EnergyJoy typewriter script.JPG

1 juli 2020

 

Lisette Lucas:

Welkom bij Podcast #22

Welkom bij Podcast #22 Focus, Where Focus Goes, Energy Flows. Ontdek hoe laserscherpe focus op wat je wel of niet wilt in je leven, je energie direct shift en je realiteit bepaalt. + 3 Tools voor directe Focus & EnergyFlow. 

 

  • Ken je dat? Je wilt vooruit, maar door alle leuke en minder leuke afleidingen die het leven je werpt, kom je niet vooruit!

 

  • Ontdek hoe laserscherpe focus en aandacht op wat je wél wilt ontvangen, je energie en dus ook je leven, direct shift.

 

  • Na het luisteren van deze podcast begrijp je waarom, onscherpe focus, tot nu toe je leven beïnvloedde! + Ik geef je 3 krachtige tools waar je direct aan de slag kan om dat te shiften!

 

  • Zodat je kan beslissen wat je wél en niet wenst in je leven om daarna actie te ondernemen. Je focus, shift je aandacht, zodat energie kan stromen naar hetgeen je wél wilt ontvangen in je leven. 

 

Geweldig dat je luistert naar Podcast 22! Het onderwerp van vandaag is iets waar ik zelf mee getobd en geknokt heb. Waarom? Omdat ik me liet meesleuren door het leven, liet leven door de dag en totaal niet wist waar ik naartoe wilde. Mijn doelen, focus waren letterlijk blur… wazig als een lens die niet scherp gesteld is. 

 

Het mooie van het onderwerp van vandaag, als je dit begrijpt en ook daadwerkelijk toepast, dan kan je jezelf herpakken, onafhankelijk van wat het leven je biedt. 

 

Want een vraag aan jou? Waar is jouw focus het meeste? Waar is jouw aandacht het meeste? Welke gedachten gaan er het meeste door je hoofd? 

 

Want als je eerdere podcasts hebt beluisterd en toegepast dan weet je inmiddels dat alles energie is. 

 

En dat is ook de basisregel en het uitgangspunt van vandaag.

Namelijk; ‘Where Focus Goes, Energy Flows’.

 

Oftewel, waar je je op focust daar stroomt de energie naartoe.  

 

Dus vraagje: Leef je in het verleden, denk je aan het verleden en aan hetgeen er allemaal mis is gegaan buiten jouw schuld om, voel je de emoties van het verleden, misschien wel de boosheid, onmacht, angst of verdriet uit het verleden? 

 

Wat denk je? Waar stroomt de energie dan naartoe, en wat voor soort energie trek je dan aan. 

 

Denk maar aan ‘Like attracts Like’. Je trekt aan wat je uitzendt. 

 

Dus leef je in het verhaal, de story, die je hebt meegemaakt? Hoe heftig ook…. Denk je dat je je verleden bent?  Dan zal dat ook daadwerkelijk zo zijn en trek je meer aan van die omstandigheden en situaties.

 

Leef je niet in het verleden maar alleen in de toekomst. Dan kan je niet voelen, zien en genieten van hetgeen er nu op dit moment is. 

 

Leef je alleen in het nu en denk je niet na over je toekomst, dan ben je ook een soort dobberend bootje op het midden van de zee, zonder dat je weet waar je naartoe gaat varen. Dan is het wachten op een grote golf die je verplaatst en je nieuwe situaties geeft waarin je opeens als een gek moet gaan roeien om niet om te slaan. Dan laat je je leven als het ware stuurloos gebeuren.

 

Ook dat is niet een manier om je gelukkig te voelen. Een mens heeft namelijk een heel belangrijk ingrediënt nodig voor gelukkig zijn. Dat ingrediënt is vooruitgang.

 

Dit heb ik geleerd vanuit de filosofie van Tony Robbins en hij heeft het weer van zijn mentor, Jim Rohn geleerd. 

 

Dus Progress equals Happiness

 

Oftewel vooruitgang staat gelijk aan geluk. En de reden hiervoor:

Het leven is om te groeien en als je niet groeit, in en door het leven, dan voel je je ook niet echt levend en kan je je dus ook niet echt gelukkig voelen. 

