top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

Script Podcast #1 Intuïtie

31 januari 2020 door Lisette Lucas:

Welkom bij het Script van Podcast # 1 van "Shift to EnergyJoy and Beyond!" met Lisette Lucas

In deze allereerste podcast ga ik het hebben over: Intuïtie

Je ontvangt en leert in deze aflevering:

  • 3 Stappen om je intuïtie te versterken

  • Tips & Tools om direct toe te passen

  • 1 Speciale regel die je altijd kan toepassen

  • Inzicht in Intuïtie 

  • Mijn persoonlijke HSP ervaring

  • Én een speciale link voor je gratis download, met nog meer informatie over intuïtie, nog meer tips en tools.

 

 

Welkom bij Podcast nummer 1 

Mijn naam is Lisette Lucas en ik ben intuïtief transformatie & hypno-therapeut, medium, energetisch healer, docent en moeder van 3 prachtige tieners.

 

Misschien hebben we al eens kennisgemaakt via een consult, therapie-sessie, cursussen of tijdens één van de vele publieke events die ik heb mogen organiseren. Welkom terug! Fijn dat je er bent. Ontmoeten we vandaag voor het eerst? Van harte welkom!  Geweldig dat je de tijd vrij maakt voor deze toevallige ontmoeting... hoewel, toeval bestaat niet, dus je bent hier voor een reden. En die reden ga je zelf ontdekken! Vertrouw daar maar op!

 

In deze allereerste podcast ga ik het hebben over intuïtie. Oftewel je 6e zintuig.

Je ontvangt zometeen 3 stappen om je intuïtie te versterken en aan het eind ook een speciale link voor je gratis download, met nog meer informatie over intuïtie, nog meer tips en tools.

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Eigenlijk is je intuïtie je 1e zintuig.

Daar kom ik zo op terug. 

Maar wat is nou eigenlijk intuïtie?

Er wordt zoveel over gesproken, geschreven, maar zelf vond ik het ook altijd lastig om het te begrijpen. Juist omdat het niet te meten of te zien is. Het is een beetje ongrijpbaar. 

Intuïtie hangt en werkt altijd samen met voelen. Intuïtie is een gevoel wat je krijgt in een bepaalde situatie, bij een bepaalde gedachte, bij een bepaald persoon of in een bepaalde omgeving. En voordat je de kans krijgt om erover na te denken werkt het al. Ik gebruik altijd de 3 seconde regel. Je kan nu bedenken, terwijl ik dit vertel, bij mij werkt mijn intuïtie niet goed. Maar ik moet eerlijk zeggen dat is niet waar. Het werkt altijd! Op heel subtiel energetisch niveau. Het werkt voordat je de kans krijgt om erover na te denken.

Dus als je denkt: Mijn intuïtie heeft me het verkeerde antwoord gegeven. Dan moet ik je helaas vertellen dat je niet naar je intuïtie hebt geluisterd maar naar de stem van je gedachten, de stem van je mind. Die zit je intuïtie altijd op de hielen. Denk maar aan bijvoorbeeld die keer dat je een ingeving kreeg, spontaan, uit het niets. Het gaf je een blij, enthousiast gevoel, het gaf je een Ja gevoel. Het liet je bruisen van binnen, en terwijl je er over na ging denken werd dat gevoel opeens overschaduwd door een “wat als” en “ja, maar” gevoel. Je bruisende gevoeld veranderde in een zwaar onderbuikgevoel en vervolgens heb je het idee laten varen omdat het niet goed voelde. Maar was dit echt je gevoel van je intuïtie of was dat de beperking van de mind? 

 

Onthoud maar: Intuïtie is je 1e zintuig. Het geeft je als 1e informatie in welke situatie dan ook. Daarna komen je andere zintuigen om de hoek kijken.

