EnergyJoy typewriter script.JPG

24 juni 2020

 

Lisette Lucas:

Welkom bij Podcast #21

 

Podcast 21: Intuitie vs. Angst, Ontdek Het Life-Changing Verschil én Pas Het Direct Toe. Met Inzichten En Tips Die Je Rust En Vertrouwen Zullen Geven In Je Innerlijk Weten.

 

  • Herken je dit probleem? Je ervaart iets, maar is het nou angst of intuitie, hoe herken je het verschil hiertussen?

 

  • Hoe angst, de stem van je intuitie overschaduwd, waardoor je waarneming vertroebeld.

 

  • Na deze podcast herken je duidelijk het verschil tussen je innerlijk angst-stem en je interne intuitieve stem.

 

  • Zodra je het essentiele verschil weet tussen deze 2 kan je ernaar handelen, je beter voorbereiden en de essentiele stappen zetten die je vooruit helpen. 

 

 

We hebben allemaal een natuurlijke intuitie, we worden ermee geboren en het is er om ons te helpen, begeleiden, steunen en sturen in het leven. 

 

Ook hebben we allemaal een angst programmering die ons beschermt, behoedt en ervoor zorgt dat we geen stappen zetten die levensbedreigend gevaar kunnen opleveren. 

 

Deze 2 systemen die er zijn om ons te helpen en beschermen

 

Maar waarom is het dan vaak zo lastig om het verschil te herkennen?

 

 

Dat ontdek en leer je in deze podcast!

 

  • Je ontdekt het verschil tussen angst en intuitie.

 

  • Je ontdekt met welke angsten je wordt geboren én welke dat zijn.

 

  • Je ontdekt wat de oer programmering van angst is.

 

  • Je ontdekt wat je intuitie is en voor je kan betekenen.

 

  • Je ontdekt hoe je deze 2 kan onderscheiden.

 

  • En later in de podcast krijg je inzicht in wonderen en wanneer Spirit wél mag ingrijpen.

 

+ Je ontdekt je angsten, hoe ze zijn ontstaan en leert voelen, met mijn speciale regel, hoe je intuitie kan herkennen voordat de angst de kans krijgt roet in het eten te gooien. 

 

Te gek dat je luistert naar alweer mijn 21ste podcast!

 

Ik kan je vertellen, dit onderwerp stond tot de dag voor de opname hiervan nog niet in de planning.

 

Dit onderwerp is ontstaan uit mijn eigen ervaring en mijn eigen angst vs intuitie belevenis, 1 dag voor de opname van deze podcast.

 

Ja, ik heb een heel sterk ontwikkelde en getrainde intuitie, ik kan bijvoorbeeld als je mij een naam van een persoon zegt, puur op de energetisch frequentie van de naam, je vertellen wat het karakter van deze persoon is, persoonlijkheid en nog veel meer informatie vertellen over het leven van deze persoon vertellen.

 

Maakt niet uit of die persoon aan de andere kant van de wereld woont, leven is of dood. 

 

Is dit speciaal of bijzonder? Nou, nee, voor mij is dit de normaalste zaak van de wereld. Ik heb het ontwikkeld, ik heb het getraind. Dit is wie ik ben. En jij kan dit ook!

 

Net als dat je eerst niet kon fietsen of lopen, dat ben je gaan oefenen en trainen. Dat ben je gaan doen, gaan herhalen en met vallen en opstaan heb je het onder de knie gekregen. 

 

Nu hoef je er niet meer bij na te denken toch? Als je loopt of fietst? Je beheerst het gewoon, je doet het als het ware geautomatiseerd. 

 

En zo werkt het met intuitie ook, tenminste, als je het goed hebt ontwikkeld. Want als je er geen aandacht aan besteed dan word je intuïtieve spier wat slapper. Dan is het minder prominent aanwezig en dan worden de signalen minder of misschien zelfs helemaal niet voelbaar of herkenbaar.

 

Hetzelfde als je een tijdje wat minder hebt gewandeld buiten bijvoorbeeld. Als je dan opeens een halve marathon gaat lopen dan merk je ook dat je systeem het minder goed aan kan. Je spieren zijn wat slapper geworden, je conditie is wat minder en je bent er gewoon minder goed in.

