top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

14 juli 2020

 

Lisette Lucas:

Welkom bij Podcast #24

Podcast 24. Step Into The Power, Leer om in je Power te stappen zodat direct je frequentie kan shiften. Ontdek en beheers je energetische en universele kracht en stap in je onbegrensde Power! + Gratis: Into the Power via Dankbaarheid meditatie download

 

  • Raak je snel ‘overwhelmed’ door invloeden van buitenaf? Wil je je krachtiger en zelfverzekerder voelen? Wil je het gevoel van ‘er alleen voorstaan’ direct shiften? Wil je niet meer vanuit angst leven? Heb je behoefte aan inspiratie voorbij de grenzen van je ‘beperkte brein’? Dan is dit de podcast voor jou!

 

  •  Leer hoe je in je Power stapt zodat je direct in jouw timing je frequentie, mindset & energetische uitstraling shift. 

 

  •  Je kan door het toepassen van deze oefening meteen ervaren wat het shiften van je energie en frequentie met en voor je doet. 

 

  •  Zodat je volledig in je kracht en power kan staan, je krachtiger, zelfverzekerder, geïnspireerder en meer verbonden voelt dan ooit te voren! Klaar om te leven vanuit kracht!

 

  • + Gratis meditatie download

 

Welkom bij Podcast #24

 

Into your Power!

 

Te gek dat je luistert en tijd hebt vrijgemaakt voor jezelf.

 

Deze podcast kan letterlijk je frequentie en dus ook je leven shiften. In de meest positieve zin van het woord. 

Klinkt dit ietwat overdreven of te veel belovend? Ik kan vanuit eigen ervaring zeggen: Nee!

 

Deze simpele maar krachtige oefening heeft een gigantische impact op mij gehad en ik pas het altijd toe op de momenten waarbij ik voel dat ik het nodig heb.

Later in de podcast doen we deze krachtige oefening. 

En als gratis bonus: via de shownotes www.lisettelucas.com/24 kan je dadelijk gratis de oefening download 

De reden waarom ik het met je deel? 

 

Om me heen zowel in de privé sfeer als bij vrienden en cliënten zie ik veel pijnlijke, verdrietige, moeilijke en hartverscheurende situaties en omstandigheden voorbij komen, die zoveel impact hebben op het leven van desbetreffende dat, als je niet je mannetje staat, je letterlijk gevloerd wordt. 

 

Klap na klap, uitdaging na uitdaging, hoeveel kan een mens verduren vraag je jezelf soms af, toch? 

 

Uit eigen ervaring weet ik ook dat we veel meer aankunnen dan dat we vooraf voor mogelijk houden.

 

Maar toch is het fijn dat als het leven je iets aanreikt waar je simpelweg niet op zit te wachten dat je een manier hebt om ermee te dealen. 

 

Dat je een tool hebt, die direct kan toepassen, helemaal bijvoorbeeld, op het moment dat je onverwacht slecht nieuws ontvangt.

 

Hoe ga je ermee om, hoe reageer je? 

 

Hoe lang laat je je beïnvloeden door situaties die volledig buiten je bereik liggen. Omstandigheden waar je geen controle over hebt.

 

Als je je laat meeslepen in hetgeen je overkomt en geen manier hebt of geen tool hebt om jezelf als het ware te redden dan kan het een pittige strijd zijn.

 

Vooral als je verdrietig, angstig of bijvoorbeeld boos bent, dan kan je mind met je aan de haal gaan. Dan tollen er allemaal gedachten en doemscenario’s door je hoofd die de situatie alleen maar nog erger maken dan het al is. 

 

Klink dat bekend? 

 

Je voedt als het ware de zwaarte met nog een extra portie loodzware last. En terwijl ik dit vertel, kan je vast wel een levendig voorbeeld in je mind naar voren halen, waarbij dat gebeurde. Je voelde je waarschijnlijk al vrij laag in je energie en toen die malende gedachten erbij, nou daar ging je. 

 

We leven allemaal en we krijgen allemaal met de uitdagingen van het leven te maken. Zowel in de meest positieve als de meest negatieve zin van het woord.

