top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

18 april  2020

 

Lisette Lucas:

10. Hoe kan ik heldervoelen? 3 Tips om je heldervoelendheid te boosten + gratis mini-cursus met Lisette Lucas om het direct toe te passen.

 

Welkom bij Podcast 10

 

Deze aflevering, podcast 10,  vind ik persoonlijk, weer super leuk om te maken. Mede omdat het, wederom over een onderwerp gaat dat ik zelf ook, zo interessant vindt. En waar ik dagelijks heel veel aan heb. 

 

Vandaag gaat het over: Heldervoelen

 

De volgende vragen ga ik in deze podcast beantwoorden:

Wat is heldervoelen?

Wie kan wel of niet heldervoelen?

Kan iedereen heldervoelen leren?

Hoe werkt heldervoelen?

Hoe kan je met heldervoelen omgaan?

En tot slot geef ik je 3 tips om je heldervoelendheid te boosten, te stimuleren en te ontwikkelen.

Ook vertel ik je hoe ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met energiewerk.

Tevens bevat deze podcast als extra bijzondere bonus, speciaal omdat het de 10e aflevering is:

BONUS: De mini-cursus "Boost je Heldervoelendheid" voor thuisgebruik.

Aan het eind geef ik ook nog een prijs weg. Je kan de Intuitie Boost Methode winnen twv €97,- ! Hoe je kan winnen vertel ik later in de aflevering.

 

Super dat je de tijd vrijmaakt om deze podcast te luisteren.

Het voordeel van podcasts vind ik persoonlijk, dat je kan luisteren waar en wanneer je maar wilt. 

Ik ben groot aanhanger van Tony Robbins en werk ook met zijn technieken. En Tony Robbins heeft een speciale naam voor het luisteren naar podcasts en audio’s opnames, met behulp van een koptelefoon: Hij noemt het “Net-Time” -> NET en dat staat voor: No Extra Time

 

Je kan een audio luisteren terwijl je sport, in de auto rijdt of bijvoorbeeld het huishouden doet dus je hebt ook geen excuus om het niet te doen, want je gebruikt NET time: Oftewel no extra time, en het kost je ook geen extra tijd. 

Zelf doe ik dit ook al tijden zo. Als moeder van een gezin met 3 tieners en zelfstandig ondernemer ben ik altijd druk. Ik vind het heerlijk om podcast en audioboeken te luisteren die informatief en educatief zijn. Die me verrijken en nieuwe dingen leren. Gewoon terwijl ik m’n handen vrij heb. Ik zeg altijd: The best of both worlds. Doen wat je moet doen, en toch jezelf verrijken en nieuwe dingen leren. 

 

En een andere geweldige Tip van Tony Robbins is: “Feed your mind everyday! Feed is with something that inspires you, something that gives you a new skill or strategy.”

 

Oftwel, voed je mind iedere dag met iets dat je inspireert, iets dat je nieuwe vaardigheden leert of een strategie.  

Hoe heerlijk voelt dat?!

 

En vandaag doe jij dit ook. 

 

Ik zal je eerst wat meer vertellen over hoe ik, van onder andere mijn heldervoelende vermogens, mijn werk heb gemaakt. 

Als jong meisje was ik altijd heel rustig, verlegen en bescheiden. Althans buiten de muren van ouderlijke huis. 

Thuis voelde ik me heerlijk en kon ik mezelf zijn, voelde ik me vrij en veilig. Maar daarbuiten voelde ik altijd veel en voelde me niet snel op m’n gemak. 

Ik had snel bepaalde gevoelens bij bepaalde personen. Dat maakte me vaak altijd heel afstandelijk. Dan wilde ik het liefst bij die persoon uit de buurt blijven. Zelfs als het vrienden van mijn ouders, bekenden of eigen familie was. 

Je kent het vast wel. Iets of iemand voelt wel of niet goed aan. Gewoon jouw indruk, jouw waarneming, jouw gevoel. Ik had dat sterk. Het was niet wat ik dacht, het was wat ik voelde. Daarbij voelde ik sterk aan wie er hulp nodig had en wie er een zogenaamd “masker” droeg. Een had ik een enorm krachtig empatisch vermogen en nam het op vooral voor kinderen die werden gepest of buiten de groep vielen. Het was voor mij normaal en alles werd verborgen onder de stempel “verlegen”. Zoals ik al eerder vertelde in een eerder podcast, hoogsensitiviteit had toen nog geen naam. 