 

En waarom vertel ik je dit. Nou, gisteren had ik een ‘gewone’ werkdag in mijn EnergyJoy praktijk. Eerst had ik een intuïtief en mediamiek consult met een client, daarna een online afspraak via Zoom, daarna stond de podcast op de planning en daarna had ik nog een intake gesprek voor een Trinity Abundance Hypno-Therapie sessie.

 

Wat me de hele dag al niet lekker zat was dat ik mijn dochter niet had gezien en gesproken. Ze was de avond ervoor met een vriendin nog even weg geweest naar vrienden. Ik lag al vroeg in bed dus had haar geen knuffel meer gegeven.

 

Dus gisterenochtend ging ik naar mijn praktijk en vooral dat zat me niet lekker. Mijn oudste zoon was laat naar studie in Rotterdam en daarna naar vrienden in Delft. Maar dat voelde oké.

 

Maar er was iets. En ja, dat gevoel duwde ik de hele dag door weg onder de noemer, ik ben een zorgzame moeder die soms wat overbezorgd (oftewel angstig) kan zijn. 

 

En toch, na de 1e 2 afspraken in mijn praktijk ben ik naar huis gegaan. Planning was om daar te blijven maar uiteindelijk dacht ik, ik ga thuis kijken hoe het is. 

 

Ik kwam daar aan en mijn beide zoons waren gewoon thuis maar mijn dochter had ik net gemist. Die was met de scooter weg. En toen kwam het gekke, ik had er een naar bezorgd gevoel bij en ben zelfs de camera beelden gaan terugkijken, zo van; Dan heb ik haar toch even gezien. Dus ik zag haar op haar scooter stappen en wegrijden. Er ging een nare gedachte door mijn hoofd die ik het liefst meteen wilde wegduwen, zo van…. Als dit maar niet de laatste keer is dat ik haar zie. Ik werd gewoon naar bij die gedachte van mezelf en duwde het weg, ik wilde het niet voelen. Ik stelde me aan vond ik maar het toch even alle beschermende hulptroepen ingezet op energetisch niveau. Ik heb op dat moment wel om bescherming gevraagd aan mijn helpers, haar helpers, beschermers en alles wat er voorbij de grenzen van het visuele en aardse bestaan is. Ook zette ik nog even een extra energiebal van licht en bescherming om haar en haar scooter heen. Dat gaf me wat rust en vertrouwen.

 

En daarbij met de huidige techniek is gelukkig veel mogelijk en we kunnen elkaars locatie dan ook allemaal zien via de mobiele telefoons. Dus ik zag dat ze lekker op het strand van Scheveningen was. 

 

Een tijdje later kreeg ik een appje van haar en normaal reageer ik via app, wat ik ook deed. Maar ik deed iets wat ik eigenlijk niet doe als ze ergens met vrienden is. Ik wilde haar bellen, ik had zo de drang om haar stem te horen, haar even te spreken. Horen dat het allemaal goed was. En zo deed ik het. We kletsten even gezellig en ze vertelde dat ze net met haar vriendin op het punt stond om te vertrekken uit Scheveningen naar huis. Een ritje van hooguit 15 minuten op de scooter. En toch kreeg ik weer zo’n bezorgd naar onderbuik gevoel en zei nog voordat ze ophing, doe je voorzichtig schat…… 

 

We hadden opgehangen en nog geen enkele minuten nadat we hadden opgehangen ging de telefoon weer, het was mijn dochter, mijn hart schoot in mijn keel, het voelde niet goed…. En dat wat het ook niet….. godzijdank hoorde ik haar stem maar ze zei: Mam, we zijn aangereden door een auto die ons niet had gezien……

 

Mijn wereld stond stil, al mijn gevoelens van de hele dag flitsen voorbij… ik sprong in de auto en reed in een soort verdoofde toestand richting Scheveningen…. Daar in de verte stonden politieauto’s met knipperende blauwe lichten, de ambulance was onderweg…. 

 

Ik kwam aanracen en parkeerde mijn auto ergens in het gras. Mijn dochter stond wonder boven wonder rechtop, kwam me meteen tegemoet lopen en viel me in mijn armen. 4 grote politiemannen schermden met een groot doek haar beste vriendin af, die heel erg last had van haar voet. Haar witte gymp stond naast haar met allemaal zwarte vegen alsof er een autoband overheen wat gereden. Het doek bleek voor de hitte. Een witte auto met allemaal deuken aan de zijkant en de kleur lak van mijn dochter haar scooter erop, zag ik in mijn ooghoek. 