 

Kijk maar om je heen, in de natuur, als een plant of boom niet groeit  en bloeit wat gebeurd er dan? Juist, dan gaat het dood. En wij als mensen zijn ook heel natuurlijk en groei en ontwikkeling is dus essentieel! 

 

Dus blijf je hangen in het verleden dan is er geen vooruitgang, eerder achteruitgang en kan je onmogelijk gelukkig zijn. 

 

Mocht jij iemand kennen die enorm gelukkig is met het blijven hangen in het verleden dan hoor ik het graag… In mijn optiek, is dat onmogelijk. Sterker nog, ik heb zelf ook een tijd geleefd in een fase waarin ik zoveel had verloren. Eigenlijk alles waarvan ik dacht dat ik was, waren door omstandigheden buiten mijn invloed me ontnomen. Zo voelde het…

 

Nou, ik ben als 20 jarige echt wel een paar jaar bezig geweest om dat een plek te geven.  Want hoe doe je dat zonder tools? Pas toen ik me ging focussen op wat ik wilde, toen ik een nieuwe koers ging uitzetten, toen ging het veranderen. Toen kwam er vooruitgang en ja, toen kon ik me weer gelukkig voelen. Met laserscherpe focus en een doel voor ogen. 

 

Zitten er golfbewegingen in je mate van vooruitgang en dus level van geluk? Absoluut, het leven gooit je zo nu en dan een curve ball en daar moet je maar mee dealen. Iedereen kan hier voorbeelden van bedenken.  Maar de snelheid waarin je jezelf weer kan herpakken die wordt, als het goed is, steeds sneller en het word ook steeds makkelijker. Althans dat is mijn ervaring.

 

Met de juiste filosofieën van mentoren en leraren die het bewezen hadden dat het mogelijk is ben ik ook aan de slag gegaan.

 

Daarbij is het altijd belangrijk om de juiste strategieën toe te passen. Dat zijn tools en hulpmiddelen die je helpen shiften die je helpen je vastgeroeste patronen te veranderen.

 

Merk je dat je na de zoveelste curve-ball (die bal is voor mij trouwens gewoon een ander woord voor uitdaging maar geeft het net een speelser effect) na die zoveelste curve-ball die het leven je gooit het liefst het bijltje erbij wilt neergooien? Bedenk je dan, waar ligt mijn focus?

 

Soms is iets, een reactie, een voorval of gebeurtenis namelijk de bekende druppel en denk je: Nee, alsjeblieft niet meer, ik kan er niet meer tegen…..

 

Ligt dat aan het feit dat je de nieuwe curve-ball niet direct weet te vangen en terug te gooien of ligt dat aan het feit dat je achtertuin van het verleden vol ligt met oude curve-ballen die je moeilijk kon vangen en teruggooien?

 

Teveel ballen, teveel achterom kijken in je achteruitkijkspiegel en daar ligt het moment. Daar ligt de opening, het doorbraak moment. Het moment dat alles kan veranderen. Het moment dat je zegt: Genoeg is genoeg! I’ve had enough! Of Yes, ik ben er zo klaar mee en zo klaar voor verandering! Ik kies ervoor om naar de next level te gaan. 

 

En dat moment is top! Dat is geweldig! Waarom? Omdat je dan klaar bent voor een doorbraak! Het perfecte moment voor transformatie! 

 

Vandaag had ik een intake gesprek met een cliënt. De persoon vertelde me, eigenlijk zichzelf meteen verontschuldigd: Ik ben er echt zo klaar mee! Waarop ik meteen zei! Top! Dat is wat ik wil horen. Je zit op het punt om een doorbraak te maken! 

 

En als je die doorbraak gaat maken is maar 1 ding belangrijk. Wat is dat ene ding? Dat is: Focus je op hetgeen je het allerliefste wilt. 

 

Heb jij er wel eens over nagedacht? 

