top of page
EnergyJoy typewriter script met Lisette Lucas

8 februari 2023 door Lisette Lucas:

Script:

[00:01:24.710] – Lisette Lucas

Yes! Van harte welkom bij podcast 158! Super dat je erbij bent! Nou, we gaan het hebben over intuïtie. Mocht je bekend zijn met mijn EnergyJoy podcast serie dan weet je dat de allereerste podcast genaamd is: Intuïtie. En het leuke is ook dus, en gaandeweg komt het vaker terug, want het is zo interessant. Sowieso, wat is intuïtie en hoe kan je ernaar luisteren? Hoe werkt het? En daarom wilde ik er vandaag nog een podcast over maken. Want laat ik anders zeggen ik heb zelfs de business podcast hiermee opgenomen. En de High Frequency Business podcast nummer 12 gaat ook hier over, maar dan meer business gerelateerd. Dus mocht dat ook voor jou interessant zijn. Mocht je ondernemer zijn of iemand kennen die ondernemer is, laat ze die ook luisteren. Of luister die ook, want het vult elkaar heel mooi aan, maar beetje vanuit een andere invalshoek. En ik wil het vandaag dus vooral gaan hebben over gefilterde intuïtie.

 

[00:02:15.050] - 

En wat is nou gefilterde intuïtie? Ik kwam op dat woord eigenlijk vanuit mijn werk als succes medium, High End Succes Medium. Merk ik dat wanneer ik werk met mensen en wanneer ik informatie oppik eigenlijk door mijn trainings jaren heen ik ben. Vanaf 2008 ben ik echt begonnen met werken met energie en toen ben ik jaren inderdaad gaan trainen. Internationaal bij de beste ter wereld om het op de beste manier te leren. En waar kom je achter? Ook bijvoorbeeld als je student bent van mijn Master je Intuïtie Academy of mijn Master Inner-Medium Academy. Dan weet je dat werken met energie, het energetisch en intuïtief oppikken van informatie, bijvoorbeeld van een ander vanuit het energieveld. Dat al die informatie die binnenkomt, die gaat door jouw eigen filter. Oftewel je voelt iets dat komt, zeg maar via je zonnevlecht binnen die informatie. Dan moet het via je zonnevlecht worden verwerkt. Door jouw eigen systeem, door jouw eigen programmering en conditionering. Dan ga je er vervolgens betekenis aan geven. Dan ga je het uitspreken. Dus iets intuïtief oppikken kan iedereen.

 

[00:03:26.710] - 

Dat gaat heel snel. Maar die verwerking en de interpretatie ervan, dat gaat dus door jouw filter. En waar gaat het dus meestal mis? Doordat jouw filter niet echt vaak opgeschoond wordt. En een supermooi voorbeeld daarvan komt nu eigenlijk zo tot me. Ik had dat helemaal niet van tevoren bedacht, maar dit is wel een heel mooi voorbeeld. Toen ik ging werken als medium dus echt met energie me openstellen voor ziels frequenties voorbij het aardse bestaan. Eigenlijk de ongeziene wereld, spirituele wereld geef er een mooie naam aan. Toen merkte ik dat op het moment dat ik voelde dat ik verbinding kreeg, verbinding maakte. Toen kwam ik erachter dat wanneer ik dus verbinding maakt met de ziel van een kind. Nou een kind, op het moment dat je op die manier verbinding maakt, dan weet je dus dat een kind is overleden. En heel vroeg heel snel al naar de spirituele wereld is gegaan. En toen kwam ik er dus achter dat op het moment dat ik voelde dat ik een kind dichtbij me had, dat ik ging huilen, dat ik emotioneel werd en dat er een deel in mij geraakt werd.

