top of page
EnergyJoy typewriter script met High End Succes Medium & High End Frequency Business Coach Lisette Lucas

19 oktober 2022 door Lisette Lucas:

Script:

Podcast 142. Hoe Bijdragen Je Shift Naar Voldoening, Leer Dat Echte Voldoening Van Binnenuit Het Magische Ingrediënt Is Voor Ultiem Geluk + Ontdek De 2 Next Level Behoeften Die Niet Iedereen Nastreeft

Vraag aan jou: Ken je dat gevoel van vastzitten en niet echt gelukkig zijn terwijl je ogenschijnlijk het best goed doet? 

 

Ontdek wat je kan shiften én doen om dat voorgoed te doorbreken

 

Zodat je begrijpt waar het aan ligt

 

En vanuit deze krachtige inzichten het direct kan aanpakken en doorbreken zodat ultiem geluk opeens voor het oprapen ligt!

 

Shownotes: www.LisetteLucas.com/142

 

Lisette Lucas App

 

 

Welkom bij Podcast 142!

 

Als we om ons heen kijken zien we dat eigenlijk iedereen op een bepaalde manier zichzelf in het licht zet. Van klein in je vertrouwde cirkel naar groot op bijvoorbeeld internet, tv of social media. Bijvoorbeeld mensen worden zichtbaar door succesvol te zijn in hun leven of business, of door een goede ouder, partner, vriend of vriendin te zijn. Of door fit en super sportief te zijn of door extreme uitdagingen aan te gaan. Of door een gezond voorbeeld te zijn. Of door inventief en ondernemend te zijn, door extravert te zijn, door veel geld te verdienen, keihard te werken, dure kleding, spullen, huizen, auto’s te kopen of door bijvoorbeeld prachtige reizen te maken. 

 

Al deze redenen zijn prachtig en om het heel makkelijk en kort samen te vatten. Al deze uitingen behoren tot 4 van de 6 Human Needs, de menselijke behoeften. Zoals Tony Robbins dit zo krachtig noemt. 

En deze 4 human needs, deze menselijke behoeften zijn:

  1. Certainty – Zekerheid 

  2. Uncertainty – Onzekerheid / Afwisseling / Verandering

  3. Significance - Significantie

  4. Connection - Verbinding

 

Maar nu een vraag aan jou, waar je ook staat in je leven. 

Wat denk je dat je écht gelukkig maakt? 

Want als je iets of iemand herkent of jezelf herkent in hetgeen ik eerder benoemde. Dan weet je dat die zaken je even een gelukkig gevoel geven, even veilige zekerheid creëren of juist spanning en avontuur. Of juist die verbinding, connectie en liefde geven.  Maar daarna merk je dat het weer snel verdwijnt, afzwakt, normaal wordt en dat je weer over gaat tot de orde van de dag. 

 

Dus daarom nu mijn vraag aan jou: Wat kan je doen om écht die voldoening en dat gevoel van ultiem levensgeluk te ervaren, die lange termijn happiness van binnenuit? 

 

Ik ga je helpen:

Dat zijn namelijk de andere 2 Human Needs, de andere 2 behoeften die je als mens kan nastreven. Met de nadruk op kan. Je moet het niet als basis behoefte, het is een potentieel, het is een mogelijkheid. 

Want een selectie van die 1e 4 zijn een must voor iedereen. Uiteraard in een verschillende mate en in verschillende volgorde van belangrijkheid. 

 

Maar de 2 Human Needs waar ik het over wil hebben vandaag zijn diegene waar ik mij ook in mijn leven en business voor de volle 100% voor inzet. Helemaal omdat ik inmiddels het belang ervan begrijp en welke essentiële menselijke behoeften het aanraakt. 

 

Deze 2 Next Level Human Needs zijn:

5. Growth - Groei

6. Contribution - Bijdragen

 

En dat heeft dus een reden. 

 

Inmiddels weet ik, voel, ervaar en leef dat je ten eerste als mens moet groeien, leren en ontwikkelen om gelukkig te zijn. 

Waarom? Omdat je net zoals de natuur bent. 

Groei je niet dan ga je…. Heel simpel… dood!

