top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

12 augustus 2020

 

Lisette Lucas:

Podcast #28. Psychic Skills, hoe je je 6e zintuig ontwikkelt en traint in 3 eenvoudige stappen. 

- Herken je dit? Je voelt en ervaart veel maar weet niet wat je ermee moet én je begrijpt niet wat van jou is of van een ander? 

 

- Vandaag leer en ontdek je hoe het ontwikkelen en trainen van je 6e zintuig jou en een ander inzichten & helderheid kan geven. 

 

- In deze podcast deel ik 3 stappen waarmee je direct je psychic skills en dus je 6e zintuig traint. 

 

- Want kennis geeft inzicht en kracht! Dus je kan na deze podcast direct met aan de slag met de exclusieve tools die ik je geef en je psychic skills verder ontwikkelen. Zodat je inzicht krijgt in jezelf en de persoon of het voorwerp waarmee je werkt. 

 

Welkom bij Podcast #28!

 

Te gek dat je luistert. 

Psychic skills, nou, als deze titel je aanspreekt dan weet ik zeker dat je zelf ook al bijzondere ervaringen hebt gehad op spiritueel gebied. 

 

Het kan iets moois zijn geweest, iets engs, iets bijzonders, iets verwarrends of iets pijnlijks. 

 

Wat het ook is geweest, het heeft, zover ik kan spreken uit eigen ervaring, je nieuwsgierigheid gewekt. En dat is begrijpelijk. Misschien zit je zelfs op een punt dat je er niet meer omheen kan, zoals bij mij het geval was. 

 

In eerdere podcasts vertel ik al veel over mijn eigen spirituele groei en ontwikkeling. 

 

Zelf werd ik namelijk, als jong meisje en jonge vrouw, regelmatig geconfronteerd met allerlei fenomenen die me aanvankelijk bang maakten. Ik was bang voor alles op dit gebied. Tevens zorgde het voor onrust en vele vragen. Mede omdat het alles tegensprak wat ik vanuit mijn opvoeding had meegekregen en ook hetgeen ik op school had geleerd. 

 

Hoe leg je als kind namelijk uit dat je hebt gedroomd dat iemand van je familie komt te overlijden of hoe kan het dat je de pijn van iemand anders voelt in je eigen lichaam. 

 

Hoe kan het dat je voelt dat er iemand naar je kijkt en als je kijkt zie je niets. Hoe kan het dat je dingen droomt die vervolgens uitkomen? Hoe kan het dat je kleuren om iemand heen waarneemt of hoe kan het dat je iemand ziet die een ander niet ziet? Hoe kan het dat je een stem hoort die je wakker roept of hoe kan het dat je weet waar iemand pijn heeft? Hoe kan het dat je blije gemoedstoestand in een klap kan omslaan als iemand de ruimte binnenkomt en hoe kan het dat je je onprettig voelt in een bepaalde ruimte. 

 

Er zijn zoveel vragen, en ja, ik had die vragen allemaal. Ik was er op een gegeven moment zo klaar mee, zoveel dingen die ik droomde kwam ik de dagen daarna tegen. Zoveel pijn voelde ik in mijn lichaam wat zich later openbaarde bij de mensen om me heen. Ik was er klaar mee.

 

Er was meer, daar was ik wel achter en ik wilde het begrijpen! Ik had gelezen over The Arthur Findlay College in Stansted, in Engeland. Daar wilde ik heen. Ik had alleen 3 kinderen onder de 10 jaar dus ik wist niet hoe ik dat moest doen. Daarbij vond ik het super spannend en eng, laat staan om alleen naar Engeland te reizen naar een soort  Harry Potter school. En toen kwam ik bij toeval terecht bij Jose Gosschalk in Naarden. Via de 3 jarige academie voor mediumschap kon ik ieder jaar 1 week, met andere Nederlandse mediums in spe, naar The Arthur Findlay college. Nou, toen ik dat ontdekte voelde ik direct een keiharde YES! Dit moest ik doen! Het riep me gewoon, ik ga gewoon weer stuiteren van enthousiasme als ik terugdenk aan dat moment. Ik heb me aangemeld met de gedachte, ik moet naar die college, de meeste gerenommeerde plek ter wereld voor psychic en mediamieke ontwikkeling. Daar had ik mijn zinnen op gezet en zo geschiedde het. Ik had wel zoiets, ik wil het gaan begrijpen en kunnen toepassen maar ik ga nooit voor een zaal met mensen staan ofzo, nee, veel te eng….. Nou, je zult begrijpen dat het allemaal iets anders is verlopen hahah..

