top of page
EnergyJoy typewriter script Lisette Lucas

23 augustus 2023 door Lisette Lucas:

Script

Podcast 186. Ontketen Je Ware Potentieel: Doorbreek Blokkades, Transformeer Oude Patronen en Ontdek de Behoeften van Je Ziel + 6 Human Needs

 

[00:00:00.580] 

Ben jij klaar voor High Frequency, High End en High-Value life- en business changing inzichten, tips en tools? Dan is dit de podcast voor jou! Van harte welkom! Mijn naam is Lisette Lucas en ik ben High Frequency, Business Coach, Mentor, Succes Medium en IntuïtieF Transformatie Hypnotherapeut. Met behulp van de podcast help ik je door de drie fases van mijn transitie systeem. Zodat je krachtig kan transformeren en shiften van fase één: Het energetisch ontwaken. Naar fase twee: Het blokkades doorbreken en het ontdekken van je missie. Naar fase drie: Waar je krachtig je Soulful Self boodschap kan uitdragen, via je eigen High End soul algined business. Dus ben jij klaar om je leven en business te shiften naar the next level van impact, inkomen, vrijheid en EnergyJoy? Dan zou ik zeggen: Go for it! En geweldig dat je erbij bent!

 

[00:00:52.900] 

Podcast 186 Ontketen je ware potentieel: Doorbreek blokkades, transformeer oude patronen en ontdek de behoefte van je ziel. Yes! Van harte welkom bij Podcast 186 alweer! In deze aflevering gaan we het hebben over transformeren en over de kracht van het doorbreken van blokkades, oude patronen en het begrijpen van de six human needs.

 

[00:01:17.770] 

Oftewel de zes menselijke behoeften die iedereen heeft, waar je ook bent ter wereld. Want het begrijpen van blokkades is vooral wanneer jij door wilt shiften naar the next level van impact, overvloedm EnergyJoy, al die lagen. Is het zo belangrijk om te begrijpen wat je stagneert. Waarom je daar niet zomaar vanzelf komt. Want ja, blokkades, wat is dat? Nou, je weet misschien ik ben succes medium, therapeut, high end & frequency businesscoach en heb ik allerlei technieken en tools om deze blokkades te doorbreken. En je kan het eigenlijk benaderen vanuit vele invalshoeken. Maar het belangrijkste van de blokkades om te weten dat ze je dus vasthouden ze stagneren je, ze blokkeren je. En hoe kan je dus vooruit in hetgeen je doet in je leven en business? Door eerst te begrijpen van oké, wat is een blokkade? En de volgende stap is van oké als ik die heb,  en ik kan je vertellen, we hebben allemaal blokkades. En blokkades, klinkt zo soort van van zwaar. Maar je kan het zien eigenlijk als een laagje energie ergens opgeslagen in jouw zenuwstelsel, in jouw energetische lagen.

 

[00:02:28.690] 

En er zijn allerlei tools en technieken om dat te doorbreken. Dus til niet te zwaar aan het woord blokkade. Maar zolang je er niks aan doet zal er ook niks veranderen. Zo simpel kan het wel zien. Dus het is eigenlijk een soort file ergens in je systeem. Ik noem dat altijd, ik woon hier zo vlakbij Den Haag. De snelweg, de A4 van Den Haag naar Amsterdam is een rechte lijn, maar als er halverwege bij Leiden file staat dan stagneert alles. Dus dan kan het niet meer stromen, loopt alles vast. En zo kan je eigenlijk een energetische blokkade en neurologische blokkade kan je eigenlijk zo zien. Dus ergens staat iets opgeslagen, iets waar pijn aan gekoppeld is en daar heb je een overtuiging aan gekoppeld, een belief. Ik zeg vaak B.S.: Belief systems. Vaak is het gewoon iets wat gecreëerd is in je jeugd en dat kan je nu eigenlijk als je volwassen bent zien als B.S., als bullshit. Want dat is het. Het is gecreëerd door de ogen van een kind en dat ben je niet meer.

