top of page
EnergyJoy typewriter script.JPG

21 april  2020

 

Lisette Lucas:

Hoe kan je door pijn en verdriet jouw potentieel kan manifesteren? Plus gratis manifestatie oefening met Lisette 

 

Welkom bij Podcast #12: 

Wat ga je vandaag leren & ontdekken: 

 

Je leert meer over de Ziel

Je leert hoe je voelt of iets wel of niet resoneert

Je leert de stem van je Ziel ontdekken

Je ontdekt mijn verhaal van pijn naar Ziels-evolutie

Je ontdekt welke ‘shocking’ uitspraak van Oprah, mijn beeld van de realiteit ‘shifte’

Je gaat je persoonlijke GPS route (h(erkennen

Je leert de KIPASS methode waarmee je jouw potentieel manifesteert

Ik deel ‘gouden’ manifestatie verhalen uit de praktijk

Ik deel mijn ‘gouden ei’ primeur

En als extra BONUS geef ik je mijn Energy Shift video oefening om te manifesteren 

 

Dus veel over de Ziel en manifesteren!

 

In de shownotes op www.LisetteLucas.com/12 vind je alle informatie en links terug van deze podcast. 

 

Vandaag de dag worden we meer dan ooit geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het fysieke leven. De kwetsbaarheid van het aardse leven.

En daardoor is deze podcast ontstaan.

 

Als medium heb ik jarenlang op internationaal niveau getraind om de taal van energie te leren kennen. In podcast #2 heb ik het over energie.

Het is een wetenschappelijk feit dat energie nooit verloren gaat, energie kan wel van vorm veranderen maar is niet te vernietigen. 

En dat brengt ons bij de vraag; Wat gebeurd er als je fysieke lichaam sterft? 

 

En wat gebeurd er met de energie van de Ziel? Dat stukje wat nooit vernietigd kan worden? Daar kom ik later op terug. 

 

Voordat ik verder en dieper hierop in ga wil ik dat je je realiseert dat we nooit alle antwoorden zullen hebben. 

Zoals mijn mentor, het wereldwijd gerenommeerde Medium Mavis Pittilla altijd zegt: We don’t have all the answers, we only know 1 thing for sure: We are all going to die” 

 

Dus deze podcast gaat over mijn ervaring als medium, informatie die ik heb ontvangen en informatie die ik heb geleerd van de grootste der aarde op dit vakgebied. 

 

Het belangrijkste is dat je oppikt uit deze podcast wat resoneert met je. Wat je diep van binnen op Ziels niveau voelt. Dan kan je zeggen, hoe voelt Ziels niveau? Ik zeg altijd: Dat is een innerlijke; Ja of Nee. Een ja geeft een open, expansief gevoel, het gevoel van ruimte, lucht, vrijheid en blijdschap.

 

Een nee voelt: samentrekkend, verkleinend, drukkend, benauwend, beklemmend, zwaar, 

 

Eigenlijk is dat hetzelfde als het intuitieve ja of nee. 

 

Je intuitie is namelijk de stem van je Ziel. Dus resoneert het? Voel je het diep van binnen, dan is dit je Ziel die de bevestiging geeft of juist niet. 

 

Als ik het simpel zou omschrijven is de Ziel op een oneindige lange reis. Op iedere reis leert leert je Ziel heel veel. Door fijne dingen mee te maken maar nog meer door pijnlijke stukken te beleven, verdriet, verlies, ziekte, en alles wat in die categorie past. 

 

Je Ziel evolueert door de levens heen, de opgedane ervaringen, mooi en minder mooi vormen als het ware de wijsheid die de Ziel met zich meedraagt. 

 

Als je leert, ervaart, leeft, fouten maakt en bijvoorbeeld goed doet, wordt tenslotte de database van je Ziel gevuld met informatie. Het wordt allemaal opgeslagen, voor altijd. Je neemt alle ervaringen mee op Zielsniveau, oneindig. 

 

Althans, zo ervaar ik het vanuit mijn levenservaring en hetgeen ik aan informatie tot me genomen heb en aangereikt heb gekregen voorbij de grenzen van het aardse bestaan. 