 

Mijn vraag aan jou: Hoe deal je met goed nieuws? Hoe ga je om met goed nieuws? Denk maar eens aan zo’n geweldig goed nieuws moment! Stap weer in dat moment alsof het nu gebeurt op dit moment! 

Wat voel je dan in je lichaam? 

Waar voel je het in je lichaam?

Wat zijn je gedachten en beelden en woorden die je tegen jezelf zegt?

Denk maar eens terug aan een heerlijke, prachtige, fijne, mooie herinnering met bijvoorbeeld je dierbaren, zo’n moment dat je hart verwarmd, dat je je intens blij en dankbaar voelt.

 

Je kan het gevoel zo terughalen toch?

 

En nu de andere kant op: Hoe deal je met slecht nieuws? Hoe ga je om met slecht nieuws?

Wat voel je dan in je lichaam? 

Waar voel je het in je lichaam?

Wat zijn je gedachten en beelden en woorden die je tegen jezelf zegt?

Denk maar eens terug aan een pijnlijke, verdrietige, angstige herinnering met je bijvoorbeeld dierbaren, zo’n moment dat je hart breekt, dat je je intens verdrietig en down voelt. Je kan er zo weer instappen toch? 

 

Nou, no worries, Ik zal je niet te lang in dat zware moment laten hangen. Ik spreek trouwens liever over zwaarte dan over negatief of negativiteit. Spreken over een eventueel zwaarder gevoel voelt voor mij prettiger.  Waarom? Ik zal het uitleggen, als iets zwaar is, stel, iets wat je wilt tillen. Hoe los je dat dan op? Ik vind een overvolle Albert Heijn tas altijd een goed voorbeeld. Stel: De tas zit te vol om te tillen? Wat doe je dan? 

In mijn optiek zijn er 2 opties: 

Optie 1. Je haalt wat zware last eruit zodat het lichter wordt zodat je het wel kan tillen. Of

Optie 2. Je vraagt iemand om je te helpen de zware last te tillen. Dus om hulp vragen om het zware probleem te tillen. 

Dat zijn de 2 opties. Mits je die zware last wilt verplaatsen en dus eigenlijk transformeren uiteraard. Anders blijft de zware tas oftewel de zware last gewoon aanwezig. 

Maar om het samen te vatten: Zwaarte kan je transformeren op vele manieren, je kan het verplaatsen, verlichten, transformeren en voorgoed verwijderen uit je leven. 

 

Hoe maak je van negatief echter iets positief? Hoe maak je van zwart, wit? Dus let vanaf nu ook op je woorden, zowel hardop als in je gedachten. Het is een essentieel een giga-transformerend verschil. 

 

En nu gaan we weer terug naar het voelen.

 

Goed, Denk nu weer aan de meest fijne, dierbare herinnering die nu in je mind tevoorschijn komt.

Een moment wat je hart verwarmt met blijdschap, warmte, liefde en ultiem geluk.

Voel het maar door je heen stromen, vul je lichaam maar met de energie van dat geluk. Zie het voor je, ervaar het weer alsof het in het nu gebeurt. Voel de glimlach op je gezicht, de warmte in je hart, de liefde, de vreugde.

Hoe voelt dat? 

Voel je het stromen door je lichaam, vult het heel je lichaam en mind met dankbaarheid en geluk? 

 

Heel goed, hoe was dat? Interessant vind je niet? 

 

Maar even, hoe kwam het dat je zo binnen enkele secondes, door het volgen van mijn woorden, van een happy, blij gevoel naar een zwaarte kon gaan en weer terug? 

 

Ik vroeg het aan je en je shifte meteen je emoties en gevoelens. Met de bijbehorende stemming, en daarna shifte en veranderde je weer binnen enkele secondes?

 

Dat is dus goed nieuws, want als je het nu kan, gewoon, heel eenvoudig en makkelijk tijdens het beluisteren van deze podcast, dan kan je het dus altijd!

 

Dat heb je zojuist bewezen!

 

Waarom vertel ik je dit?

 

Heel simpel, als we volop het leven leven en ervaren, gaan er situaties en omstandigheden zijn die onze energie, onze gemoedstoestand, onze emoties, onze gevoelens direct, in een fractie van een seconde overhoop kunnen gooien.