Achteraf weet ik natuurlijk dat het dat was. Maar toen voelde ik me anders dan anderen, niet beter of slechter, gewoon anders. Kon er niet echt de vinger op leggen, maar zo voelde het gewoon. Ook had ik het idee dat ik niet begrepen werd. Mijn terughoudende, verlegen gedrag werd ook wel eens verkeerd begrepen of geïnterpreteerd, en soms werd ik wel eens als arrogant of verwend bestempeld. 

Tja, ik kwam inderdaad uit een welgestelde familie en het ontbrak me aan niets. Maar daar had dit, dit gevoel, niets mee te maken. Dat gevoel stond hier compleet los van. 

 

In m’n puber jaren ben ik die gevoeligheid gaan wegduwen, het zat me in de weg. Ik wilde ook stoer en krachtig zijn. Dat verlegen gedoe zag ik als een zwakte, ik vond het lastig en ongemakkelijk. Op wilskracht, eigenwijsheid en koppigheid, heb ik mezelf een houding aangemeten en dat werkte prima. Behalve voor m’n moeder dan. Sorry mam, ik weet dat je luistert, maar ik deed inderdaad waar ik zin in had. En dat werd me thuis niet altijd in dank afgenomen. Gelukkig kunnen we er nu om lachen en ben je m’n beste moeder en vriendin in één. 

 

Hoe dan ook, het tij keerde toen ik op 19 jarige leeftijd mijn huidige man leerde kennen. Zijn moeder, nu mijn schoonmoeder, is van Indonesische komaf, geboren op Soerabaja, Java, in Indonesie.  Ze nam mij tot mijn verbazing en nieuwsgierigheid mee naar mediums, energie healers en paragnosten. Mijn mond viel open, ik vond het heel spannend want alles op dit gebied vond ik altijd eng. Juist omdat ik het niet begreep. Maar het borrelde helemaal van binnen, zo’n wow gevoel, toen ik het zag en voelde. Toen ik hoorde dat een van de healers ook parkeerautomaten op hol liet slaan (niet express overigens) dacht ik als: Wow, dat wil ik ook kunnen. Nou, dat laatste had ik beter niet kunnen denken. Regelmatig sloegen tijdens mijn ontwikkeling pin apparaten op tilt, veroorzaakte ik storingen en klappen spontaan lampen. Niet heel handig haha. Maar dat terzijde, heb het nu beter onder controle. 

Hoe dan ook, die dag in Utrecht, toen ik als 19 jarige met mijn schoonouders meeging naar de krachtige energie healer mevrouw Veerman, zij is de dochter van de bekende Nederlandse paragnost en parapsycholoog: Gerard Croiset, die dag, heeft bij mij het zaadje geplant. Toen wist ik het. Dit wil ik ook. Absoluut geen benul hebbende of ik het überhaupt zou kunnen. Want van huis uit bestond dit allemaal niet. Was er niet meer dan het tastbare en over de dood werd al helemaal niet gesproken. Werd letterlijk dood gezwegen. 

Dus er ging een wereld voor me open toen ik deze ‘nieuwe wereld’ ontdekte en had zoiets van: ‘Zie je wel! Ik ben niet gek!’. Alles wat ik voelde, voorvoelde, droomde, waarnam, het  bleek allemaal waar en echt te zijn. 

Heerlijk vond ik het om met mijn schoonouders op pad te gaan langs alles wat te maken heeft met het spirituele. En zo is het begonnen.  

 

Dit was het begin van mijn heldervoelde reis. Mijn echte, bewuste ontwikkeling begon eigenlijk pas echt toen ik ongeveer halverwege de 30 was. 

Toen ben ik begonnen met mijn heldervoelende kwaliteiten te versterken, te trainen. 

Zoals ik al zei, ik ben altijd heel bang geweest voor alles op dit gebied. Durfde niet eens ’s avonds het licht uit te doen of bijvoorbeeld alleen naar boven te gaan. Ook toen ik al kinderen had, kan je nagaan wat onwetendheid doet met je. 