 

[00:04:32.550] - 

Zo intens dat ik eigenlijk niet verder kon werken. En wat was dat dus achteraf gezien? Dat was mijn eigen filter wat nog niet goed opgeschoond was. Dus op die manier zaten er teveel van mijn eigen stukken, teveel van mijn eigen patronen, overtuigingen en conditionering op. En te veel van mijn eigen oude zeer, mijn eigen trauma zeg maar. En dat bepaalde dus dat ik vervolgens niet verder kon werken. En waar kwam dit uit voort? Dat had te maken met het overlijden van mijn eigen neefje. Ik was zes jaar en toen is mijn neefje, die was toen drie jaar overleden aan kanker. En hij was heel veel bij ons en dat heeft gewoon heel veel impact op mij gehad als jong meisje, wat er eigenlijk pas later uitkwam. Dat heb ik heel lang. Het heeft in de vorm van nachtmerries zich geuit, dat ook steeds verdronk. Ik heb dat op een of andere manier niet kunnen verwerken als jong meisje zijnde. En het kwam ook pas eigenlijk uit toen ik dus aan mezelf ging werken. Toen ik dus mezelf zeg maar, ik noem dat altijd een 'holle boom'.

 

[00:05:37.100] - 

Ik wil als die holle boom worden, zodat wanneer ik informatie ontvang dat ik geen filter in mij heb als boom zijnde, maar dat het er gewoon heel zuiver doorheen kan stromen. En werken met kindjes in dit geval was voor mij dus duidelijk. Daar zat een filter van pijn en van trauma op en daardoor kon ik gewoon niet werken met kinderen. Dat maakte me heel emotioneel. Dus toen wist ik oké, werk aan de winkel Lisette, je moet stukken gaan doorwerken en dat heb ik gedaan. Maar waarom deel ik dit? Nou ja, dit voorbeeld kwam zo naar voren en dat is eigenlijk wel bijzonder, want zo kan je werken met energie zien. Het is niet even van oké, ik ga een soort energetisch kunstje leren zodat ik leuke aura's kan lezen, energievelden kan lezen, afstemmen op voorwerpen, sieraden, foto's kan verbinden met de spirituele wereld. Nee, het is een heel intensief traject van persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke transformatie. Want uiteindelijk ga je eerst jezelf helen en opschonen. Die filters, die conditionering, die patronen, die stukken die je niet meer dienen.

 

[00:06:41.780] - 

En wanneer dat allemaal weg 'geshazamed' is, zeg maar opgeschoond is. Op die manier kan je vervolgens heel zuiver informatie tot je krijgen en ontvangen. Waardoor je dus gaat werken met je echte pure intuïtie. Met de echte stem van je ziel, met je echte innerlijk weten. In plaats van gefilterde intuïtie. Om maar weer even terug te komen bij de titel van deze podcast. Want als er dus een enorm filter aanwezig is in jouw systeem. Wat vaak gebaseerd is op angst op pijn. Dan ga je dus ook reageren daarop op die manier. Iets wat bijvoorbeeld een hele grote keuze is, als het aankopen van een huis. Ken je misschien van jezelf of als je naar een nieuw huis of een ander huis gaat kijken. Dat je daar inloopt en dat je voelt van oké, moet wel of het voelt niet goed. Toch? Ik weet het ook nog toen ik mijn eerste huis ging kopen samen met mijn man. Dat ik dat huis binnen liep. En ondanks dat het echt een hele hele oude staat was, dat was echt zo'n effectje van als je tegen de gordijnen aantikt zo met je vinger dat die gordijnen bijna uit elkaar vallen, dat de stofwolken daar van afvliegen.

 

[00:07:49.700] - 

Dat was echt jaren zeventig stijl. Maar toch liep ik daar naar binnen en het voelde meteen goed. Ik voelde meteen dit is het. Ik kreeg ook meteen beelden erbij van hier zie ik m'n kinderen opgroeien. En toen hebben we het gekocht. Eigenlijk op dat allereerste gevoel. En het grappige is eigenlijk wel als ik nu terugdenk. Dat was dat huis was in 2005. Dus dat is nog eigenlijk voordat ik echt mijn intuïtieve ontwikkeling start, mijn energetische transformatie startte. Maar toch op een of andere manier was dat al heel duidelijk en heel sterk ontwikkeld. Dus vraag aan jou: Wanneer weet jij of iets je intuïtie is? Of weet je wanneer iets jouw gefilterde intuïtie is? Wat bedoel ik met gevoel voor intuïtie? Wanneer is het vanuit angst programmering? Wanneer is iets angst? Wanneer is iets echt intuïtie? En dit is zo, zo lastig te voelen. Zal ik eerlijk over zijn. Dit is echt heel moeilijk te voelen omdat het zo subtiel is. Werken met energie is super subtiel. Mijn ezelsbruggetje is altijd die '3 seconden regel', drie secondes. Want angst.