 

[00:03:28.720] 

Ik heb gister ook een prachtige krachtige sessie gedaan in mijn praktijk. Één op één met iemand die een grote wens had. Dat lukte niet en we zijn teruggegaan naar kind overtuigingen, naar kind programmering. En sterker nog, met bepaalde technieken kom je zelfs in die kind emotie terecht en daar kan je het direct transformeren. En er zijn vele manieren, dus ik kijk ook met wie ik werk en wat de beste manier en methode is voor die persoon, want je kan er heel snel doorheen, je kan het langer maken. Maar het allerbelangrijkste is: Inzicht is kracht. Wat je niet begrijpt kan je niet helen, kan je niet transformeren. Simpel regel van de mind. Zo werkt het. Dus ja, oude patronen doorbreken die ons belemmeren. En heel lang hebben we er geen last van. Maar het kan zijn dat je op een punt in je leven komt, dat alles tegenzit, dat je er helemaal doorheen zit en dat je voelt ik kan gewoon niet meer. Echt zo'n soort dieptepunt. Rock bottom. Wanneer je dat punt bereikt.

 

[00:04:25.590] 

Gek genoeg zeg ik: Gefeliciteerd, want heel vaak kunnen we heel lang wel jarenlang doorgaan tot ons dertigste, veertigste of zestigste, totdat we dat punt bereiken. Maar als we dat punt eenmaal bereikt hebben, dan is het het moment om te zeggen: Oké, ik sta nu op een soort kruispunt. Ik kan nu of doorgaan totdat ik er echt bij neerval. En vaak is dat het geval of ik kan nu de beslissing nemen om iets te gaan veranderen. Laat ik anders zeggen: Ik heb geen keuze, ik moet iets gaan veranderen, anders ga ik er echt aan onderdoor. Ja dus, waar je ook bent. Op welk punt je je nu ook bevindt, zie het als een win! Een win. Een win in de zin van dit gaat jouw leven voorgoed veranderen. En wil je je eigen business of heb je al je eigen business? Ben je al coach, empatisch ondernemer, service based expert? Ja, dan gaat het je alleen maar verder helpen naar die next level. Dat is wat we willen toch? Plafonds doorbreken? Eruit halen wat erin zit.

 

[00:05:23.430] 

Ik noem dat jouw sterrenstof potentieel omarmen. Maar dat doe je dus alleen maar vanuit wie je echt bent, authentiek bent, vanuit je geboorterecht. En dus die beperkende lagen van aardsstof, die overtuigingen, die patronen, die blokkades, die helpen jou niet om verder te komen. Sterker nog, die stagneren je, die saboteren je. Die zorgen ervoor dat je alles steeds maar weer uitstelt. Die zorgen ervoor dat bepaalde gedachten blijven herhalen, blijven tollen, dat je blijft cirkelen, rondjes dat je niet verder komt en dat je gewoon niet blij bent, niet gelukkig bent, misschien zelfs je down voelt, een leegte ervaart, depressief bent. Wat er ook speelt. Voor jou: Weet dat hier de sleutel ligt. En zoals je weet ik train om Tony Robbins coach te worden. En als je een beetje bekend bent met het werk van Tony Robbins, ik zal uitleggen. Tony kwam erachter en Tony Robbins is de grootste succes coach ter wereld. Dus hij is inmiddels in de zestig en heeft met miljoenen mensen gewerkt. Dus wat ga je dan herkennen?

 

[00:06:24.470] 

Patronen. Hij is patronen gaan herkennen. En ja, ik ben natuurlijk ook gek als ik zeg van als je van de beste kan leren, waarom dan niet? Dus ligt daar in mee. Je kan nu gratis de informatie tot je krijgen en zoek het zelf desnoods ook online op als je hier meer over wilt weten. Maar Tony is gaan werken volgens de Six Human Needs psychologie, oftewel de psychologie van de zes menselijke behoeften. Dus hij kwam er achter dat er wereldwijd eigenlijk maar zes menselijke behoeften waren, ongeacht van de cultuur, ongeacht van de taal die je spreekt, waar je vandaan komt. En van die zes zijn er vier de fundamentele behoeftes, oftewel de basisbehoeftes waar iedereen aan moet voldoen om te overleven. En daarom heten ze dus ook de fundamentele behoeftes. Dan noem ik ze eerst in het Engels, want zo ben ik getraind, dus de eerste is certainty. De eerste behoefte is dus de behoefte aan zekerheid en stabiliteit, aan comfort en een vorm van controle over de omgeving. Dus ga maar meteen nadenken van oké, wat zijn mijn needs? Wat zijn mijn behoeften? Waar neig ik naar?