Vanaf het moment dat ik ben gaan ontwikkelen zijn de puzzelstukjes op z’n plek gaan vallen. En die blijven vallen, dagelijks, want zoals mijn mentor, het wereldwijd gerenommeerde medium Mavis Pittilla altijd zegt. We don’t have all the answers, we only know one thing for sure, and that is: We are all going to die. Oftwel, we hebben niet alle antwoorden, we weten alleen een ding zeker, uiteindelijk gaan we allemaal dood. 

Ik herhaal dat ook altijd tijdens de lessen en cursussen die ik geef. We hebben niet alle antwoorden en zullen het ook niet krijgen. Het belangrijkste is dat jij de antwoorden zoekt, jouw waarheden zoekt en vindt in de wirwar van informatie die op je af komt in de hedendaagse overvloed van gegevens.

Blijf daarbij dicht bij jezelf. Voelt het goed, renoneert het met het binnenste van je zijn, dan neem je het mee, en anders laat je het los. Gooi je het gewoon over je schouder. Zo eenvoudig is dat. Laat je niet opzadelen met informatie die niet goed voelt. Voel hoe het voor jou voelt en zoek je eigen, wijsheden en waarheden. Daar ligt de basis. Kom je op consult bij me in de praktijk of online via Zoom. Dan vertel ik je dit ook. Dit is de basisregel waar je je het beste aan kan houden. Haal eruit waar je iets mee kan en de rest laat je lekker los. En dat geldt ook voor de informatie die ik je hier geef. De informatie die iedereen geeft. Vertrouw op je innerlijk weten. Daar ligt jouw waarheid. 

Shownotes van deze aflevering kan je terugvinden op www.LisetteLucas.com/10 met alle informatie, gegevens en namen die ik noem. 

Kan je het op je gemak nalezen en zelf op ontdekkingsreis. 

 

Als je je wilt en gaat ontwikkelen op intuitief niveau dan begin je altijd bij heldervoelen. Zodoende dat ik daar nu ook mee begin. Daar ligt de basis, naast het aarden uiteraard. 

Luister alle voorgaande podcasts voor de echte basis informatie en leidraad voor je intuïtieve, spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Dat is essentieel. 

Als je gaat autorijden moet je ook eerst je theorie examen halen voordat je mag afrijden. Onderschat de basiskennis niet. Juist op de lange termijn is het heel belangrijk omdat je anders jezelf in je enthousiasme voorbij loopt. Met alle gevolgen van dien. 

 

Nu door naar het heldervoelen onderdeel. 

Wat is heldervoelen?

Als je het woord splits in 2 delen krijg je voelen en helder. Voelen doen we allemaal en kunnen we allemaal. We maken allemaal gebruik van onze tastzin, kunnen fysiek, lichamelijk voelen en we hebben allemaal emoties en sensaties. Pijn, angst, verdriet, blijdschap, geluk, liefde, warmte, koude, boosheid, geïrriteerd, depressies, vermoeid, uitgeput, enthousiast, trots, empatisch, schaamte, schuld, apatisch, verlangen, vredig, moedig, woede enzovoort. Je kent vast wel hoe veel van deze voorgemoemde emoties en gevoelens voelen toch?

Dus dat is alvast, Check, voelen kan je. 

De kunst zit ‘m in het ‘helder’ gedeelte. 

Wat is nou helder? We kennen allemaal helder water waarbij je de bodem kan zien en alles wat er onderwater leeft, of een heldere dag waarbij je prachtig uitzicht hebt, of een heldere nacht waarbij je talloze sterren aan de hemel ziet. 

Helder geeft dus heel duidelijk beeld. Heel duidelijk waarneembaar beeld. Een helder, zichtbaar beeld van de werkelijkheid. 

Helder is in mijn optiek iets waarnemen zonder ruis. Zonder vertroebeling van de waarneming. Zonder verstoring van de waarheid. 

 

Met heldervoelen wordt dus het waarnemen van situaties, omstandigheden en alles van personen, dieren, objecten,  en alles wat je kan waarnemen aan energie en frequenties die buiten jezelf plaatsvinden. Je voelt en ervaart dit binnenin jezelf.

 

Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat de informatie die je binnenin jezelf voelt ook daadwerkelijk van jezelf is. En daar zit het verschil. 

De kunst van heldervoelen is waarnemen wat van jezelf en wat van de ander is. 