 

Omdat je inmiddels weet dat dit bij het leven hoort, kan je achterover zitten en afwachten of je kan jezelf trainen, je mind trainen, jezelf conditioneren en voorbereiden om zodra er iets voorbijkomt, om dan jezelf, je energie en je mindset in een fractie van een seconde te shiften en te veranderen naar de frequentie die jij wel wilt ervaren. Onafhankelijk van wat het leven je aanreikt. 

 

Dat je in een staat van bewustzijn komt waarbij jij de controle neemt over je energetische, emotionele en mentale voertuig en dus lichaam in plaats van andersom. Klinkt goed toch? 

 

In plaats van lijden in verdriet kies je ervoor om te leiden vanuit je krachtige mindset in combinatie met aangeleerde en getrainde tools en technieken. En dat kan heel eenvoudig. 

 

Want als je vaker mijn podcast luistert dan weet je inmiddels dat alles energie is.

 

En de energetische frequentie die je uitstraalt, uitzendt, die trek je ook weer aan. Dat is wetenschappelijk bewezen. 

 

Het is niet heel verrassend dat iedereen het liefste zich in een staat van algeheel welbevinden, blijdschap, dankbaarheid, verbondenheid en liefde en geluk bevindt.

 

Maar wat doe je dan als dat niet zo is? Als je je niet zo voelt?

 

Ik zal je een speciale oefening geven. Een deel van deze oefening heb ik geleerd om te werken met de spirituele wereld. Het is een manier om je energie te veranderen, te shiften zodat je uit je huidige staat van zijn stapt en in de oneindige kracht stapt van het ultieme bewustzijn, in de kracht van de bron van creatie, in verbinding met het al der is.

 

Ik noem dat: In de Power stappen.

 

Stepping into the Power komt voort vanuit mijn jarenlange training in het Engelse mediumschap.

 

Ik zal nooit vergeten dat toen ik in Engeland was voor intuitieve en mediamieke studie en training, in Ashford, Kent, het was begin 2014 en mijn mentor, het internationaal gerenommeerde medium Mavis Pittilla ging voordoen hoe je in the Power moest stappen.

 

Ik wist hoe het energetisch werkte maar op een of andere manier vond ik het lastig. 

 

En toen deed Mavis het voor. 

 

En wat ze toen deed ga ik nu samen met jou doen. Dus als je in de gelegenheid bent wil ik je vragen om voor deze oefening te gaan staan. 

 

Dat is het beste, zo deed Mavis het ook voor. 

 

En op deze manier wordt het ook een nieuwe neurological pathway in je mind en brein aangelegd zodat je energetische lichaam er een geheugen van opbouwt. Dan zit het gevoel, de emotie en de fysieke beweging aan elkaar gekoppeld en dat willen we. Dan heb je direct een nieuwe verbinding gemaakt die je kan trainen, dus dan maak je van een nieuw neurologisch paadje, een nieuw weggetje van zenuwcellen en met training en oefening maak je er een supersnelle en krachtige, high speed snelweg van, oftewel een neurological highway van.

 

Dan wordt het met behulp van herhaling en oefening, een automatisme en dan kan je in een fractie van een seconde, bam, in je power stappen en je ultieme kracht, inspiratie en verbinding ervaren. 

 

Bevrijdt van zwaarte en vol in je veld van oneindige mogelijkheden.

 

Zodat je door kan, no matter what het leven je bied. Het voordeel: Je kan jezelf sneller herpakken en je kan jezelf sneller in die staat van zijn brengen waarbij je energie shift naar vertrouwen, kracht, liefde, verbinding, hoop en dankbaarheid.

 

En dat is de bedoeling hiervan.

 

Want als ik jou nu vraag: Wat is het tegengif tegen angst en boosheid? Zou jij het antwoord weten? 

 

Tony Robbins zegt dit zo mooi. The antidote oftewel het tegengif tegen angst en boosheid is: Dankbaarheid, want als je in die staat van dankbaarheid en power stapt dan is het onmogelijk om angst en boosheid te voelen. 