 

[00:07:37.110] 

Want ik kan je ook alvast verklappen: wanneer je jouw needs begrijpt. Sterker nog, wanneer je weet welke drie van de zes needs jouw leven beheersen, waar je op draait, zeg maar onbewust, dan kan ik je vertellen die drie needs als je die combineert. Dat creëert een gedrag, zowel van positief gedrag zijn of een negatief gedrag. Maar wanneer het drie van jouw behoeftes bevredigt, om het zo maar te zeggen. Dan ga je dat gedrag in stand houden. En of het nou een verslaving is of fenomenaal, werk verrichten is, wat het ook is. Of het nou gezond voor je is of ongezond. We hebben allemaal vast wel bepaalde patronen dat we denken nou, dat is niet zo verstandig, maar ik kom er maar niet vanaf. Nou, dan weet ik zeker dat daar dus minimaal drie needs in bevredigd worden. Dus de eerste certainty, de behoefte aan zekerheid. De tweede is tegenovergestelde daarvan uncertainty, variety. Want ja, zekerheid is aan de ene kant leuk, maar we hebben ook allemaal. Als je iets maar vaak genoeg doet, wat worden we dan allemaal een soort van, gaan we ons vervelen?

 

[00:08:44.070] 

Raken we 'bored'.Ja?  We hebben allemaal behoefte aan avontuur. We hebben allemaal behoefte aan verandering en stimulatie. Aan, ja, eigenlijk dus het tegenovergestelde van van die zekerheid. Dus, uncertainty en variety. En dan is ook belangrijk: Welke staat bij jou op één, twee en drie? Top één en twee is heel belangrijk. Komt er daar dus die derde bij, dan kan ik je vertellen dat het is dat het dus naar verslavend gaat. En dat je daar dus niet uitkomt, ongeacht of het wel of niet gezond voor je is. Ja, interessant om te weten? Als je dit gaat begrijpen is echt magisch. En als je dit gaat herkennen bij mensen. Dus als je deze patronen gaat herkennen bij mensen van oh wow, dat is iemand die behoefte heeft aan bijvoorbeeld, en dat is de derde significance, dus die vindt het heel belangrijk om van betekenis te zijn. Een bepaalde belangrijkheid zit bijvoorbeeld in die top drie. Ja, dan is er dus behoefte aan erkenning. Dus de derde need fundamentele need is: Significance, behoefte aan erkenning, belangrijkheid en dus een gevoel van uniek zijn en waardevol zijn.

 

[00:09:51.090] 

En dan is er de vierde fundamentele behoefte en dat is behoefte aan: Love and connection. Nou, ik noem dit een van de krachtigste driving force is natuurlijk, dat weten we allemaal. Iedereen heeft liefde nodig, iedereen heeft connectie nodig. Maar dan is er natuurlijk liefde en connectie, liefde en verbinding. En dan gaat het zowel over letterlijk de liefdes connecties, maar ook de connectie met andere mensen, want dat voedt dat fundamentele deel ook. Dus ja, love and connection. Liefde en verbinding is behoefte aan liefde en verbinding met anderen en de basis dus van menselijke relaties. En daarbij noem ik ook energetische connecties. Want in alle geloven, er zijn verschillende manieren. Ik werk met spirits, ik werk met mijn gidsen, met mijn energetische begeleiding. Ik noem dat mijn energetische en spirituele connecties, contact met dierbare overledenen. Dat gaat dan natuurlijk een stap verder dan dat je denkt van wat? Ja, dit is het energetische werk, ook heel interessant. En dat heeft allemaal ook weer te maken met de spirituele. needs maar even om helder te krijgen.

 

[00:10:57.180] 

Dus inderdaad, connectie met God valt ook onder bijvoorbeeld Love en connection. Dus dat is allemaal heel belangrijk. Voor jou nu belangrijk om te weten is: Oké, wat zijn mijn basis needs? Wat zijn mijn fundamentele needs? En als ik een bepaald gedrag vertoon, waar ik eigenlijk niet zo blij mee ben, ga dan ontdekken: welke behoeften zitten daaronder? Heel interessant, Dus ben jij bijvoorbeeld, en dat voorbeeld kwam gister ook voorbij, en ik heb er zelf ook een handje van. Een emotionele eter. Nou, heel simpel voor mij wanneer ik me niet echt heel erg lekker voel, laag in energie zit, wanneer dingen tegenzitten, wanneer er ernstige dingen zijn in familie of whatever er gaande is. Dan ga ik een leegte ervaren. En daar wil ik er eerlijk over zijn, want we zijn allemaal mens. En ik ben opgevoed met liefde gaat door de maag. Ja, misschien herken jij het ook. Dus hoe werd er voor mij gezorgd door: Lisette, en ik was altijd zo dun dat je mijn ribben kon tellen. Dus ze zijn mij echt gaan voeden.

