top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

8 juli 2020

 

Lisette Lucas:

Welkom bij Podcast #23

Welkom bij Podcast #23 

23 Hypnose: Wat Er Met Je Mind Gebeurt Tijdens Hypnose + Ontdek Het krachtige, Effect Van Het Upgraden En Updaten Van De Software Van Je Onderbewuste Mind.

 

 

  • Het misverstand over hypnose: Veel mensen denken dat je met hypnose in slaap valt, misschien zelfs bewusteloos bent, de controle kwijtraakt en dingen gaat doen die je niet wilt. 

 

  • Vandaag ontdek je in podcast #23: Het tegendeel is waar! Hypnose maakt je super scherp en alert en kan je je authentieke en meest succesvolle zelf teruggeven, zoals het is voorbestemd te zijn en zelfs nog mooier!

 

  • Ontdek in deze podcast wat hypnose met je onderbewuste mind doet en hoe het je leven direct kan shiften en veranderen. 

 

  • Plus ontdek hoe je dankzij hypnose bevrijd wordt van hetgeen je blokkeert zodat je je volledige potentieel kan benutten en je ultieme leven kan leven. Hetzelfde succes recept wat ook ontdekt is door de grootste filmsterren, popsterren, topatleten en Ceo’s van succesvolle bedrijven!

 

  • Dit alles is beschikbaar voor je! Verderop in de podcast vertel ik je hoe!

 

 

 

Welkom bij Podcast 23

 

Deze aflevering gaat over de wonderlijke diepe lagen van je onderbewuste mind. De plek die je kan bereiken met hypnose.

 

Je hebt eigenlijk 2 verschillende minds. Je hebt zeg maar: je gewone mind, het denkende deel en je hebt je onderbewuste mind, het voelende deel.

 

Nu wil ik jou vragen. Wat denk je: Welke deel is sterker? Je denkende mind of je voelende mind?

De shownotes van deze podcast #23 kan je terugvinden op www.LisetteLucas.com/23

 

Ik kan je met 100% zekerheid vertellen: Je voelende mind! Oftewel je onderbewuste mind is altijd sterker.

 

Want stel: Je houdt van hoge bergen, de frisse berglucht en het prachtige uitzicht, maar 1 probleempje, je hebt hoogtevrees. Ga je dan die berg op en heerlijk van het uitzicht genieten? Je denkende mind weet tenslotte dat het adembenemend mooi is daarboven. 

 

Of als je überhaupt omhooggaat, sta je daar bovenop die berg met knikkende knieën, klamme handen, verkrampte voeten en zet je stappen als een oud mannetje op glad ijs?

 

Nou, ik kan je vertellen, het laatste zal het geval zijn.

Waarom, omdat je onderbewuste je gevoel compleet overneemt. Je mind kan heel hard denken en schreeuwen, kalm nou, het is zo prachtige hier,  maar je hartslag is door je onderbewuste omhoog gejakkerd, sterker nog, je hart voel je kloppen in je keel en je zoekt krampachtig iets waar je je vast aan kan houden. 

Als iemand daar boven op die berg iemand een geintje uithaalt en opeens onverwacht springt ofzo dan komt er een oerinstinct naar boven die ze wel iets kan aandoen als ze dat nogmaals doen. 

 

Haha, nou als je last van hoogtevrees hebt dan kan je hier over mee praten toch? En begrijp je precies wat ik bedoel. 

 

Maar het kan ook zijn dat als je een kleine, spin ziet van nog geen centimeter groot dat je volledig verkrampt en een gil uitslaat van angst. 

 

Je denkende mind weet echt wel dat jij sterker en groter bent dan dat kleine beestje van nog een 1 centimeter, jij bent 160, 170, 180 of misschien wel 190+ keer groter maar toch… angst neemt het over van je denkende mind. 