 

[00:08:54.020] - 

Angst wordt eerst getriggerd door je systeem. Want angst wordt getriggerd door je systeem in podcast nummer 12 trouwens van mijn business podcast vertel ik over hoe ik instap in een High-End coachingtraject. Afgelopen maand ben ik daar in gestapt en wat dat dus met me deed. Nou, bijna tot overgeven, misselijk worden aan toe. Dus je gaat iedere keer weer geconfronteerd worden op nieuwe niveaus met die gefilterde intuïtie, met jouw angst programmering. Dus neem dat ook mee. Op het moment dat jij een keuze gaat maken, bijvoorbeeld voor een ander huis en je voelt ook weer helemaal naar. Het is zo.... dat huis van 1 miljoen bijvoorbeeld. Het is zo'n bedrag, zo'n investering. En wat als de rente dit of dat doet? Ga dan bedenken van oké, wanneer kwam dit gevoel omhoog? Wanneer kwam dat misselijke gevoel of dat pijn in m'n buikgevoel naar voren? En is dat mijn intuïtie of is dat mijn gefilterde intuïtie? Dus ik hoop dat ik jou nu een beetje wakker schudt in de zin van oh oké, dus daar zit wel duidelijk verschil tussen.

 

[00:10:01.030] - 

Want ik hoor heel veel mensen zeggen nee, ik doe het niet, voelt niet goed, voelt niet goed. Maar welk deel van jou laat het niet goed voelen? Jouw angst programmering, jouw conditionering vanuit je jeugd. Dat je misschien een keer mee heeft gemaakt dat een huis op een bepaalde hoek dat, dat vond je toen een beetje spannend en eng. En nu zie je diezelfde hoek of ervaar je diezelfde vibe in dit huis en wordt dus die oude angst getriggerd wat niks meer met jou nu te maken heeft? Ja, dit is gewoon zo'n mega krachtig inzicht wanneer je dit verschil alleen al begrijpt. Want inzicht is kracht. Dus als je dit inzicht en dit verschil begrijpt, dan gaat dat zoveel jou in beweging zetten. En wanneer je dan een belangrijke keuze wilt maken en je voelt een Oh Ja! Ik wil dit zo graag! Je voelt een 'Yes' en daarna is het van oh...my ... Bijvoorbeeld die foto die ik nu achter me heb hier zo op mijn YouTube video. Daar zie je mijn PodCarddeck, het doosje van mijn PodCarddeck.

 

[00:10:54.640] - 

Ik voelde meteen intuïtief dit moet ik maken, dit voelt zo goed, dit wilde ik zo graag. En toen kwam het... Oh jeeh...  maar wat gaat dat kosten? Hoe ga ik dat doen? Heb ik daar wat tijd voor? Toen kwam daar heel veel bezwaar van binnenuit. Wat als niemand dat koopt. Hoe ga ik dat in de markt zetten? Er kwamen zoveel lagen naar voren. En toen had ik zoiets van oké, dat is allemaal BS, dat is allemaal belief systems. Dat heeft niks te maken met of ik het wel of niet in de wereld moet zetten. Nee, dat was al lang duidelijk. Ik voelde gewoon een dikke vette yes en ik ben ervoor gegaan. En de rest ontvouwt zich wel. Mits je blijft luisteren naar die filter vrije intuïtie. Hoe kan je je intuïtie dus vrij van filters krijgen? Simpelweg door te oefenen, door te trainen, door trainingen te volgen, door vooral het vaak fout te doen en vervolgens erachter te komen. Oh wacht even, nu begrijp ik hoe het werkt.