 

[00:12:10.210] 

Ik weet nog dat er feest werd gevierd op het moment dat ik dertig kilo woog, want ze maakten zich altijd zorgen want Lisette was te dun. Ja, Lisette was te dun. En verder iedereen, vooral aan de Lucas kant, die was altijd stevig en fors. Dus ze zijn mij een beetje gaan vetmesten. Dus een beetje eerbiedig om het zo te zetten maar dat was hun manier van liefde geven. Dus hun need om voor mij te zorgen. Ze ging me vetmesten met vla en taart en alles. Allemaal lekkers. Dus wat leerde die kleine Lisette? Die leerde? Oh wauw! Liefde en connectie. Die verbinding en een bepaalde vorm van belangrijkheid ben ik gaan koppelen aan eten. Dus wanneer ik dat niet ervaar in mijn leven, ja, dan ga ik dat dus op die manier aanvullen. Dus zodoende dat ik jarenlang op en neer ga in mijn eigen gewicht. En ik weet heel goed waar dat vandaan komt, maar ik heb dat jaren niet begrepen. En ja, daarbij ook bepaalde certainty, die een bepaalde zekerheid. Wanneer je niet weet hoe zaken en dingen gaan verlopen.

 

[00:13:14.840] 

Ja, dus dit is dit is een heel persoonlijke stukje van mij. Maar ja, ik moet altijd daar aan terug denken. En dat is ook in regressies en hypnoses naar voren gekomen. Ik viel zeg maar als dun meisje zijnde tussen forsere familieleden, om het zo te zeggen, een beetje buiten de groep. En als je buiten de groep valt. Dat is de regel van de mind. Ja, vooral als kind zijnde moet je je aanpassen, want stel je voor dat je als dunste kind zijnde verstoten wordt?! Zo is dat bij mij gegaan. Tenminste, ik weet niet of ik dat bewust heb gedacht. Maar dat zit gewoon in je programmering, dus dat is gewoon in je systeem aanwezig. Dus ik ben in regressie onder hypnose, zelf hypnose ben ik erachter gekomen van oh wow, ik had het gevoel dat niet bij de Lucas familie hoorde. Ik hoorde er niet bij, ik was te dun dus dat is zich later helemaal gaan compenseren op onderbewust niveau, want die energetische patronen en overtuigingen zijn daar gecreëerd. Nou het was zes, zeven, acht, negen jaar, was heel jong en te dun in hun ogen, dus mijn behoefte aan Love Connection heeft dat later veranderd.

 

[00:14:19.260] 

Tot op de dag van vandaag. Ja, interessant hé?! Dus ga voor jezelf nadenken van oké, wat doe ik op het moment dat ik wel of niet die zekerheid of misschien onzekerheid voel? Gebrek aan liefde of verbinding of angst. Angst voor pijn. Dat is ook zo interessant, want mensen bewegen altijd bij pijn vandaan naar plezier toe. Dus ik koppelde ook heel lang aan ongezond eten, koekjes en dingen plezier. Dus hoe ziet dat voor jou eruit? Waar koppel jij plezier aan? Ja, en nogmaals er zijn mensen die dat doen en koppelen aan drank. Ja, want daar zit dus ook een bepaalde behoefte en need onder die daar een bepaald gevoel aan koppelt. Als je hebt gezien dat jouw vader altijd dat drankje dronk. En die gezelligheid creëerde op die manier. Ja, dan ga je dat zien als liefde en connectie of als zekerheid. En dan ga je dat dus modellen. Dat wordt jouw model van de wereld en dat ga je kopiëren. Maar nu, nu gaan we door. Want de needs waar we nu in terechtkomen.