 

Stel: Ik heb een toverstaf, een magische toverstaf, en met die toverstaf kan ik 1 wens van je laten uitkomen.

 

Mijn vraag aan jou: Wat is die wens? Wat is jouw wens?

 

Ik had laatst ook een gesprek met iemand en ik stelde die persoon precies deze vraag, en degene in kwestie kon hier geen antwoord op geven. Dus ik ben benieuwd naar jouw ervaring. 

 

Je kan die wens zien als: Je staat nu hier op dit punt in je leven, je leeft in de situaties en omstandigheden die je tot nu toe hebt aangetrokken. 

Mijn vraag: Is dit naar wens? Zo ja, dan kan ik zeggen, dan hoef je niets te doen. Maar het feit dat je dit luistert geeft al aan dat je behoefte hebt aan progress, aan vooruitgang, aan groei, dus dat je je natuurlijke ‘hunger en drive’ volgt, om het volgende niveau van geluk te manifesteren.

 

En daar willen we naartoe. Dus, ik ben benieuwd, wat is jouw wens? Waar wil je naartoe, hoe wil je je voelen? Wat wil je bereiken?

 

Laten we oefening 1 gaan doen.

Dit is de Magic Wand tool. 

 

Hier heb je pen en papier voor nodig, mocht je het niet bij de hand hebben dan kan je het ook later noteren, of het kan ook in je notities op je mobiel bijvoorbeeld zoals ik graag doe,  maar echt, onderschat dit niet.

 

Schrijf onder elkaar de getallen 1 t/m 10

En ga nu in 2 minuten 10 wensen opschrijven. Laat daarbij al je beperkende overtuigingen los.

Dus als je een wereldreis wilt maken maar in je achterhoofd hoor je meteen een stemmetje, daar heb ik het geld of de tijd niet voor, laat dat los.

 

Alles is mogelijk dus je wens mag zo groot zijn als je maar wilt.

Dat kan bijvoorbeeld zijn van:  je meer zelfverzekerd voelen tot spreken in het openbaar tot het ontmoeten van je soulmate, tot ultieme gezondheid tot het manifesteren van je droomhuis enzovoort. Schrijf op, zo snel mogelijk.  

 

Druk nu even op pauze en noteer je 10 Magic Wand wensen.

 

……

 

Heel goed, als het goed is heb je een lijstje van 10 wensen of misschien zelfs meer, ook prima.  En nu wil ik dat je achter de 3 belangrijkste wensen een sterretje zet.

 

Niet lang over nadenken gewoon op gevoel.

 

Heel goed. Nou al heel mooi om dit helder te hebben toch? 

 

En dan gaan we nu door naar Tool 2 want je hebt het niet zomaar opgeschreven natuurlijk. 

Tool 2 is Why?

Oke, 

 

Van die drie wensen die het sterkste naar voren komen wil ik nu dat je de allerbelangrijkste voor je op dit moment eruit kiest.

 

Schrijf deze wens op met daarachter: Why? Waarom?

Bijvoorbeeld als je grootste wens: Angst voor spreken in het openbaar overwinnen is. Noteer dan je waarom?: Bijvoorbeeld: Ik wil mijn angst voor spreken in het openbaar overwinnen omdat; Omdat ik dan eindelijk m’n expertise kan overdragen en omdat ik dan eindelijk mezelf m’n verlegenheid heb overwonnen, omdat het me meer zelfvertrouwen geeft en omdat het heel belangrijk voelt voor m’n levensmissie om m’n stem te laten horen. Omdat ik heel graag andere mensen help en omdat het leven me zoveel curve-ballen heeft geworpen dat ik inmiddels ze perfect kan opvangen en graag anderen wil helpen met het opvangen van onverwachte curve-ballen zodat ik mensen kan empoweren vanuit m’n eigen levenslessen. Oftewel omdat ik van m’n Mess mijn Message wilt maken. (Misschien heb je het al door, dit was ooit een wens van mij, en je begrijpt, mijn wens is uitgekomen en ontvouwt zich dagelijks verder en verder, puur door focus) 

 

Dus nu is het aan jou! Noteer nu waarom deze wens het allerbelangrijkste voor je is.