 

Ik geloof sterk dat we voordat we hier op het aarde komen, voordat we geboren worden als baby, mogen kiezen als Ziel, welke levenservaringen we willen opdoen in het leven. Hoe we als Ziel willen evolueren in het leven. 

 

Als ik jou vraag; Waar leer je meer van? Van dingen goed doen en altijd blij zijn of juist van fouten maken, pijn en verdriet ervaren? Wat geeft je het meeste levenservaring?

Ben benieuwd naar wat jij hierbij voelt.

 

Uit eigen ervaring durf ik te zeggen dat het laatste voor mij opgaat. 

 

De 1e 20 jaren van mijn leven waren prachtig, durf te zeggen dat ik zoveel geluk heb gehad dat ik zo’n prachtige, liefdevolle en rijke jeugd heb mogen beleven. 

 

Maar in mijn 20e levensjaar ging alles 100% om. Door omstandigheden, waar ik zelf geen grip op had veranderde mijn leven volledig. Alles waarvan ik dacht dat ik was, alles waarvan ik dacht dat het mij vormde, verdween. 

Mijn leven lag overhoop, mijn dromen en wensen werden in 1 klap van tafel geveegd. Niets was meer wat het leek. Niets was meer wat ik had meegekregen. Althans, dat was mijn ervaring op dat moment. Alsof de wereld onder me verdween en ik kwam in een diep, zwart gat terecht waar ik oneindig in bleef vallen. 

 

Ik werd door die ervaring, waarbij alles waarin ik geloofde verdween, gedwongen naar binnen te gaan. De diepte in, dat zwarte gat in. Ik werd gedwongen te ontdekken wie ik nu eigenlijk echt was. Los van alle aangeleerde overtuigingen, los van alles wat me voorgehouden en aangereikt was.

 

Diep, heel diep ben ik gegaan, met een burn-out tot gevolg op mijn 21-ste… Ik wist op dat moment niet eens wat het betekende. In die tijd had je geen google om het even op te zoeken. 

Mijn wereld was in mijn optiek ingestort, alles waar ik in geloofde, waar ik voor stond, wie ik was was opeens weg. Ik weet nog hoe het voelde, hoe alles uit me stroomde, ik voelde me leeg, ik voelde zoveel verwarring, onmacht en bovenal verdriet… Tranen stroomden, er leek geen eind aan te komen…

 

Ik durf te zeggen dat ik in die periode door diepe Zielspijnen ben gegaan, en nu durf ik te zeggen, zoveel jaren later. Dit is het pad wat mijn Ziel heeft uitgekozen. Al voordat ik uberhaupt hier op planeet aarde aankwam. 

 

Het heeft zo moeten zijn. 

 

En ik weet zeker, als jij dit luistert, dat jij ook heel veel hebt meegemaakt, dat het leven jou ook diepe dalen heeft laten zien, pijn em verdriet heeft laten ervaren. Ik weet dat jij begrijpt hoe dit voelt op jouw manier, door jouw ervaringen. 

 

En hoe ik dat weet komt door een uitspraak die ik hoorde op tv, toen ik ergens begin 30 was. Een uitspraak waar ik enorm van schrok maar die me ook zoveel inzicht en kracht gaf. Die me liet ervaren, wow, ik ben niet de enige die het moeilijk heeft…

 

Op een dag stond op tv de show van Oprah Winfrey aan. Ik was met de kinderen thuis en was niet eens bewust aan het kijken. In die tijd dat ze nog haar talkshow had, nog ver voordat ze Super Soul Sundays maakte.  Oprah zei, zoals ik het heb onthouden in mijn herinnering: Iedereen heeft op z’n 30e zoveel meegemaakt, dat hij of zij genoeg reden heeft om zelfmoord te plegen. 

 

Wow, ik schrok ervan. Net zoals jij misschien, nu op dit moment. We kennen de uitspraak, ieder huisje heeft z’n kruisje, maar jeetje, iedereen al op z’n 30e…. dit gaf mij zoveel kracht en moed om door te gaan, om niet op te geven. Ik dacht, Lisette, kijk om je heen hoe iedereen flink is, doorgaat, en het leven leeft ondanks de pijnen in het hart, de Zielspijnen, het verdriet, de verliezen. 