 

We worden allemaal met een perfect werkende intuïtie geboren. We voelen alles heel goed aan. Als baby luisteren we allemaal naar de ingevingen van ons lichaam en reageren daar perfect op. Je voelt aan wanneer iets goed voelt, en je voelt aan wanneer iets niet goed voelt. Vervolgens reageer je daarop zonder na te denken wat iemand anders ervan vindt. Want als baby weet je dat je het waard bent om alles te ontvangen waar je behoefte aan hebt. Dus als je honger hebt dan ga je huilen, en als het goed is komt hier een reactie van je omgeving op. 

Als je een natte luier hebt ga je huilen, en ook hier komt als het goed is een reactie van je omgeving op. 

Heb je dit gedrag aangeleerd? Nee dit is puur instinctief en intuïtief. Je krijgt het bij geboorte mee en het werkt perfect. Volledig om jou te beschermen, gezond en veilig te houden. Zodat je kan opgroeien van baby tot volwassenen. 

Gaandeweg, door de jaren van groei en ontwikkeling, wordt dit prachtige natuurlijke intuïtieve systeem helaas (onbewust) gesaboteerd. Dit kan gebeuren door verschillende omstandigheden. 

Bijvoorbeeld, op school word je als kind meteen richting het rationele gestuurd. Je gaat leren lezen, schrijven en gaat leren hoe je informatie in je hoofd opslaat. 

Wat je echter niet leert op school is om te voelen. Helaas is die gelegenheid er niet. Want het komt niet in het lesmateriaal voor. Hoewel er tegenwoordig gelukkig steeds meer aandacht aan wordt gegeven. 

Ik bijvoorbeeld, geboren begin jaren 70, was een hoog sensitief meisje. Verlegen, dromerig, bekeek alles van een afstand en zat het liefst achterin weggestopt in de klas. Als de aandacht naar mij ging wilde ik het liefst in een luik de grond in zakken en kreeg ik het warm, voelde m’n hartslag omhooggaan, kreeg een kleur om m’n wangen en het angstzweet brak me uit. 

In mijn tijd kreeg ik alleen de stempel: verlegen

Toen mijn eigen 1e zoon deze zelfde verschijnselen vertoonde kreeg hij de stempel: HSP

Ik had er 18 jaar geleden nog nooit van gehoord. 

Voor zowel mij als mijn zoon was het een geschenk om dit te horen. We waren niet anders, we waren en zijn gewoon hoog gevoelig. 

Zelf groeide ik op, op een manier waarmee men geen raad wist met mij. Althans, zo voelde het. Hoe meer druk je op mij zette, hoe meer ik dichtklapte. Angsten, gevoelens, er was zoveel wat niet begrepen werd. Dus ik weet als geen ander hoe lastig en hoe moeilijk het is om er voor je gevoel alleen voor te staan. Hoe het is om niet begrepen te worden. Hoe angstig het kan zijn om dingen te ervaren die er in de optiek van anderen niet zijn.

 

Maar zoals ik al zei: Gelukkig wordt er tegenwoordig steeds meer aandacht aan hoog gevoeligheid en intuïtie besteed En mag er weer geluisterd worden naar gevoel i.p.v. alleen maar naar opgelegde rationele kennis.

 

Ik wil je in ieder geval bedanken dat je luistert naar deze podcast. Want of het nu voor jezelf is of voor iemand in je omgeving. Kennis is heel belangrijk. Juist over onderwerpen waar nog een soort van taboe op licht en snel als zweverig en niet echt wordt afgedaan. 

 

Aan het begin van mijn persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling kon ik daar heel boos om worden. `Maar dat was iets wat in mijn leefde en heb ik getransformeerd. Nu weet ik dat het belangrijk is dat iedereen zijn eigen tempo aanhoudt van ontwikkeling. Je kan het niet afdwingen. Je kan het iemand niet (sorry voor het woord) door zijn strot duwen. Zo werkt het niet, het heeft met respect en perfecte timing te maken. Je kan een paard naar het water brengen, maar als hij niet wil drinken, drinkt hij niet.

 

Vroeg of laat is men er klaar voor om zich erin te gaan verdiepen. Om op persoonlijk en intuïtief niveau te gaan ontwikkelen. 

En is het vroeg, dan is het super, maar is het laat? Dan is het ook super. 