 

Een jonge moeder met kleine dreumes van ongeveer 1,5 jaar op haar arm komt naar mij toe en biedt haar excuses aan en zegt dat ze ze niet gezien heeft. 

Ik geef haar een knuffel en de tranen verschijnen in haar ogen. 

De ambulance arriveert en onderzoeken de vriendin die naar het ziekenhuis wordt doorverwezen.

 

Terwijl ik daar sta verplaats ik mijn aandacht en intentie naar de helpers en beschermers, ik sta nog met knikkende knieën maar bedank ze voor hun bescherming. Soms kunnen dingen niet voorkomen worden, mede omdat je met meerdere mensen te maken hebt en dingen buiten jouw invloed gebeuren. Zoals ook nu. Maar ik weet zeker dat er van hogerhand een soort energetische airbag is ingebouwd waardoor erger is voorkomen. 

 

De meiden zullen bont en blauw zijn vandaag. En mijn dochter haar vriendin heeft even krukken nodig voor het herstel van haar voet. Maar…. als je netjes rechtdoor door groen licht rijdt en een automobilist die rechtsaf slaat ziet je niet en schept je vol… nou, we mogen van een geluk bij een ongeluk spreken.

 

En, de 2 jongens die precies achter de meiden reden op een scooter en alles hebben zien gebeuren. En meteen de politie en ambulance gebeld hebben, geholpen hebben de scooter van straat te tillen. Mijn dochter zei nog dat ze niet had geweten wat ze had gemoeten als zei er niet waren geweest… Ik noem dat engelen op aarde. 

Er gebeurt zoveel naars in de wereld. Maar in deze nare omstandigheden heb ik vanuit de mensheid niets dan goeds gezien. De agenten die zo liefdevol en kalm stonden met de doek om de vriendin af te schermen voor de zon, de 2 jongens die zo adequaat en vriendelijk hebben ingegrepen en als getuigen willen optreden. De medewerkers van de ambulance die zo geduldig en vol aandacht er voor de meiden waren. En zelfs de jonge moeder met dreumes op haar arm die het ongeluk veroorzaakte, appte later nog om te vragen hoe het met de meiden ging. De omstanders die voorbij reden en vrijwillig hulp aanboden, midden in de spits, als arts en verpleegkundigen zijnde. Oh my…. Ik heb in een voor een moeder, het meest verschrikkelijke scenario, de mooiste kant gezien van de mensheid. Liefdevol, behulpzaam, kalm en met hart voor de medemens. 

 

En dat brengt mij terug naar het onderwerp intuitie en angst.

 

Mijn intuitie verteld mij achteraf de hele dag door dat er iets in de lucht hing. Mijn onderliggende angst die je als bezorgde moeder altijd hebt, vertroebelde mijn waarneming. Heb ik dit scenario zien aankomen, nee, heb ik onheil voorvoeld, ja. 

 

De 2 signalen van intuitie en angst liepen door elkaar heen. Mijn onderbewuste intuitie triggerde mijn angst, de angst probeerde ik rationeel te onderdrukken en recht te praten. Maar ook voor mij is dit weer een les geweest. Ik gooide het teveel op de stapel: overbezorgde moeder, terwijl ik inmiddels mag weten dat mijn intuitie best wel sterk is… Maar als mens wil je niet in angst en pijn leven, dus je mind wil je ook meteen weer daar vandaan halen en het goed praten. Het proces op zich was al heel interessant. 

 

Ik geloof ook niet dat het de bedoeling was om in te grijpen, stel dat ik het had geweten of via helderziende waarneming had gezien. Dat had de situatie niet geholpen. Dan krijg je een soort ‘back to the future’ scenario’s die alle tijdlijnen overhoop gaan gooien. 

 

Ik ben benieuwd wat jou gedachten en ervaringen hierover zijn. 

 

Want ik geloof wel dat het de bedoeling was dat ik scherp en alert was. 

 

Ik weet vanuit mijn intuitieve en mediamieke ontwikkeling dat iedereen vrije wil heeft. Wat ik je nu ga vertellen is wel een mooie om te onthouden.

