top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

17 juni 2020

 

Lisette Lucas:

Welkom bij Podcast #20

Podcast #20: Jouw Inner-Medium: 8 stappen om een krachtige, veilige fundering te leggen in je mediamieke ontwikkeling. Ontdek je natuurlijke potentieel, groei en transformeer op een wijze die je vooraf niet voor mogelijk had kunnen houden.

 

Jij bent een medium, ik ben een medium, iedereen is een medium en als je je mediamieke kwaliteiten wilt ontdekken en ontwikkelen dan is dit de perfecte podcast voor jou.

 

Fijn dat je luistert, in deze podcast ontdek je mijn 8 stappen programma om een krachtige, stevige, stabiele en bovenal veilige basis en fundering te leggen in het mediumschap.

 

Je ontdekt de voordelen en valkuilen van het energetisch ontwikkelen op mediamiek niveau. Plus Ik neem je stapsgewijs mee in het door mij ontwikkelde programma, wat zich inmiddels vele malen bewezen heeft bij alle cursisten die het succesvol hebben doorlopen. 

 

Waarom is een goede, stapsgewijze ontwikkeling, op energetisch niveau, belangrijk? 

Nou, zie het maar als leren autorijden. Je 1e les, mocht je meteen sturen, gas geven, schakelen, koppelen, remmen, in je spiegels kijken, invoegen, voorsorteren en alles tegelijkertijd uitvoeren op de snelweg? 

Nee toch? Dat zou veel te veel zijn, je zou in de war raken en het zou zelfs gevaarlijk zijn om in snelheden te rijden waarbij je jezelf en het voertuig niet onder controle zou hebben met alle gevolgen van dien.

 

Met het ontwikkelen van je mediamieke en energetische kwaliteiten werkt het precies zo. 

Ga je meteen vol erin, zonder dat je de ins- en outs weet, dan bestaat de kans dat je op een onverantwoorde wijze veel te snel gaat, te veel energie ontvangt en niet weet waar de rem zit, oftewel niet weet hoe je de energie moet doseren. Dat kan gevaarlijk zijn en daarom is een goede, theoretische en praktisch ontwikkeling absoluut essentieel. Zowel voor jezelf als voor de mensen om je heen en de mensen waar je mee werkt. 

 

Alles valt of staat dus ook met discipline en structuur zodat je in een natuurlijke flow terecht komt. Dan kom je volledig tot je recht en kan en mag je stralen zoals het is voorbestemd. 

 

Nu vraag je je misschien af, leuk medium, mediumschap, maar wat kan ik ermee?

Een medium staat in de 1e instantie bekend als iemand die kan communiceren voorbij de grenzen van het aardse bestaan. Dit is prachtig en als dit je intentie is dan moedig ik je van harte aan. Je ervaart dingen die velen niet voor mogelijk kunnen houden, of zelfs niet in geloven. Sterker nog, je hoeft er niet eens in te geloven. Als je het zelf ervaart dan spreekt het eigenlijk voor zich.

Ik heb nog regelmatig dat mijn mond open valt van de intelligentie voorbij onze zichtbare, aardse grenzen en ons beperkte menselijke besef. Het feit dat je dit luistert maakt je ook meteen een pionier, het geeft aan dat je bereid bent je hart en ziel te volgen en je buiten de maatschappelijk gewenste kaders durft te begeven.  Geloof me, ik weet er alles van. Maar het mooiste geschenk is het geschenk wat je jezelf geeft. Als je de stap zet en kiest voor groei, ontwikkeling en transformatie dan ontdek je de diepgang en de diversiteit van het universum. En mooier nog, je ontdekt de verbinding en het eenzijn, die ervaring op zich is al de moeite waard. De heling die dat veroorzaakt en in beweging brengt in grootser dan woorden kunnen uitdrukken. En dat brengt me meteen van het mentale, analytische aspect naar het sensitieve, tastbare, voelbare aspect.