 

Dit was wat ik noemde echt een gigantische sterke Soul-pull. Ik moest daar gewoon naartoe. Het was een onverklaarbaar verlangen van binnenuit, het won het van al mijn angsten om alleen te reizen, te slapen, mijn kinderen een week bij hun vader en mijn ouders achter te laten. Mijn ziel hunkerde naar groei en ontwikkeling. In 2011 zette ik, nadat ik al 3 jaar aan. Het ontwikkelen was op psychic en mediamiek niveau mijn eerste stappen in de college, oh my… het was magisch en…. het voelde als thuiskomen. 

Vanaf dat moment heb ik mij volledig gestort op mijn psychic en mediamieke ontwikkeling. Echt, iedere maand, iedere week, iedere dag. Elk moment greep ik aan om beter en krachter te worden. 

 

Laatst werd ik via Instagram benaderd door iemand en die vroeg hoe ik mij had ontwikkeld. Nou, zo dus, trainen, trainen, trainen. En dit deed ik bij de beste leraren en mentoren. Die mijn pad kruisten. Zodoende dat ik tientallen keren in het vliegtuig stapte om weer naar Stansted te vliegen of naar Ashford of naar Manchester of naar Stafford. Urenlang, dagenlang, wekenlang, jarenlang trainen. Mijn psychic muscle, mijn mediamieke muscle, als een topsporter die het beste wil zijn in zijn gebied van expertise. Ik ben all the way gegaan en ja, ik train nog steeds. Je ontwikkeling gaat namelijk een levenlang door. Je werkt samen met Spirit. En zij weten iedere keer weer je grenzen te verleggen, je uit te dagen. En nieuwe dingen aan te reiken die ver voorbij de grenzen van het aardse bestaan gaan. Ik sta iedere keer weer te kijken van de immense intelligentie van Spirit. Ik voel me altijd intens dankbaar en nederig als ik consulten heb mogen geven, demonstraties mediumschap heb mogen doen en mijn kennis mag overdragen op cursisten via de trainingen die ik geef op het niveau van het Engelse mediumschap. De hoogste standaard ter wereld, het hoogste niveau dat er is op dit gebied. 

 

En daar wil ik het vandaag met je over hebben. Ik wil je namelijk 3 basisprincipes meegeven voor het ontwikkelen van je psychic kwaliteiten. 

 

Voordat je medium kan worden of je kan ontwikkelen tot een high end medium, moet je eerst een krachtig psychic zijn. In mijn podcast #6 Spiri-wat? Leg ik meer uit over deze verschillen. 

 

Daar ligt namelijk het begin. Begrijpen wat de verschillen zijn in terminologie. Want daar kan je meteen een kwalitatief goed geschoolde psychic en medium aan herkennen. 

 

Ik gebruik het Engelse woord: psychic. In het Nederlands is dat een paragnost. 

Als ik dus spreek over psychic contact maken of een psychic reading, dat lees ik als psychic de energie van de persoon voor me, de persoon op afstand of de energie van een foto of voorwerp.

 

Een medium is altijd een heel goede psychic. Maar een psychic is niet altijd een medium. Een medium kan contact maken met Zielen voorbij de grenzen van het aardse bestaan. Met Spirit, met de spirituele wereld. Een medium gaat dus nog een stap verder dan een psychic. 

 

Dus ik begin bij het begin en Ik heb het vandaag dan ook echt alleen over het werken met psychic energie.