 

De onderbewuste mind is de leidende factor binnen jouw team van hart, body, mind & soul. Werk je niet aan je onderbewuste mind en blijft het staan in de programmering & patronen van je veelal jeugdjaren dan is de kans groot dat je letterlijk gaat lijden (met een lange ij) 

 

En dat wil je voorkomen toch? Of in ieder geval, zoals Tony Robbins zo mooi zegt: Iedereen heeft zijn Story, oftewel zijn verhaal van ervaringen en gebeurtenissen uit het verleden. Inclusief bijbehorende patronen die je of empoweren maar meestal is het juist aan jou om los te breken uit die oude verhalen om vooruit te kunnen. Jij hebt de sleutel in handen en bovenal, jij moet zelf de keuze maken. Die keuze kan absoluut life-changing zijn als je ervoor kiest om het beste uit jezelf en je omstandigheden te halen. 

 

Dus om maar een simpel voorbeeld te nemen. Blijf je voor de rest van je leven bang voor bijvoorbeeld: die kleine spin, of kies je ervoor om jezelf van die angst, dat patroon uit je verleden, te bevrijden?

 

 Voor mijzelf was de keuze heel helder toen ik erachter kwam dat ik in vicieuze cirkels bleef draaien.

 

Er moest iets gebeuren, ik moest die sprong wagen. Ik was er zo klaar mee dat ik keer op keer zo nerveus was als ik moest spreken in het openbaar. Voor mijn werk als spiritueel medium stond ik zowel in binnen als buitenland op platforms, oftewel podia voor grote zalen met mensen.

 

Ik volgde mijn hart en ziel om dit te doen, het was een hunger, een drive vanuit mijn diepste potentieel en mogelijkheden, maar mijn onderbewuste programmering overheerste op een gegeven moment zo erg, dat in de paar uur voordat ik op moest gewoon ziek werd van spanning en angst die het met zich mee bracht. Misselijk van de zenuwen stond ik avonden achter de schermen te wachten voordat ik op moest. Bijna boos op mezelf waarom ik dit mezelf aandeed. Ik doorbrak steeds die onderbewuste barrière en deed het alsnog, maar het liefste rende ik weg. Mijn wilskracht sleurde me er steeds doorheen maar mijn onderbewuste programmering was sterker. 

 

Tot het moment dat ik zo klaar was met mezelf zo forceren dat ik besloot, genoeg is genoeg! Er moet iets veranderen. En toen kwam hypno-therapie voorbij. 

 

Ik moet eerlijk zeggen, ik was wat angstig ervoor omdat ik niet graag de controle uit handen geef. En die beelden die je weleens voorbij ziet komen. Op tv dat mensen gaan springen als een kikker of kukelen als een haan op de klik van een vinger…. Dat hielp me ook niet echt. Maar de behoefte om het te veranderen en tot de kern van het probleem te gaan was groter. Dus nadat ik me verdiept had in de materie en achterliggende technieken van hypnose en hypno-therapie, nadat ik het begreep, toen durfde ik het aan. Dus ja! Ik was absoluut sceptisch maar sceptisch is gewoon een ander woord voor: angst, angst voor het onwetende. Dus die angst heb ik overwonnen en ik ben daar intens dankbaar voor.

 

Want ik zal je uitleggen hoe het zaal hypnose fenomeen werkt. Die vond ik zelf het belangrijkste om te begrijpen.

 

Hypnose gaat daadwerkelijk over het openstaan voor suggestie. 

Oftewel, als iemand iets tegen jou zegt, iets suggereert, neem je het dan wel of niet tot je?

 

Nou, in een zaal met bijvoorbeeld honderd mensen staat 10% heel erg open voor suggesties. 

Daarbij ken je vast wel dat er altijd een persoon tussen een grote groep zit die graag aandacht wil, gek doet, grapjes maakt en alles doet om maar in de spotlicht te komen. 

 

Nou, voor zo’n zaal heeft zo’n hypnotiseur precies in de gaten wie dat is. Er worden bijvoorbeeld 10 vrijwilligers uit de zaal gehaald en uiteindelijk mag de meest gewillige en meeste suggestieve persoon op het podium het experiment doen. 

Die persoon zal alles opvolgen wat de hypnotiseur zegt. Jij en ik zouden daar bijvoorbeeld helemaal niet op reageren als we niet zouden willen. Want als je niet wilt en er niet voor open staat dan werkt het niet.

 

En toen ik dit begreep had ik zoiets van, oh wow! Dus je raakt niet de controle kwijt, je kiest er zelf voor om je over te geven en de suggesties, de woorden die je kunnen helpen transformeren, tot je te nemen. 