 

Als medium leer je namelijk expert te worden in voelen. En het mooiste is: Iedereen kan voelen. Wat echter minder mooi is, veel mensen zijn door situaties, omstandigheden, trauma’s en gebeurtenissen die bij het leven horen, losgekoppeld, vanuit zelfbescherming, van het echte voelen.

 

De 8 stappen inclusief het aanvullende transformatie programma brengt je terug naar het voelen. Naar het pure ervaren, bevrijd van aangeleerde patronen en overtuigingen die je blokkeren.

 

Daar is ook mijn mediumschap & transformatie therapeut schap ontstaan. Het hoort bij elkaar. Als medium moet je namelijk als een holle boom zijn, je bent puur een doorgeefluik, een schoon kanaal van energie en informatie. Dat is absoluut prachtig maar je kan je voorstellen, als die boom niet zo hol is, als er als een bijna dichtgeslipte ader allemaal oude stukken troep en ellende tegen de wanden aangeplakt zit, wat denk je dat er dan gebeurd? 

 

Juist, dan kan de energie en informatie niet puur en makkelijk stromen. Dan raak je verstopt, dan krijg je letterlijk energetische blokkades. Met de auto kom je in de file te staan als een verkeersader dichtslipt, in het fysieke lichaam ontstaan er letterlijk lichamelijke problemen als een ader of slagader dichtgeslipt zit met alle levensbedreigende gevolgen van dien.

En dus als je energetische ‘aders’ je energiebanen blokkades bevatten dan kan je zelf begrijpen en invullen wat het effect op je energielichaam is toch? 

 

Dan komen er blokkades die uiteindelijk effect hebben op alle facetten van je leven. 

Dus daarom is het zo belangrijk dat je je ontwikkelt, dat je oude stukken transformeert en dan is alles mogelijk. Zoals ik eigenlijk iedere podcast je op het hart wil drukken: Je hebt oneindig potentieel! Alles is mogelijk, echt waar! Wat je ook hebt meegemaakt, hoe heftig ook, hoe verschrikkelijk ook, jij hebt het heft in handen. Je bent niet je verleden, wat je wel bent? Jij bent een wandelende vertegenwoordiging van de ultieme bron van creatie. Het is aan jou om eruit te halen wat erin zit. De keuze is aan jou want je hebt 100% vrije wil.

 

Dat maakt het allemaal zo interessant en super spannend!

 

Medium worden is de ultieme Universiteit voor het kosmische, universele bewustzijn. Voorbij het analytische, aardse deel maar beter geaard dan ooit. Het is een gigantische boost en shift in je realiteitszin en geeft je geschenken die eigenlijk niet in woorden vatbaar zijn. Omdat iedereen het op zijn eigen unieke manier doorloopt en zijn of haar eigen vruchten eruit plukt. Je plukt hetgeen wat jij op dat moment nodig hebt voor persoonlijke transformatie, zodat je mag ontwikkelen, groeien op Ziels & Harts niveau. Als persoon leer je beter je grenzen aan te voelen en te geven, bent beter geaard, en leert en ontdekt wie je echt bent. Je voelt de verbinding met iedereen en je leert oordeelvrij te zijn en te leven. Dit is voor mij een van mijn grootste geschenken geweest. Als je het grote geheel overziet, inzicht krijgt en begrijpt, voelt, ziet en ervaart waarom mensen handelen en reageren zoals ze doen. Dan krijg je een volledig andere kijk op de wereld. 

 

En dat geeft zoveel rust, ruimte en vrijheid in jezelf. Dat geeft jezelf ruimte om verder te groeien en de persoon te worden en zijn die je voorbestemd bent te zijn. 

 

Als ik zelf word geconfronteerd met het gedrag van mensen dan zie ik de pijn, angst of het verdriet erachter, dan komt gedrag in een volledig ander daglicht te staan en kan je die persoon vanuit een echte plek alle liefde en heling sturen. Mijn motto: Always come from a place of Love. Want als je liefde geeft dan ontvang je vanzelf liefde terug. Degene die dit niet kunnen resoneren mogen eerst hun eigen stukken doorlopen en blokkades doorbreken. Daar is het leven voor, die uitdaging mogen ze zelf met liefde aangaan of niet, alles is oké. En ik spreek uit ervaring: Dit voelt heerlijk en zorgt ervoor dat je in een frequentie van dankbaarheid kan leven en viben. Dé frequentie voor manifestatie van je wensen en dromen. 