 

Wil je leren werken met energie en meer begrijpen hoe het werkt en hoe je het kan beheersen? Dan is het essentieel om eerst goed en krachtig je psychic kwaliteiten te ontwikkelen, te trainen en te verfijnen.

 

Want als je goed kan werken met de ‘aardse’ energie, met mensen, voorwerpen, foto’s en energieën die tastbaar voor je of om je heen zijn. Dan is de stap naar mediumschap niet zo heel groot. 

 

Maar ik ga je nu stap 1 uitleggen voor het psychic werken. En oh ja, mocht je je afvragen? Kan ik dit? Of is dit iets voor mij? Dan kan ik vol overtuiging zeggen: JA! In de basis zijn we allemaal hetzelfde. Iedereen heeft intuïtie, iedereen heeft een 6e zintuig, iedereen heeft een energieveld en iedereen heeft een zenuwstelsel waarmee informatie vanuit het omliggende krachtveld kan worden ontvangen. Zie het maar als een radio. Een radio werkt op frequenties, op golven die door de ether gaan. Je stemt de knop af op het juiste kanaal en je ontvangt de juiste zender.

 

Met psychic werken is dat precies hetzelfde. De frequenties hangen in de ether, je leert je eigen, zeg maar ‘antenne’, je eigen ‘voelsprieten’ af te stemmen op die frequenties, op die energetische golflengtes om de informatie op te vangen.

 

En denk je nog dit kan ik niet, dan kan ik je nu bij deze vertellen: Je doet de hele dag niet anders! Echter dit is weliswaar veelal op onderbewust niveau. Dus ja, ik kan het dus jij kan het ook. 

Het enige verschil tussen jou en mij? Ik heb wat meer vlieguren gemaakt.

 

Maar nu ga ik stap 1 uitleggen, je kan de stappen en informatie ook teruglezen in de shownotes op www.LisetteLucas.com/28

 

Stap 1: Scan & Grond

In stap 1 ga je eerst je aandacht op jezelf, je lichaam en je eigen energie richten. Je gaat jezelf als het ware eiken. 

Dus je gaat een startpunt creëren waarvan je weet, dit ben ik. Zo voelt mijn lichaam en zo ervaar ik mijn energie op dit moment. 

 

Dat doe je als volgt: Adem een keer rustig in en uit en breng je aandacht naar je voeten. Voel je voeten op de grond, beweeg je tenen bewust zodat je je aarding voelt. Vervolgens breng je langzaam je aandacht omhoog en scan je je lichaam alsof je door een soort x-ray gaat. Je neemt ieder pijntje, iedere warmte, koude, tinteling, drukkende of jeukende sensatie waar. 

Dit doe je door je lichaam te scannen vanaf je voeten helemaal tot aan je kruin en weer terug. Daarna scan je de energie om je heen, je voelt en word. Je bewust van eventuele warme, koude, drukkende, zware of lichte senstaties om je heen, zowel voor je, achter je, boven je, onder je, als naast je links en rechts. 

Nu heb je een soort 3D x-ray scan bij jezelf gedaan. Dit ben je. Vervolgens word je je nog gewaar van je emoties en gemoedstoestand. Voel je je blij, moe, gelukkig, wat zwaar, opgewekt, enthousiast of verdrietig. Neem het waar. Je hoeft er verder geen oordeel over te vellen. Neem het waar en laat het zijn. Dit ben jij op dit moment. Als je dit gedaan hebt, dan kan je door naar stap 2. Dit proces gaat naarmate je het oefent uiteraard steeds sneller. Maar sla het niet over, het is essentieel! Anders ga je jezelf blenden met iemand anders en vervagen grenzen en weet je niet waar jij eindigt en de ander begint.

 

Stap 2: Blenden

Als je psychic gaat werken dan lees je de energie van een levend persoon, een foto of een voorwerp. 

Je gaat om dit te kunnen doen jouw eigen energie blenden met de energie van hetgeen je wilt lezen. Ik noem het lezen maar het is eigenlijk energetisch voelen met je heldervoelende vermogen. Om het heel simpel te zeggen. Jij hebt een aura en hetgeen of degene die je wilt readen, wilt lezen heeft ook een aura, een energieveld. Dit kan je zien als een energetische ballon. Op het moment dat je gaat werken ga je jouw energie blenden, vermengen met de energie van het voorwerp of de persoon voor je. Je doet dit door je energie naar voren te sturen. 