 

En toen ben ik ervoor gegaan, geheel vrijwillig vanuit mijn eigen keuze. Dat voelde goed. En daardoor werkte het ook perfect. Want als je iets echt wilt dan zal het je ook transformeren. Als je er maar voor open staat. Daar ligt de sleutel. 

 

Dus om terug te gaan naar een voorbeeld van hypnose: Ik kan iemand met behulp van hypno-therapie laten stoppen met roken, mits zoals je nu hoogstwaarschijnlijk ook begrijp, mits die persoon echt wil stoppen met roken. Is de wil en drive er niet om de rookverslaving te overwinnen. Dan behandel ik de cliënt niet want dat is hetzelfde als water naar de zee brengen. 

 

En nog een absoluut essentiële factor voor hypnose succes is vertrouwen. Wil je een angst, issue of langslepend probleem aanpakken en transformeren dan is het heel belangrijk dat je iemand vertrouwt en dat je een goed gevoel bij de persoon hebt die je behandelt. 

 

Zelf ben ik getraind door de wereldwijd gerenommeerde therapeute: Marisa Peer. Ik heb vertrouwen in haar gekregen omdat ze met de grootste der aarde had gewerkt. Een Jane Fonda, half Hollywood, top atleten en ze had ook een onderscheiding als beste therapeut van Engeland. 

 

Dat gaf vertrouwen, en aan haar kundigheid durfde ik me over te laten. En dat werkte zo goed dat ik het vervolgens zelf ook wilde gaan toepassen bij mijn eigen clienten die al in mijn praktijk kwamen voor intuitieve coaching en mediumschap sessies en trainingen. Met hypno-therapie kon ik ze verder helpen. Kon ik samen met ze hun problemen voorgoed transformeren. 

 

En de resultaten zijn echt fenomenaal! Hypnose is een vast onderdeel van mijn eigen leven geworden. Ik luister iedere dag altijd minimaal 1 hypnose sessie van 10 tot max 25 minuten. 

Afhankelijk van hetgeen ik behoefte heb. Laat ik anders zeggen, zonder mijn transformatie dankzij hypnose was deze podcast niet mogelijk geweest. 

 

Ik heb mijn onderbewuste mind geherprogrammeerd en het bewijs, daar luister je nu naar. Ik heb de beperkingen van dat kleine verlegen meisje uit mijn jeugd overschreven met suggesties die ik wel wil in mijn leven. Zoals eigenwaarde, zelfvertrouwen, succesvol zijn, gelukkig en bemind zijn en het bereiken van mijn oneindige potentieel. 

 

Ik heb de jeugd programmering van “ doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” en “praat daar maar niet over” voorgoed achter me gelaten. 

 

Waarom? Omdat ik een intense hunger en drive voel vanuit het binnenste van mijn zijn, vanuit mijn hart en ziel om te dienen, om anderen te helpen en dat heeft dit alles, het doorbreken van mijn eigen beperkende patronen mbv hypnose heeft dat mogelijk gemaakt. 

 

En het mooiste is, dit is ook beschikbaar voor jou, alles is beschikbaar voor je, mits je die knop omzet en ja, mits je bewust de keuze maakt om die drive, die hunger, die passie te volgen.

 

Deze uitspraak van Tony Robbins sluit daar mooi bij aan en daar ligt de kern van het leven in mijn optiek: If you are in a state of growing and a state of giving, you’re gonna be happy and fulfilled.

 

Oftewel, als je zelf in mindset en staat van groei zit en op een plek bent waar je geeft aan de andere, dan ga je gelukkig en een voldaan zijn. 

 

En het sleutelwoord daarbij is: Progress, oftewel, als je maar vooruitgang boekt in je ontwikkeling, je groei en de manier waarop je andere helpt, daar ligt de kern voor geluk en voldoening!

 

Je doet het stapje voor stapje in jouw eigen tempo en op jouw eigen manier. Dat werkt en voelt het beste voor iedereen. 

 

Dus ja, je begrijpt, hypno-therapie is mijn ding omdat ik zelf het wandelende, pratende en florenende en het continue ontwikkelende resultaat ervan ben.