 

En dat kom ik meteen bij 

Tip 1: Maak jezelf leeg

Want als je leeg bent, ben je helder. In de mini-cursus die je gratis kan aanvragen leer ik je met behulp van videobeelden hoe je dat doet.

 

Wie kan wel of niet leren heldervoelen?

Ik zeg altijd, in de basis zijn we allemaal hetzelfde. Iedereen kan leren piano spelen maar niet iedereen zal in de concertzaal op het podium eindigen. En dat hangt af van heel veel factoren. 

Maar iedereen heeft heldervoeldende vermogens en dus ook iedereen kan het ontwikkelen. 

Soms maak je in het leven dingen mee die een soort beschermd filter zetten op je invoelende vermogens. Dit is dan puur gecreëerd uit zelfbescherming. 

Mijn Intuitie Boost Methode heb ik dan ook ontwikkeld om deze vaak oude, gedateerde filters, deze blokkades op te sporen en voorgoed te verwijderen. Zodat je weer perfect kan voelen, precies zoals de natuur het heeft voorbestemd. 

Ik had bijvoorbeeld een klant die erachter kwam, in een sessie, dat ze precies wist wat er tussen haar ouders speelde. Dit wilde ze niet meer voelen en op 6 jarige leeftijd heeft ze besloten dat het veiliger voor haar is om haar gevoel uit te zetten. Dan hoefde ze die pijn en het verdriet niet meer te ervaren en te voelen van haar ouders. Super slim van een 6 jarig meisje om dat voelende deel uit te schakelen. Maar als vrouw van in de 50 begreep ze maar niet waarom ze haar hele leven al losgekoppeld was van haar gevoel en waarom ze mannen wegduwde die te dichtbij kwamen. In een Transformatie sessie met hypnotherapie kwamen we erachter waar het was ontstaan en we konden het oplossen. Wat de mind niet begrijpt kan je niet transformeren. Nu begreep ze het en is ze er voorgoed van verlost en bevrijdt. En staat ze weer volledig in verbinding met haar innerlijk weten en haar gevoel. 

 

Dus om terug te komen op de vraag: Kan iedereen het leren? Dan is mijn antwoord: Ja!

Soms even wat oude stukken opruimen en de één heeft een wat hogere, natuurlijke gevoeligheid dan de ander maar uiteindelijk kan iedereen zijn heldervoelende vermogens ontwikkelen en versterken. 

 

 

Hoe werkt het? 

Zoals ik al zei, of eigenlijk zoals Mavis het zei: We don’t have all the answers maar we hebben wel een verklaring en manier om het toe te passen. 

Vanuit de Oosterse energieleer bestaat het menselijke lichaam uit meerdere energie centra. Ik werk zelf met de krachtige Pranic Healing technieken van Master Choa Kok Sui. Daarbij werk je specifiek op de energie centra van het lichaam en het omliggende energieveld, je aura. De energiecentra worden ook wel de chakra’s genoemd. Een chakra neemt continu energie op uit de omliggende omgeving en geeft het ook weer af. Zoals je al in podcast 2 hebt geleerd, energie is altijd in beweging. Dus er is altijd een wisselwerking van energie gaande. Nu we het over voelen hebben, deze energie centra zijn ook voelbaar. Je kan het voelen met je handen. Heel interessant! En dus opeens echt tastbaar. 

Vanuit de psychic invalshoek, voor het heldervoeldende deel, werken we specifiek met de zonnevlecht, oftewel de solar plexus. Dit is het gebied tussen je onderkant borstbeen en iets boven je navel. 

In de mini-cursus doen we hier een speciale oefening mee. 

Want de heldervoeldende informatie komt binnen onder andere via je zonnevlecht. Dit brengt ons bij tip 2. 

 

Tip 2: Discipline met energetisch openen en sluiten. 

In de mini-cursus leer je hier meer over en leer ik je een oefening.

 

Hoe kan je met heldervoelen omgaan?

Het belangrijkste is dat je de eerste 2 stappen, de eerste 2 tips beheerst. Oftwel: Jezelf leegmaken en jezelf de discipline van openen en sluiten aanleren. 