 

Probeer maar eens. Denk maar eens aan die oefening van daarnet, dat moment waarin je je zo fijn en blij voelde, voel daar maar eens dankbaarheid bij. Wees dankbaar voor die ervaring, dat je dat hebt mogen beleven en meemaken, wees dankbaar voor je ademhaling, voor je lichaam, voor de momenten van delen en samenzijn en probeer maar eens tegelijkertijd nu boosheid en angst te voelen. Doe maar, voel je dankbaar en boos tegelijk…… lukt niet toch? Als je echt vol in de dankbaarheid stapt is het namelijk onmogelijk! Daarom is dankbaarheid het tegengif! Schrijf dit op!!! Gratitude is meer dan alleen een woord! Het is het beste anti-stress recept beschikbaar! Zorg dat je je dagelijkse dosis neemt en maak er een ochtend ritueel van. Zo essentieel! 

 

En het mooiste dus van de combinatie van Dankbaarheid en In the Power stappen is dat je in no time, je staat van zijn kan shiften en jezelf kan herpakken. Dan stap je letterlijk uit de frequentie die je niet wilt ontvangen, die van angst & boosheid + alle emoties die daaraan vast hangen,  en stap je in de energie die je wél wenst te ontvangen in je leven.

 

Oke, dus doe nu met me mee. Als je in de auto zit doe deze oefening dan later. Want het is belangrijk dat je erbij rechtop gaat staan. 

 

Zo deed Mavis Pittilla het voor aan mij en onderschat dit dus niet, dit is informatie, helemaal voor niets van degenen die op het hoogste niveau functioneren in hun vakgebied. Ze behoren tot de absolute wereldtop, dus zie dit als een geschenk! Voel maar hoe het is om het mooiste geschenk te ontvangen, pak het in gedachten maar aan, ik ga het je geven, helemaal voor jou, en de waarde hiervan, in mijn optiek, onbetaalbaar!

 

Voel vooraf al de dankbaarheid stromen want wat doet dat met je energie en frequentie? Juist dat shift het direct omhoog! En dat shift direct je gemoedstoestand en je staat van zijn en je algehele welbevinden. Ervaar het zelf. 

 

Goed, zorg dat je even ruimte en tijd voor jezelf hebt en volg mijn stem.

 

We gaan deze oefening rechtop en staand doen bij voorkeur met je ogen gesloten. 

Als je wilt kan je ergens even een steuntje pakken dat je zeker weet dat je stabiel staat.

 

Heel goed.

 

Start oefening: 

 

Oke, ga lekker staan. Goed rechtop, beide voeten plat op de grond, schouders naar achteren, borst vooruit, hoofd recht, kin vooruit alsof je weet waar je naartoe wilt, en adem rustig in en uit.

Heel goed en adem nogmaals in en uit. 

Voel bewust je voeten op de grond, en voel je lichaam, ervaar alle sensaties in je lichaam, erken het en laat het zijn, dit ben jij nu. 

Voel je dat iets knelt, drukt of pijn doet, erken het en schenk er verder geen aandacht aan. Laat het zijn.

 

En terwijl je rustig in en uit ademt wil ik dat je nu denkt aan een moment waarvoor je gigantisch dankbaar bent. Zo’n dierbaar moment wat zo fijn, bijzonder, speciaal was dat het je hart vult van blijdschap, liefde en dankbaarheid. 