 

Daarom hoop ik met deze podcast de eventuele angst en/of onwetenheid voor hypnose en hypno-therapie voorgoed weg te nemen. Want dan kunnen er zoveel deuren voor je opengaan.

 

Dus terug naar de kern: Hoe werkt het?

 

Ik krijg wel eens de vraag, val ik in slaap en weet ik daarna niets meer?

 

Het antwoord: Nee, het enige wat heel ontspannen wordt tijdens hypnose is je bewuste, denkende mind, dat deel wat zich altijd overal mee wil bemoeien en door blijft tetteren, ook als je er geen behoefte aan hebt. Je weet vast wel waar ik het over heb.

 

Nou, dat denkende deel gaat heerlijk ontspannen tijdens de sessie, zoals je eigenlijk al doet als je naar een film op Netflix aan het kijken bent of zoals je doet als je op de automatisch piloot naar huis rijdt. (Dat moment dat je achteraf denkt, hoe ben ik eigenlijk gereden?) 

 

Want het enige waar we in geïnteresseerd zijn is het transformeren van oude patronen en gewoontes, want die blokkeren je en laten je in die oneindige, irritante vicieuze cirkels draaien. 

 

Dat deel, je onderbewuste mind, is je voelende deel, dus zodra je denkende mind even in de heerlijke diepe ontspanning is, is je onderbewuste volledig alert, scherp en helder aanwezig.

 

Dus tijdens hypnose:

  1. Je slaapt niet

  2. Je bent niet bewusteloos 

  3. Je verliest niet de controle

 

Want je onderbewuste staat altijd aan! Het luistert en draait altijd mee en slaat alles op. 

Dus ook alles wat je ooit hebt meegemaakt of ervaren of gevoeld is op onderbewust niveau opgeslagen. Zie het als je harde schijf waar alle software, je data staat opgeslagen. 

 

Je onderbewuste is hetgeen waar je op draait, op functioneert en ervoor zorgt hoe je je gedraagt en voelt. Het zit gekoppeld aan je emoties en je weet waarschijnlijk uit eigen ervaring dat emoties, bijna altijd logica en het verstand, de denkende mind, verslaan.

 

Maar je hoeft dus niet bang te zijn dat je dingen doet die je niet wilt, want anders zou iedere kwaadwillende hypnotiseur miljonair zijn. Dan zou je kunnen zeggen: Joh, als je die rekening betaald, plak er 2 nulletjes extra aan en ipv die reep chocolade die je me wilt geven als dank heb ik liever een nieuwe Porsche. Nee, haha, zo werkt het niet. Zoals ik al vertelde, je bent scherp en alert aanwezig. Je kan niet iets doen wat je niet wilt. En dat is maar goed ook! Iemand die voor zo’n zaal gaat blaffen als een hond heeft zelf de keuze gemaakt om het toe te laten en mee te gaan in het experiment, want anders zou het niet werken.

 

En dat maakt het volledig veilig en zorgt ervoor dat je altijd vanuit je vrije wil keuzes maakt en handelt, precies zoals het behoort te zijn!

 

Ik vind het belangrijk om dat misverstand uit de wereld te helpen want ik merk dat daar vaak een angst op zit. 

 

Dus ga je actie ondernemen en wil je transformeren, dan kies je er zelf voor en zorg je ook dat je naar iemand gaat of de opnames van iemand luistert die je vertrouwt en waar je een goed gevoel bij hebt. En dan kan de meest prachtige en krachtige transformatie plaatsvinden.

 

Dus wat doet hypnose?

Nou, stel, je wilt een fantastische publieke spreker worden?

Dan zorgt de sessie ervoor, dat je met behulp van suggesties op onderbewust niveau gaat geloven dat je een absoluut, fenomenale spreker bent. 

 

En ja, ik spreek uit ervaring, de angst verdwijnt en maakt plaats voor enthousiasme en blijdschap. 

 

Waar ik eerst misselijk was voordat ik voor een groep moest staan voel ik me nu zo empowered en zo blij, krachtig en dankbaar dat ik dit mag doen. Het vult me met blijdschap, dankbaarheid en geluk. En dat heb ik allemaal te danken aan mijn onderbewuste programmering.