Dan zet je jezelf als het ware aan, en weer uit. ‘Klik aan, klik uit’ zoals ik het noem. Heel belangrijk, beheers je dit niet goed dan is de kans groot dat je energetisch leegloopt. Alsof letterlijk je batterij leeg is. Dat moet je natuurlijk voorkomen. Goede kennis van zaken is wederom essentieel. 

En dan kom je bij tip nummer 3. 

 Tip nummer 3: Oefenen! Oefenen! Oefenen!

Het is wellicht voor de hand liggend maar je weet wat ze zeggen, oefening baart kunst. En ook met het versterken van je heldervoelendheid is dat absoluut waar.

In de gratis mini-cursus geef ik je oefeningen waarmee je direct kan ervaren hoe het werkt. Je zal versteld staan, echt waar!

Je kan het zien als een spier trainen, je heldervoeldende spier. Heb je niet door dat het er zit dan wordt het lui, slap en is het afwezig.

Ga maar eens flink je bovenbeenspieren trainen. Dan voel je ze opeens maar al te goed zitten. Maar voordat je ging trainen, was je je toen iedere dag bewust van je bovenbenen? Denk het niet, toch? 

En zo is het met heldervoelen ook. Het zit er gewoon, het heeft er altijd gezeten. Het is alleen een soort van latent aanwezig. Het is aan jou om het wakker te schudden, om het in beweging te zetten, om het te trainen. 

En dan komen we meteen bij de mini-cursus die ik heb gemaakt speciaal voor jou. Ik weet dat het niet voor iedereen is weggelegd om dure opleidingen, trainingen in het buitenland te volgen. Ik ben vele tientallen keren naar Engeland gevlogen om deze technieken te leren van de beste mediums ter wereld. 

Het voelt voor mij als mijn plicht om dit met jou te delen. Om jou te laten kennismaken met de wereld van energie. Om op deze manier de frequentie van de wereld te verhogen zodat we met elkaar een liefdevolle, gelukkige samenleving kunnen creëren. Ten tijde van deze opname staat de wereld op z’n kop. Hoe mooi als we met elkaar een steentje kunnen bijdragen. Ik deel mijn ervaring en kennis met jou en jij kan eruit halen wat voor jou goed voelt. Samen dragen we bij aan een betere, gezondere wereld. Voor mij voelt dat in ieder geval goed, ik hoop voor jou ook!

 

Nu over de mini-cursus: In de shownotes vind je de link waar je de gratis cursus kan aanvragen. Je ontvangt dan een aantal lessen per email waarin ik je persoonlijk in video’s uitleg geef over de oefeningen. Het helpt je om je heldervoeldendheid te ontwikkelen. 

 

Ben je er klaar voor?

Ik hoop je aan de andere kant te zien!

Dit is alweer het einde van podcast #10

Dank dat je erbij was. Ik hoop dat je ‘NET time’ je veel heeft gebracht!

En voel je dat iemand anders hier ook baat bij zou hebben? Deel het! Hoe mooi als we elkaar kunnen helpen. 

Ik ben heel benieuwd hoe de oefeningen van de mini-cursus je afgaan. De link vind je in de Shownotes op www.LisetteLucas.com/10  Heb je andere vragen? Laat het me weten! 

Daarbij vind ik vind het heerlijk om feedback te krijgen. Heb je tips, vragen of ideeën voor een volgende podcast? Laat het me weten. Op die manier helpen we elkaar.

En dan nu de prijs die je kan winnen. Ik geef 1 Intuitie Boost Methode weg twv €97,- Een thuis sessie met video & audio begeleiding door mij persoonlijk. Om intuitieve blokkades voorgoed te verwijderen en je intuitie te boosten. 

Hoe kan je winnen? 

Stuur een mailtje naar info@lisettelucas.nl met de tekst: 

Ja, ik wil mijn intuitie boosten! 

Uit de aanmeldingen wordt via een lotingssysteem 1 winnaar gekozen. 

Je kan meedoen tot 14 april 2020 (12 uur middernacht) 

Daarna sluit de winactie. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht en wordt 15 april 2020 bekend gemaakt. 

Heel veel succes en ik zie je graag bij de

Mini-cursus. Ik wens je een mooie ochtend, dag, avond of nacht verder en alle gezondheid en geluk!

x Lisette

All Rights Reserved © 2020 EnergyJoy

Script:
Hoe kan ik heldervoelen?

bottom of page