 

Ergens troostte en steunde het mij om niet alleen te zijn in pijn en verdriet. 

Heel veel, ontelbaar veel mensen ervaren dit in het nu, in het verleden en wellicht in de toekomst. 

 

En in die fase zitten we nu als wereld ook, maar het meest bijzondere is, het is opeens zichtbaar waar iedereen doorheen gaat. De pijn, het verdriet, het verlies, de angst, de onmacht, het ontwetende. 

 

Het is zo mooi te zien, hoe mensen krachten bundelen om het met elkaar te doen, om te verbinden ipv ieder voor zich. 

 

Maar even terug naar dat moment na Oprah haar uitspraak. Vanuit een Zielsperspectief ben ik toen op zoek gegaan naar wie ik echt ben. Wat echt belangrijk is en dat ben ik ook alleen gaan doen en ondernemen, dat is: Puur doen wat goed voor mij voelde. Wat diep resoneerde met wie ik in essentie was en ben en altijd zal zijn. Oftewel, wat goed voelt op intuïtief niveau, op Zielsniveau. De intuitie is tenslotte de stem van de Ziel. En je Ziel kent de weg, je ziel heeft in mijn optiek al voordat je hier op aarde kwam, jouw gps route uitgestippeld. Jouw ideale pad voor evolutie, voor Zielsgroei, jouw weg die je volledig vanuit vrije wil mag bewandelen met weliswaar enkele vaste eikpunten en ervaringsmomenten op de, veelal niet drempelvrije gps route. Hoe je vervolgens met die ervaringen, drempels, hobbels en obstakels op de route omgaat is aan jou, daar zit de groei, daar zitten de leermomenten. En niets is voor niets, je mag die leermomenten meenemen in jouw zijde zachte Zielezak, jouw zak waarin alles opgeslagen wordt. Jouw Ziels essentie in actie, gevormd door het palet van karakteristieken, krachten, talenten, ervaringen en hoe je handelt in de leven, ten opzichte van jezelf en ten opzichte van anderen!

 

En nu ga ik van dat palet van jouw Ziels-essentie, extra inzoomen op je krachten en talenten aspect. 

In podcast 11 die gaat over HSP, hoog sensitiviteit spreek ik over KIP, K.I.P., kip is mijn Nederlandse afkorting voor Knowledge is Power. Oftewel kennis is kracht. Maar 1 ding is essentieel. Want anders moet je KIP met dubbel ‘P’ schrijven. Want Knowledge, kennis, is pas Power als je 2 extra ingrediënten toevoegt. 

Zonder die 2 speciale, unieke ingrediënten staat KIPP met dubbel ‘P’ voor: Knowledge is Passive Power. Oftewel, kennis is passieve kracht. 

Want is je passief bent gebeurd er niets, sta je stil, beweeg je niet. Dan kan je alle kennis van de wereld in pacht hebben maar dan manifesteer je verder niets. 

 

Dus mijn 1e extra ingredient is de A, Kip met een hoofdletter: A! Knowledge is Power maar alleen als je daar Actie aan toevoegd. Dan komt de kennis in beweging, met de Actie die je onderneemt. Je combineert de KIP met A. Pas als je actie onderneemt dan kan je kennis iets bijdragen aan de wereld. Kan je iets neerzetten. 

 

Echter dat wat je neerzet is dan goed maar het mist nog steeds iets. Het mist iets unieks, want jij bent uniek, er is niemand in de wereld zoals jij! Jij hebt een gave, jij hebt een ongekend talent, dat diep in jouw huist en als je dat aan de kip en de actie toevoegt dan komt daar Soul Searching bij!

Wat krijg je dan: vrij vertaalt, ik ben gek op ezelsbruggetjes: KIPASS oftewel een kippe-derrière haha, dan vertaal ik het nog netjes.

Om de diepgang en het ongrijpbare van de Ziel maar even lekker te blenden met het Hollandse nuchtere. 

