top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

29 december 2021 door Lisette Lucas:

Script:

Podcast 100. Doelen Stellen Met Intentie, Om Met Behulp Van Je Inner-Kompas Je Leven Krachtig Naar De Next Level Te Shiften + Podcast 100 WINACTIE + Gratis Download

 

 

Herken je dit? Je stelt jezelf doelen maar om een of andere reden haal je ze keer op keer niet…

 

Mijn advies: Stel je doelen met intentie voor krachtige shifts.

 

Zodat je vanuit je authentieke zelf je doelen kan behalen. 

 

En kan groeien en shiften naar de next-level met gemak en blijdschap. Een leven in de frequentie van EnergyJoy en daar Voorbij! 

 

Shownotes: www.LisetteLucas.com/100

 

Tip: Download gratis mijn ‘Lisette Lucas app’ voor iOS/Android. Alle gratis tools, meditaties, podcasts en trainingen allemaal bij elkaar. 

 

Welkom bij Podcast 100!

 

Yes!!! Een dubbele felicitatie! Ten eerste vier ik jou! Dat jij bij deze mijlpaal bent! Podcast nummer 100 én dat je de stap zet om te Shiften naar de frequentie van EnergyJoy en daar Voorbij! 

En ja, ik vind dat ik mezelf ook mag feliciteren. Want bijna 2 jaar geleden heb ik mezelf een doel gesteld. En ja, dat doel …. en daarom vind ik het thema van vandaag zo aansluiten bij de 100e podcast. Het doel wat ik had gesteld voor mezelf was: 2 Jaar lang iedere week 1 podcast lanceren.

 

En wow! Wat een prachtige reis is het tot nu toe geworden. Dankzij de podcast is mijn EnergyJoy business & dus ook mijn leven 100% geshift in de meest positieve zin van het woord. 

 

En ja, ik hoop ook dat als jij vaker luistert dat het ook een positieve impact heeft op jou en dat het krachtige shifts in jouw leven heeft gecreëerd.

 

Podcast 99 ging over reflecteren en ik raad je zeker aan die ook te luisteren en de reflectie tool gratis te downloaden via mijn ‘Lisette Lucas app’. 

 

Want de Podcast van vandaag sluit daar naadloos op aan.

 

En als ik nu zelf even terugkijk op mijn podcast traject van de afgelopen 2 jaar dan weet ik 1 ding zeker: Ik ben met de juiste intentie de podcast gestart. 

 

Waarom weet ik dat? Nou, heel simpel. Anders had ik het nooit volgehouden! 

 

Kijk eens om je heen. Hoeveel mensen starten niet en na een paar afleveringen lijken ze van de aardbodem verdwenen. Dan weet je dus nu dat het niet lag aan de wil om het te doen. Maar aan de onderliggende intentie.

 

En die intentie is niet alleen essentieel in het creëren van deze 100ste podcast. Die intentie gaat ook voor jou 100% essentieel zijn.

 

Want met doelen stellen kijken we vaak naar buiten, vaak om ons heen. Je ziet iets leuks bij een ander en wil dat ook proberen of doen. 

Dat is dan dus een externe impressie die wellicht niet helemaal intern resoneert. 

Of niet helemaal intern in lijn licht met jouw grotere plan.

 

Want als we even uitzoemen. Doelen stellen doen we vaak over weken, maanden en enkele jaren vooruit. Maar als je uitzoemt dan heeft jouw leven, jouw ziel hier op aarde een veel groter plan. Jij komt hier namelijk op aarde met een blauwdruk. Een blauwdruk van jouw ziel. Een traject en route die jij als ziel in een fysiek lichaam mag gaan bewandelen vanuit het grotere perspectief van groei en zielsevolutie.

 

En ondanks dat het lastig te bevatten en concreet te achterhalen is. 

Van: Wat is dan mijn blauwdruk? Wat is mijn route? Wat is mijn missie of levensdoel? Allemaal vragen die naar voren komen. 

 

Ondanks dat kan je wel op een vrij eenvoudige manier achterhalen of je wél of niet in-tune bent met je grotere plan. Mooi gezegd: De blauwdruk van je ziel. Of zoals mijn mentor Mavis altijd zegt: The Architects Plan of the Soul

 

Maar goed. Hoe kan je dat plan, die richting die route, die blauwdruk ontdekken? 

Heel simpel: Je emoties! Denk aan de energie van blijdschap, geluk, vrede, rust. Dat zijn interne emoties die je aangeven dat je in tune bent met je grotere plan. 