Intuïtie is toch wel aanwezig en soms moet een bepaald persoon iets vaker zijn of haar kop stoten om erachter te komen dat er iets moet gaan veranderen en dat oude patronen en gewoontes niet meer werken. 

Alles op het juiste moment en op de je juiste plek. Daar gaat het om.

Net zoals dat jij dit nu zit te luisteren. Als het niet je tijd zou zijn, zou je niet de moeite nemen. Zou je oog waarschijnlijk niet eens op deze podcast zijn gevallen. Dus het is dan ook absoluut geen toeval dat onze werelden en energieën hier ontmoeten en raken. Zo simpel werkt het, hoe mooi is dat!

 

Wellicht heb je mijn gratis E-book al gelezen met 10 tips om je intuïtie te versterken. Zoniet dan kan je deze alsnog gratis aanvragen en downloaden via: https://intuitieboost.com/gratis-ebook

Ik wil je bij deze een aantal tips meegeven waar je meteen mee aan de slag kan: 

 

Stap 1: Intentie: Het belangrijkste ingrediënt om je intuïtie te ontwikkelen is intentie. Dus zet bij deze de intentie om het te versterken. Zeg tegen jezelf: Ik kies ervoor om mijn intuïtie te ontwikkelen en te versterken. Ik kies ervoor om mijn krachtigste zintuig mijn superpower te laten zijn. 

Want dat is het. Intuïtie is je superpower die je gewoon cadeau hebt gekregen. Zonde om er niets mee te doen toch?

Ik weet als geen ander dat het spannend is om iets “nieuws” te leren en er dan mee aan de slag te gaan. Maar eigenlijk is het niets nieuws. Je kent het al, het is aanwezig, het is hoogstens wat op de achtergrond geraakt. Tijd om de boel wakker te schudden. Jouw superpower, jouw superkracht te her activeren!

 

Stap 2: Gevoel: Intuïtie werkt op je gevoel. Daar is het ‘t makkelijkste ‘meetbaar’ (tussen aanhalingstekens) Je gaat dus ook de intentie zetten om dit vaak subtiele gevoel weer waar te nemen. Want, het is er echt, het is sluimerend aanwezig. Hoe doe je dit? Door alert te zijn en je gevoel te trainen als een spier. Net als bij gewicht heffen. De eerste keren is het lastig. Maar oefening baar kunst. Zie het voelen van je intuïtieve spier als een work-out die je dagelijkse meerdere malen herhaalt. 

Het voordeel van deze work-out: Het duurt slechts 3. Secondes, want dat is de tijd die je intuïtie nodig heeft om je te informeren en instrueren.

Stap 3: Signalen: Wat is het belangrijkste: Wees Alert op de meest subtiele signalen! De meest subtiele gevoelens. Het kan warmte, kou, tinteling, drukkend, verruimend zijn, de intuïtieve informatie kan op vele manieren binnenkomen. In het begin moet je eraan wennen, moet je het weer leren herkennen, maar daarna gaat het letterlijk vanzelf en dus geheel intuïtief. 

Geef jezelf 21 dagen voor deze oefening. Doe het iedere dag, liefst meerdere keren. De mind heeft 21 dagen nodig om nieuwe gewoontes en patronen een te laten worden met het grote geheel. Oftewel, de mind heeft 21 dagen nodig om je nieuwe gedrag te integreren. 

Ga jij de 21 dagen uitdaging aan?

Laat het me weten. Stuur een email naar: info@lisettelucas.nl en zeg Ja tegen intuïtie! Ik mail je een verrassing die je 21 dagen zal ondersteunen naar jouw nieuwe intuïtieve ik!

 

Volgende week is er weer een nieuwe podcast. Deze keer gaat het over energie. Wat het is en wat je ermee kan!

 

Dank voor het luisteren. Ik hoop je graag een keer te ontmoeten in mijn EnergyJoy praktijk, tijdens een event of cursus of opleiding!

Heel veel succes! 

All Rights Reserved © EnergyJoy 2020

Script: Intuïtie

bottom of page