 

En dan ontstaat jouw gouden ei!

Jouw unieke, symbolische, gouden ei waarmee je de wereld iets kan bieden wat niemand anders kan.

De combinatie van Kennis, Kracht, Actie en Soul Searching is de route, jouw super highway naar jouw levensmissie. 

 

En laat goud nou ook nog eens de hoogste kleur en frequentie zijn om te manifesteren! In mijn praktijk geef ik 1 op 1 intuïtieve transformatie consulten, zowel online via Zoom als in mijn praktijk in Zuid-Holland. 

Als ik bij iemand goud waarneem in het energieveld, om het talent, de kracht of de wens die ze hebben, dan gaan ze het verwezenlijken. Dan is het in de energetische frequentie aanwezig. Dan zit het in ze om het te verwezenlijken. Ik heb het bij vele cliënten na een consult in mijn praktijk werkelijkheid zien worden.

Iemand die een kinderwens had (iets waar ik normaal gesproken, wegens oa. vrije wil, geen uitspraken over doe uiteraard) maar ik wees haar wel op de gouden zweem zichtbaar was en om haar heen ontstond bij het uitspreken van deze wens, en ja hoor, binnen enkele maanden bleek ze zwanger en inmiddels is er een kerngezonde baby geboren. 

Of iemand die het leven niet meer zag zitten, ik zag haar ‘waakvlam’ zoals ik het noem heel laag staan.  De spirituele wereld heeft me op onevenaarbare wijze geholpen om de inzichten door te geven. En vervolgens ook de tools aangereikt. Het potentieel van deze cliënt was gigantisch en dat was ook zichtbaar, achter de zwaarte. Het goud zat er 100%, er moest alleen een shift plaatsvinden. En dat is gebeurd. Deze cliënt is inmiddels zeer succesvol in het uitvoeren van haar levensmissie en helpt vele anderen hetzelfde te doen. Prachtig en zo dankbaar dat ik haar dat zetje in de goede richting mocht geven. 

 

En een cliënt die door het leven zoveel te verduren kreeg dat ze ten einde raad was. Door toedoen van anderen was ze volledig het vertrouwen in zichzelf en in de wereld kwijtgeraakt. Haar gouden zweem was iets waar ze zelf van stond te kijken maar het heeft haar zoveel kracht en vertrouwen in haarzelf teruggegeven dat ze inmiddels succesvol ondernemer is en haar krachten en talenten bundelt en prachtig werk neerzet. 

 

Dit is slechts een kleine greep van wat het ‘gouden ei’ kan doen. 

Ik durf te zeggen dat iedereen graag zijn wensen en dromen wil manifesteren. 

Pas mijn unieke KIPASS techniek toe dan is alles mogelijk. Pas je het slechts deels toe dan zal je ook deels resultaten bereiken en deels zal het blijven zweven tussen een niet gemanifesteerde vorm. Zo zonde. 

 

Vaak ontbreekt het inderdaad aan de kennis om het daadwerkelijk in beweging te zetten en vaak ontbreekt het aan het, onderbewuste, doorzettingsvermogen. 

 

Zoals ik al in een eerdere podcast heb verteld, je komt op wilskracht ver, maar als er onderbewust patronen zitten, met gelinkte emoties die je saboteren, dan kom je tot stilstand en blijf je in de oneindige vicieuze cirkels bewegen. Wat weer frustratie, vermoeidheid en ontevredenheid oplevert.

 

De kunst zit het in het shiften van je energie. Herkennen wanneer je jezelf blokkeert. Wanneer je in oude patronen belandt. Dat is het inzicht wat je nodig hebt om het te veranderen. En als je die hebt doorbroken kan je in afstemming met je eigen innerlijk weten, je intuïtie, je Ziel, je transformeren tot de persoon die je van nature voorbestemd bent te zijn.  

 

We zijn allemaal mensen met oneindig potentieel. Je hebt niet 1 vaststaand potentieel zoals soms ten onrechte wordt gedacht. Je hebt krachten en talenten, met de bundeling van die twee bezit je een enorme schatkist, waarmee je jezelf en de wereld kan en mag dienen. 