 

Ervaar je die emoties niet? Ben je niet blij, niet gelukkig, sta je stil, struggle je, voel je onrust, onzekerheid, onvrede, twijfel, angst, verdriet, of andere lagere emoties? 

Dan is het tijd om doelen te stellen met intentie om delen, fragmenten, deelgebieden van je leven te gaan shiften.

 

Nu kan je je afvragen: Waarom doelen stellen met intentie? 

Waarom niet gewoon doelen stellen die verstandig of logisch lijken? 

 

Heel simpel: Om te kunnen leven in de frequentie van EnergyJoy en daar Voorbij, moet je eerst naar binnen gaan. Diep naar binnen op zielsniveau. Dit doe je om te ontdekken wat je echt wilt, wie je echt bent, waar je echt naartoe wilt. Dat is vervolgens jouw doelen stellen: Kompas, jouw routeplanner, jouw richting van je doelen. 

 

Want stel je doelen, die niet in-tune zijn, niet in alignment zijn met je authentieke, pure, interne zelf? 

Dan kan ik je nu al op een briefje geven: Dan ga je je doelen niet behalen.

 

Daarom is het essentieel dat als je doelen stelt, dat je het met intentie doet.

Want de intentie die je van binnenuit ervaart is gekoppeld aan het grotere plan, je grotere blauwdruk op het pad van je leven. 

 

Oftewel: Stel je doelen met intentie dan eik je eigenlijk je interne kompas in de richting die je ziel verlangt. En dan bepaal je je richting. Die richting is niet je eindbestemming maar de route die je volgt in het ontvouwen van je blauwdruk. 

 

Zo kan je het zien.

 

Je zet dus stappen die in-tune zijn met je authentieke zelf en dat ontvouwt zich geheel natuurlijk, in alignment, in afstemming met wie je echt bent. Op die manier zal je geluk, joy, vrede en blijdschap ervaren. En soms merk je dat dat gevoel shift, dan ga je weer naar binnen. Dan vraag je je intern deze belangrijkste vraag op het gebied van doelen stellen af: 

Waarom wil ik dit doel behalen? 

Wat is mijn interne verlangen, intentie om dit doel te behalen? 

Waarom is dit belangrijk voor mij? 

Welk gevoel zit daar onder? 

Waarom voel ik die pull vanuit die diepere lagen van mijn zijn? 

Wat is het daadwerkelijke gevoel hieronder? 

 

Dit zijn vragen die ik vooraf aan mezelf heb gesteld toen ik mezelf het doel stelde om 2 jaar lang te podcasten. 

Vanuit de filosofie: ‘Know your Why and the How will follow’.

 

Dus mijn why: Waarom wil ik 2 jaar podcasten? 

Welk intern verlangen zit hieronder? 

Voor mij voelde het als een diep verlangen om mijn stem te laten horen. Puur om het algehele bewustzijn te shiften en te verhogen. Daaraan bij te dragen. Het voelt intern bijna als een soort taak die ik heb meegekregen. Dit is niet iets wat ik heb bedacht. Het is een gevoel wat ik volg. En waar ik ook naar blijf luisteren. En dan stel ik mijn koers, plannen en doelen bij. Zodat ik in alignment blijf. Daarom ontstaan ook prachtige nieuwe programma’s. Bijvoorbeeld mijn High End Elite Shift Mastermind waarin ik ondernemers help, coach en begeleid om hun interne stem extern hoorbaar en zichtbaar te laten woorden. Omdat ik voel dat dat zo nodig is voor de wereld op een diep intern niveau! En ja, ik help de ondernemers ook vanuit Soul level te podcasten via mijn eigen stappenplan en persoonlijke ervaring. Dus voelt dit goed. Dan weet je me nu te vinden. 

 

Daarom zeg ik ook nu tegen jou: Luister naar je gevoel als je doelen gaat stellen. De intentie die je eraan hangt komt voort uit dat gevoel. 

 

En belangrijk: Het doel is vervolgens niet je eindbestemming. Het is je leidraad, je kompas die je in de juiste richting stuurt. En wat doe je vervolgens? Vervolgens laat je het los, geef je het uit handen en laat je het over aan iets groters dan jezelf. 

 

Zo ontstaan eigenlijk ook vaak mijn podcasts… Echt dat had ik van tevoren niet kunnen plannen met bedachte doelen vooraf. Dat ontstaat door je heen. Door mee te gaan met de flow en de deining van het leven. 

Op die manier kon ik doorgaan met podcasten op de mooiste momenten van mijn leven maar ook de afgelopen maanden tijdens de moeilijkste momenten. Ik gaf me over aan het grotere plot van het universum. Iets wat je zelf niet kan overzien. Iets waar je je alleen maar aan kan overgeven. Gewoon loslaten en vertrouwen hebben. 