Ik heb wel eens eerder, in een vorige podcast verteld, dat mensen die me vaker voor de zaal hebben zien staat gewoon verschil zagen met voor en na het hypnose traject van 21 dagen. Ze wisten niet eens dat ik het deed, maar ze vroegen zich wel af wat er met me was gebeurd en hoe ik er zo vol in mijn kracht kon staan. Anders dan voorheen blijkbaar. 

 

Ik glimlachte dan diep van binnen want ik wist het geheim. Ik dacht, wow, waarom heb ik dit nu pas gedaan? Al die jaren van mezelf treiteren terwijl een simpele upgrade en update van mijn interne software zo makkelijk en volledig ontspannen zoveel life-changing verandering teweeg brengt. 

 

Dit gun ik absoluut iedereen! Want je hebt vast een mobiele telefoon, wellicht luister je de podcast via je mobiel. Maar wat denk je? Als je de software van je mobiel 10 jaar niet bijwerkt? Hoe goed funcioneert je telefoon dan nog?

 

Nou, dat bedoel ik! De 1e 7 jaar van je leven sta je continu in een soort hypnose stand. Alles wat voorbij komt, goed en slecht, mooi en moeilijk, pijnlijk en leuk sla je op, op die interne harde schijf van je onderbewuste mind.

 

Dus stel, je bent 30 jaar verder, oftewel 37 jaar. Dan kan het dus gebeuren dat iemand een opmerking maakt die je zo raakt en waarbij je achteraf als een klein kind gaat staan huilen. 

Je voelt je zelfs weer dat kleine kind van 4 jaar, die in de zandbak speelde waarbij andere kinderen onaardig deden….

Dat is zo’n oud patroon, een patroon met de denkwijze en logica en emotionele wijsheid van een 4 jarig kind!

Mijn vraag aan jou: Wil je de rest van je leven in bepaalde situaties blijven reageren als een kind van 4 jaar?

 

Ik kwam achter een deel van mijn angst voor spreken in het openbaar en dat zat gekoppeld aan het hardop lezen in het openbaar. Ik had namelijk als 6 jarig meisje tijdens skien mijn been gebroken. Toen heb ik een aantal maanden vanwege een gecompliceerde been breuk de belangrijkste lessen van hardop leren lezen gemist. 

 

Nadat ik weer op school kwam, kreeg ik terwijl ik als verlegen meisje het liefst achterin de klas zat opeens de beurt. Ik moest een stuk voorlezen, hardop uit een boek. Dit ging me heel moeilijk af, ik stotterde, en struikelde over de woorden die ik ook nog eens verkeerd uitsprak. Met als gevolg: Een klas die dubbel lag van het lachen. Dat moment voelde verschrikkelijk vernederend, en op dat moment had ik besloten: dit wil ik nooit meer voelen! (daar zijn ze, de emoties) Dus dat gevoel ben ik vanaf dat moment gaan vermijden. Spreekbeurten voor de klas, ik maakte mezelf letterlijk ziek, om maar die vernedering te vermijden. Dat werd mijn patroon. 

 

Tot het moment dat vele jaren later, genoeg genoeg was! Toen heb ik ontdekt waar de kern lag van mijn angst voor spreken in het openbaar en toen ik het begreep kon ik het transformeren. 

 

Want wat de mind niet begrijpt kan je niet veranderen en helen. Dus daarom geeft inzicht zoveel kracht! Levensveranderende kracht! En dat is het mooiste wat er is!

 

Dus om weer terug te gaan naar hypnose: het kan je niet laten doen wat je niet wilt! Jij bent in control!

 

Het is dus ook absoluut niet gevaarlijk want je verliest de controle niet, in tegendeel, het geeft je juist de controle over je leven terug, het geeft je kracht en je krijgt en herpakt de controle over het ontvouwen van je potentieel en je destiny! 

 

En nog mooier: Het werkt snel! Het is krachtig en het is permanent!

 

De technieken die ik heb geleerd en waarin ik getraind ben zijn gebaseerd op snelle resultaten.