 

[00:11:52.660] - 

Ik noem dat altijd als ik ga werken met iemand. Ik schuif mezelf energetisch opzij. En wat is het voordeel van 'Lisette is nu even niet belangrijk'. Dat vind ik sowieso het fijne van werken met energie. Ik ben nu even niet belangrijk in een sessie, want ik werk voor het hoogst goed van de cliënt, of student tegenover me. Zij staan voorop. Lisette is niet belangrijk, dus op dat moment zet ik mezelf neer als kanaal. Puur als doorgeefluik van de energetische en intuïtieve informatie. En de informatie die ik van Spirit tot me mag krijgen. Trouwens een heel bijzonder voorbeeld wat ik nog even met je wil delen. Ik denk wow is bizar dat dit net gebeurt vandaag, terwijl deze podcast er opnemen. Zal je even mee terugnemen. Mijn oudtante die eigenlijk voor mij als een oma was. Zij is twee jaar geleden op echt een hele hoge leeftijd overleden en voor haar was het ook goed. Al haar dierbaren waren al overgegaan, dus zij had er zelf heel erg vrede mee. Maar uiteindelijk, ja, we missen haar toch maar liever oudtante.

 

[00:12:50.650] - 

En ze woonde in Wassenaar en zij had daar een prachtige secretaire staan. Een secretaire is, een kast, zeg maar een hele mooie antieke ladekast met een klep erin. En die klep kan je openzetten en dan is het een soort bureau. En ik mocht als bofferd zijnde. Ik mocht die secretaire hebben want uiteindelijk was die weer van een andere oudtante van mij geweest waardoor het in de familie blijft. En ik ben weer naar die tante vernoemd. Nou ja, al die details maakt niet zo uit. Maar het meest bizarre is, ik ben vandaag een podcast aan het opnemen. En daar kwam opeens iets tussen. Ik moest opeens even iemand wegbrengen naar het station. Dat heb ik gedaan. Vervolgens kwam ik terug en ik heb altijd een soort standaard route. We leven in patronen, wij als mensen. Dus ik had m'n handtas. Ik loop de huiskamer in, ik zet mijn handtas op tafel. Mijn jas, vind ik makkelijk hoef ik die hij terug naar de gang te lopen. Mijn jas leg ik altijd over de stoel, lekker lui. En op het moment dat ik mijn jas over de stoel leg hoor ik in één keer BAM!

 

[00:13:51.550] - 

Echt keiharde klap. Ik schrok me helemaal de tandjes, echt, ik heb er geen ander woord voor. Ik kijk links naast me, is die klep van die secretaire opengeklapt! Nou, je mag gerust weten, die klep is altijd dicht, want hij neemt best wel veel ruimte in beslag. En ik ben bang dat iemand er tegenaan loopt. En het is natuurlijk, een mooie antieke kast. Dus ik schrok me helemaal de tandjes. Het was zo'n klap, echt, mijn hart zat in mijn keel. En mijn eerste gedachte was oké, hij zat niet goed dicht of zo. Maar aan de andere kant denk ik ja, hij staat al twee jaar. En we lopen met vijf zes man door dit huis en het is nog nooit gebeurd in twee jaar tijd. En die klep is open, dus ik kijkt ernaar. En het zijn allemaal mooie vakjes en er staan foto's in, nog van mijn tante, eigenlijk precies zoals hij het zelf had staan. Ik wilde dat zo laten als een soort eerbetoon aan haar ook. En ik kijk naar die foto en ik wist het wel.