 

Veerkracht en flexibel zijn, meedeinen met de flow. Overgeven aan dat wat groter is dan onszelf. Dat zijn sleutel ingrediënten. 

 

Dus samengevat: Doelen stellen op korte en langere termijn werkt alleen als je het met intentie doet. En ja, alleen jij zelf kan dat echt voelen. Jouw ziel weet en kent je blauwdruk. Hoe meer en hoe vaker je je afstemt op dat deel hoe makkelijker je, je interne kompas kan volgen. En hoe beter je in alignment bent met jezelf en het grotere geheel.

 

Nogmaals: Doelen zijn geen eindbestemming, het is een richting die je opgaat die je altijd kan bijstellen. Je groeit oneindig door dus je weet vooraf niet waar je gaat uitkomen. Puur omdat je oneindig potentieel hebt en jij de vrije wil en keuze hebt om dit wel of niet te benutten.

 

De keuze is altijd aan jou! 

 

Mijn uitnodiging aan jou is nu: download de gratis Doelen Stellen met Intentie pdf via mijn gratis te downloaden Lisette Lucas app. (voor iOS & Android) 

 

Je kan het ook gewoon opschrijven in een notitieboek of je journal. 

 

We gaan nu door de vragen en deelgebieden lopen. Net als in podcast 99. 

Nu gaan we een stap verder. We gaan echt naar binnen. Niet bedenken wat je extern wil. Maar voelen wat je intern verlangt. Op die manier eik je je eigen kompas en bepaal je de richting die goed is voor jou en goed is voor je hoogste goed. Daarna laat je het los en vertrouw je op het proces en dat wat groter is dan jezelf. 

 

Daar gaan we.

Maak het jezelf gemakkelijk en volg mijn stem. Zorg dat je even niet gestoord kan worden. En schrijf vanuit je voelen. Vraag jezelf af: Wat voel ik, waar verlang ik naar, wat voel ik echt diep van binnen als ik mag kiezen?

 

Zet tussendoor de podcast op pauze zodat je helemaal vanuit je interne flow kan schrijven met intentie. 

 

En nogmaals net als bij podcast 99: Wees eerlijk in wat je voelt, je doet dit helemaal voor jezelf. Dit is absoluut een cadeau voor jezelf vanuit zielsniveau dus neem er echt even de tijd voor. Even tijd voor jou! 

We gaan weer door de 4 hoofdgebieden van het leven lopen. Dat zijn:

  1. Je gezondheid

  2. Je relaties

  3. Je carrière

  4. Je persoonlijke ontwikkeling

 

Daar gaan we.

 

Adem rustig in en uit. Zorg dat je een pen in je hand hebt. Mijn gratis Doelen Stellen met Intentie pdf of een schrift. En volg rustig mijn stem. Voel je voeten op de grond. Hoe je zit op de stoel of waar je ook zit. Tover een lichte glimlach op je gezicht om te shiften naar de EnergyJoy frequentie en vibe. En breng je aandacht naar binnen door puur op je ademhaling te focussen. Vertrouw het proces. Je gaat schrijven vanuit je gevoel en niet vanuit je denken. Merk je dat je denkt dan breng je je aandacht weer naar je buik en je ademhaling en daar zit je meteen bij je voelen. 

 

We starten met deelgebied 1: Je Gezondheid

 

Wat voel je dat je doel is met intentie op het gebied van je Gezondheid op Fysiek Niveau?

Voel, zonder denken, het is een diep intern weten. 

Wat is je doel met intentie op het fysieke niveau van je gezondheid?

Wat is je doel met intentie voor Je Gezondheid op Emotioneel Niveau?

Wat is je doel met intentie voor Je Gezondheid op Mentaal Niveau?

Wat is je doel met intentie voor Je Gezondheid op Spiritueel Niveau?

En misschien komen er nog andere inzichten, doelen, plannen, ideeën, gevoelens naar voren. Noteer dit ook:

Overige inzichten? 

 

Dan gaan we door naar deelgebied 2: Je Relaties

Wat voel je dat je doel is met intentie op het gebied van je Relatie(s) op intiem / liefdes niveau?

Voel, zonder denken, het is een diep intern weten. 

Wat is je doel met intentie voor Je Relaties op gezin / familie niveau?

Wat is je doel met intentie voor Je Relaties op vriendschappelijk niveau?

Wat is je doel met intentie voor Je Relaties op werk / collegiaal niveau?