 

We leven tenslotte in een snelle wereld waarin het meeste kostbare is: Jouw tijd, want dat is het enige waarvan iedereen evenveel heeft.

 

Dus besteed je tijd goed! Je kan kiezen voor jarenlang praten, week in week uit, zonder echte vooruitgang of je kan kiezen voor 1 of 2 sessies waarbij je direct in 1,5 uur tot de kern gaat en transformeert.

 

Voor mij was deze keuze heeeel makkelijk! Ik wil namelijk zoveel doen, leren, ontdekken, ik ga niet mijn tijd verspillen met leven in verhalen van het verleden. 

Hoe zit dat met jou? Wederom, je hebt vrije wil, de keuze is geheel aan jou! 

 

Je hebt de mogelijkheid om je mind, je onderbewuste mind te rewiren en te herprogrammeren naar hetgeen je echt wilt ontvangen en doen in je leven. Je kan jezelf en dus je leven als het ware resetten. 

 

Je begrijpt ik ben er wild enthousiast over!

 

Wil je een gratis sessie ervaren, luister dan podcast 8 met de gratis rewire sessie en podcast 9 met de gratis transformatie download die je mindset transformeert naar Overvloed!

 

Dit is echt heel krachtig, ga het maar op je gemak luisteren en ervaren. 

 

Je kan die gratis upgrade van podcast 9, het updaten van je software, blijven herhalen.  

Ik stuur je ook gratis ondersteuning en uitleg bij de sessie! Geloof me, echt heel waardevol en life-changing! Ga hiervoor naar www.lisettelucas.com/8 of forward slash 9

 

Dus maak zelf de keuze, kies wel of niet voor verandering en kies iemand waarbij je je vertrouwt en goed voelt. Iemand die jou verder kan helpen, iemand waarbij je je veilig voelt.

 

Zelf ben ik super trots dat ik 1 van de enkele Nederlandse, door Marisa Peer gecertificeerde therapeutes ben, die haar met vele prestigieuze prijzen bekroonde, Rapid Transformational Therapy mag toepassen. 

 

Heb je vragen over de hypno-therapie en wil je meer inzichten wat het voor jou kan betekenen, boek dan een gratis Discovery Call. Een telefonisch gesprek van ongeveer 15 minuutjes waarin je al je vragen kan stellen. 

 

Je kan alle informatie teruglezen op www.lisettelucas.com/23

 

Ik wil je intens bedanken voor het luisteren naar alweer de 23ste podcast! Ik ben super dankbaar voor al het enthousiasme! De luistercijfers zijn deze week door het dak gegaan, dus ik heb hier een feestje gevierd, zo fijn om de waardering te krijgen van jou en iedereen die open staat voor transformatie en intuïtieve ontwikkeling, succes en overvloed!

 

Jij boost mij om wekelijks te knallen met nog meer informatie en weetjes, tools en tips die jou en eventueel je vrienden en familie leden vooruit kunnen helpen. 

 

Je weet, de 1e stap naar verandering, groei en transformatie begint bij jezelf, die stap heb jij zojuist gezet! Geef jezelf een klopje op de schouder, geef jezelf een knuffel, sla je armen om jezelf heen, (desnoods als niemand kijkt hahah) maar je bent het zo, zo waard! 

 

Ik prijs je voor je inzet, doorzettingsvermogen en kracht, ondanks alles wat het leven je heeft voorgeschoteld. 

 

Als jij de lessen weet te transformeren naar groei en ontwikkeling dan ben je klaar voor iets groots! Iets groots kan zitten in het kleinste gebaar, een glimlach naar iemand die het zo nodig heeft, een helpende hand, een goed woord of inderdaad, een gigantische carrière op het gebied van jouw passie, hetgeen waarin jij expert bent! 

Ik geef je mee: Alles is mogelijk en met het op de juiste manier toepassen van de kracht van je onderbewuste mind geef ik je met liefde de fast-lane naar succes, blijdschap en geluk! 

 

Liefs en in Tony’s woorden: Live with Passion!

En in mijn woorden, Leef in de Energie van Joy!

 

Tot snel!

All rights reserved EnergyJoy 2020 

Hypnose: 
Wat er met je mind gebeurt tijdens hypnose? 

bottom of page