjaren op je harde schijf zijn gezet. Wonderlijk toch? Als je erover nadenkt? En dan te bedenken dat je 95% van de tijd draait op de software die op onderbewust niveau geïnstalleerd staat. Ja, ik zei 95%, en je onderbewuste mind staat altijd aan, dag en nacht, 24/7. Slechts 5% is bewust…Nou ik vond dit echt een eyeopener toen ik dit me realiseerde. Een absolute wow… denk maar aan die bekende ijsschots, 95% zit onder de waterlijn, en slechts 5% is zichtbaar. 

 

Dus dan begrijp je meteen waarom het grenzen stellen soms of zeg maar vaak lastig is. Die 95% op onderbewust niveau is altijd in de meerderheid en wint het van die 5% in het bewuste hier en nu. Als je vanuit wilskracht, je denkende mind, die werkt via die zichtbare 5%, tracht je grenzen aan te geven. Dan is de kans klein dat het lukt. Op korte termijn boek je wellicht een succesje, maar daarna val je gegarandeerd terug in oude patronen. Er is namelijk altijd wel een emotie gekoppeld aan een patroon uit die 95% die het wint van jouw wilskracht. Onthoud: emoties zijn altijd sterker dan gedachten. Je kan iets heel graag willen, maar als je gevoel zegt, Nee… wat doe je dan? Dan doe je het niet toch? 

Dus je kan, heel graag je grenzen willen aangeven, maar als een onderliggend (onderbewust) gevoel het koppelt aan een negatieve, pijnlijke ervaring. (bijvoorbeeld; misschien een voorval op de basisschool, waarin je werd uitgelachen in soortgelijke situatie) Als je als jong kind het besloten: dat gevoel, die vernedering of pijn wil ik nooit meer ervaren. Dan luister je naar dat gevoel. Je weet, in het hier en nu, totaal niet meer waar, wanneer en waarom het ontstaan is … maar je luistert ernaar, je luistert naar dat gevoel. Wonderlijk als je erover nadenkt toch? 

 

Ik kan je één regels van de mind verklappen: Je mind beweegt je altijd naar plezier en weg van pijn. Ik herhaal nogmaals en schrijf dit desnoods op: Je mind beweegt je altijd naar plezier en weg van pijn. 

Daarom zal je onderbewuste mind je bij de “pijnlijke herinnering, aan de emotie van een soortgelijk voorval, altijd uit de buurt van die situatie, plaats of persoon houden” 

 

Bijvoorbeeld: Een vrouw heeft een vliegangst, maar heeft geen idee waardoor dit komt, ze heeft nog nooit iets naars meegemaakt tijdens vliegen. Bij nader onderzoek, op onderbewust niveau tijdens een sessie, blijkt dat ze in haar jeugd, alle moed had verzameld om haar grens aan te geven. Die grens werd door iemand anders volledig genegeerd en belachelijk gemaakt. Deze pijnlijke situatie gaf haar zo’n gevoel van onmacht, en het gevoel dat ze de controle verloor over zichzelf. Omdat iemand anders de controle nam over haar handelen. Op dat moment besloot ze: Ik wil dit gevoel nooit meer ervaren! En zo komt het dat ze vliegtuigangst heeft ontwikkeld, omdat ze controle wilde houden. 

 

Ik zal in volgende podcasts dieper ingaan op de regels van de mind. Het is zo’n interessante materie. 

 

Ik wil je ook heel graag helpen en bijstaan tijdens je transformatie. En daarom het ik deze meditatie gemaakt. Wat belangrijk is voor het beste resultaat is dat je deze meditatie iedere dag luistert gedurende minimaal 21 dagen. Dat is de tijd dat je mind en lichaam nodig heeft om het te integreren. Dat is zeg maar de download tijd van de nieuwe software. 

Ga maar voelen wat het voor je doet. En beloof me 1 ding, schrijf nu vandaag, de dag dat je deze opname luistert, schrijf voor jezelf op hoe je je voelt. En vergelijk dat gevoel met hoe je je over 3 weken, 3 maanden en 1 jaar voelt. Transformatie gaat soms snel, soms geleidelijk, zeg maar cumulatief en soms denk je: er gebeurd niets! Maar dan kijk je na een jaar terug en denk je opeens, wow, wat een verandering het ik doorgemaakt! En let op je omgeving, die zullen ook gaan opmerken dat er iets verandert, ze kunnen meestal niet hun vinger erop leggen en vragen ben je naar de kapper geweest, heb je een nieuwe outfit? Er is iets…. Zelf moest ik enorm lachen en voelde ik een golf van blijdschap en dankbaarheid door mij stromen toen mijn eigen kinderen zeiden: Mama, er is iets met je, je bent zo vrolijk! Ik was eerst ietwat verbaasd en toen begreep ik, dat is mijn transformatie. Ik sta op met een stroom van dankbaarheid en liefde voor zelf, en alles en iedereen om me heen waar ook ter wereld. En dat voelt heerlijk, dat hebben mijn schatten vast opgepikt. 

 

Maar geloof me, ik spreek dus uit persoonlijke ervaring en heb zoveel prachtige resultaten bij cliënten en cursisten mogen zien, na transformatie sessies. 

Ik zou zeggen, ervaar het zelf, helemaal gratis. En waarom gratis? Omdat ik geloof in de wet van Karma, wie goed doet, goed ontmoet, of je een glimlach deelt met een wildvreemde op straat, iemand voor laat gaan in de rij bij de kassa of je kennis en meditatie deelt met mensen die open staan voor transformatie, groei en inzichten. Het is een geschenk voor iedereen. Dus ik geef dit aan jou, en beloof me dat jij iets geeft aan een ander. Dat is het enige wat ik ervoor terugvraag. Een glimlach, een helpende hand, een luisterend oor. Hoe fijn is dat en hoeveel mooier zou de wereld zijn als we dat allemaal zouden doen. Ik weet dat als iedereen 1 persoon helpt, het een immens verschil maakt. Ik hoop dat jij die ene persoon bent. Dat vult mijn hart oprecht!

 

Hoe dan ook, de meditatie is heerlijk ontspannend, neem lekker een momentje voor jezelf. In de ochtend, namiddag of ’s avonds voor het slapengaan. Wat voor jou het prettigste is. 1 Ding is heel belangrijk: Luister de meditatie absoluut niet in de auto of ander voertuig wat je bestuurt of terwijl je werkt met zware machines. Dit gezien het ontspannen effect van de meditatie. Spreekt misschien voor zich maar even voor de zekerheid. 

 

Onder deze podcast tref je de link aan naar de shownotes. Het is: www.LisetteLucas.com/3 Hierin staan alle details van de uitzending uitgewerkt en de aanvullende informatie inclusief de link naar de gratis meditatie. 

All Rights Reserved © EnergyJoy 2020

Script: Grenzen Stellen
 

bottom of page