 

Maar het ontwikkelen op mediamiek gebied is dus een win-win situatie. Zowel voor jezelf als voor je medemens. 

En het is dus zoveel meer dan het communiceren met dierbaren overledenen, Ziels-frequenties voorbij de grenzen van het aardse bestaan, het is een levensstijl, een manier van leven die verrijkt, die overvloed kan creëren op alle gebieden van je leven mits je de juiste stappen en beslissingen neemt én tot actie overgaat! Oftewel, mits je zelf de energie in beweging zet! Ik kan je tips, tools en herprogrammeer programma’s aanreiken, het is aan jou om het toe te passen en actie te ondernemen. Spreekt dat jou aan? Dan ben je bij mij op de juiste plek. 

 

En dat brengt me bij mijn 8 stappen programma om jouw inner-medium te ontdekken. 

 

Wil je trouwens meer inzicht in de begrippen en terminologie die je tegenkomt op mediamiek gebied? Dan raad ik je aan ook podcast 6 te luisteren: Spiri-Wat? Daar beantwoord ik veelgestelde vragen op het mediamieke vlak.   Je vind het op www.LisetteLucas.com/6 of als je de shownotes & informatie wilt bekijken van deze aflevering dan kan dat via dezelfde link maar dan met een 20 erachter. Dus mijn naam.com/het podcast nummer 

 

De 1e stap van het stappenplan is ook de naam van mijn 1e podcast. 

Stap 1: Intuitie

Dat is ook meteen de reden waarom ik ben begonnen met het gratis ebook over intuitie en de reden dat het mijn 1e podcast onderwerp was. 

Want wat is intuitie?

In mijn optiek is intuitie de stem van de Ziel.

Wat is dan de Ziel? 

De Ziel, of je Ziel is dat oneindige deel wat leeft in jou. Of eigenlijk, je leeft dankzij je Ziel. Je Ziel bevat je Spirit, je oneindige vlam, je vuur. Het stuk wat afkomstig is van Source Energy oftewel de bron.

En dat brengt me meteen bij het feit dat we allemaal verbonden zijn, allemaal in de basis hetzelfde zijn. Allemaal afkomstig zijn van dezelfde creatieve kracht. Hoe je het ook noemt het maakt niet uit. Allemaal mooie benamingen voor dezelfde oneindige intelligentie en basis van creatie: De bron, de kern, God, Allah, Kosmos, universum, Source energy. 

 

Maar dus in de basis zijn we Spirit, (de geest) met daaromheen de Ziel. De Ziel is het deel waar al onze eigenschappen en ervaringen door de levens heen staan opgeslagen, een soort logboek en database van de universele energie.

 

En dat brengt me meteen bij het volgende. De informatie die ik deel is een verzameling van mijn ervaring vanuit alle leerscholen waar ik me de afgelopen 23 jaar in heb verdiept.

 

Heb ik alle antwoorden? Nee, en dan moet ik meteen aan Mavis Pittilla haar uitspraak denken. Zij is mijn ultieme mentor en wereldwijd gerenommeerd medium. In haar lessen met betrekking tot het leven zegt ze altijd: We don’t have all the answers, we only know 1 thing for sure: We are all going to die. 

 

En vanuit die benadering raad ik je altijd aan te leren en te ontwikkelen. Het belangrijkste is dat je je eigen waarheid gaat ontdekken. Ga op onderzoek uit, ga ontdekken over de Ziel, de Geest, Intuitie enzovoort. Je luistert dit dus je zet al mooie stappen en geeft hiermee aan dat je serieus bent. 