 

[00:14:46.300] - 

Maar ik realiseerde het op dat moment nog niet. Ik had het bruggetje nog niet gelegd. Het is haar verjaardag vandaag. Het is haar verjaardag. En niet alleen van haar, maar ook van mijn omi. Dus de liefste dames die ik in Spirit heb, ik heb dat ik zoveel lieverds.... Maar het is haar verjaardag. En ik keek naar die kast met de gedachte van oké wat wil je me vertellen. Ik denk Oh my! Het is gewoon bizar. En ik moet toegeven, ik hou niet van spooky dingen. Helemaal als ik alleen thuis ben. En dat was het geval. Het was gelukkig klaarlichte dag, maar dit was zo bijzonder. Dit was zo bijzonder, want terwijl die klep dus open stond en ja, beetje vervelend, die klep is zo hard opengeklapt. Dat dat ie dus ook niet meer dicht gaat. Dus hij moet nu open blijven staan. Nou ja, daar staat een mooie stoel bij. Dus ik laat hem denk ik maar gewoon open staan. Maar het deed me terugdenken aan het moment dat mijn oudtante net was overleden.

 

[00:15:37.380] - 

En toen stond ik gewoon in de keuken van mijn huis. En toen vroeg ik door mijn ongefilterde intuïtie van, Okay, zet ik de intentie naar haar van: Lieve tante: Wat mag ik dadelijk uit je huis halen? Wat wil je dat wij krijgen? Wat is belangrijk? En toen kwam er eigenlijk voor mijn drie kinderen, kwam er iets naar voren. Ik weet nog dat voor mijn oudste zoon. Ik kreeg de oude verrekijker van mijn oudoom te zien, waarmee hij altijd over het water keek. Ze hadden een jachthaven en altijd over de jachthaven keek. En over de Kaag en alles. Ik voelde die waren voor Luca. En toen kreeg ik voor mijn dochter een tingelbelletje te zien. Tingelbelletje? Ik hoorde het geluid.  Moet je voorstellen. Dit is dus die verbinding vanuit intuïtie. Dus dat tingelbelletje. Dus ik heb ik zat notities te maken terwijl ze het zeg maar aan me doorgaf. En voor mijn jongste, Floris, kreeg ik boeken door, boeken door. Ik had geen benul waar het over ging. Maar ik schreef het op en vervolgens had ik het tegen m'n moeder gezegd die al in Wassenaar was.

 

[00:16:39.460] - 

Ik zeg mam, dit zijn de dingen die ik van tante doorkreeg en help me. En ik zal nooit vergeten, ik had dus ook dat ding tingelbelletje tegen m'n moeder gezegd en die boeken. En ik kwam daar binnenlopen in dat appartement in Wassenaar en ik loop door de deur en mijn moeder staat met een soort gekke glimlach op haar gezicht zegt ze ja, Lisette je moet even komen kijken. Dus ik loop naar die secretaire toe, waarvan ik al wist dat die voor mij zou zijn. En ze doet die klep open en wat staat daar? Een tingelbelletje staat daar gewoon in en daarachter staan allemaal boeken! Daarachter staan allemaal boeken. Maar het meest bizarre vond ik om ja te zijn, dat tingelbelletje. Want ik wist niet eens dat ze dat had en dat ze dus voorbij de grenzen van het aardse bestaan, terwijl ze nog maar net was overleden. Al door liet schemeren van dat belletje is voor je dochter. Dat belletje staat dus nog gewoon netjes zo bij mij nu in de huiskamer in die kast. En ik keek net dus weer naar dat belletje en naar de foto.

 

[00:17:36.470] - 

En die boeken zijn er inderdaad. En want dat zei ik toen ook van mam, we moeten even kijken, want Luca mag die verrekijker. Is die er überhaupt? Wist ik niet eens. Want er waren al mensen geweest en andere erfgenamen hadden al spullen uit het huis gehaald. Ik wist niet eens of die er nog was en die kwam ook tevoorschijn. En die staat dus ook in die kast nu en dat vond ik zo bijzonder. Dat ja, op deze manier heeft iedereen iets. Dus inderdaad, die boeken waren ook zo bijzonder, want die waren weer van mijn overgroot oma. Daar stond haar naam in en nou ja, stukje magie noemen we dit maar even. Maar uiteindelijk waarom kon ik hierbij komen? Door te werken aan mezelf. Door echt te leren luisteren naar mijn ongefilterde versie van mijn intuïtie. Die vervolgens Want wat is intuïtie echt? Dat is de stem van je ziel, dus intuïtie die echt puur voortvloeit vanuit de stem van mijn ziel. Want dat was het. Waarom kon ik die informatie van tante doorkrijgen op zielsniveau? Omdat dat soul to soul connection is.