 

[00:15:30.190] 

Stel, je begrijpt dit. Je doorbreekt die patronen. Je ziet nu in wat er gebeurt en je verandert en shift dat. Dan kom je in het gebied terecht waar ik het allerliefste mee werk. En dat zijn de needs of the soul, oftewel de spiritual needs. De behoeften, de spirituele behoeften, behoefte van de ziel om het even vrij te vertalen. En dat is nummer vijf. Dus eigenlijk als je die eerste vier needs, als je dat zeg maar mastert. Als je daar doorheen hebt gewerkt en blokkades hebt getransformeerd op alle lagen van zijn, dan kan je door. Dus wanneer mijn podcast luistert en je gaat maar niet over tot actie, dan weet je dus: Dat mag ik gaan graven in die eerste vier needs. Want wanneer je dat dus in beweging hebt gezet. Dan ga je een bepaalde, nou ja, sowieso ga je voelen dat dat resoneert wat ik jou hier vertel. En dan ga je een bepaalde behoefte voelen. Interessante woordkeuze, behoefte voelen om te shiften, om iets in beweging zetten.

 

[00:16:37.930] 

Het is bijna een soort 'cry out of the soul'. Dat jouw jouw ziel letterlijk roept.  Trekt een bepaalde richting op. Je begrijpt er niks van, maar je voelt gewoon dat je een bepaalde richting op moet. Die heel anders is dan je misschien gewend bent. Ik bedoel, ik kom ook uit een hele nuchtere, materialistische familie. Dit bestond allemaal niet. Maar toch.

 

 

 

[00:16:59.520] 

Die aantrekkingskracht van de ziel heb ik gevolgd. En die Soulpull noem ik dat altijd, vond ik zo'n mooi woord, die soulpull. Geen benul had ik. Maar dat was dus mijn behoefte naar need nummer vijf. En dat was growth, groei. De constante ontwikkeling van jezelf en het streven dus naar persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling en groei. Ja? Daarom zeg ik ook wanneer je daar zit. Dan voel je in iedere vezel en cel van je zijn: Ik wil groeien, ik wil ontwikkelen. Ik wil doorgaan! Meer tot me nemen en eruit halen wat erin zit. Voel je dat niet? Dan weet je: Oké, ik kan daar ook komen, mits ik dus die oude stukken doorbreek. Ja? En dan komen we bij nummer zes en dat is contribution en dat is bijdragen. Eigenlijk wat ik nu doe, is contribution is bijdragen aan, het dienen van anderen. Liefde geven, onvoorwaardelijk het verschil maken. Het verschil maken in de wereld op jouw eigen unieke manier. Vanuit jouw eigen sterrenstof power zoals ik dat noem. Vanuit jouw eigen oneindige potentieel.

 

[00:18:11.150] 

Misschien wel leuk om te weten, want ik was ook benieuwd van oké, we willen natuurlijk graag, tenminste, als je een beetje zoals ik ben, we willen natuurlijk graag in die vijf en zes zitten. In die growth, in dat bijdragen. En sowieso ook interessant om te weten. Tony Robbins zegt dat ook altijd zo mooi: We zijn als mens, als de natuur. Groeit iets niet in de natuur. Wat gebeurt er dan? Dan gaat het....... Juist dood. Dus wanneer jij als mens niet groeit. Dan ga je letterlijk dood. Of in ieder geval je dood van binnen voelen. Kijk maar eens naar al die mensen die vastzitten in die 9 tot 5 jobs. In die 9 tot 5 banen. Hoeveel levensenergie gaat daar doorheen? Dus die zijn toch ook meer dood dan levend? Ja, met uiteraard uitzonderingen op de regel. Don't get me wrong, maar in grove lijnen ja, ga maar om je heen kijken. Mensen leven in patronen. Wat voor neen, denk eens na. Wat voor need zit er bij mensen, die niet uit die 9 tot 5 baan stappen?

 

[00:19:19.500] 

Need for? Certainty! 100% zeker. Dat weet je gewoon. Dus wat voor need zit er bij mensen die zeggen van: Oké, ik ga mijn baan opgeven en ik ga er gewoon voor! Ik ga nieuwe dingen leren, bijdragen aan de wereld, mijn eigen business opzetten, computer onder de arm. En weet je, ik zie wel waar ik terechtkom. Boek een ticket. Welke need staat daar onder andere in die top drie? Need for uncertainty, variety. Oftewel die behoefte aan onzekerheid, avontuur. Want hij/zij zou zich stierlijk vervelen in die zekerheid van dat 9 tot 5 gebeuren. Dus ja, laat het maar even tot je inwerken. Ik ga dit steeds meer en meer integreren. Want, dit is zo'n makkelijke manier eigenlijk om helder te krijgen van oké: Waar ligt de kern en waar mag er iets getransformeerd worden toch? Nou, ik moest dus, toen ik die training bij Tony begon. Moest ik uiteraard een zelf assessment doen. Oftewel kijken waar ik zelf sta, welke needs bij mij in mijn top staan.