En dat is geweldig! Dat is de drijfveer die je gigantisch ver kan brengen. En hoe mooi is het als je vanuit je intuitie keuzes kan maken? Zie de stem van je Ziel als je wijze, trouwe, loyale gids die altijd het beste met je voor heeft. Zou je raad aan je beste vriend of vriendin vragen als je voor een keuze of dilemma stond? 

Lijkt me wel toch? Nou, degene die je pure essentie omhult is altijd bij je en staat 24/7 voor je klaar. Ik weet wel welke hulplijn ik zou inschakelen, en als je niet meer zo goed weet hoe je moet luisteren naar je intuitie dan komt stap 1 perfect uit. 

Luister podcast 1, download het gratis ebook en wil je meer dan kan dat uiteraard ook.

Mijn stap 1 in mediumschap is het ontwikkelen van de stem van je Ziel, waarom? Omdat je als medium communiceert met stemmen van andere Zielen. Zielen met fysiek omhulsel of zonder, dat maakt niet uit. 

Maar als je de taal van energie wilt leren spreken is je intuitie ontwikkelen stap 1. 

 

Stap 2: Aarding

Als je je gaat ontwikkelen en met energie leert werken dan kom je erachter dat je veel meer bent dan een fysiek lichaam. Je ontdekt dat je energie grenzeloos is. Dat is geweldig maar dan kom ik weer bij het voertuig terecht. Energie moet je leren besturen, net als een auto. En daarom is aarding, je verbinden met de aarde energie essentieel!

Iedereen wil meteen zijn energie omhoog sturen, dat is begrijpelijk, had ik ook maar hier kan het echt gigantisch fout gaan.

 

We kennen allemaal onweer, bliksem. Bliksem is een mega dosis energie. Wat moet je doen als je in de auto rijdt en je wordt geraakt door bliksem? 

Mij is verteld: Je auto kan je dan het beste tegen de vangrails aansturen zodat de overtollige, levensgevaarlijke energie van de bliksem in de aarde kan verdwijnen. Oftewel, de aarde, moeder aarde, kan energie transformeren en weer gebruiken.

Stel, je leert met energie werken en je leert hoe je extra kosmische energie door je heen kan laten stromen. Krachtige, hoog-frequent energie. Wat denk je dat er gebeurd? Zie het als een stoppenkast die overbelast raakt, wat gebeurd er dan? Juist, dan knallen de stoppen eruit.

 

En ja, dit kan in het menselijke lichaam ook gebeuren. En helaas, vanuit onwetenheid en het niet goed uitvoeren van oefeningen, geen goede begeleiding, gaat dit wel eens mis. 

En daarom hamer ik op goede training en begeleiding!

 

Dit is zo zo essentieel! Oke, ik moet toegeven, als je het liefst wilt vliegen is op de grond werken maar saai. Maar zonder het op de grond werken kan je niet veilig te lucht in. 

 

Dus daarom, aarding! Je energie verbinden met de aarde is stap 2 in mijn programma. 

In podcast 4 leer ik je 13 symptomen dat je niet goed geaard bent. Ga maar eens testen en download meteen de gratis EnergyShift Visualisatie. Dan kan je proeven aan aarding en gronden.  En heel belangrijk: Sla deze stap nooit over!

 

 

Stap 3: Aura

Heb je meer inzicht in je intuitie en ben je lekker begonnen met aarden? Dan kan je door naar de Aura. Je energieveld. 

Je aura kan je eigenlijk zien als een reflectie van je Ziel en alles wat daarin is opgestapeld in combinatie met je fysieke lichaam. 

Jij voelt toch ook meteen aan of iemand hoog of laag in zijn energie zit als je de persoon ziet?

Dat voel je namelijk direct intuitief aan vanuit je aura, de lagen raken elkaar op onzichtbaar niveau voor het fysieke oog. Maar het gebeurd echt. Daarom kan je als die persoon erg moe is ook opeens worden overvallen door vermoeidheid en misschien zelfs fysieke pijnen ervaren die die persoon heeft. 