Voel dat moment, herbeleef dat moment, voel de emoties, ervaar wat het met je lichaam doet, voel je een interne glimlach die misschien wel aan de buitenzijde nu ook zichtbaar is, beleef dat moment weer alsof het nu gebeurt, dat fijne, gelukkige gevoel, die sensatie, de geuren, de geluiden, hoe voelde het, hoe was de temperatuur toen je het beleefde, alles staat opgeslagen dus je kan er heel eenvoudig weer instappen, jouw neurological pathway van dankbaarheid staat opgeslagen in je systeem en je kan er keer op keer makkelijker bij komen, het is een deel van wie je was in het verleden en die dankbaarheid is een deel van wie je bent in het nu en zie het maar voor je in je toekomst. Dit gevoel, die emoties gekoppeld aan de ervaring is wat je mee wilt nemen, die dankbaarheid die blije emoties, die happy vibes neem je in je toekomst. En voel het alsof je het nu beleeft en nu ervaart, zie die omstandigheden die je wilt ervaren in de toekomst alsof je het nu al beleeft, je zenuwstelstel weet het verschil in tijd niet dus wat je wilt ervaren in de toekomst daar kan je nu een neurologische snelweg voor creëren en je lichaam gelooft direct dat het in het nu gebeurt. En je energie die je uitstraalt gaat het vervolgens creëren en manifesteren. Dus voel de blijdschap, de liefde, het enthousiasme door je heen stromen, ervaar het in iedere vezel van je zijn. Maak het een deel van wie je bent. Je essentie, dit ben jij, en terwijl dit doorwerkt gaan we er de meeste essentiële stap aan toevoegen. We gaan het verankeren en bekrachtigen door in de Power te stappen. En terwijl je nu die emoties van dankbaarheid als tintelingen door je lichaam voelt stromen maak je je klaar om de meest krachtige stap te zetten die je kan maken. Je maakt je klaar om vanuit jouw hoogste frequentie van dankbaarheid in de Power te stappen.

 

En dat ga je zo doen op de tel van 3 naar 1 en bij 1 stap je zo 1 stap naar rechts. 

Rechts van jou is een gigantische krachtige kolom van universeel licht, kosmisch licht wat als een lichtstaal, als een vortex van licht recht naar beneden komt. Het schijnt recht naar beneden en het gaat helemaal tot de kern van moeder aarde. 

Dus ik ga nu tellen en op de tel van 1 stap je zo 1 stap naar rechts en stap je in de krachtige Power, de bundel van oneindig licht met oneindige mogelijkheden voor jou, vanuit die power is alles mogelijk.

 

Dus daar ga je: 3, 2 en 1, stap maar 1 stap naar rechts, stap in je power, stap in de vortex van krachtig licht en voel, ervaar wat het met je doet. Terwijl je erin stapt en erin staat voel je het licht als een douche van water door je heen stromen en het schoont je helemaal op, alle zwaarte die je niet meer nodig hebt stroom uit je en van je af en via kleppen in je voeten stroomt het zo moeder aarde in en de aarde kan het met liefde transformeren.

 

Je bent helemaal schoon, het licht maakt je schoon, maakt je lichter dus adem rustig in en uit en ervaar de kracht, ervaar wat het met je doet.

Het licht stroom via je kruin, hoofd hals, schouders……. Helemaal naar beneden en gaat vervolgens moeder aarde in, helemaal naar de kern van moeder aarde en daar weerkaatst het en komt vervolgens weer omhoog. En het licht vult je vervolgens ook van onderaf, via je voeten, benen, heupen, buik, borst en verzamelt zich in je hartstreek en verspreidt zich door heel je lichaam, zie heel je lichaam verlicht worden met het krachtige licht en ervaar wat het met je doet, vul je lichaam met licht, dankbaarheid en voel je verbinding met het universum, Je staat nu volledig in the power en het licht reikt zelfs buiten je lichaam, het omhult je alsof je in een prachtig ei zit van oneidig krachtig licht. En zet er maar een gouden randje omheen, zowel voor je achter je boven je onder je en naast je. 

 

Zodat je volledig in de Power staat en veilig en krachtig in het licht staat. Het licht waarmee je verbonden bent met de Divine intelligence, de bron van oneindige creatie, alles stroom door je heen en alles wat je niet dient laat je heel eenvoudig en makkelijk via de kleppen in je voeten de aarde in stromen. Je laat het los en eventuele ruimte die daardoor ontstaat wordt direct opgevuld met het licht, dus adem rustig in en uit, en ervaar de kracht, voel hoe je nu alles aan kan, en als laatste ankerpunt gaan we nu een speciale tool toevoegen. Breng je aandacht naar je tong, en duw je tong vervolgens omhoog tegen je verhemelte, de bovenkant van je mondholte, en houdt het 5 secondes vast, 1, 2, 3, 4, 5 en zeg nu vervolgens in je gedachten 3x : In Sync, in sync, in sync, en ontspan je tong weer. Je bent nu volledig in synchroniciteit met het veld van alle mogelijkheden en al het potentieel. 