 

[00:20:23.870] 

En dat wil je natuurlijk zelf ook weten. Dus ik kreeg een hele mooie, een mooie test vanuit die training. Ben dat gaan invullen. Heel veel vragen, allerlei mogelijkheden en ik ben dat gewoon intuïtief, op eerste gevoel gaan invullen. En wat kwam daar uit? Weet je welke needs bij mij op de eerste en tweede plek staan? En als je goed hebt geluisterd kan je misschien zelf invullen. Maar ik vond het wel fijn om het even zwart op wit te hebben. Mijn eerste need. Of eigenlijk was het een gedeelde eerste plaats. Die scoorden allebei even hoog en punten. Was mijn need nummer vijf voor growth en need nummer zes voor Contribution. Laat dat nou precies zijn waar ik mee bezig ben. Daaronder stond de Need for Love and Connection. Nou ja, uiteindelijk in hetgeen wat doe ben ik ook aan het verbinden. En wie heeft er geen behoefte aan liefde? Liefde en verbinding dus. En daaronder stond Significance, erkenning. En eigenlijk ik had verwacht dat Certainty hoger zou staan, maar dat was dus helemaal niet zo.

 

[00:21:20.850] 

Dus toen dacht ik wow, ik heb goed werk verricht. Want ja, als je erover nadenkt dan had ik misschien ook niet eens dit kunnen delen. Want dat is ook een bepaalde mate van onzekerheid die ik creëer. En bijvoorbeeld zo'n reis als dat we laatst hebben gemaakt naar Mexico. Avontuur. Heerlijk! Nieuwe dingen ontdekken, dat is dus die uncertainty, daar hou ik ook heel erg van. Ja, toch een beetje dat innerlijke vuur opstoken. Nou, dus je hoort heel veel informatie die allemaal te maken hebben met blokkades, patronen, overtuigingen en dus de menselijke behoeftes. En waarom is dit belangrijk in datgene wat ik doe en hetgeen wat ik met je deel? Nou, omdat ik in hetgeen ik doe werk met die persoon die all in wil gaan. Die zegt van oké ik ga ervoor! En wanneer voel je dat? Wanneer je dus op dat punt bent voor growth en contribution? Ja?! Maar het kan dus zijn dat je instapt, dat je al in de verte dat voelt van oh.... Ik heb om eerlijk te zijn het mijn hele leven gevoeld.

 

[00:22:22.980] 

Alleen mijn bepaalde angsten, die gekoppeld zaten weer aan needs. Need voor veiligheid. Ook weer die certainty, die hielden me tegen. Dus daardoor bleef ik een soort van veilig in m'n kleine cirkeltje. Maar dat kan je dus door aan je blokkades en beperkende overtuigingen te werken. Kan je dat dus gewoon gaan doorbreken. En dat heb ik gedaan. En dat doe ik tot op de dag van vandaag. Want iedere keer wanneer ik weer een nieuw plafond bereik in mijn leven, in mijn business. Dan weet ik oké, ik moet weer het werk doen. Want dan voel ik misschien weer een angst opkomen. Dan voel ik een weerstand opkomen. En wanneer ik weerstand voel, denk ik: Yes! Oké, hier valt wat te doorbreken. Ga ik het werk doen en dan shift ik het. En dan lukt het daarna wel. Maar nee, het gaat niet vanzelf. En als je mijn podcast regelmatig luistert dan weet je dat inmiddels. En ik had vandaag trouwens een Zoom call met een van mijn studenten. En daar kwam zo mooi naar voren dat deze persoon inderdaad dagelijks mijn podcast luistert.