Podcast 7 heb ik speciaal gemaakt voor de aura. Je ontvangt ook de gratis oefening om de aura op te schonen en af te schermen. Zodat je bijvoorbeeld niet iets van anderen overneemt. Ook dit hoort bij het leren besturen van je energetische voertuig.

Zometeen word je duidelijk waarom inzicht in de aura belangrijk is voor een medium. 

 

Stap 4: Openen & Sluiten

Bij het leren ontwikkelen hoort dus het leren besturen van je aura, je energieveld. 

Iedereen heeft een energieveld en in podcast 2 vertel ik meer over energie als je het interessant vindt uiteraard. 

In stap 4 van mijn programma leer je je energieveld te openen en te sluiten. 

Oftewel, je leert hoe je de deur van je energieveld openzet en hoe je het weer sluit. Zoals ik al zei: Jij hebt vrije wil en vanuit die vrije wil bepaal je wat je wel en wat je niet binnenlaat. En dat maakt het meteen zo fijn.

Want jij kiest dus ook of je iets wel of niet wilt ontvangen.

Kwestie van discipline en oefenen. 

Laat je thuis je voordeur openstaan? Of bepaal je wanneer die opengaat? Nou zo werkt het met energie ook. 

Oefeningen, meditaties en visualisaties helpen je hierbij. Op een gegeven moment wordt gaat het vanzelf. Het vergt wat oefening maar daarna zal het je geweldig helpen in alle aspecten van je leven. Waar en met wie je ook bent. 

 

Stap 5: Chakra’s & Kleuren

Je aura, je energieveld heeft een bepaalde trillingsfrequentie. Die trillingen resoneren weer met bepaalde kleuren die intuitief waarneembaar zijn. Via helderzien, heldervoelen en helderweten. Ieder mens heeft een basis instelling van energiecentra. Energiecentra, ookwel chakra’s genoemd in het Sanskriet, zijn de kleinere gebieden in je energieveld die daar specifieke functies hebben.

Werken al je energiecentra optimaal en zijn ze in balans dan voel je je fit, gezond en in optimale conditie zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Echter door het leven te leven kunnen bepaalde centra nog wel eens uit balans raken. Dit heeft direct effect op het energieveld. Puur omdat een bepaalde energiecentrale meer of minder trilling afgeeft. 

Mocht je dit interessant vinden dan kan je je hier extra in verdiepen. Als je Tony Robbins volgt dan heb je wellicht gezien dat hij tijdens zijn seminars samenwerkt met oa Master Co. Master Co is een disciple, een leerling van Master Choa Kok Sui. Hij heeft Pranic Healing ontwikkeld waarin ik ook in ben gecertificeerd. Deze healing techniek werkt direct op het energieveld en de chakra’s. Healing resultaten zijn meestal vrijwel direct waarneembaar. Puur omdat overtollige energie (congestie) wordt weggenomen en een tekort (depletie) aan energie wordt aangevuld. Vanuit deze filosofie leer je werken met kleuren en het energieveld. 

Ik geloof wel heel erg in het intuïtief leren voelen en lezen van kleuren. Dus teveel kennis kan je ook weer in de weg zitten, dan kan je teveel naar je hoofd schieten, teveel naar je analytische mind. Als je werkt als medium zet je dat denkende, overheersende deel opzij en stap je in je energetische beleving. Dat vergt veel oefening en discipline maar ik kan je vertellen, het is het 1000% waard!

 

Stap 6: Psychometrie

Als medium is het heel belangrijk dat je dit onderdeel eerst perfect beheerst. Psychometrie is het lezen van energie, zowel van voorwerpen, foto’s en mensen en dieren. 

Als je dus gaat psychometreren lees je het aura, het energieveld van het destreffende item of persoon. Alles is tenslotte energie en alles is dus te voelen. En dan bedoel ik intuitief voelbaar. Dus als je een foto van een levend of overleden persoon vasthoudt kan je die persoon beschrijven. Zaken zoals karakter, fysieke aandoeningen, herinneringen en persoonlijkheid, van alles uit het leven van die persoon kan je puur uit een foto halen. 