En krijg je nog overige inzichten, doelen, ideeën of inspiratie terwijl je het opschrijft? Noteer het ook. Daaruit komen vaak de meest krachtige punten, actieplannen en doelen naar voren. 

 

En dan gaan we naar deelgebied 3: Je carrière

Wat voel je dat je doel is met intentie op het gebied van Je Carrière op eigen bedrijf niveau? 

Voel, zonder denken, het is een diep intern weten. 

Wat is je doel met intentie voor je Carrière op werk / loondienst niveau?

Wat is je doel met intentie voor Je Carrière op financieel gezondheid niveau?

Je Carrière Overige Inzichten, doelen, ideeën of inspiratie?

 

En dan sluiten we af met het 4e en laatste deelgebied wat we behandelen. 

 

Je persoonlijke ontwikkeling: 

Eigenlijk precies waar je mee bezig bent als je de podcast luistert en waar ik met alle liefde aan bijdraag. Dus ik ben benieuwd naar je antwoorden en doelen vanuit je interne stem;

 

Wat voel je dat je doel is met intentie op het gebied van Je Persoonlijke Ontwikkeling op Spiritueel Niveau?

Voel, zonder denken, het is een diep intern weten. 

Wat is je doel met intentie voor je Persoonlijke Ontwikkeling op Mindset Niveau?

Wat is je doel met intentie voor je Persoonlijke Ontwikkeling op Transformatief Niveau?

 

Wat is je doel met intentie voor je Persoonlijke Ontwikkeling op Educatief Niveau?

 

Welke overige inzichten, doelen, ideeën of inspiratie voel, weet of ervaar je voor je Persoonlijke Ontwikkeling?

Onthoud: The Soul Knows…. Vertrouw op wat je doorkrijgt!

 

 

Wow! Super goed gedaan. Werk het lekker verder uit voor jezelf. 

 

En onthoud: Je hebt je kompas gecreëerd! Niet je definitieve eindbestemming. Dit is je richting, je route, je traject vanuit je interne stem. Je kan het gaandeweg altijd weer aanpassen, bijstellen en uitbreiden met intentie uiteraard. 

 

En nog even een reminder: Hoe weet je wanneer het tijd is om te shiften? Om weer deze podcast te luisteren? Juist! Je emoties! Niet happy, geen bubbly energyjoy gevoel? Stagnatie, struggle en uit alignment? Tijd om weer naar binnen te gaan, print je weer een nieuwe ‘Doelen Stellen met Intentie pdf’, zet je de podcast weer aan en ga je opnieuw je soul-self aan het woord te laten. Geluk, gezondheid, blijdschap, vrede, vrijheid zijn de pijlers die je de richting wijzen.  

Ervaar je dit niet dan is het tijd om je kompas bij te stellen.

 

Ik wil je heel veel succes wensen! Uiteraard ben ik er met alle liefde om je bij te staan vanuit mijn expertise als Succes Medium & Intuïtief Transformatie Therapeut. Ik heb vele tools en bewezen systemen die je super krachtig kunnen bijstaan tijdens jouw reis door het leven. 

 

En om je te bedanken dat onze paden op deze manier kruisen tijdens deze 100ste podcast heb ik ook een speciale tijdelijke win-actie! Kijk in de shownotes op www.LisetteLucas.com/100

 

Ik geef geweldige prijzen cadeau om mijn 100ste podcast te vieren. Oa. geef ik 2 paar splinternieuwe Apple Airpods Pro cadeau! Dat is mijn favoriete draadloze headset waarmee ik zelf altijd luister naar podcasts, hypnoses en meditaties. Ideaal met ruisonderdrukking voor een perfect ‘me-time’ moment. En ik geef maar liefst 4 prachtige programma’s uit mijn Intuitie & Inner-Medium Academy cadeau. Alles met een giga waarde voor je Soul-Self! Dus neem snel een kijkje. Op 5 januari ontvangen de prijswinnaars bericht! 

 

Dankjewel voor je vertrouwen en je support! Jij hebt mijn podcast reis tot een feestje gemaakt! Een feest van groei, ontwikkeling en transformatie. Ik hoop dat we nog lang samen feest mogen vieren door groei, wijsheid, inspiratie en inzichten heen! Alles vanuit de frequentie en vibe van EnergyJoy! Shift je met me mee? Op naar Podcast 200! 

 

Dikke knuffel van mij en graag tot snel! 

EnergyJoy by Lisette Lucas | All rights reserved 2021© 

Podcast 100. Doelen Stellen met Intentie

bottom of page