 

[00:23:20.880] 

Maar die deed dat netjes op chronologische volgorde. Sommige mensen gaan random er doorheen. Die gaan een soort als een orakel carddeck door mijn podcast heen en die zeggen oké: Laat me weten wat vandaag belangrijk is. Dat is gekoppeld aan welke need trouwens? Die behoefte aan avontuur, toch variety. Iemand die zegt van oké, ik ga volledig chronologisch er doorheen, dus ik begin bij één. En die persoon was nu bij 171. Dus ik zei dat ga je goed. Dan ben je lekker op dreef. En toen zei die persoon: Ja, minimaal drie per dag luister ik. Dat is hoe deze persoon luisterde. Vond ik ook leuk om te horen, want ik hoor ook dat mensen echt gaan bingen. En dat ze continu luisteren. Maar dit is ook heel mooi. En het voordeel daarvan is dat je ook mijn groei helemaal hoort. Door de afgelopen 3,5 jaar dat ik nu podcast maak. Consistent! Dus dan is mijn groei ook heel erg hoorbaar en zichtbaar. En met pijn in mijn buik kijk ik nu terug. Maar aan de andere kant is dat eigenlijk ook weer zo'n

 

[00:24:18.950] 

raar verhaal. Want uiteindelijk is het ook mooi om te zien waar je vandaan komt. Je moet allemaal door die bepaalde fases heen. Dus hierin nodig ik jou ook uit. Wanneer ga jij jouw eigen podcast lanceren? Ja? Wanneer ga jij ook zelfs met je gezicht in beeld? Zelfs op die dagen dat je denkt van ik weet niet of ik echt helemaal mijn dag heb..... Vooral bij vrouwen die tijd van de maand. Ja, dat is dan soms even niet helemaal jouw moment. Maar wanneer jij dus weet hoe jij je staat van zijn, je focus, je fysieke energie kan shiften. Dan kan je het gewoon neerzetten. Wat er ook gebeurt. Ja?! Hoe je tegen jezelf praat, zo belangrijk! Intern, vooral die dialoog. Ga er op letten. Oké, maar nu dus ga ik jou uitnodigen. Uitnodigen aan de hand van alles wat er nu voorbij is gekomen. Misschien is het een beetje veel, tolt het. Ik zeg altijd: De lessen die ik tot me neem, die ik allemaal van de grootste ter wereld tot me neem.

 

[00:25:17.570] 

Op het moment dat ik het voor het eerst hoor, dan tolt het bij mij ook. Maar ik ben het herhalen en aan het herhalen. Repetition is the mother of all skill. Daarom zeg ik ook dingen dubbel in podcast. En ik merk nu al dat mijn studenten en cliënten. Ik zeg dat EnergyJoy taal gaan praten. Die hoor ik zinnen zeggen of in mijn woorden praten. Die praten over sterrenstof en over de gouden energie. En dat vind ik zo gaaf om op te zien en te horen. Want dan denk ik ja, dan ben je het aan het herhalen En zo werkt het. Dan wordt het geconditioneerd. En dan is het niet meer wat je doet, maar dan wordt het wie je bent. En dat is waar het om gaat. Dat het geautomatiseerd wordt. Want zo werkt het nu eenmaal in het leven. Ja, allemaal in patronen. Maar goed. Dus wil jij een leven wat in lijn is met je ware authentieke zelf? Met jouw echte sterrenstof potentieel? En met die frequenties van EnergyJoy en daarvoor bij?

 

[00:26:12.530] 

Nou, wanneer jij voelt dat jij dit bent en wanneer je voelt van wow! Het lijkt wel of deze podcast voor mij gemaakt is. Want het is net of ik het nodig had om dit te horen. Dat je hier net van die: Ik noem dat de de gouden nuggets, de Golden Nuggets uithaalt. Dat je zegt oké ja, hier liggen de antwoorden opgeslagen die ik zolang zocht. Dan zeg ik: Duik erin! Ja, binnen 3 seconden voel je een soort YES! Van binnen. Een energetische YES! Voel je dat? En voel je van ja, ik wil dit doorbreken, ik wil dit transformeren, die needs. Ik wil die behoefte van de ziel gaan leven en uitdragen. Ik wil gaan groeien. Ik wil gaan bijdragen aan de wereld. Dat is waarom ik hier ben. Ja, Of misschien voel je van oké: Ja, het zit allemaal tegen..... Ik voel me niet lekker in mijn vel. Ik leef een leven, wat ik voor mijn gevoel helemaal niet ben. Ik sta meer in die please stand.