Als je dit goed onder de knie hebt dan kan je zelfs als je iets of iemand aanvoelt meteen van alles oppikken. Dit wil je natuurlijk niet altijd dus dan komt het afschermen van je energieveld en aarden weer goed van pas. Anders ontvang je de hele dag door veel te veel indrukken. En daarom is een gedegen fundering zo essentieel. Je ontwikkelen is prachtig maar je moet je voertuig stapje voor stapje leren besturen. Ik blijf erop hameren. Iedereen wil foto’s leren lezen. Maar er komt meer bij kijken om het verantwoord en veilig toe te passen. 

 

Stap 7: Mediamiek

Heb je alle voorgaande stappen getraind, geoefenend en beheers je psychometrie? 

Dan mag je door. Want als je tenslotte de Ziels energie van levende personen kan lezen en van foto’s dan is het slechts een kleine shift en stap naar het contact maken met Zielsenergie van personen zonder fysiek lichaam. De energie blijft en resideert op een hogere intelligentie. 

Daarbij is de intelligentie van de Spirituele Wereld zo gigantisch dat ik zelf iedere keer weer versteld sta van de wonderen die ze in beweging zetten. Omstandigheden en situaties die zo samenvallen dat mensen op de juiste plek zijn op het juiste moment.

 

Misschien ben jij ook wel bij toeval hier terecht gekomen…. Maar is het echt toeval of is er een grotere intelligentie aan het werk die jou hier bewust van wil maken? 

Interessant vind je niet? Ik geloof niet in toeval maar het is aan jou om aan te voelen wat er achter schuilt. Je 1e gevoel binnen 3 secondes is intuitief gezien het juiste. 

 

Ik ben in ieder geval heel dankbaar dat je dit luistert, dit delen behoort bij mijn missie en Zielepad wat mag ontvouwen. Ik ben ook heel benieuwd wat het jou gaat en mag brengen.  

 

Stap 8: Blokkades doorbreken

Vanuit de intuïtieve transformatie therapie heb ik zelf deze stap toegevoegd aan mijn programma. Waarom? Omdat ik de beste en snelste methode ter wereld wilde die absoluut werkt. De digitale Intuitie Boost Methode is hierop gebaseerd en binnenkort komt het Boost Je Zelfvertrouwen programma online.

Alles is gebaseerd op het opschonen van je systeem. Loskomen van oude patronen en gewoontes zodat je een schoon palet bent en zodat je je leven zelf naar wens kan inkleuren. Bevrijd van alles wat je tot nu toe blokkeerde! Als je die holle boom bent met sterkte intuitie, een krachtig helder voelen en empathische eigenschappen bezit, dan kan je een fenomenaal medium zijn. 

Maar je kan het ook ontwikkelen en je volledige potentieel benutten zodat je kan shiften naar de frequentie waar je dromen en wensen manifesteren. 

 

Ik heb je zojuist het stappenplan gegeven. Je kan dit op je eigen manier gaan invullen en uiteraard geef ik dit programma in een online les systeem. Alles is energie dus ook via de computer kan je perfect mediamiek werken. Heel bijzonder te ervaren. 

 

Stap nummer 8, blokkades doorbreken vind je in meerdere podcasts terug. Omdat dit een sleutelelement is tot een succesvol leven. Ik kan je begeleiden zowel privé als zakelijk. Op mijn website vind je de mogelijkheden voor het transformatie traject en consulten. Of mail me op info@lisettelucas.nl voor speciaal op jouw energie afgestemd traject in jouw persoonlijk situatie. 

 

En nog mooier, ik geloof in geven dus met mijn podcast series vol gratis downloads kan je meteen aan de slag! Heel veel succes!

 

Ik wil je intens bedanken. In de shownotes op www.LisetteLucas.com/20 vind je de stappen terug met extra informatie.

 

Geweldig dat onze paden kruisen en dank dat je je hart en Ziel volgt! Daar ligt de kern!

 

Liefs xxx

All Rights Reserved © 2020 EnergyJoy

Jouw Inner-Medium

bottom of page