 

Ik heb dit mede van mijn mentor, het wereldwijd gerenommeerde medium Mavis Pittilla geleerd. 

 

Wanneer mag de spirituele wereld ingrijpen? Ze kunnen het grote geheel overzien. Ze weten bijvoorbeeld al weken voordat iemand komt te overlijden dat dit gaat gebeuren. Daar bereiden ze zich ook ruimschoots op voor. Dus als het iemand zijn tijd is om over te gaan, hoe verschrikkelijk ook, zoals ik heb geleerd van grootheden op dit gebied en vanuit het perspectief van de spirituele wereld. Dan is dit ook de bedoeling. Dan mag iemand het fysieke lichaam verlaten en verder gaan naar de niet fysieke wereld. 

 

Maar stel, dat iemand die bijvoorbeeld 86 jaar gaat worden in dit leven. Op zijn 26e een auto ongeluk krijgt, waarbij het niet de bedoeling is dat hij sterft en overgaat. Dan, alleen dan mag de spirituele wereld ingrijpen. 

 

En dan kunnen er dus wonderen gebeuren. Vind je dit interessant? Ga maar eens googlen, ga maar eens wonderlijke filmpjes bekijken van onverklaarbare momenten. 

 

Er is een bekend filmpje van een bewakingscamera uit bijvoorbeeld India, daar zie je een mannetje die met zijn bakfiets een drukke kruising oversteekt. Op dat moment vindt er een gigantisch ongeluk plaats, vrachtwagens, auto’s, alles klapt vanuit alle richtingen op elkaar, de man met bakfiets lijkt er tussen te zitten en toch opeens zie je een fractie van een seconde later hoe hij het kruispunt af fietst. Alsof hij geteleporteert is van de ene kant naar de andere kant. 

En zo zijn er zoveel wonderlijke verhalen te vinden. Ga maar eens op ontdekkingsreis en verbreed je visie en stel wellicht je beeld wat betreft deze materie wat bij. 

 

Nee, we don’t have all the answers maar ik geloof echt, en heb dat ook geleerd, dat als het nog niet je tijd is om over te gaan naar gene zijde dat spirit mag ingrijpen en je mag terugsturen. Op wat voor manier dan ook. Dat is overigens het enige moment dat ze mogen ingrijpen. Want als het je tijd is om te gaan dan is het je tijd. Sommige mensen voelen dat vanuit Zielsniveau, vanuit hun blauwdruk, heel krachtig aan. Ze voelen het als een weten. Ze ervaren inzichten vanuit, en dan gebruik ik weer even Mavis haar woorden want dit vind ik de mooiste manier om het te beschrijven. Ze ervaren het vanuit: The Architects plan of the Soul. 

 

En dat brengt me terug naar de intuitie, het intuitieve weten versus angst.

 

Want als je voorgaande podcasts hebt geluisterd dan weet je dat:

 je intuitie de stem van de Ziel is. En de Ziel overziet het grote geheel. De Ziel weet. De Ziel weet waarvoor je hier op aarde bent gekomen, wat je taken, leerprocessen en missie in dit leven is. Daarom is je intuitie zo’n goede GPS. Je hebt een blauwdruk meegekregen toen je hier als Ziel op aarde kwam. Sterker nog, ik geloof erin dat je als Ziel zelf hebt mogen kiezen hoe je jouw blauwdruk wilde invullen in dit leven al voor je hier op aarde kwam. Nou, vraagje aan jou: Zou je luisteren naar iemand die de weg weet? Of luister je liever naar iemand die in het donker staat te staren en niet de weg weet? 

 

Antwoord lijkt me niet heel moeilijk toch?

Het 1e antwoord is je intuitie en het 2e antwoord is je (aangeleerde) angst.

 

Want als we het nu over angst gaan hebben. 

Vraag aan jou, en neem desnoods even een momentje om het op te schrijven. 

Schrijf eens 5 angsten op, of bedenk eens 5 angsten die je het meeste belemmeren in je dagelijkse leven.

 

Met mijn grootste angst heb je trouwens net mee kennisgemaakt. 

Als moeder van 3 kinderen is je grootste angst dat er iets met je kinderen gebeurd. 

Maar nu, wat zijn jouw angsten? 

 

Heb je ze helder?