 

[00:18:34.520] - 

Omdat het dus ziel tot ziel communicatie is. Nou, als ik met mijn hoofd daartussen was gekomen. Tuurlijk, dacht ik terwijl ik dat tingelbelletje, een belletje. Maar ik kreeg het geluid te horen en ik kon daar niet omheen. En toen later zei inderdaad mijn moeder, dat is een ouderwetse tafel bel. Dat als je dan aan tafel zat en de bediening, die ze natuurlijk vroeger hadden, nou ja, natuurlijk, maar die hadden ze. Dan konden ze de tafelbel bellen: tingeling. En achteraf moest ik ook wel lachten, echt precies iets voor m'n dochter, die kan dat ook wel gebruiken. Maar goed, sorry schat, even dat terzijde. Maar waar ik mee wil afsluiten deze aflevering is sowieso vertrouw op die magie en vertrouw op jouw innerlijk weten. De stem van jouw ziel. Maar vertrouw niet op jouw angst programmering. Vertrouw pas op jouw intuïtie wanneer je weet Oké, ik heb mezelf bevrijd van die angst programmering. Begrijp me niet verkeerd, angst is belangrijk. Angst hebben we nodig, anders zou je de straat op lopen.

 

[00:19:31.430] - 

Zou je niet naar links en rechts kijken, lig je onder een auto. We hebben angst nodig, maar we hebben niet angst nodig om ons klein te houden, om ons schijnveilig te houden. Om ons niet buiten die grot te laten treden. Want stel je voor dat er een beer staat op het moment dat je de voordeur uitloopt. Nee, dat is allemaal B.S belief systems. Dus alsjeblieft, ga aan jezelf werken. Ga herkennen van oké, wanneer is het gefilterde intuïtie door mijn eigen conditionering heen? En welke conditionering mag ik gaan transformeren? Want dat is zo, zo belangrijk ik bedoel, daarvoor heb ik ook dit PodCarddeck gemaakt. (Ik zie het altijd in mijn video in spiegelbeeld) Er was een schilder bezig, dus de opnames doe ik nu ook gewoon via Zoom. Er was een schilder bezig die heel erg aan het schuren was. En Zoom heeft een ideaal filtersysteem. (over filters gesproken ;-) Dat even terzijde, maar daarom heb ik dus inderdaad nu een mooie virtuele achtergrond. En uiteindelijk gaat het erom dat we energetisch gaan ontwaken. Dat we transformeren, dat we shiften en dat we dus kunnen gaan accelereren naar die beste versie van onszelf. Waardoor we ons levensdoel, onze missie kunnen gaan uitdragen op een manier die volledig in alignment is met wie we echt zijn op zielsniveau.

 

[00:20:45.260] - 

Nou, ik wens je superveel succes! Wil je meer informatie? Wil je weten op welke manier ik je kan helpen? Welke programma's, trajecten aansluiten bij jou. Waar je nu ook staat op dit moment in je leven. Stuur me gewoon een DM. Heb je een interessant voorbeeld of vraag je af van: Joh, Lisette was dit nou spirit of was dit toeval? Tuurlijk hè, we houden graag ons nuchtere verstand erbij. Dus mochten de lampen gaan knipperen zeg ik ook altijd check even of niet de lamp vervangen moet worden of dat er ergens kortsluiting zit. Maar nee, de wonderen zijn de wereld niet uit en vertrouw vooral op je ongefilterde intuïtie. Nou nogmaals shownotes vind je op www.LisetteLucas.com/158. Dank je wel voor het luisteren en heel graag tot de volgende podcast. Bye en tot snel! x Lisette

EnergyJoy by Lisette Lucas | All rights reserved 2023© 

Podcast 158. Echte of Gefilterde Intuitie

bottom of page