 

Je gooit als het ware jouw koepel, jouw ballon van energie over de energie van hetgeen je wilt lezen, wilt readen. 

Dit noemen we blenden. Dan vermengen de energieën en gaat er een shift optreden.

 

Stap 3: Sense & Interpreteer

Als je je energie blend met hetgeen voor je zal je merken dat er meteen een shift, een verandering gaat plaats vinden in en om je lichaam. Let op: werken met energie is heel subtiel, dus ga je fijngevoeligheid ontwikkelen. Je kan dus merken dat je je zwaarder gaat voelen, of juist lichter, je kan je blijer of verdrietiger voelen. 

Iedere verandering die je na het goed scannen waarneemt is van de andere persoon, van de foto, het sieraad of het voorwerp. Zo simpel is het eigenlijk. 

Dus krijg je in opeens de slappe lach, dan weet en voel je dat het bijvoorbeeld een heel blij persoon is met een goed gevoel voor humor. Of krijg je opeens pijn aan je knie dan benoem je dat. Misschien voel je opeens een enorme liefde voor dieren of krijg je opeens heel erg trek in zuurkool, iets waar je zelf niet eens van houdt. Zeg dit meteen hardop, interpreteer wat je ervaart en spreek het uit. Je zal merken, gevoel, emoties en staat van zijn omschrijven is helemaal niet zo makkelijk, mijn tip: Ga er niet te lang over nadenken want dan slaat de twijfel toe en gaat je eigen mind er mee aan de haal. Dus geef het, zeg het zoals je het krijgt. 

Oefen dit met een foto van iemand die toestemming heeft gegeven of met een persoon die ervoor open staat. Vraag altijd toestemming. En als je met iemand oefent kan die persoon ook meteen ja, nee of weet ik niet antwoorden. Op die manier kan je perfect oefenen. 

 

Als je klaar bent met oefenen scan je weer je lichaam en kan je de aardingsoefening doen uit podcast #4, aarding.   Podcast #7 gaat over de aura, ook heel interessant om hier meer over te weten.  Dan ga je het steeds beter begrijpen en kan je de technieken perfect toepassen.

 

Dit is mijn mini-cursus Psychic readen, dit zijn de 1e stappen die je kan zetten om je psychic skills te ontwikkelen en te trainen. 

 

Ik geef ook online trainingen, cursussen en een jaaropleiding in psychic readen en mediumschap. Dus mocht je interesse hebben om je verder te ontwikkelen. Stuur me een mailtje, dan zet ik. Je naam op de wachtlijst. Binnenkort starten er. Weer nieuwe trainingen dus houdt mijn website in de gaten. Meld je desnoods aan voor mijn mailing, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

 

Wat heb je vandaag geleerd: 

3 stappen om je psychic skills te ontwikkelen.

Stap 1: Scan & Grond

Stap 2: Blenden

Stap 3: Sense & Interpreteer

 

Ik hoop dat je hiermee aan de slag kan. Heb je vragen, laat het me weten op info@lisettelucas.nl

 

Onwijs bedankt voor het luisteren! Ik deel met liefde bergen informatie, tips en tools die mijn leven ook gigantisch hebben verrijkt. En het mooiste is: je kan er een ander mee helpen, steunen en bijstaan. Dat geeft voldoening en vervulling aan je leven zoals niets anders dat kan doen. 

 

Super dat je ermee aan de slag gaat, vind je dit leuk, deel het met vrienden,  familie of kennissen die er ook iets aan kunnen hebben. Hoe mooi om elkaar te kunnen helpen op deze manier.

 

Heel graag tot de volgende podcast!

Heel veel EnergyJoy en ik wens je prachtige shifts en transformatie toe!

All rights reserved EnergyJoy 2020

28. Psychic Skills, je 6e zintuig

bottom of page