 

Het tong tegen je verhemelte duwen is een eeuwenoude, oosterse en pranic healing techniek die direct effect heeft op je energetische frequentie. 

 

Dus voel hoe je in sync bent en verbonden bent met het al der is. Vanuit deze staat van zijn, vanuit deze frequentie, verbinding en vanuit het gevoel en de emoties van dankbaarheid kan je alles aan. Je kan met deze oefening direct shiften en hetgeen je niet wilt ervaren in je leven shiften. Zodat het korter en minder impact heeft op je mindset, je gedachten, je fysieke lichaam, je emoties, mentale en emotionele toestand, met als gevolg dat je energie shift naar de frequentie van Joy, en dat ervaar je nu in een diepe staat van dankbaarheid.

 

Dus adem vervolgens rustig in en uit, wiebel je tenen, voel hoe het licht je verbindt met de aarde als met de kosmos en het universum. Je bent het centrum van het geheel, alles huist in jou en alle antwoorden worden je vanaf nu aangereikt vanuit een groter bewustzijn. Het bewustzijn wat je zojuist hebt geactiveerd door het In the Power te stappen.

 

Dus als je zover bent, beweeg lekker je armen, draai je armen even 12 keer met naar voren, maak je schouders en armen lekker los zodat de energie kan stromen en verspreiden door je fysieke lichaam, en 12 x draai je armen naar achteren. 

 

Heel goed, adem nogmaals diep in en uit en dank in gedachten of hard op wie je wilt bedanken voor deze krachtige oefening. 

 

En open lekker je ogen en kom rustig, kalm en volledig enthousiast en opgeladen terug in het hier en nu. Je kan nu volledig alles aan! Je voelt je vitaal, krachtig en opgeladen! Super goed gedaan! 

 

Blijf de dankbaarheid oefenen, maak er een dagelijks ochtendritueel van, net als het toepassen van deze Step into the Power oefening.

 

Yes! Je mag trots op jezelf zijn!

 

En, hoe voelt het?

 

Ga nu lekker naar buiten, drink minimaal 1,5 liter water om de afvalstoffen uit je lichaam te spoelen en je lichaam optimaal te hydrateren. Je neuronen werken het beste als je vochthuishouding perfect in balans is dus let daar goed op. Water zuivert en is dus de beste aanvulling voor je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

 

Heb je behoeften om nu te springen of te dansen? 

 

Doe dat! Luister muziek, geniet van de natuur, omring je met de wonderen van de Divine intelligence, je hebt het zojuist mogen ervaren, er is zoveel meer! En dat meer wat er is leeft in jou.

 

Het is aan jou om het beste eruit te halen, ‘no matter what’ het leven je voorschotelt. Shift je energie naar de frequentie van joy en geniet!

 

Ik wil je een compliment geven voor je commitment en actie die je hebt ondernomen om dit te luisteren en de Power oefening te doen.

 

Daarmee maak je het verschil, in je eigen leven en dus ook in het leven van je dierbaren om je heen. 

 

Je kan deze oefening gratis downloaden via www.lisettelucas.com/24 zodat je het iedere ochtend kan toepassen onder begeleiding van mijn stem totdat je neurologische snelweg is aangelegd en je het helemaal zelf en geautomatiseerd kan. 

 

Ik ben jou intens dankbaar dat onze wegen hier kruisen, deel deze oefening met iedereen die het kan gebruiken want de kracht is gigantisch!

 

Dit is alweer het einde van podcast #24! 

Ik ga de komende dagen in total emersion! Ik ga naar Tony Robbins zijn Unleash the Power within! Dus houdt de volgende podcasts in de gaten, met heel veel tools, tips, inspiratie en krachtige oefeningen die je leven voorgoed kunnen shiften naar EnergyJoy en daar voorbij!

 

Liefs en tot snel! 

Lisette 

All rights reserved EnergyJoy 2020 

Step into the Power

bottom of page