 

[00:27:02.060] 

Ik ben er altijd voor andere mensen. Als empathische mensen kennen we het denk ik allemaal. Dat we meer willen doen om behoeften. Welke behoeftes zitten daaronder?.... Love and connection te krijgen. Maar dan ga je dus buiten jezelf stappen als het ware. Dan zet, soms zie ik mensen echt buiten zichzelf staan. Die zijn een soort bijna losgekoppeld, om maar niet die pijn te voelen. Dus ja, ik kan je vertellen, en dat zie ik ook veel voorbijkomen. Veel mensen die laag in hun energie zitten, down zijn, misschien wel depressief zijn. Zijn dit omdat ze niet hun diepste harts en zielsverlangen volgen. En vaak komt dit dus voort uit de onderliggende need voor?.... Certainty! Bijvoorbeeld om die angst voor pijn te vermijden. Dus die gaan onbewust die zielsroep saboteren. Oftewel, die gaan daardoor dus op een bepaalde manier tegen zichzelf praten, met kritische en harde woorden op dagelijkse basis. Om zichzelf daarbij vandaan te houden. Dus alsjeblieft, trap daar niet in! Dat is een valkuil die je vandaan houdt, bij iets wat je nu nog koppelt aan pijn, oude conditionering, oude programmering, oude blokkades, overtuigingen, patronen.

 

[00:28:13.620] 

Trap er niet in! Want ik zeg altijd: Dat ben jij niet! Dat is gecreëerd meestal door de ogen van een kind. Door de ogen, met de perceptie en de wijsheid op dat moment van een kind. Ja?! Dat ben jij nu niet meer! Dat weet ik zeker, anders zou je dit nu niet eens luisteren. Dus alsjeblieft: Als je hier één ding uit kan halen. Ga alsjeblieft ontdekken wat je stagneert. Wat je blokkeert. Waarom je in die oude patronen blijft hangen. Want ik beloof je het zal je leven voorgoed veranderen. Het zal nooit meer hetzelfde zijn. En dat bedoel ik in de meest positieve zin van het woord. Hier ligt de sleutel! Dus wil je verandering? Neem dan mee de zin: Inzicht is kracht! Wat je niet begrijpt, kan je niet veranderen. Dus ga doen, wat je moet doen. Ga aan de slag. Ga over tot actie. Zodat je uiteindelijk kan doen wat je voorbestemd bent te doen.

 

[00:29:08.310] 

Nou, ik wil het hierbij laten. Dank je wel voor het luisteren.

 

[00:29:11.970] 

Veel informatie. Ik weet het, ik ga dit herhalen. Nogmaals: Repetition is the mother of all skill. Zodat het ook bij jou automatisch naar voren komt op het moment dat het nodig is. Zodat ook jij weer vanuit je empatische kracht, jouw eigen boodschap kan delen met de wereld. Vanuit de growth en vanuit de contribution. Die behoefte van de ziel. Want daarvoor ben je hier. Daarvoor luister je dit nu, dit is geen toeval, dit is voorbestemd. Dus dank je wel voor dit moment. De shownotes van deze aflevering, daar zal ik ook de 6 Human Needs inzetten vind je op www.Lisette Lucas.com/186. Nogmaals dank je wel voor het luisteren. Dank je wel voor je tijd en energie. En ik kijk ernaar uit je te ontmoeten of weer te zien. Yes? Tot snel!

 

[00:29:59.040] 

Dank je wel voor het luisteren. Mijn naam is Lisette Lucas en nogmaals dank voor je tijd en energie. Nu actie ondernemen in de energie van dit momentum is de stap naar ultieme EnergyJoy mastery. Dus wil je meer? Voel je die Bubbly: Yes!

 

[00:30:13.740] 

van binnen? Ben jij klaar om onder mijn persoonlijke begeleiding en expertise de fases van mijn transitie en transformatie systeem te doorlopen? Zodat ook jij die energieslurpende middenmoot voorgoed achter je kan laten? Om krachtig op High Frequency, High-Value en High End Level vanuit die vrijheid en je Soulful Self te leven, ondernemen en bij te dragen aan de wereld. Omarm dan nu de energie van dit momentum en boek direct een Soul Connectie Call via de link in de shownotes. Of stuur me gewoon een DM en ik kijk er enorm naar uit jou te mogen ontmoeten.

EnergyJoy by Lisette Lucas | All rights reserved 2023© 

Podcast 186. Ontketen Je Ware Potentieel: Doorbreek Blokkades, Transformeer Oude Patronen en Ontdek de Behoeften van Je Ziel + 6 Human Needs

bottom of page