 

Dus daarom help bijvoorbeeld ik eenieder die ervoor openstaat om te groeien, leren, ontwikkelen en transformeren. Omdat het hun helpt om letterlijk te leven wat ze gelukkig maakt en omdat het mij helpt om ook dat geluk en die voldoening te ervaren. 

 

En dat brengt me automatisch bij de 6e Human Need en dat is: Contribution oftewel bijdragen. Bijdragen aan het geluk en leven van een ander. 

 

Dat is het ingrediënt om de ultieme voldoening in het leven te ervaren. 

 

Wanneer je dit omarmt, begrijpt en gaat toepassen in je leven zal het voorgoed shiften. En je zal eindelijk het geluk en de voldoening ervaren die je al die tijd zo zocht!

 

Zelf ben ik in de gezegende positie dat ik mag bijdragen aan het leven van vele mensen. 

Dat ik ze mag supporten in hun groei en ontwikkeling. 

 

Het is absoluut een geschenk omdat het een prachtige energie-uitwisseling in beweging zet die eenieders ziel tot in het diepste van zijn of haar zijn voedt. 

 

Van de week bijvoorbeeld had ik een call, een gesprek met een prachtige student die al jaren onder mijn vleugels traint en groeit. Deze student is klaar om uit te vliegen en zelfstandig te gaan bijdragen.  

In het gesprek kwam de transformatie, groei, ontwikkeling door de jaren heen naar voren en de woorden van dankheid raakten me diep. De student benoemde dat het traject ‘zielsvervullend’ is …. 

Moet je je voorstellen dat iemand je na 3 jaar samen werken zegt: Het is zielsvervullend wat je me hebt gegeven. 

 

Mijn ogen stroomden vol met tranen van dankbaarheid en ja…. voldoening. 

Dit is het sleutel ingrediënt tot ultiem geluk!

Mogen bijdragen aan het leven van een ander. Contribution, die ander zielsvervulling kunnen laten ervaren door die persoon in zijn of haar authentieke kracht en geboorterecht te zetten…. 

Het grootst mogelijke geschenk in een mensenleven.

 

En dit is waar het écht om gaat. Vanuit verbinding, vanuit liefde, vanuit groei, vanuit bijdragen, zodat je met elkaar voldoening kan en mag ervaren. Het magische ingrediënt voor een echt gelukkig leven!

 

Hoe prachtig en vooral: Hoe krachtig is dat?!!?

 

En ik deel dit omdat jij ook jezelf voorbij die 4 basis Human Needs kan tillen. Die zijn namelijk voor iedereen hetzelfde. In een wat andere volgorde weliswaar. 

Maar jij kan er zelf voor kiezen om naar de Next Level te gaan! 

Jij kan de krachtige keuze maken om te stappen in de Mega Groei zodat je vanuit je eigen groei gaan bijdragen aan het geluk van een ander. Zodat ook jij én diegene die je mag helpen, steunen en bijstaan, ook het ultieme geluk en de zielsvervullende voldoening kan ervaren. 

 

Voel jij je geroepen?

Voel jij: Ja, het is tijd om te shiften!

Voel jij: Yes! Ik wil dit ook! 

 

Ga dan nu direct over tot actie! Doorbreek oude gedateerde ‘loops’ en vicieuze cirkels! 

Genoeg is genoeg! 

 

Ja, het zal je behoefte aan certainty (zekerheid) triggeren en je uncertainty (behoefte aan onzekerheid/avontuur) doen sidderen. Het zal je stralend voeden vanuit die behoefte aan significante en het zal je hart verwarmen vanuit je behoefte aan connectie.

Al die behoeften zullen worden aangeraakt. 

 

Maar bovenal: Het gaat jouw groei en vermogen om bij te dragen aan…… mega accelereren! 

Waardoor je meer voldoening zal ervaren dan ooit tevoren!

 

Stop met tijd verspillen: Boek direct jouw Soul Connectie Call voor de mogelijkheden voor jouw ziel, voor jouw potentieel. Want ik weet zeker, jij luistert dit niet zomaar! Dus jouw tijd is: NU!

 

Dankjewel voor het luisteren! 

Tijd voor mega doorbraken!

 

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten of weer te zien!

Liefs en dikke knuffel 

X Lisette

 

EnergyJoy by Lisette Lucas | All rights reserved 2022© 

Podcast 142. Via Bijdragen naar Voldoening

bottom of page