 

Op jouw eigen unieke, prachtige en oh zo belangrijke manier. En als je doelen bereikt, mijlpalen behaalt, dan ben je niet op je eindbestemming, nee, dan ga je door, dan evolueer je door, zodat je nog meer van je potentieel aan de mensheid en daar voorbij kan schenken. 

 

Laat je niet ondersneeuwen door de druk van de hedendaagse maatschappij. Door dat wat maatschappelijk gewenst is. Of door de hobbels, drempels en kuilen die je op je route moet trotseren. Tenzij je inderdaad liever geen actie wilt nemen en liever niet groeit en evolueert. Dan raad ik je aan je hier niet mee bezig te houden en je niet hier in te verdiepen. We hebben allemaal vrije wil, even goede vrienden zowel hier als in Spirit. 

 

Maar het feit dat je dit luistert geeft aan dat wat ik voel en ervaar, dat dat ook in jou leeft. Die nieuwgierigheid, die behoefte om te ontdekken, te ontwikkelen, te ervaren en eruit te halen wat het beste is voor jou. En bovenal, als het ’t beste is voor jou dan is het ook het beste voor iedereen om je heen. 

Want stel je voor dat je met jouw KIPASS, jouw omgezette vorm van kennis en kracht, met de actie die je hebt ondernomen en de ontdekkingen op zielsniveau die je hebt gedaan. Stel je voor dat je iedere week 1 persoon mag raken, mag helpen, mag steunen, ondersteunen en / of mag helen. Hoe zou dat voelen? Of beter nog, stel je voor dat je dit dagelijks mag doen. Hoe mooi zou de wereld eruit zien als iedereen, iedere dag, 1 persoon zou; helpen, steunen en zou helen. 

 

Ik weet vanuit mijn eigen, zeg maar: ’gouden ei’ ervaringen dat je, zelf, ook nog eens extra geholpen wordt als je vanuit deze pure, authentieke en echte instelling leeft. Wie goed doet, goed ontmoet komt tenslotte ergens vandaan. 

 

En: Behandel een ander zoals je zelf wenst behandeld te worden.

 

Mijn nieuwste gouden ei is de : I-M School, de School voor Intuitie & Mind.

 

De I voor Intuitie en de M voor Mind. En als je het uitspreekt staat het voor I am, je bent je mind, je bent je Ziel. Je leert hoe je uit deze, super intelligente en krachtige tools het allerbeste kan halen voor jezelf. Hoe je kan omgaan met de drempel, hobbels en gaten in de weg op je gps route en hoe je oude patronen en gedateerde overtuigen kan transformeren.  

 

Je kan hier cursussen en trainingen volgen op het gebied van Intuïtieve Ontwikkeling en het her programmeren van je (onder)bewust Mind. 

Meer hierover hoor je snel. 

 

 

Tot slot wil ik je een geweldige, krachtige energetische tool meegeven. Ik kreeg vandaag zo’n prachtige reactie van iemand die het had toegepast dat ik het heel graag met jou wilde delen. De tools vind je ook via de interactieve HSP cheat-sheet van podcast nr 11. Ik noem het de Feb Ball voor fab resultaat. Feb staat voor Future Energy Ball, je projecteert samen met mij, onder video begeleiding, jouw blije, happy sensaties in je toekomst. 

Het gevolg: Je shift je energie zodat je het manifesteert in je toekomst. 

In de shownotes op www.LisetteLucas.com/12 vind je de link waar je de oefening direct kan aanvragen en toepassen. 

 

Ik wens je heel veel succes en wens je jouw prachtige gouden ei toe! Wil je 1 op 1 ontdekken wat jouw krachten en talenten zijn. Ik kijk energetisch graag met je mee, dan rijk ik je, zoals ik het noem: ‘custom made’ en bewezen tools aan, zodat je het vervolgens zelf kan manifesteren. 

 

Dank voor het luisteren en dank jezelf dat je je openstelt om verder te kijken en te voelen dan de reguliere, gebaande paden, je bent zoveel meer dan dat! Heel veel succes!

Script:
van Pijn naar Potentieel

bottom of page