Laat het stromen, schrijf zoveel mogelijk ‘why’s’ op.  

 

Oke, heel goed.

 

Kijk nu naar je opsomming van ‘why’s’, “waarom”. 

 

En ik wil nu dat je jezelf voor je ziet in de toekomst. Om precies te zijn 1 jaar van nu. 

Doe maar even je ogen dicht: We zijn 1 jaar verder in de tijd, en je hebt je gefocust op je droomwens, je hebt de energy flow in beweging gezet en weet je wat, het is uitgekomen! 

 

En ik wil nu dat je voelt hoe je je voelt, voel wat het met je doet, ervaar iedere sensatie in je lichaam. Voel de emoties, ervaar wat je allemaal kan doen, hoe je je voelt, je gezondheid, je emotionele gezondheid, je prive omstandigheden, je huis, je auto, je droomcarriere, of wat je ook hebt gewenst. Voel het alsof je het nu ervaart. Voel het in ieder cel van je lichaam.

 

Heel goed, en? Hoe voelt dat? 

 

Wat doet het met de energie in je lichaam? Wat doet het met je geluks-levels in je lichaam, wat doet het met je algehele staat van zijn of zoals Tony zegt: Je STATE? 

 

Geeft deze ‘why’ deze waarom, je energie en geeft dit je, het verlangen en de kracht om met een laserscherpe focus je te richten op het manifesteren van je droomwens? 

 

Ik ben heel benieuwd! Stuur me een mailtje met je ervaringen via info@lisettelucas.nl

 

Dan geef ik je per mail een aantal persoonlijke inzichten die je verder kunnen helpen. Ik doe mijn best om iedereen te beantwoorden trouwens. Maar dat kan soms even duren. 

 

Maar terug naar je Why? Waarom is dit zo belangrijk? 

 

Denk maar eens na. Waarom stap je in de auto of trein of op de fiets? Nou, omdat je weet dat je van A naar B wilt gaan. Dat is je waarom. Ik wil op mijn bestemming aankomen omdat ik daar iets wil bereiken.

 

En daarom is het zo essentieel en belangrijk om de ‘why’ van je wens te begrijpen. 

 

En daarom het zo belangrijk is om je te focussen op 1 specifiek doel. Een doel, een wens waar je blij van wordt, waar je gelukkig van wordt, wat je energie geeft en behoefte om vooruit te gaan. 

 

Dit is zo belangrijk want vooruitgang is gelijk aan geluk! 

 

Ben je nu niet gelukkig, vraag jezelf dan af, waarom niet? Of misschien ben je niet gelukkig op een bepaald kerngebied van je leven. Vraag jezelf dan af: Waarom niet en wat kan ik doen, waar kan ik me op focussen om daar verandering en vooruitgang in aan te brengen?

 

De keuze is dus aan jou, blijf je stuurloos dobberen en wacht je op de volgende golf of curve-ball of maak je de keuze voor ‘progress’ Kies je ervoor om je te focussen op vooruitgang?

 

Ik hoop dat je realiseert dat je ‘why’ heel belangrijk is om te weten. Dat is namelijk de ‘benzine, de energie’ die je vooruit stuwt, die je vooruitduwt, ook als het even niet mee zit. De ‘why’ geeft je de energetische lading om je te focussen. Je kan een mooie auto wensen. Leuk om te hebben toch? Maar waarom wil je die hebben? Want ik denk dat we allemaal weten. Iets materieel is leuk, eventjes, voor 1 week, misschien wel 2 weken maar dan gaat het nieuwe ervan af en dus ook het bijbehorende geluksgevoel.

 

Dus het gaat altijd om een gevoel gekoppeld eraan. Voel wat je met die auto gaat doen, ervaar het. Ga je met je partner of kinderen of vrienden of familie lekker toeren, ga je ermee op vakantie en mooie nieuwe herinneringen maken. Dat is echt genieten!

Daar gaat het om toch? 

Dus ‘know your why and the rest will follow’

 

En dan gaan we